kradziejka napisał/a: |
co zrobić aby to jakoś załagodzić nieodpuścić sobie poznania owych chłopaków i nie lecień na skarge do sił wyższych czyli nauczycieli itp?? |
Robal napisał/a: |
W naszych czasach, gdy nauczyciel bardziej się boi od was, pomimo, że jestem zwykle przeciwny donosom, o tym bym powiedział. Co innego zwykłe gadki a co innego tego typu groźby- nauczyciele powinni zadziałać natychmiastowo i laski albo skonczą na bruku albo przynajmniej z naganą. A jeśli już ma być delikatniej to po prostu je olejcie. Najwyżej dajcie się nawyzywać w jak największym gronie świadków, by, gdy groźby wejdą w życie mieć podstawę do obrony. Nie warto zniżać się do ich poziomu i też wyzywać- jak ci goście do których się ...mmm... by to zobaczyli, to gdyby mieli dobrze poukładane to od razu olaliby was tak samo jak pewnie g...ich obchodzą ich zazdrosne koleżanki z klasy. Olać lub ewentualnie poskarżyć (tyle, że lepiej mieć wtedy świadków), ale na pewno nie robić z siebie faktycznie szmat. To tyle miałem do powiedzenia |
kradziejka napisał/a: |
ja chciałam powiedzieć że kiedyś był przypadek że pewną osobe pobili w mojej szkole [to było 4 lata temu i była to o dziwo moja siostra:/:/:/] ale szkoła nie zrobiła praktycznie nic tzn nagana dla jednej z 4 dziewczyn wzamian za wstrząs mózgu i 2 miesięczny pobyt w szpitalu więc poprostu uważam że nie ma sensu tego zgłaszać bo szkoła nie zrobi nic swoją drogą one nie są z olsztyna tzn mieszkają w internacie muzycznym to guzik mi zrobią rok szkolny sie skończy one sobie wyjadą 150 km z tąd i po sprawie, można by chyba przeczekać obelgi |
Himitsu napisał/a: |
Nie nauczycielom, to rodzicom.
A kiedy pobili Twoją siostrę, to rodzice nie szli ze sprawą do szkoły czy na policję?? ![]() |
Gladiatorpl napisał/a: |
EU mozesz sobie pogadac, ale teraz za zabojstwo nawet mozna dostac mniej niz 25lat
wiec twoja kara jest jednym slowem nierealna w tym kraju |