Dzieci OnLine
Zwierzęta - Rasowe pupilki
Maciek - Pią 09 Maj, 2003 21:10
Temat postu: Rasowe pupilki
Heh kto ma rasowego psa i jezdzi na wystawy
=----------------------------------------=
Ja mam sznaucera pieprz i sol miniaturowego
ma mlodziezowgo championa polski i championa polski i 1 dostal cacib <niedlugo zamiezemy go robic na inter championa>
Iśka - Pią 09 Maj, 2003 21:41
Temat postu:
Ja niestety nie mam psa, ale chciałabym mieć goldena... To takie piękne i usłuchane psy !!!
Szpila - Pią 09 Maj, 2003 22:35
Temat postu:
oj goldenki sa slodkie pysie takie mysie
ja nie mam pieska, ale golednik sa sami wiecie
Ulka - Sob 10 Maj, 2003 09:11
Temat postu:
Ja mam Huskiego malutkiego. Niedawno go doatałam. Jest śliczny. Niewiem czy będę z nim jeździć na wystawy. A ile kosztuje rodowód??
Szalona - Sob 10 Maj, 2003 10:02
Temat postu:
Psa siękupuje od razu z rodowodem, on ma z pochodzenia rodowód,chyba 3 b albo 2 pierwsze psy urodzone dostaja rodowod. Ja mam jamniczke i nie ma on rodowodu bo sie urodzila jako 4.
Ulka - Sob 10 Maj, 2003 10:12
Temat postu:
a moja koleżanka ma psa bulteriera i jak on się urodził 5 to i tak ma rodowód moja kolezanka sama go zrobiła
Maciek - Sob 10 Maj, 2003 10:21
Temat postu:
heh dlas swojego psa musialem wykupic rodowod
ale bylo warot
mam cala polke obfieshona jego medalami pucharami
Szpila - Sob 10 Maj, 2003 10:26
Temat postu:
kurde maciek jak chcesz byc moderatorem na moich forach wskakuj na ten chat: http://www.polchat.pl/chat/?room=WZA-portal%20mlodziezowy
Dusia - Pią 30 Maj, 2003 16:30
Temat postu:
Ja nie mam rodowodowego psa i rasowy też nie jest, ale za to jest śliczniutki i kochaniutki. Bardz podobająmi się setery i goldenki.
Blanka - Sob 31 Maj, 2003 08:00
Temat postu:
ja kilka lat temu mialam mieszanca i co roku chodzilam zz nim na tzw.wystwy psow nierasowych.
moj nowy pies to owczarek niemiecki nie ma rodowodu. wzielam go ze schroniska nie dla tego ze jest rasowy ale da tego ze tam cierpial.
cornelia - Wto 26 Sie, 2003 15:38
Temat postu:
Ja mam rase Tosa Inu.Psa rasy Tosa Inu.Rasa ta należy do tzw.molosów
Nie tylko pies może być najlepszym przyjacielem człowieka.Również koty mogą być również najlepszym przyjacielem człowieka.
Alice_10 - Sro 27 Sie, 2003 18:35
Temat postu:
ja chciala bym miec Yorka
Ale nie moge bo wynajmujemy mieszkanie
Kamix - Sro 27 Sie, 2003 18:43
Temat postu:
Ja mam kundelka i jest kochany lubie kazde psy bez wzgledu na rase i wyglad poprostu kocham najbardziej psy ze wszystkich zwierzat, ostatnio uratowalem malutkiego owczarka przed zatonieciem facet chcial go utopic wziolem przygarnolem jest na wsi u dziadka zyje sobie i jest mu dobrze.
Szpila : bylem na tym czacie ale nikogo niebylo
Gościówa - Czw 28 Sie, 2003 09:32
Temat postu: psy
Ja mam rasowego psa: sznaucera miniaturkę ale nie jeżdże z nim na wystawy
Anonymous - Czw 28 Sie, 2003 09:43
Temat postu:
Ja mam Wielorasowca!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i niejeźdżde bo mie moge bo mój piesek ma chorobe lokomocyjną
Blanka - Pon 06 Paź, 2003 21:54
Temat postu:
e tam wystawy
fajne sa zawody na biegi-wtedy sie okazuje ktory pies jest najlepszy
Anonymous - Nie 15 Lut, 2004 23:20
Temat postu: przestańcie!!!
dajcie spokooj... ja mam goldena a rodowodu nawet nie odebrałem... jak wogoole psu można coś takiego zrobić.... np. uczyć od 3 mesiąca żeby stął w rąbie i takie tam.... dlamnie mooj pieso może stać i w koołku... mine to wali i nigdy nie wziołem jej na żadnąwystawę.... bo to jest okrutne!!!!!
Anonymous - Sob 09 Paź, 2004 15:28
Temat postu: Rodowód
Ludzie! Psa OD HODOWCY kupuje sie z rodowodem( a wlasciwie z metryka) szczenie musi byc tez po rodzicach z rodowodem, ktorzy maja wnioski suka-na suke hodowlana- pies na reproduktora. Aby zdobyc wniosek na suke hodowlana czy reproduktora nalezy jezdzic z psem na wystawy ( 3 oceny- 2 doskonale i jedna moze byc bdb). A jesli mamy kupionego psa z metryka nalezy zglosic sie z nia do Zwiazku Kynologicznego( w wiekszych miastach, ale pelny wykaz oddzialow znajdziecie na www.zkwp.pl) i powiedziecie, ze chcielibysmy wyrobic rodowod dla swojego psa, placi sie wtedy skladke czlonkowska i oplate za wyrobienie rodowodu. Po otzrzymaniu tego dokumenty ( zwykle jakies 3 miesiace) mozemy zaczac jezdzic z psem na wystawy( dla przyjemnosci to swietna zabawa jak i dla pana i psa, ale pod warunkiem ze mamy dobry humor i jestesmy do niej odpowied. przygot. na wystawie mozna spotkac ciekawych ludzi, wymieniac sie doswiadzcz. np. na temat psów) Polecam zajrzec na ww.strone zwiazku tam dowiecie sie wiecej o wystawach i nie tylko.
P.S Wszystkie szczenieta(po rodowodowych rodzicach) maja metryki nie ma znaczenia czy urodzil sie 2, 6 czy 1. TO, ZE URODZIL SIE 1, 2, 3, 4,5 JUZ NIE OBOWIAZYJE OD KILKU LAT, STARE PRZEPISY!!! :-D
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group