Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - Lenistwo-jak je zwalczyć

Coupe - Pon 28 Lut, 2005 18:23
Temat postu: Lenistwo-jak je zwalczyć
Mam problem ze swoim lenistwem ,otóż gdy chodziłem do podstawówki miałem mlepsze oceny bo mniej się leniłem -5,0 w 6 klasie. w 1 klasie gim miałem 4,6 a teraz w 2 klasie gim na półrocze miałem 4,0....wszystko przez moje lenistwo po prostu nie lubię się uczyć i za mało czasu na to pośiwęcam. Jak to przemóc i zacząć się uczyć lepiej....bo mnie 4,0 nie zadowala wiem ,ż estać mnie na więcej ,aloe mi się nie chcę...POMOCY!!! Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Gladiatorpl - Pon 28 Lut, 2005 18:29
Temat postu:
lol tabletek na lenistwo nie ma Razz poprostu trzeba sie zmusic, ja tez sie nie lubie uczyc i mam srednia okolo 4.0 Razz 9ale jednak czasem wkuwam mimo ze nie lubie), nie zalezy ci na ocenach to sie nie ucz a jak chcesz miec 5,0 to nie odchodz od ksiazki to jedyna rada, nie ma jakiegos sposobu po ktorym bedziesz ze szczesciem od rana do nocy czytal ksiazki, takiego czegos jeszcze nie wymyslili Razz
ajeczka11 - Pon 28 Lut, 2005 18:35
Temat postu:
Tak jak gladiatro napisał niestety tabletak na lenstwo nie ma Crying or Very sad (szoda)

Ale wg. mnie powinieś się wzziąść w garść i pomysleć sobie przeciez musze sie uczyć musze musze musze...Moze spróbuj medytacji? Nie wiem dokładnie czy to pomaga ale zawsze mozna spróbowaćWink
Poszukaj na ten temat informacji w TV i necie:))
Powiec sobie ,ze będzie lepiej i staraj siebyc optymisąWink
Czas sobie planuj tak żebys mia czas na kompa i przyjemnosci lae też i na lekcje i nauke:)
Powodzenia!! Love
Gladiatorpl - Pon 28 Lut, 2005 18:37
Temat postu:
zawsze mozna sie motywowac w druga strone Razz "czega sie oni mnie czepiaja, przeciez i tak zdam" Razz to juz tylko twoj wybor i twoj bol biggrin
Anonymous - Pon 28 Lut, 2005 18:38
Temat postu:
taaaak to rzeczywiście trudne pytanie [tródne jak trudne] wsam raz o dojrzewaniu:P radze ci przeczytać twój post i zobaczyć co z tobą jest źle a potem to zmienić wszystko ładnie opisałeś
Wielka Łapa - Pon 28 Lut, 2005 18:41
Temat postu:
Nie jesteś sam. Ja też spadłem na psy... heh niestety. Trzeba w końcu wziąść się za naukę. Crying or Very sad
Coupe - Pon 28 Lut, 2005 18:43
Temat postu:
Heh no trzeba się wziąźć.....poczekamy zobaczymy Smile
Pulkownik Nikt - Pon 28 Lut, 2005 18:43
Temat postu:
Cytat:

Moze spróbuj medytacji?

a moze skontaktuj sier z radiesteta? albo z egzorcysta? a najlepiej polecam do pieca bydlaka na 5 zdrowasiek.
a na powaznie: trza ruszyc tylek life is brutal i jak ci sie nie podoba - trudno. Innej rady nie ma. uczysz sie albo nie i juz ;P A zreszta jestes tak leniwy ze juz prosisz inne osoby aby za ciebie ten problem rozwiazaly? LOL
Coupe - Pon 28 Lut, 2005 18:47
Temat postu:
Cytat:
zreszta jestes tak leniwy ze juz prosisz inne osoby aby za ciebie ten problem rozwiazaly? LOL
niezłe podoba mi się Smile nie tak serio to już od miesiąca się zbieram do nauki ,ale jakoś nie idzie i tak napisałem ,bo może ktoś ma jakiś pomysł jak z tym walczyć
Twisted Evil
dziewczyneczka - Pon 28 Lut, 2005 18:57
Temat postu:
Ja też miałam taki problem:( Najlepszym lakarstwem na to jest............po prostu nuda!!! Rodzice wynieśli kompa do babci tv zrobili na kod radio zkonfiskowali i nie miałam co robić więc wziełam się do nauki. W twoim przypadku na pewno jest tak samo.

Powodzenia!!! Kwiat
Gladiatorpl - Pon 28 Lut, 2005 19:02
Temat postu:
ja nawet jak sie nudze kilka godzin to do nauki nie zasiadam, zreszta sie nie nudze, jak nie ma co robic to ide do kumpla Razz, w 14-15lat mojego zycia jeszcze z nudow do nauki sie nie zabralem nigdy Razz

a po 2 nawet jak sie nudze to nie wiem ze sie nudze i dopiero po znudzeniu wiem ze sie znudzilem Razz a wtedy jest juz za pozno Twisted Evil
panienka_wierzba - Pon 28 Lut, 2005 19:51
Temat postu:
Pulkownik Nikt napisał/a:

a najlepiej polecam do pieca bydlaka na 5 zdrowasiek.

na czy zdrowaśki niedobry, zabić go chcesz? xD
no ja mam tak samo, 6 klase konczylam ze srednio 5,4 (łooo [cenzura] nie? =D) w 1 sie opuściłam o ponad pełną ocenę : > 4,2, półrocze drugiej to 4,3. Ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy moze zdazyc się iż nei zdam do następnej klasy (ostatnimi czasy nie chce mi sie chodzic czasem do szkoly noi zdaza sie opuszczac, w dodatku dosc duzo. Od początku półrocza czyli 4 tygodnie i 1 dzień byłam w szkole razy 10 czy 11 a szczerze to troche mało jest, ale jakas pieprzona grypa mnie chwyciła i co chwile mam nawroty więc to tez nie moja wina). Wogóle sie nie ucze, wiem ze powinnam ale tego nie robie, i to ejst złe.
Np. teraz wiem, że musze isć do pokoju, musze wziąść książkę z angielskiego nauczyć sie w czydupy rzeczy, potem biologia, chemia z której mi ostatnio nie idzie i wogóle, ale tego nie robie, bo mnie sie nie chce, i tego zapewne nie zrobie, i kolejna 2 z anglika dostane, shit! no dobra to ja sie chyba uczyć zaraz pojde =/
Anonymous - Pon 28 Lut, 2005 20:00
Temat postu:
wyznaczaj se czas w jakim masz zrobic jakas czynnosc.Jak ja wykonasz rob se jakas nagrode Razz
panienka_wierzba - Pon 28 Lut, 2005 20:04
Temat postu:
a mi to nic nie daje, bo i tak nie robie tego co mam zaplanowane a nagrody sobie daje co chwile Wink bwehehe
Gladiatorpl - Pon 28 Lut, 2005 20:14
Temat postu:
ja do ksiazki siegam gdy ujrze jakies glebsze przeslanie lub gdy idzie sprawdzian Smile, i jakos narazie nie narzekam, ale przydalaby sie jakas osoba ktora mi wytlumaczy fizyke, bo mi sie trafil lewy nauczyciel płk nikt cos o tym wie (uczy go ten sam Razz )
Coupe - Pon 28 Lut, 2005 20:14
Temat postu:
Heh widzę ,że nie tylko ja mam taki problem Razz powiem trochę jak rodzicę :Od nauki zależy nasza przyszłość Mr. Green niestety taka prawda
panienka_wierzba - Pon 28 Lut, 2005 20:24
Temat postu:
ja sie nie ucze nigdy
nawet jak mam jakis sprawdzian
u mnie jest tak, ze albo coś zrozumiem (z rzeczy na zrozumienie) albo bede miala kape czycos w tym stylu (ewentualnie ściągi). Ewentualnie na historie lubie se ze dwa razy przeczytać tematy na sprawdzian w ksiażce i tyle.
Ja po prostu nie potrafie. Ja wynosze tylko wiadomości z lekcji i tyle, nie nazekam bo idzie mi całkiem nieźle. Z egzaminów próbnych nawet niezłe oceny i powychodziły Wink. Matma=5, Hista=5, Biola=5, Polski=4, Fiza=3, Chemia=1. Noi to narazie tyle Mr. Green A to o dziwo lepszy wynik z klasy Wink. hehe
Kicia91 - Wto 01 Mar, 2005 13:56
Temat postu:
U mnie taka sama sytuacja jak u panienki_wierzby ja tez sie nie ucze nigdy i jak cos zrozumiem to o.k. a jak nie to i tak tego nie wkuwam... No a jak chcesz miec dobre oceny to sie ucz a nie leniuchuj bo to ci nie pomoze i my tez nie pomozemy ci w3 uczeniu sie najwyzej mozemy pomoc w leniuchowaniu hehehe.........
ajeczka11 - Wto 01 Mar, 2005 15:02
Temat postu:
ja będziesz słuchać na lekcjach a nie wysyłć liściki do kolegów to będziesz rozumiałaWink

Wystarczy posłuchać co nauczyciel na lekcji mówi i juz!
Kinga - Wto 01 Mar, 2005 15:19
Temat postu:
Medytacja tai-chi [cenzura] pomagają Smile naprawde
JAk ktos chce to zapraszam serdecznie na gg Smile chetnie pomoge wyjasnie co i jak Wink
mroweczka - Wto 01 Mar, 2005 17:10
Temat postu:
Hm...Ja też się trochę rozleniwiłam :/ . Zawsze miałąm coś koło 4,9, na koniec 6 klasy 4,6 a teraz na pierwsze półrocze 4,17 (:/). Gdybym zamiast wszystkich 4+ na świadecwie miała 5 to bym miała 4,5... I uchodzę za jednego z największych kujonów w klasie Razz Ale teraz na drugie półrocze postanowiłam się poprawić i chyba widać tego efekty Smile.
Temat przerzucam do Inne Pytania.
Anonymous - Wto 01 Mar, 2005 17:23
Temat postu:
nawet sie nie łódz ze wyjaśnisz tai chi dla laika pismem bo padne pozatym to nie medytacja tylko dawna sztuka walki...jak sie nauczysz tego porzadnie to sproboj to zrobic mechanicznie...szybko czyz sie nie płynie? nie leci? tego sie juz nie kontroluje
Kinga - Wto 01 Mar, 2005 18:44
Temat postu:
Otwieracz napisał/a:
nawet sie nie łódz ze wyjaśnisz tai chi dla laika pismem bo padne pozatym to nie medytacja tylko dawna sztuka walki...jak sie nauczysz tego porzadnie to sproboj to zrobic mechanicznie...szybko czyz sie nie płynie? nie leci? tego sie juz nie kontroluje

Yy ... czy ja napisałam ze tai chi to medytacja ? Confused

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group