Cytat: |
Poinformowano mnie, ze mógl do mnie trafic wirus przez gg, co okazalo sie
prawda. Poniewaz jestes w mojej liscie kontaktów równiez mogles go otrzymac, gdyz rozsyla sie automatycznie do wszystkich z listy kontaktów. Wirus nazywa sie jdbgmgr.exe. Nie dziala na niego Norton oraz McAfee. Wirus nie ujawnia sie przez 14 dni po czym niszczy stopniowo caly system równoczesnie rozsylajac sie do wszystkich adresów w liscie kontaktów. Pozbyc sie go mozna jednak w bardzo prosty sposób: 1. Start - Znajdz - Pliki lub Foldery: 2. wpisac nazwe jdbgmgr.exe 3. Szukaj w: Dysk "C": 4. jezeli pojawi sie wyszukany program jdbgmgr.exe z malym szarym niedzwiedziem po lewej stronie, NIE WOLNO GO OTWIERAC! 5. zaznaczyc go i nacisnac DELETE: 6. wejsc nastepnie w kosz i wyrzucic go z kosza: 7. Jezeli znalezliscie wirusa u siebie, nalezy powiadomic wszystkich z twojej listy kontaktow |
Cytat: |
Jdbgmgr.exe - kolejny "żart"
Informujemy po pojawieniu się kolejnego fałszywego alarmu rozsyłanego poprzez wiadomości e-mail. Treść "informacji" nakłania użytkowników do usunięcia systemowego pliku jdbgmgr.exe, który rzekomo zawiera wirusa. Fałszywe ostrzeżenie krąży w sieci w wielu językach. |