Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Zęby

Chesterka - Nie 13 Mar, 2005 12:36
Temat postu: Zęby
Mam pytanie - do którego roku życia wypadają zęby mleczne i od czego to zależy? Pytam się, bo niektóre moje koleżanki nie mają juz zębów mlecznych a niektóre (w tym ja =/) mają... To tak durnie wygląda jak nie ma się któregoś zęba tylko taką przerwę... Confused
Anonymous - Nie 13 Mar, 2005 12:43
Temat postu:
To zależy u kogo, np. ja już dawno nie mam (skonczyłam niedawno 12 lat) a u niektórzy jeszcze nawet gdy mają 15 lat.
Hmm.... może to zależy od tego jak te zęby się trzymają w dziąśle bo ja sie na tym nie znam Wink
Anonymous - Nie 13 Mar, 2005 12:43
Temat postu:
To zalezy jak kto sie rozwija... no bardziej jak sie rozwija jego szczeka.. jednym do 12 roku innym do 10 nawet czasami do 14. JA mam 14 lat i mam jeszcze chyba jednego czy dwa mleczaki. Nie wiem od czego to zalezy ale mysle jednak ze nie ma powodu do obawy bo i tak wypadna i wyrosna stale.
Gladiatorpl - Nie 13 Mar, 2005 15:13
Temat postu:
oprocz dojrzewaznia jeszcze jest zachowanie, bo przecietne dziecko polowe mleczakow to sobie wybije Razz
Anonymous - Nie 13 Mar, 2005 15:31
Temat postu:
Ja także już nie mam mleczaków, ale większość moich koleżanek i kolegów(Razz) z klasy ma jeszcze 2-3 mleczaki.... Pewnej dziewczynie niedawno wypadła "czwórka" górna, i jak sie uśmiecha to tak brzydko wygląda Smile Od czego to zależy- wydaje mi sie ze od dziąseł i ogólnego rozwoju Wink
Miracle - Nie 13 Mar, 2005 15:33
Temat postu:
To zalezy jak ktos sie rozwija. Ja znam nawet taka dziewczyne ktora jak miala 7 czy 8 lat to maila jush wszystkie stale a jak bylam w tamtym roku na wakacjach to jedna taka 14-latnia dziewczyna z kolei nie maila wszystkich stalych. To zalezy od organizmu.Ja jush nie mam mleczakow.
Anonymous - Nie 13 Mar, 2005 15:40
Temat postu:
ja mam mleczaki.kilka,ale zawsze cos ^_^
Anonymous - Nie 13 Mar, 2005 16:11
Temat postu:
Ja dopiero niedawno wszystkih sie pozbylem [chyba;]]. To nic dziwnego. Gorzej, jezeli tak jak ja - masz korzenie conajmniej takie jak zab ;].
Anonymous - Nie 13 Mar, 2005 16:14
Temat postu:
ja nie mam mleczków od dobrych 5 lat. miałam wszystkie wyrywane w dzieciństwie bo nosiłam aparat i mi wyrywali tam co dwa miesiące po dwa zęby chyba. teraz też nie mam wszystkich bo mam jakąś tam chorobe dziedziczną i bede miała tylko 30 do końca życia a co do mleczaków to hm... jakbyś o nie nie dbała to by ci prędzej wypadłyWink
Wielka Łapa - Nie 13 Mar, 2005 16:15
Temat postu:
Ja też bodajże mam kilka mlecznych.
Naomi - Nie 13 Mar, 2005 16:16
Temat postu:
Sądzę, że im lepiej dbasz o zęby tym dłużej z tobą będą Wink
Niektóre mleczaki wyrywa się gdy są np. dziurawe, a inne wtedy kiedy pod nimi wyrasta już ząb stały. Osobiście uważam, że fajnie mieć dłuzej zęby mleczne (ja już ich nie mam) =]
nidhogg - Nie 13 Mar, 2005 19:17
Temat postu:
hm mi ostatni mleczak wypadl w okolicach 18-19 roku zycia Wink powaznie, jeden taki sie trzymal i trzymal az zal go bylo sie pozbywac.
z reszta u mnie dlugo sie trzymaly, bo swego czasu jak bylam w liceum resztki jakiegos innego mi wyrywali.
sami10 - Nie 13 Mar, 2005 19:21
Temat postu:
ja mam 11 lat i chyba już nie mam ale mój brat w wieku 22 lat miał korzonek z mleczaka
bartek - Nie 13 Mar, 2005 20:26
Temat postu:
Jak miałem 10 lat to już nie miałem mleczaków Smile
Nie wybiłem ich !! Very Happy
panienka_wierzba - Pon 14 Mar, 2005 08:13
Temat postu:
Ant0n napisał/a:
Gorzej, jezeli tak jak ja - masz korzenie conajmniej takie jak zab ;].

taa ja mam nawet większe - -" pamiętam jak kiedys mi pol godizny jednego trzonowego wyrywali, myslałam że ich totalnie skrzywdze.
no ale niewazne.
jakies 2 lata temu pozbyłam sie wszystkich mleczaków cyz cos w tym stylu.
ajeczka11 - Pon 14 Mar, 2005 09:27
Temat postu:
To zależy(tak jak napisaliście wyżej) to mniej więcej ok 13 riku źycia;)
Paulka - Nie 20 Mar, 2005 12:32
Temat postu: ???
Mi i mojemu bretu zeby wypad[/list]y ja mieli
Paulka - Nie 20 Mar, 2005 12:34
Temat postu: ???
Mi i mojemu bratu zeby mleczne wypadly ja mielimy po ok. 8 lat. Mi sie wydawalo ze to wlasnie w tym wieku juz sie nie ma zebow mlecznych! Dziwne jakies...
Anonymous - Nie 20 Mar, 2005 16:28
Temat postu:
zeby....ja mam dwa....
no moze troche wiecej...ale dwa takie ze wgryzam sie w kobiece...hmm gąszcze czy inne nizinki
ps błąd w filmach o wampirach...jedyne ugryzienie skuteczne to w aorte...czytaj w lewą strone szyi , a w filmach walą gdzie popadnie
nidhogg - Nie 20 Mar, 2005 20:11
Temat postu:
w aorte to moze troche trudno byc, bo aorta jakby troche w klatce piersiowej sie miesci...
Anonymous - Nie 20 Mar, 2005 21:12
Temat postu:
Moja ciotka ma ponad 30 lat i miała kły mleczne do tego wieku... dziwne. Dentysta jej wyrwał, heh, niewiarygodne, ale prawdziwe...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group