Cytat: |
ale oni nie rozumieja sensu przekazu ktory ma na celu pokazanie za ile grzechow JEzus musiał cierpiec. |
frigg napisał/a: |
zwlaszcza szatan byl swietny |
Otwieracz napisał/a: |
Rzecz w tym, że Jezus NIE MUSIAŁ cierpieć. Miał wybór. |
Gabrielen napisał/a: |
Film jest swietny, wzbudza we mnie dziwne (potrzebne?) uczucia. |
Agnieszka napisał/a: |
Moj tata ciagle mowi ze tam przesadzaja ze zaden czlowieknie przezylby takiego biczowania, bo zeczywiscie biczowanie bylo okropniej pokazane niz cala droga krzyzowa. |
Otwieracz napisał/a: |
Jezus mógł nie podporządkować się woli Ojca- polecam modlitwę w Ogrójcu. |
Gabrielen napisał/a: |
Jednak gdyby nie podporzadkowal sie, nie umarl by za nas i nie odkupil grzechow. |
frigg napisał/a: |
himitsu wedle mojej wiedzy on nie umarl po to zebysmy byli lepsi tylko po to zebys mogli isc do niebia, odkupil nie nasz grzechy wszytskie tylko konkretniej jeden - grzech pierworodny....
jesli sie myle to prosze o wyprowadzenie mnie z bledu... |
ajeczka11 napisał/a: |
Ja uważam ze tam jeszcze nie ma pokazanego co Jezus przecierpiał...On cierpiał jeszcze bardziej! Mimo to ja i tak płakałam...Ale ja mam swoje zdanie: nnie ma tam pokazanego tego prawdziwego cierpienia... |
elfkaNenar napisał/a: |
Druga sprawa to, ze bez przeżywania tego cierpienia nie da się go pokazać nawet przy pomocy najnowoczesniejszych komputerów... A wiadomo, ze nie będą tak bić aktora tylko na potrzeby filmu |
Gościówa napisał/a: |
ale film daje do myslenia..moze ludzie sie wreszcie zastanowią nad swoim postepowaniem!? ![]() |
Gościówa napisał/a: |
pod koniec jeszce jakimiś specjalnymi biczami które wręcz odrywały kawałki dkóry i ciała.... |
Ja uważam ze tam jeszcze nie ma pokazanego co Jezus przecierpiał...On cierpiał jeszcze bardziej! |
ludzie po obejrzeniu Pasji przyznawali się do różnych uczynków - kradzieży, morderstw itd. No i się nawracali. |
Pulkownik Nikt napisał/a: |
Smieszy mnie poprostu ta religijna ekstaza wsrod niewierzacych oraz ludzi typu "Obroncyi Jedyneyi Y Prawdziwey Wyjary Stforzonej Z Kilku Religyi y Wyierzen". ( tymbardziej mnie bawi jesli za kilka dni/tygodni/miesiecy ten zapal opada. ) |