Dzieci OnLine

Na luzie... - te bezmyślne zyczenia

Anonymous - Nie 27 Mar, 2005 12:22
Temat postu: te bezmyślne zyczenia
Wielkanoc tak ciagle tylko słychac "wesolego zajacka, dobrego jajeczka" itd. bardzo mnie to wkurza czemu nikt nie pamieta o Jezusie? tylko zajcaczki kurczaczki. Dla wielu ludzi chyba tylko te zajaczki itd. sa wazne.
Anonymous - Nie 27 Mar, 2005 12:27
Temat postu: Re: te bezmyślne zyczenia
Agnieszka napisał/a:
Wielkanoc tak ciagle tylko słychac "wesolego zajacka, dobrego jajeczka" itd. bardzo mnie to wkurza czemu nikt nie pamieta o Jezusie? tylko zajcaczki kurczaczki. Dla wielu ludzi chyba tylko te zajaczki itd. sa wazne.

No i co? Wielkanoc nie jest wyjątkiem. W Boże Narodzenie też tylko słychać "wesołych świąt" i "do siego". O Jezusie tylko w kościele się wtedy słyszy...
Nikita - Nie 27 Mar, 2005 12:42
Temat postu:
Ludzie ganiają na zabój po sklepach, wysyłają kartki, kupują cuda-wianki. Przecież te zajączki, kurczaczki i inne duperele to tylko symbole tych świąt...Nie zastanawiają się, nie rozważają nad zmartwychwstaniem Jezusa...Żadko kto chodzi na Drogi Krzyżowe czy Gorzkie Żale...Taka jest niestety prawda...
Noid - Nie 27 Mar, 2005 12:43
Temat postu:
Mnie też to strasznie wkurza (te zajączki, kurczaczki, itp.), ale to nie oznacza, że wszyscy zapomnieli o co tak naprawdę w tym święcie chodzi.
nasty_girl - Nie 27 Mar, 2005 13:00
Temat postu:
a ja swiat nie obchodze;/ zjadlam to sniadanie z rodzina i od razu do domu, zyczen nie sklaalam nikomu, w tamtym roku wogole nie obchodzilam swiat bo bylam pozadomem.. a teraz tylko to sniadanie i po sprawie
Anonymous - Nie 27 Mar, 2005 13:25
Temat postu:
Rzecz również w tym, że mamy teraz najważniejsze ze świąt, a ze względów finansowych bardziej eksponowane jest Boże Narodzenie. Poza tym podczas świątecznych przygotowań ciężko niekiedy znaleźć chwilę spokoju na zastanowienie się nad Męką i Zmartwychwstaniem.
Elun - Nie 27 Mar, 2005 15:07
Temat postu:
teraz te wszystkie swieta, to komercja organizuje :/
Anonymous - Nie 27 Mar, 2005 15:40
Temat postu:
idź do kościoła to posłuchasz sie o jezusie
ja sie co roku od babci nasłuchuje tego samego trzygodzinnego wykładu i poprostu mam dość wiem wszystko co mam ochote wiedzieć na temat śmierchi i zmartwych wstania jezusa

jeśli ktoś uważa że wyraz jezus lub zmartwychwstanie itd powinno być z dużej to przepraszam

dopisek - a w temacie z życzeniami większość z was bez problemu życzenia pisała a teraz o jezu?...
Anonymous - Nie 27 Mar, 2005 18:26
Temat postu:
kradziejka napisał/a:
jeśli ktoś uważa że wyraz jezus lub zmartwychwstanie itd powinno być z dużej to przepraszam

Co do zmartwychwstania to sam nie wiem... ale Jezus to w końcu imię, więc na 100% powinno być z dużej napisane Cool.
Anonymous - Nie 27 Mar, 2005 18:38
Temat postu:
Mialem to samo napisać xD
Anonymous - Nie 27 Mar, 2005 20:46
Temat postu:
A ja wole kurczaczki i zajączki, bo to jest kochane i puszyste i widać i czuć, że jest wiosna =]
nasty_girl - Pon 28 Mar, 2005 15:49
Temat postu:
kradzeija a mi osoby ktore mnie lepiej znaja nie wysylaja zyczen bo wiedza ze i tak nie przykladam do nich zadnej wagi a jak ktos juz napisze to odpisuje tylko dziekuje i nawzajem..
mroweczka - Wto 29 Mar, 2005 12:33
Temat postu:
Eh...Jak ja nienawidze życzeń...Wszyscy nagle tacy radosni tak sie lubia i w ogole :/ Jak slysze to tylko mowie NAWZAJEM, sama nie skladam...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group