Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - co to jest? pomozcie mi!!!

justus_90_90 - Sob 02 Kwi, 2005 17:25
Temat postu: co to jest? pomozcie mi!!!
Pomozcie mi... od jakiegos czasu nie daje mi zyc straszne swedzenie w miejscach intymnych do tego ta zolta wydzielina i pieczenie przy oddawaniu moczu... Chcem isc do ginekologa ale strasznie sie wstydze powiedziec o tym mamie, a sama nie wiem jak sie w tym polapac. Co zrobili byscie na moim miejscu? Sad
AloneMoon - Sob 02 Kwi, 2005 17:50
Temat postu:
To moze byc zakażenie układu moczowego albo tez zakażenie pochwy (przez "zolte" uplawy)
Ja bym ci jednak radzila porozmawiac z mama.
Nap. Tak:
Ty: Mamo...czytalam na Forum ze dziewczyny w moim wieku chodza juz do Ginekologa na Badanie,ja tez musze chyba isc..
Mama: Ale poco?
Ty: No zeby dowiedziec sie czy jestem zdrowa .To pujdziemy?
Mama : Dobrze kochanie,jak chcesz Smile

Z moja Mama by zadzialalo ;P Sproboj!
BamBI - Sob 02 Kwi, 2005 17:53
Temat postu:
Wizyta u ginekologa na pewno nie należy do przyjemności, ale w twoim wypadku jest konieczna. A możesz napisać ile to mniej więcej trwa - im wcześniej pójdziesz , tym lepiej Exclamation To może być jakies zapalenie, lub grzybica pochwy, więc jesli chcesz miec w przyszlosci dzieci to idz i sie nie wstydź! Co do tego, że wstydzisz sie powiedziec mamie- ona też jest kobieta i na pewno to zrozumie Wink
Gladiatorpl - Sob 02 Kwi, 2005 19:49
Temat postu:
profil mezczyzna, rozmowa w rodzaju zenskim = pomylka? nowa forma zycia? tranwestyta? bal przebierancow? choroba psychiczna? a moze jeszcze cos innego?
nasty_girl - Sob 02 Kwi, 2005 20:33
Temat postu:
lepiej pojsc i przezwyciezyc wstyd niz pozniej miec jakies problemy z tym.. z takimi infekcjami nie ma zartow, a ginekolog nie jest straszny, jak to kazdy lekarz, moze pierwsza wizyta jest troszke wstydliwa, ale zobaczysz ze jezeli wybierzesz dobrego lekarza, porozmawia z toba, bedzie mily, to zaraz zapomnisz o swoich obawach
panienka_wierzba - Sob 02 Kwi, 2005 21:13
Temat postu:
jesli brałaś antybiotyki może być to przez antybiotyki (zazwyczaj po kuracji antybiotykowej tak jest)
polecam wizyte u ginekologa bąedź taki ejden krem ktorym sie smarowac bedziesz
czekaj jak on sie nazywał
w jednym temacie chyba KleO z rok temu polecałam
kurde nie pamietam, jak se rzypomne, napisze
Anonymous - Sob 02 Kwi, 2005 21:31
Temat postu:
Powinnaś iść do ginekologa, poniewaz moze to byc grzybica czy jak to tam sie nazywa cos z pochwa. Z tego moga wyniknac powazne choroby nie chce cie straszyc ale tak. Powinnas isc powiedz to mamie spokojcie ona tez byla kiedys w Twoim wieku i wie, ze roznie to bywa. To Twoja Mama nie wstydz sie.
Anonymous - Sob 02 Kwi, 2005 22:20
Temat postu:
powiedz mamie co sie dzieiej to cie zama do niego zaciagnie
mroweczka - Sob 02 Kwi, 2005 23:01
Temat postu:
Tego nie nalezy lekcewazyc. Po prostu podejdź do mamy i powiedz,że prawdopodobnie masz upławy i dla pewności lepie by bylo,gdybyście poszly do ginekologa.
A w profilu pewnie ma mężczyznę,bo sie pomyliła...
Anonymous - Nie 03 Kwi, 2005 12:53
Temat postu:
Weź pod uwagę to, że mama to też kobieta (no co ja nie powiem... hardkor), martwi się o Ciebie i chce dla Ciebie jak najlepiej! Nie wstydź się tego, bo nie warto. Kiedyś i tak będziesz musiała jej powiedzieć, więc lepiej odrazu idź do niej i z nią porozmawiaj, bo tego nie wolno lekceważyć i odkładać na później...
Anonymous - Nie 03 Kwi, 2005 17:31
Temat postu:
Wierzba... ten krem to nie przypadkiem CLOTRIMAZOLUM ? Bo wiem, że to właśnie jest na grzybice, świąd itp.. Wink
panienka_wierzba - Pon 04 Kwi, 2005 07:56
Temat postu:
tak słońce to ten krem
dziękuje za uzupelnienie mojego posta : >
polecam kilkudniową terapię tym kremem (smarować rano i wieczorem albo nawet częściej) moze nawet tygodniową, jesli nie przejdzie, najlepiej wybrać się do lekarza.
Krem (maść w tubce) do kupienia w aptece, nie jest znowu taki drogi, jak bede wracac ze szkoly to moze sie przejsc i spytac.
Pigmej - Sob 09 Kwi, 2005 00:58
Temat postu:
Na jej (jego) miejscu poszedlbym do dermatologa a nie ginekologa Wink
Anonymous - Sob 09 Kwi, 2005 10:21
Temat postu:
Pigmej napisał/a:
Na jej (jego) miejscu poszedlbym do dermatologa a nie ginekologa Wink
Skad Ci sie wzial ten dermatolog? -_-
potwora - Sob 09 Kwi, 2005 11:09
Temat postu:
buahahaha dermatolog ;]? niezle biggrin
Pigmej - Sob 09 Kwi, 2005 11:40
Temat postu:
heh... ,,od jakiegos czasu nie daje mi zyc straszne swedzenie w miejscach intymnych" no to chyba nie w srodku tlyko na skorze nie ? Neutral
nasty_girl - Sob 09 Kwi, 2005 12:05
Temat postu:
pigmej ale swedzenie w tych miejscach jest zazwyczaj spowodowane jakims zakazeniem albo choroba ktorymi zajmuja sie ginekolodzy
Pigmej - Sob 09 Kwi, 2005 12:11
Temat postu:
No to niech idzie do ginekologa. Ciekawe co byscie powiedzieli jakby sam ginekolog skierował ja do dermatologa Razz
Anonymous - Sob 09 Kwi, 2005 12:19
Temat postu:
Nic byśmy nie powiedzieli, bo ginekolog na 100% nie skieruje jej do dermatologa Razz Poza tym między grzybicą pochwy, a grzybicą paznokci jest różnica Razz
Pigmej - Sob 09 Kwi, 2005 13:29
Temat postu:
Ale kto tu mowil o paznokciach ? Wink Moze byc grybica w okolicach pochwy jakis gronkowiec czy cos. Przeciez ona tego dokladnie nie opisywala
Anonymous - Sob 09 Kwi, 2005 13:41
Temat postu:
no to jakas wg mnie infekcja ;]
Anonymous - Sob 09 Kwi, 2005 13:43
Temat postu:
O tej grzybicy to ja napisałam w celu porównania xP Ciekawe, czy autorka rozwiązałą już swój problem?
nasty_girl - Sob 09 Kwi, 2005 14:04
Temat postu:
pigmej jej chodzilo o to ze takie same infekcje w roznych miejscach moga leczyc inni lekarze.. od pochwy sa ginekolodzy a nie dermatolodzy;/
paulinka-blondynka - Sob 09 Kwi, 2005 14:33
Temat postu:
...czyli streszczając wszystkie posty masz iść do ginekologa,a jak ci sie zechce to możesz pójść też do dermatologa biggrin
Anonymous - Sob 09 Kwi, 2005 14:52
Temat postu:
luudzie co wy z tym dermatologiem -_---'' jezeli to wydzielina to dotyka skory powodujac swedzenie!!do ginekologa sie z tym idzie -_--''
Pigmej - Sob 09 Kwi, 2005 15:12
Temat postu:
No to niech idzie do ginekologa ! Koniec z dermatologiem Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group