Dzieci OnLine

O Forum - Propozycja nowego działu-filozofia

Anonymous - Sro 06 Kwi, 2005 23:22
Temat postu: Propozycja nowego działu-filozofia
ponieważ jak wiadomo jest dział psychologii...to dlaczegożby miał nie zaistniec dział filozofii gdzie mozna pogadac na tematy egzystencjalne, metafizyczne czy mistyczne
mądrości też warto sie pouczyć...a i ja sam chętnie sie czegoś dowiem...a dyskusja jest najpoteżniejsza nauka bo z konfliktu tylko moze powstac cos takiego jak destrukcja konstruktywna(odwołanie do psychologów doszłych i niedoszłych na tymforum) a wiadomo ze wyścig zbrojen polega na zmaganiu
Anonymous - Czw 07 Kwi, 2005 08:48
Temat postu:
To jest forum dla dzieci ;]! Dzieci nie filozofuja!

Lepiej zrobic dzial o zabawkach!
AloneMoon - Czw 07 Kwi, 2005 10:45
Temat postu:
WoW! Na Forum Dziec.best dzial Filozofia.... Neutral
Ten dzial bedzie odwiedzany glownie przez starszych na tym forum,ale na te forum wchadza tez mlodsze dzieci.
Nie mozna o nich zapominac....
Ja reczej wybieram "Nie, bo ja naleze do tych mlodszych Wink
ToJa - Czw 07 Kwi, 2005 12:35
Temat postu:
Jak zwykle nie głosowałam, ale mam sporo wątpliwości. Jest forum O wszystkim z opisem Nie wiesz gdzie umiescić swój post? To jest właśnie odpowiednie miejsce do tego... Dyskusje filozoficzno-moralno-uczuciowe i na każdy inny temat jaki Wam się zamarzy.
Poza tym w psychologi i filozofii byłoby wszystko pomieszane. Nie wiem czy nie lepiej zwyczajnie rozszerzyć tego co jest na Pychologia i Filozofia.
Zresztą zobaczy się jak z głosowaniem. Będzie chciało więcej osób, to można zrobić.

PS
Masz rację Ant0n, to forum dla dzieci. Mylisz się jednak nie doceniając dzieci. Przeglądałam Twoje posty. Jesteś całkiem niegłupim dzieciakiem. Może powinieneś poszukać czegoś poważniejszego?
AloneMoon filozofia, to nie jest temat zakazany dla dzieci. Nie ma w tym nic złego. Jeśli kogoś nie interesują takie tematy, to nie wchodzi. Ale jeśli są tym zainteresowani a takiego forum nie ma, to nie mają gdzie pisać.
Sztona, Twój post ciachnęłam. To jest temat do wypowiadania się czy ma powstać nowe forum a nie przepychanka na temat for i domysły dlaczego ktoś zaproponował forum.
Naomi - Czw 07 Kwi, 2005 14:40
Temat postu:
Ja jestem na ,,NIE"...
Uważam, że o takich filozoficznych sprawach można pisać w różnych działach.
Zresztą pewnie mało osób, by na niego wchodziło...
Anonymous - Czw 07 Kwi, 2005 14:44
Temat postu:
tez na nie ale sądze ze dzial psychologia mozna zmienic na psychologia filozofia,ale to tylko propozycja.
Anonymous - Czw 07 Kwi, 2005 15:20
Temat postu:
A ja się wstrzymuję od głosu, bo nie jestem pewna, czy to potrzebne, z resztą tak czy siak się tam wypowiadać nie będę. Razz
Noid - Czw 07 Kwi, 2005 15:23
Temat postu:
Moze byc, ale nie musi, czyli tak 50/50
panienka_wierzba - Czw 07 Kwi, 2005 15:27
Temat postu:
podoba mi sie taka propozycja
ale bardziej byłabym
aby 'powiększyć' dział psychologia
o filozofie
Miracle - Czw 07 Kwi, 2005 15:44
Temat postu:
Nawet fajna propozycja ale bardziej podoba mi sie rozwiazanie wierzby.
Anonymous - Czw 07 Kwi, 2005 15:47
Temat postu:
jestem na nie
jak narazie widze mało osób które by tam pisały
pomysł jednak całkiem całkiem więc nie głosuje w ogóle
Anonymous - Czw 07 Kwi, 2005 15:59
Temat postu:
ja jestem jak najbardziej na tak ;]
Anonymous - Czw 07 Kwi, 2005 17:03
Temat postu:
nie oczekujcie moich ripost...ja daje pomysł "wy" decydujecie
jedna prośba starajcie sie podawac jakies powody przemawiające za danym postanowieniem...nie rouzmiem braku postanowień
Akacja12 - Czw 07 Kwi, 2005 17:09
Temat postu:
Bardzo dobry pomysł, ale jednak lepiej byłoby upchnąć do psychologii, a zresztą, chyba nie byłoby aż takiego zamieszania gdyby o 1 dział więcej nawet jeśli az tak duzo tam by się nei psało Smile
zazulita - Czw 07 Kwi, 2005 21:06
Temat postu:
Ja jestem na NIE. Powód ten co wszyscy, uważam, że ponieważ forum jest przeznaczone dla dzieci, to ten dział nie będzie sie cieszył zainteresowaniem. Na tematy filozoficzne mozesz pisać w dziel "o wszystkim"
nidhogg - Czw 07 Kwi, 2005 21:19
Temat postu:
z zalozenia to i dzial psychologia "nie jest dla dzieci".
ja jezeli juz - bylabym za rozszerzeniem psychologii - sam dzial filozofia moim zdaniem zbytnio sie nie rozwinie i nie jest niezbedny
Anonymous - Czw 07 Kwi, 2005 21:20
Temat postu:
dział seks tez nie jest dla dzieci a nie powiem jaka jest średnia wieku ludzi którzy sie tam wypowiadająSmile
frigg - Czw 07 Kwi, 2005 21:23
Temat postu:
bo niestety kradziejko tak ma rodzaj ludzki, ze najpierw dojrzewa plciowo, potem mozgowo Wink
a co do dzialu - moze byc rozszerzeniem psychologii, ale ja jako moderator tego dzialu moderowania filozofii sie nie podejme....psychologia - tak, filozofia - nie, bo sie na tym nie znam
Anonymous - Czw 07 Kwi, 2005 21:25
Temat postu:
a mnie zastanawia jedna rzecz
bo nikt nie potrafi sie wypowiadać na żaden temat odrazu trzeba dział zakładać:]
czy ktoś gdzieś widział temat o filozofii? czy tylko ja jestem ślepa?...
Akacja12 - Czw 07 Kwi, 2005 21:37
Temat postu:
Ja widziałam...ale był w pomoc w lekcjach xP
AloneMoon - Czw 07 Kwi, 2005 21:52
Temat postu:
Kradziejka,jestes slepa xD
Wow! 6 glosow za i 6 przeciw...ale walka
Anonymous - Czw 07 Kwi, 2005 22:08
Temat postu:
prowokujecie mnie...a byka nie wolno prowokować...viva ze boll el torro grande
ok...dosc wspomnień...
jak na mój gust a ów jest skrajnie subiektywny to widze dzieci co to lubia sie kłucić..na tematy całkiem dowolne...więc jakich to innych teamtów dotyczy filozofia jak nie zycia i jego dylematów...powiecie to po Wacława ten dział skoro juz pstryczki cobie gaworzą na codzien filozoficznie rzecz biorąc na kazdym temacie ...i nie potrzeba tego wyodrębniać...cóź można i tak głowologówkować...ale w mej mysli istaniała materia która słuzyłaby okresleniu konkretnych poglądów na wygląd świata...ora zumiejętnosć....widzicie w rzymie filozofia i jej szkolenie + retoryka polegało na tym by otrzymac losową strone argumentacji ....często przeciwna ze swoimi myslami i potrafieniem jej wybronic....to jest strona trudna i skomplikowana...ale mozna z niej zrezygnowac i powrócic do pierwotnego planu tego działu czyli okresleniu sie w świece i zadaniu pytań które nurtuja...im wcześniej sie je pozna tym więcej cieawości sie wzbudzi i nabedzie sie niewyobrażalnej zdolnosci dyskusji jesli sie podejmie pierwszego przeze mnie omowieonego tematu lecz drugiego w chronologii...ponieważ zagmatwałem za co panstwa przepraszam ...uporządkuje...wpierw wytłumaczyłem cel w kształceniu dyskusji i działu retoryki w drugim natomiast punkcie porzadku odwołałem sie do poglądu na świat który jest nieodłączy wraz ze dojrzewaniem i nabieraniem ciekawości która mozna jednynie w taki sposób zrodzic...oczywistym jest tez fakt tego iz mozna to włączyc pod psychologie...problem polega na róznicy tych dziedzin...i pomimo teorii iz filozofie mozna tłumaczyc w chorych ideach zrodzonych w umysle...to mozna jedynie dotrzec do źródeł ale nie do sedna dlatego tez pod faktem tegoz załozenia dowodze iz psychologia działa filozofii na odwrót zamiast pomóc ...robi tzw n"niedzwiedzią robote" i oddala od szukanego celu...skrajności nie wolno łączyć..chyba ze chcemy uzyskać aurea mediocritas . Lecz i tu jest wątpliwość związana z filozofia Marksa który jak teze załozył kapitalizm...antyteze socjalizm...a synteze komunizm...reszte faktów takiej filozofi mozna sie domyslic zakładając ze dokładniej sie zna dzieje filozoficzne poszczegłonych narodów w tym Polski czy z tematem powiązana literature odpowiedniej epoki...
ps...jak zauwazyliscie w ankiecie sytuacja wygląda tak ze decyzje "za" maja dwukrotą przewage nad tymi "przeciw" i posiadają 2/3 głosów.
a tzw nie żebym sie pchał na moderatora bo nawet nie wiem jak wygląda taka rola...uważam to za istotna czesc wykształcenia...i najciekawsza...i sam bym lazł na studia filozoficzne gdybym nie wiedział ze na tym nic nie zarobie...a czynsz trza spłacic ... ale cyzz nie mowa i rozum to potęga..a nie seks, religia itd(poźniej zakoncze wywód...)
Anonymous - Pią 08 Kwi, 2005 00:36
Temat postu:
Tsej moze wszyscy zaczniemy pisac tak jak ty bedzie fajnie bedzie fajnie sie tak gadalo czytelnie bedzie i sie wszyscy dogadamy wysmienicie mysle ze to dobry pomysl zeby tak pisac bo to tak wspaniale wyglada...

Jeee ktos mnie nazwal niegópim, co za naiwnosc ;]]]].
Anonymous - Pią 08 Kwi, 2005 00:43
Temat postu:
Wysililem sie na maly tutorial, specjalnie uruchomilem moja wspaniala edycje programu PAINT. Mysle, ze Wasze komputerki zniosa takie ogromne efekty graficzne.

altruista - Pią 08 Kwi, 2005 07:52
Temat postu:
przyklad 1:
teoria: forum, na ktorym kazdy mogl by napisac jaki jest fajny, bo np skonczyl czytac takie 'narodziny tragedii' nietzschego or sth, czyli bezuzyteczne.

praktyka: kazdy moze napisac czego to ciekawego nie przeczytal, i prosty i glupi czlowiek [czyli ja] moze sie dowiedziec o kolejnych ciekawych pozycjach

===

przyklad2:
teoria: kazdy bedzie mogl napisac cos bardzo madrego i zyciowego, co wplynie na poprawe poziomu zycia spoleczenstwa, po pewnym czasie mozliwe stanie sie stworzenie anarchii idealistycznej, po czym osiagniecie transcendencji

praktyka: kilka osob bedzie pisac madre rzeczy, kilka pseudomadre, i patrzac na trudnosci przecietnego polaka z najprostsza zagadka logiczna, moze byc cholernie ciekawe.

wniosek: sa tak bzdurne dzialy jak gotowanie, jest pierdylion osobnych for na w wiekszosci mierne wiersze, to czemu nie ma powstac jeden dzial w ktorym od czasu do czasu cos madrego sie pojawi? Jestem za.
Anonymous - Pią 08 Kwi, 2005 09:59
Temat postu:
Filozofia dziecka:

pytanie: zjesc klocek, czy nie zjesc klocka?

rozwazania: jak zjem klocek, mama mnie zbije. Jak nie zjem klocka, nie bede wiedzial, jak smakuje.

wniosek: jednak zjem klocek.
Anonymous - Pią 08 Kwi, 2005 13:27
Temat postu:
zgoda...stanowcza poprawka...NIE wszytskie dzieci są mądre :G
Anonymous - Pią 08 Kwi, 2005 14:25
Temat postu:
altruista napisał/a:
wniosek: sa tak bzdurne dzialy jak gotowanie, jest pierdylion osobnych for na w wiekszosci mierne wiersze, to czemu nie ma powstac jeden dzial w ktorym od czasu do czasu cos madrego sie pojawi? Jestem za.

Mam dziwne uczucie, jakoby była to najsensowniejsza (jak na razie?) wypowiedź w temacie. :]
Pulkownik Nikt - Pią 08 Kwi, 2005 15:32
Temat postu:
Za. bo a czemu przeciw? I tak to niewiele zmieni jedno forum mniel ub wiecej.
Keśka - Pią 08 Kwi, 2005 16:38
Temat postu:
Hmm... Ale kłótnia Smile

Moim zdaniem:

Po pierwsze - wszyscy, którzy odwiedzają to forum mają powyżej 10 lat, a co najmniej połowa ponad 13, więc zastanowiłabym się przed napisaniem, że jest to forum dla dzieci. Jeśli pojawił się tu dział SEKS, w którym są opisywane rzeczy na pewno nie dla dzieci, dlaczego ma nie być działu FILOZOFIA, gdzie nawet nasi młodsi koledzy i koleżanki będą mogli wypowiedzieć się na poważniejsze tematy. Wam się zdaje, że taki 10-cio, 11-stolatek myśli tylko o zabawie itp. A przecież to właśnie w tym wieku powstają pytania o świecie, na które odpowiedzi trzeba szukać w samym sobie! Rozważcie to!

Po drugie - jestem stanowczo ZA utworzeniem nowego forum. Wam się tylko zdaje, że nikt nie będzie tam wchodził. Nie ma postów filozoficznych dlatego, że nie ma gdzie ich umieścić, gdyż nikt nie porusza tutaj poważniejszych tematów! Dlaczego wciąż rozmawiamy o rzeczach tak przyziemnych, odpowiadamy na powtarzające się wciąż historie o tak płytkiej tematyce, jak "Sposoby na podryw"...? Chcecie pozostać na tym poziomie, czy rosnąć, tak samo jak z dnia na dzień rosną i dojrzewają użytkownicy tego forum..?

Po trzecie - Eee... No cóż, czyba już skończyłam Smile Dzięki bardzo i pozdrawiam! Filozofowie-forumowicze górą!!!
Anonymous - Pią 08 Kwi, 2005 17:13
Temat postu:
Wink
Anonymous - Pią 08 Kwi, 2005 17:33
Temat postu:
Keśka napisał/a:
Po pierwsze - wszyscy, którzy odwiedzają to forum mają powyżej 10 lat, a co najmniej połowa ponad 13, więc zastanowiłabym się przed napisaniem, że jest to forum dla dzieci.

Sorry, ale ja to po części zrozumiałem tak, że 13-latek to już nie dziecko Confused.
Anonymous - Pią 08 Kwi, 2005 20:38
Temat postu:
tylko smurf
Elun - Pią 08 Kwi, 2005 21:29
Temat postu:
ja bylabym za wymieszaniem psychologii z filozofią
Anonymous - Pią 08 Kwi, 2005 22:26
Temat postu:
A ja jestem za zrobieniem dzialu o cukierkach i zabawkach.
Keśka - Sob 09 Kwi, 2005 15:32
Temat postu:
Ant0n napisał/a:

Dobrze, już dobrze, dzidziusiu! Zrobimy taki dział, żebyś wreszcie miał gdzie napisać o tym swoim nowym misiu, którego dostałeś na urodziny!
ToJa - Nie 10 Kwi, 2005 09:49
Temat postu:
Ant0n napisał/a:

Pudło! Muszę Cię rozczarować. Był podobny dział - misie, maskotki biggrin
Anonymous - Nie 10 Kwi, 2005 15:53
Temat postu:
zaczarowujecie mnie tymi waszymi postami...tą wasza rozbrajająca wiara w to co mówicie biggrin dawno winienem tu zagościć...ale musiałm zostac najpierw zaproszony biggrin

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group