Pulkownik Nikt napisał/a: |
"Nie jestem w żałobie po papieżu. Razi mnie totalny atak triumfującego
katolicyzmu. Mierzi obłuda wyrażana przez żałobnie wymodelowane minki prezenterek TV. Razi Lis, który łzawi żłobiąc bruzdy na make-up. Boję się, gdy ludzie ulegając presji stada nasiąkają fanatycznymi emocjami. Szczególnie się lękam tego wtedy, kiedy klerykalizm sprzęga się z nacjonalizmem. " |
Gabra napisał/a: |
nyo słuchaj Kinga nyo!
To ze szczerosc do potegi to nie oznacza,ze na pokaz i komerche. ''Be original is wonderful but when someone not tolerated it-f** them all!" On jest oryginalny,a wszyscy mowia,ze to komercha etc. On chyba nigdy nie lubił zbyt papieza,o ile moge sie tak wyrazic,bo np cos tam gadal o nim szczerze , i ja sie nie dziwie takiej wypowiedzi ![]() |
Gabra napisał/a: |
moze byl wtedy jakos ostro wkurzony ale staral sie to pochamowac..niwewiem..nikt nie wie! |
Kinga napisał/a: |
Cokolwiek to by nie było ... facet jednak przesadza momentami |
Naomi napisał/a: |
PS. Zty cyrkiem ze śmierci papieża to racja... Kidy był jego pogrzeb pilgrzymi klaskali i machali flagami ![]() |
panienka_wierzba napisał/a: | ||
a mzoe po prostu jako jedna z nielicznych osob w naszym państwie szczerze mówi co myśli? |
R2 napisał/a: |
Kindzia, to co on robi robi pod publiczke najprawdopodobniej. Im bardziej skandaliczny artukuł tym więcej ludzi kupi pismo. |
Cytat: |
tak jestem po jego stronie.. moze i zrobil to pod publike, ale czy nie uwazacie ze jescze bardziej pod publike media naglosnily smierc papieza? |