Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - Zaraz nie wytzrymam!!

Inversja - Pią 22 Kwi, 2005 18:15
Temat postu: Zaraz nie wytzrymam!!
Cały czas swędzi mnie pupa tzn tam w środku. Jak się poszłam załatwić do klopa (a gdzie by indziej) to jak się pottarłam to na papierze toaletowym były takie białe nitki!! i się ruszały, tak już jest od paru dni. Codzienie jest to sama chce się podrapać a to zaś wraca!! niewiewm co mam robić! To nie są żarty!!Prosze pomóżcie mi!!
Anonymous - Pią 22 Kwi, 2005 18:19
Temat postu:
teee Aragorn ... jedz czosnek :>>>>>>>>>>>>>>

chcesz żyć?...tak jak "Białe Mustangi" z twojej "dzikiej doliny" :>
codi - Pią 22 Kwi, 2005 18:19
Temat postu:
No to dość proste.
Musisz powiedzieć o tym rodzicom lub opiekunom. Razz
A potem udać się do lekarza.
Zapewne zalęgły ci się małe pasożyty.

http://dzieci.lunar.pl/go.php?page=Pasozyty
Anonymous - Pią 22 Kwi, 2005 18:22
Temat postu:
Myśle , ze są to owsiki lub lambrie, ale raczej owsiki. Powiedz o tym rodzicom.
Inversja - Pią 22 Kwi, 2005 18:24
Temat postu:
Chyba tak zrobie. Czytałam właśnie ten artykuł od codiego ale niemam żadnych objawów wskazujących na wyżej wymienione pasożyty tzn. oprucz strasznego swędzenia. Najsilniej to też swędzenie objawia sie jak już leże w łóżku wtedy nie potraafie się powstrzymać od drapania!! Ale przez dzień jest wszystko normalnie tylko ta noc....

EDIT: Przeczytałam jeszcze raz fragment artykułu o owsikach. I sądze że to one.
Dodane po chwili: Codi dostajesz 1 punkt pomógł mi Very Happy
Edit 2: A powiedzcie mi jeszcze skąd to się mogło wziąźć?
Anonymous - Pią 22 Kwi, 2005 18:27
Temat postu:
lol dobry podpis...Codi..."niezły hardcore"
codi - Pią 22 Kwi, 2005 18:31
Temat postu:
Odi napisał/a:
Chyba tak zrobie. Czytałam właśnie ten artykuł od codiego ale niemam żadnych objawów wskazujących na wyżej wymienione pasożyty tzn. oprucz strasznego swędzenia. Najsilniej to też swędzenie objawia sie jak już leże w łóżku wtedy nie potraafie się powstrzymać od drapania!! Ale przez dzień jest wszystko normalnie tylko ta noc....

Chyba ?
Powinnaś odrazu powiedzieć o tym rodzicom.
Są to zapewne owsiki.
Jeżeli nie będziesz uważać możesz zarazić również innych członków rodziny.

http://www.maluchy.pl/zdrowie_i_pielegnacja_dziecka/porada.php3?dzial=13&pod=3&ppod=owsiki&next=1

http://umamy.homestead.com/owsiki.html
agag - Pią 22 Kwi, 2005 18:33
Temat postu:
też stawiam na owsiki
im wcześniej pójdziesz do lekarza tym lepiej. One same sobie nie "pójdą"...
Inversja - Pią 22 Kwi, 2005 18:34
Temat postu:
Czekam właśnie na moją ciocie (mama nie żyje a tata w stanach) jak tylko przyjdzie zaraz jej powiem.
Anonymous - Pią 22 Kwi, 2005 18:35
Temat postu:
one są białe jak mustangi...i chasają jedynie w dzikich dolinach
codi - Pią 22 Kwi, 2005 18:39
Temat postu:
Odi napisał/a:

EDIT: Przeczytałam jeszcze raz fragment artykułu o owsikach. I sądze że to one.
Dodane po chwili: Codi dostajesz 1 punkt pomógł mi Very Happy
Edit 2: A powiedzcie mi jeszcze skąd to się mogło wziąźć?

Może stąd:
http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54938,1396287.html
Anonymous - Pią 22 Kwi, 2005 18:39
Temat postu:
owsiki-zazwyczaj tylek swedzi wieczorem
w 'kupie' Mr. Green jest cos białego
do pediatry szybko
potem wyprac posciel i reszta domownikow musi przejsc leczenie.
Inversja - Pią 22 Kwi, 2005 18:39
Temat postu:
Reszta domowników (?) brat jest 15min dziennie w domu a potem tylko nanoc... fajna rodzina nie??

EDIT: Skąd to się bieże??
agag - Pią 22 Kwi, 2005 18:47
Temat postu:
jeżeli twój brat korzysta z tej samej łazienki i toalety, to niestety też będzei musiał przejść przez odrobaczanie bo już pewnie został zarażony...
nie zazdroszcze...

a co do czosnku (był w którymś z artykułów) to jest ona naturalnym antybiotykiem
Anonymous - Pią 22 Kwi, 2005 18:49
Temat postu:
skad sie bierze?
ja czytalam w jakies gazecie 'choroby obowiazkowe dziecka' [choc nie zawsze są obowiązkowe Wink]
i to chyba sie bierze jakos ze cos sie w organizmie dzieje

Pripsen-zwykle podawany 2 dozach ( w 2-tygodniowym odstepie czasu-tyle trwa czas wylegu owsikow.

Dieta :
**ograniczenie cukru
**duzo swiezych owocow, warzyw,salatek
**czosnek, cebula, swieza marchewka, pestki dyni

Higiena
nalezy myc dokladnie rece i szorowac paznokcie

Terapia
kazdej nocy umiescic w odbycie zabek czosnku ew wycisnac sok, dodac do wazeliny i smarowac
okolice odbytu-co wieczor przed snem przez 2 tyg

to mam z jakiejs strony.
codi - Pią 22 Kwi, 2005 18:52
Temat postu:
Gabra napisał/a:
skad sie bierze?
ja czytalam w jakies gazecie 'choroby obowiazkowe dziecka' [choc nie zawsze są obowiązkowe Wink]
i to chyba sie bierze jakos ze cos sie w organizmie dzieje

Pripsen-zwykle podawany 2 dozach ( w 2-tygodniowym odstepie czasu-tyle trwa czas wylegu owsikow.

Dieta :
**ograniczenie cukru
**duzo swiezych owocow, warzyw,salatek
**czosnek, cebula, swieza marchewka, pestki dyni

Higiena
nalezy myc dokladnie rece i szorowac paznokcie

Terapia
kazdej nocy umiescic w odbycie zabek czosnku ew wycisnac sok, dodac do wazeliny i smarowac
okolice odbytu-co wieczor przed snem przez 2 tyg

to mam z jakiejs strony.

Ja dałem linka do tej strony Mr. Green : p ; p
Inversja - Pią 22 Kwi, 2005 18:53
Temat postu:
Cioci zaraz powiem bo za 10 min powinna być Very Happy Może zamiast odrazu do lekarza najpierw sprubować czosnek a jak nie pomoże to lekarz?Chzba wiem skad to sie moglo wyiasc.w domu mamy chomika psa szynszyla moze to jakiegos z nich?? Najgorsze dlamnie jest to że wszystko trzeba będzie prać i generalnie sprzątać Sad musze się przyznać że to również może być przzez łazienke.. wiecie jak to jest mieszkać z bratem...
Anonymous - Pią 22 Kwi, 2005 18:55
Temat postu:
zwierzaki..?
nieeee,napewno nie!
agag - Pią 22 Kwi, 2005 18:57
Temat postu:
przyczyn może być sto (nie ma co sie zastanawiać, może cię jakaś koleżanka na "czaść" poczęstowała, a ty już pewnie też niejednego poczęstowałaś)
lekarz będzie skuteczniejszy i chyba szybszy od czosnku (i chyba mniej nieprzyjemny) choć może droższy
agag - Pią 22 Kwi, 2005 18:58
Temat postu:
chomik i szynszyla to nie, ale pies być może...
Inversja - Pią 22 Kwi, 2005 18:59
Temat postu:
o cene to już nawet nie chodzi. Pieniądzze się zawsze znajdą Very Happy chodzi głównie o wyleczenie bo ja niechce być ''Wylengarnią'' Exclamation
agag - Pią 22 Kwi, 2005 19:00
Temat postu:
idzie weekend więc jutro od rana idź do lekarza, bo nie wiadomo jak w weekend przyjmują
Inversja - Pią 22 Kwi, 2005 19:02
Temat postu:
Shit!! Czyli mogłam pozarażać moje najbliższe otoczenie??!! Tj. mojekumpele,chłopaka, etc??nieeeee
Pulkownik Nikt - Pią 22 Kwi, 2005 19:03
Temat postu:
Jednym slowem owsiki opanowaly nasza planete. Niestety:(
agag - Pią 22 Kwi, 2005 19:06
Temat postu:
Cytat:
Codzienie jest to sama chce się podrapać a to zaś wraca!!

jeśli się drapiesz, nawet nieświadomie, a potem nie myjesz rąk (że wspomnę o każdorazowym myciu rąk po toalecie) to niestety, ale ryzyko zarażenia jest bardzo duże...
Inversja - Pią 22 Kwi, 2005 19:16
Temat postu:
Oki powiedzialam. Właśnie ide do sklepu po sok z kapusty kiszonej i czosenk czosnek gites sok bleeew aha i przed chwilą był cały wykłąd o nie słuchaniu...i tak połowy nie słuchałam
Anonymous - Pią 22 Kwi, 2005 19:59
Temat postu:
to nie bedzie przyjemne ;]
jak wkładanie czopkow do tyłka ;]
czesto to przezywalam w wieku dosyc małym,darłam sie na maksa ale lepsze to niz levativa ;p
codi - Pią 22 Kwi, 2005 20:40
Temat postu:
Gabra napisał/a:
to nie bedzie przyjemne ;]
jak wkładanie czopkow do tyłka ;]
czesto to przezywalam w wieku dosyc małym,darłam sie na maksa ale lepsze to niz levativa ;p

A ja to nawet lubiłem xDD
Anonymous - Pią 22 Kwi, 2005 22:55
Temat postu:
jak sie mozna zarazic od psa...pocierając sie zadami?
agag - Pią 22 Kwi, 2005 23:19
Temat postu:
pies nieodrobaczany, albo tarzający się w różnych miejscach może mieć na sierści jajeczka owsika bądż innych pasożytów. Porzez głaskanie i późniejszy kontakt rąk z ustami lub żywnością jest możliwe, że przedostaną się do układu pokarmowego człowieka
nidhogg - Sob 23 Kwi, 2005 00:44
Temat postu:
pies nie moze miec jajeczek owsika, jako ze u psa owsiki nie wystepuja.
dziekuje.
chyba, ze wytarza sie w ludzkim gownie zakazonym jajeczkami owsika.
frigg - Sob 23 Kwi, 2005 00:51
Temat postu:
a ja mam pytanie z innej beczki - czy odi (dawniej aragorn) nie byl chlopakiem? jesli byl i jest to czemu pisze o sobie w rodzaju zenskim? chyba ze to inny aragorn, albo ja powinnam zaczac profilaktyke przeciw miazdzycowa...

Odi napisał/a:
Shit!! Czyli mogłam pozarażać moje najbliższe otoczenie??!! Tj. mojekumpele,chłopaka, etc??nieeeee

agag - Sob 23 Kwi, 2005 01:04
Temat postu:
Z jakiejś strony (być może źle zinterpretowałam, albo strona nierzetelna):
Cytat:
Wystarczy zabawa ziemią i wzięcie do buzi umorusanych rąk. Albo harce z Burkiem z sąsiedztwa, co to nigdy nie był odrobaczany. A czasem po prostu kontakt z kolegą, którego rodzice nie orientują się, że jest zakażony. Trudno, bez względu na źródło trzeba się ich pozbyć.

Odi:
Cytat:
I najważniejsze. Musze się do czegoś przyznać,2 osoby już wiedzą (tj.Christine fan o Agnieszka) Jestem.......Jetem tak naprawde kobietą!! To jest prawda. Okłamywałem was przez cały czas. NIewiem czy taki kłamca jak ja ma u was szacunek. Jeśli mi nie wybaczycie to zrozumie. Jeśli tak to będe się cieszyłą. Aha tak na marginesie mam na imię Agnieszka i to co pisałam o mojej maimie jest Prawdą i wogóle wszystko oprucz płci.

frigg - Sob 23 Kwi, 2005 01:17
Temat postu:
no to juz rozumiem, nie zawsze jestem na bierzaco...dziekuje za wyjasnienie agag Wink
nidhogg - Sob 23 Kwi, 2005 01:18
Temat postu:
agag byc moze, strona niezetelna jako ze u miesozernych owsiki nie wystepuja.... uprzedzajac - czlowiek jest wszystkozerny, u konia np jak najbardziej ale u psa, czy kota nie ma mozliwosci, ozna sie zakazic kilkoma innymi bonusami ale napewno nie owsikami.
agag - Sob 23 Kwi, 2005 01:25
Temat postu:
nie wiedziałam
ale wiesz zainteresowało mnie to bo mam duży kontakt z dziećmi (kiedyś któryś z rodziców w przedszkolu-lekarz- też mi coś takiego mówił) i poszukałam jeszcze trochę i znalazłam więcej takich fragmentów
http://www.koty.civ.pl/kotnews/kotnews.php?id=kotnews2
http://www.zwierzaki.pl/porady/porada-2.html

(ale nie wiem na ile są wiarygodne)
Nikita - Sob 23 Kwi, 2005 09:50
Temat postu:
Agnieszka napisał/a:
Myśle , ze są to owsiki lub lambrie, ale raczej owsiki. Powiedz o tym rodzicom.

Lambra napewno nie :wink:Ja miałam na komuni lambrię. Spowodowana ona była jedzeniem bananów, a dokładniej...tego takiego czarnego na końcówce banana Wink
Z tego miałam pasożyta, i długo, długo jeszcze byłam chora =[ Objawy to ciągłe wymioty, duszenie się ...
Takze stawiam na owsiki Wink Bleee...Fuj! [ sorry, ale musialam uzyc tego slowa Mr. Green]

PS. Odi kobietą ? Zatkało mnie ==' O_____o Nigdy bym na to nie wpadła ^^ Hah...mamy swego męskiego aragorna ^^ Hyhy...xD
Anonymous - Sob 23 Kwi, 2005 10:09
Temat postu:
Tsej napisał/a:
lol dobry podpis...Codi..."niezły hardcore"

Skad sie biora tacy ludzie?Sad
Anonymous - Sob 23 Kwi, 2005 10:25
Temat postu:
z otchłani
Anonymous - Sob 23 Kwi, 2005 13:12
Temat postu:
skad sie biorą tacy nabijacze jak ty Tsej ;/?
panienka_wierzba - Sob 23 Kwi, 2005 13:14
Temat postu:
biedactwo = (
nie wie ską dise biorą dzieci
choć Cie przytule
Anonymous - Sob 23 Kwi, 2005 13:19
Temat postu:
jak to skąd...przecie napisałem powyżej
nidhogg - Sob 23 Kwi, 2005 14:11
Temat postu:
"Robaki obłe czyli różne glisty , tęgoryjce , włosogłówki i owsiki. Najczęstszymi są toxocara canis , toxascaris leonina , ancylostoma caninum , uncinaria stenocephala , trichuris vulpis "
cytat z powyzszej strony ino nie wiem skad im sie owsiki wziely skoro:
toxocara - glista psia
toxascaris - glista kocia
ancylostoma i uncinaria - tegoryjce
trichuris - wlosoglowka

nijak owsikow tu nie widze....

lambli tym bardziej nie zaobaczysz, bo to pierwotniak.
Anonymous - Sro 03 Sie, 2005 17:35
Temat postu:
Sorry ze odnawiam temat ale kolezanka mnie prosila zebym sie zapytala.

A wiec znowu prawdo podobnie ja mam owsiki (nie odi moja sister tylko ja) napisalam wlasnie meila mojej kuzynce (uczys ie na pielengiarstwie) co oznaczaja obiawy swedzenie i takie biala nitki na papierze toaletowym...wstydze sie otym powiedziec tacie...to powiedzialam jej. Czym to sie moze skonczyc??wizyta u lekarza leczeniem do mowym na bazie czosnku cebuli itp..czym sie moze skonczyc nie leczenie tego? prosze o odp. Napisze pozniej co ona mi odpisala albo powiedziala.A i najgorsze jest to ze jestem teraz w stanach a bez u bezpieczenia niezle za leczenie pojdzie....ale ja chce byc zdrowa a moj tata jest tai ze nie patrzy na koszty jesli chodzi o zdrowie tylko oto zeby byc zdrowym..

Jeszcze raz przepraszam ze odnawiam temat ale przeciez poco zakladac drugi jak juz taki jest.
Tremere - Czw 04 Sie, 2005 17:26
Temat postu:
Powiedz tacie.
Skoro wstydzisz się własnego ojca, to kogo ty się nie wstydzisz? O_o
Shaleniec - Czw 04 Sie, 2005 18:43
Temat postu:
raczej mi ci nic nie podpowiemy, musisz pojsc do lekarza i to on ma sie wyleczyc.. nasze odpowiedzi ci tu nei pomoga. musisz powiedziec tacie.
Anonymous - Czw 04 Sie, 2005 19:22
Temat postu:
Juz nie mozna nawet wstydzic sie z ojcem gadac na takie tematy?? Ja sie np. wstydze z facetem. o_O. ALe mniejsza oto moja zaprzeroszeniem jebnietaa ciotka ktora nie akceptuje wogole moich pogladow cos mi tam dzisiaj kupila...az sie boje wiedziec co....a z tata wczoraj gadalam i nawet spoko

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group