Odi napisał/a: |
Chyba tak zrobie. Czytałam właśnie ten artykuł od codiego ale niemam żadnych objawów wskazujących na wyżej wymienione pasożyty tzn. oprucz strasznego swędzenia. Najsilniej to też swędzenie objawia sie jak już leże w łóżku wtedy nie potraafie się powstrzymać od drapania!! Ale przez dzień jest wszystko normalnie tylko ta noc.... |
Chyba tak zrobie. Czytałam właśnie ten artykuł od codiego ale niemam żadnych objawów wskazujących na wyżej wymienione pasożyty tzn. oprucz strasznego swędzenia. Najsilniej to też swędzenie objawia sie jak już leże w łóżku wtedy nie potraafie się powstrzymać od drapania!! Ale przez dzień jest wszystko normalnie tylko ta noc....
EDIT: Przeczytałam jeszcze raz fragment artykułu o owsikach. I sądze że to one. Dodane po chwili: Codi dostajesz 1 punkt pomógł mi ![]() Edit 2: A powiedzcie mi jeszcze skąd to się mogło wziąźć? |
Gabra napisał/a: |
skad sie bierze?
ja czytalam w jakies gazecie 'choroby obowiazkowe dziecka' [choc nie zawsze są obowiązkowe ![]() i to chyba sie bierze jakos ze cos sie w organizmie dzieje Pripsen-zwykle podawany 2 dozach ( w 2-tygodniowym odstepie czasu-tyle trwa czas wylegu owsikow. Dieta : **ograniczenie cukru **duzo swiezych owocow, warzyw,salatek **czosnek, cebula, swieza marchewka, pestki dyni Higiena nalezy myc dokladnie rece i szorowac paznokcie Terapia kazdej nocy umiescic w odbycie zabek czosnku ew wycisnac sok, dodac do wazeliny i smarowac okolice odbytu-co wieczor przed snem przez 2 tyg to mam z jakiejs strony. |
Cytat: |
Codzienie jest to sama chce się podrapać a to zaś wraca!! |
Gabra napisał/a: |
to nie bedzie przyjemne ;]
jak wkładanie czopkow do tyłka ;] czesto to przezywalam w wieku dosyc małym,darłam sie na maksa ale lepsze to niz levativa ;p |
Shit!! Czyli mogłam pozarażać moje najbliższe otoczenie??!! Tj. mojekumpele,chłopaka, etc??nieeeee |
Wystarczy zabawa ziemią i wzięcie do buzi umorusanych rąk. Albo harce z Burkiem z sąsiedztwa, co to nigdy nie był odrobaczany. A czasem po prostu kontakt z kolegą, którego rodzice nie orientują się, że jest zakażony. Trudno, bez względu na źródło trzeba się ich pozbyć. |
I najważniejsze. Musze się do czegoś przyznać,2 osoby już wiedzą (tj.Christine fan o Agnieszka) Jestem.......Jetem tak naprawde kobietą!! To jest prawda. Okłamywałem was przez cały czas. NIewiem czy taki kłamca jak ja ma u was szacunek. Jeśli mi nie wybaczycie to zrozumie. Jeśli tak to będe się cieszyłą. Aha tak na marginesie mam na imię Agnieszka i to co pisałam o mojej maimie jest Prawdą i wogóle wszystko oprucz płci. |
Agnieszka napisał/a: |
Myśle , ze są to owsiki lub lambrie, ale raczej owsiki. Powiedz o tym rodzicom. |
Tsej napisał/a: |
lol dobry podpis...Codi..."niezły hardcore" |