Cytat: |
Czy czeka nas wulkaniczna zagłada?
Zachodzi też pytanie, czy gigantyczny wybuch wulkanu - mogący spowodować kataklizm porównywalny jedynie z uderzeniem w ziemię komety względnie asteroidy - nie nastąpi w najbliższej przyszłości. Okazuje się bowiem, że amerykański park narodowy Yellowstone jest niczym innym, jak właśnie wulkanem - bardzo podobnym do wulkanu Toba. Pod lasami, skałami, rzekami i jeziorami Yellowstone znajduje się olbrzymi zbiornik magmy. Dokonane przez geologów pomiary wykazały, że powierzchnia ziemi w parku Yellowstone nieustannie się podnosi - obecnie znajduje się ona 74 cm wyżej, niż w 1923 r. Wygląda więc na to, że znajdujący się pod Yellowstone zbiornik magmy zaczyna się przepełniać. Nie wiadomo, czy - a tym bardziej kiedy - nastąpi wybuch wulkanu w parku Yellowstone. Geolodzy odkryli jednak, że poprzednie erupcje następowały regularnie co 600 000 lat. Od ostatniego wybuchu minęło 640 000 lat. Jeśli geologiczna przeszłość Yellowstone jest miarodajna, oznacza to, że niebezpieczeństwo zbliża się... |
nasty_girl napisał/a: |
jezeli nastapi koniec swiata bedzie tez koniec z nami, wiec nie bedziemy cierpiec.. nie ma sie czego bac.. |
BamBI napisał/a: |
Chce umrzeć (żart) ![]() |
AloneMoon napisał/a: |
Jak wybuchnie ,to ogromna ilosc pylu,siarki i innych "kurzow" dostanie sie do atmoswery i zakryje slonce .Chyba wiecie co sie wtedy stanie ...temperatura spadnie gwaltownie. |
zyje chwila, jak sie stanie tak bedzie, niemysle o tym. niemysle o przyszlosci jeszce nie nadeszla.. liczy sie tu i teraz:)
juz przepowiadali wiele rzeczy |
Himitsu napisał/a: | ||
Masz dziwne poczucie humoru... co najmniej niesmaczne. |
HeyaH napisał/a: | ||
pomysl o tym, ze jak wybuchnie, to my sie udusimy/zabijemy/utopimy w magmie... a nie umrzemy z głodu. ![]() |
BamBI napisał/a: |
Jak napisalam ze to żart, to chyba nie powinienes brac tego na poważnie. Po za tym nie znasz mnie i mego poczucia humoru! |
Tia... ciekawe, jak by się czuł jakiś niedoszły samobójca, czytając tego typu żarty. |
AloneMoon napisał/a: | ||||
Do nas (do polski) Magma raczej nie dojdzie. Siarka i pyl rozprzestrzenia sie na calej ziemi,beda "popielowe"i "kwasne" Deszce . Ludzie moga umrzec zglodu .Przez brak slonca i "kwasne" deszzce rosliny przestana rosnac.Zwierzeta pozdychaja. Wiele ludzi umrze , bo powdycha Popiol. Ale nikt niewie jak sie moze stac. Moze byc wielki wybuch,a moze maly ktory nam nie zaszkodzi. To nie jest jedna z tych "przepowiedn" konca swiata.To zeczywistosc. Wybuch takiego wulkanu ma nawet wieksze prawdopodobienstwo niz uderzenie meteorytu. Meteoryty mozna jalkos powstrzymac...wulkany nie. |
Nena napisał/a: |
Zwłaszcza, że nasz "pingwin" od reli mówił, że w bibli niewierzący naukowcy znaleźli zaszyfrowane nazwiska Busha, Bin Ladena, WTC itp. |
To jest akurat prawda. Tzn. nie wiem, co było dokładnie "zaszyfrowane", ale jakieś "szyfry" tam były, w tym także nazwiska jakichś znanych, współczesnych ludzi. Miałem gdzieś na kompie zdjęcia - we fragmentach Biblii litery, czytane na skos, wspak lub jakimiś innymi sposobami układały się w takie właśnie ciekawostki... Osobiście nie wiem, co o tym myśleć. Ale jestem raczej nastawiony sceptycznie. Takie szyfry można by znaleźć w każdej książce, jak by nie było ![]() |
Nena napisał/a: |
Tak, to bardzo możliwe. Zwłaszcza, że nasz "pingwin" od reli mówił, że w bibli niewierzący naukowcy znaleźli zaszyfrowane nazwiska Busha, Bin Ladena, WTC itp. Było też, że w 2006 będzie wielkie bum. ALE niekoniecznie. NIE jak się ludzie nawrócą. A nie nawrócą się, niestety, jak znam ludzi... |
elfkaNenar napisał/a: |
Dla wielu wyznań koniec świata to nie koniec ludzkości i planety, ale koniec ich panowania, koniec wyznawania danej wiary... chrzescijaństwo ginie, a apokalipsa została ubarwiona, żeby przedłużyć życie tej religii, może walą pioruny, ale nie w ludzi a w religie... |
Ja czytalam ze w 2007 ma byc koniec świata . Ale w przepowiednie nie wierzę |
Tak, to bardzo możliwe. Zwłaszcza, że nasz "pingwin" od reli mówił, że w bibli niewierzący naukowcy znaleźli zaszyfrowane nazwiska Busha, Bin Ladena, WTC itp. Było też, że w 2006 będzie wielkie bum. ALE niekoniecznie. NIE jak się ludzie nawrócą. A nie nawrócą się, niestety, jak znam ludzi... |
Nie wiem czy zdajecie sobie przwe, ale w 2012 nastąpi koniec naszej cywilizacji. Za sprawą okrezowej hiperaktywności słońca (okres trwa ok. 11 500 lat) odwróci się kierunek obracania sie naszej pranety wokół własnej osi co spowoduje gigantyczne trzęsienia ziemi i powodzie.Przepowiedział to m.in. Nostradamus, obliczyli to Majowie i Egipcjanie. Potwierdzeniem teorii będzie w niedalekiej przyszłości hybrydowe zaćmienie słońca. |