Cytat: |
"czy jestem patriota? Czy kocham swój kraj" - zapewne każdy odpowie twierdząco |
Kinga napisał/a: |
O tym ze niepolskie rzeczy sa " fajne " wiesz sam dobrze ![]() No bo czy polacy stworzyli mange/anime/hentaie (daa ![]() |
agag napisał/a: |
to skąd się biorą, to jedno, ale to, na ile sie zadomowią i zdominują to co polskie, to drugie.
A czy widzicie jakaś szansę, żeby to zjawisko zatrzymać? macie jakiś pomysł? Mi nasuwają się jedynie słowa papieża: "Wy Młodzi" |
kradziejka napisał/a: |
jedyny patriotyzm w naszym kraju to rasistowskie bluzy z napisem polska noszone przez dresy |
jedyny patriotyzm w naszym kraju to rasistowskie bluzy z napisem polska noszone przez dresy |
Tenchion napisał/a: |
Załamać się można jak się czyta Wasze wypowiedzi |
Popełniacie wielki błąd, a raczej zachowujecie się jak niewdzięcznicy - kto inny jak nie ojczyzna wychowała Was? |
Kto inny jak nie nasi dziadkowie - Polacy - walczyli o to, abyście teraz mogli żyć? |
Nie szanujecie tego w co wierzyli nasi ojcowie przez ostatnie 1000 lat. |
dobra polityka Izolacjonizmu nie jest zła |
nikt nie walczy by zyc. Walczy sie, by zabijac. |
![]() |
rodzice? Znajomi w wieku bardzo mlodzienczym? Telewizja? Jakos ani chamy z czasow demokracji szlacheckiej, ani totalitarysta pilsudzki nie wydaja mi sie wzorem na ktorym winno sie opierac moje wychowanie, a dowolny element skladowy hasla 'bog, honor, ojczyzna' wymienie na kebab, nawet za doplata. |
przyznaje, naprawde heroicznym czynem jest utrzymac zacofane panstewko przy zyciu, i wielkiej odwagi i braku wyobrazni wymaga wszczecie walk partyzanckich z powodow czysto politycznych i zrownanie z ziemia wlasnej stolicy w walkach. Chwala im, bohaterskim choc glupim.
szanuje, ale sie z tym nie zgadzam, ba, jestem przeciwny patriotyzmowi, bo patrioci miewaja czasem takie pomysly: |
a to prowadzi do zalamania gospodarki, polityki pienieznej i zaostrzenia stosunkow dyplomatycznych. Izolujcie sie ile wlezie, ale najpierw ja spierdalam do jakiegos normalnego kraju. |
Otwieracz napisał/a: |
Gdy zaś Japonia otworzyła się na świat w krótkim czasie kraj bardzo się wzmocnił. |
Gabra napisał/a: |
Nie jestem patriotka bo sie nie ciesze z tego co sie tu dzieje chociaz rok jestesmy w unii i zmieniło sie ponoc na plus.Polska jest i tak biedna,pełno tu bezrobocia,gwaltow,rozboi,kradzieży,blablabla..Chociaz dumna jestem z tego że cenia nas za nasze srodowisko naturalne,mamy czyste tereny [gdzieniegdzie ![]() ![]() ![]() Chociaz i tak z tad wyjade jak dorosne,bo Polska raczej tak szybko sie nie rozwinie jak inne kraje są obecnie. |
Zobaczmy chociaz na strajki pielęgniarek. czy to jest patriotyzm czy nie?
w pewnym sensie jest. Bo w gruncie rzeczy mogłyby wyjechac z rodzinami za granicę, tam gdzie proponują im wysokopłatne posady. A mimo wszystko decydują się zostac w polsce (co jest pewnym przejawem patriotyzmu). i walczą o życie w lepszych warunkach choćby finansowych.. |
Tenchion napisał/a: | ||
|
a ich kto wychował? ich rodzice, a kto wychował ich rodziców? ich rodzice i tak wkółko - wszyscy Ci ludzie Tworzyli i nadal tworzą społeczeństwo - a czymże innym jest ojczyzna jak nie społeczeństwem czczącym pewne zasady i zwyczaje - przekazywane z pokolenia na pokolenie?. |
Co do "B/H/O" - i Twojego swierdzenia o wymianie na kebab (co prawda - kebaby rox) to kiedy to przeczytałem przeszedł mnie dreszcz... jak możesz? |
taa! lepiej było dać się zabić! |
lepiej było nic nie robić, aby uwolnić swój kraj spod jarzma Hitlerowskiego! |
Co z tego, że im się nie udało? Ważne jest, ze próbowali! |
co do polityki izolacjonizmu to to był sarkazm - poza tym, Japonia żyła sobie baaardzo długo odizolowana od reszty świata (bodajże do 1868 roku - kiedy to zakończyła się era Edo, shogunat obalono i cesarz przejął władzę) i jakoś jej się wiodło. |
|
Armia Czerwona mogła spokojnie wesprzeć powstanie, tylko Stalin chciał zagłady AK. |
nie o to mi chodzi -.-
u nas jest to wszystko złe NAJBARDZIEJ NASILONE przynajmniej ja tak uwazam :p |
Gabra napisał/a: | ||||
nie o to mi chodzi -.- u nas jest to wszystko złe NAJBARDZIEJ NASILONE przynajmniej ja tak uwazam :p |
Chyba w jakims lpr-owskich poronionym wydaniu. ( nazywac sie patriotami kazdy moze ) |
Pulkownik Nikt napisał/a: |
hehehe tenchi kazdy popelnia bledy ;d
sztuka jest sie do TAKICH przyznac ![]() |
Sęk w tym, że filmy Michaela Moore'a ukazują fałszywy obraz świata. |
Spoko, a jak już się samego siebie naprawiło (taaa) to można już zacząć tworzenie nowego ładu?
OGŁOSZENIE Uwaga! Uwaga! Firma Tenchion's Corporation poszukuje nowych pracowników przy budowie ... khem.. obozów "dobrowolnej" pracy - ich rolą będzie zbieranie wszystkich meneli i antypolaków i masowa... khem........ eksterminacja owych delikwentów. Zgłoszenia na PW lub na maila. |
Otwieracz napisał/a: | ||
Nie "eksterminacja", a "eliminacja" ![]() |
Kinga napisał/a: |
Jakby kazdy zajął sie sobą ... a nie patrzył na rece drugiego swiat by sie poprawił ...
A tak ... huh = =") |
|
Przeprqszam bardzo ...
Mi chodzilo o to ze ludzie na sile chca popraiwać swiat ... nie wsyztcy wprawdzie ale wiele osob tak ma I poprawiaja ten swiat tzn probują ... zaczynajac od innych ... a sami pozostaja zli ... falszywi etc etc |
|