nasty_girl napisał/a: |
wystarczy pojsc na studia a jak sie nie zdalo matury to na okres do nastepnego pisania matury do jakies odpowiedniej szkoly ktora chroni przed wojskiem..
no albo udawac psychola.. |
codi napisał/a: |
Ja tam do wojska nie zamierzam iść ;d.
Wydaje mi się to troche chore aby na siłe ciągnąć ludzi do wojska. A ja mam jedno pytanko ![]() Jeżeli ktoś ma wadę wzroku to go wezmą do wojska ? |
EU07 napisał/a: |
le wada wzroku musi być mocno zaawansowana. Większa niż +/- 6 D bodajże. |
Himitsu napisał/a: | ||
Jea!! Może jeszcze uda mi się załapać :]. |
EU07 napisał/a: | ||
le wada wzroku musi być mocno zaawansowana. Większa niż +/- 6 D bodajże. |
Himitsu napisał/a: |
Dokładnie. "Szczęście" :].
Ale kij z tym. Słyszałem, że można wyleczyć wadę wzroku -6 jakimiś laserowymi zabiegami do 0. Przy najbliższej wizyty u okulisty będę musiał się wypytać. A z woja jakoś się wywinę ![]() ![]() ![]() |
codi napisał/a: |
Cholera, a już się cieszyłem że mnie nie wezmę xD.
No to cholera trzeba na studia iść xD. |
EU07 napisał/a: |
Też się tym troszkę interesowałem i z tego co się orientuję, to taki zabieg robią osobom powyżej bodajże 21 lat, kiedy już na pewno nie rozwija się oko. Szanse na poprawę wynoszą 98% ![]() ![]() |
Kinga napisał/a: |
Jest mozliwosć laserowej korekcji wzroku ... ale po 21 roku zycia Smile
koszt okolo 2 tysiecy ... ale nie wiem czy jedno oko czy oba |
Himitsu napisał/a: | ||||
Ciurwa jego mać... cóż za pocieszenie XDDDDDDDDDDDD Kij z tym. Powiem, żem pacyfista, i mogą mnie pocałować w głębokie poważanie ![]() Btw, do wojska nie biorą ludzi, którzy mają pewne określone przekonania religijne. Jehowego np. do woja nie wezmą... A czemu biorą katolików? Wiadomo: wojsko=obrona kraju=konflikt zbrojny=trupy. A co z 5 przykazaniem? ![]() |
Aaa ... EU juz pisał o tym = = ... Sorrki ![]() Aaa btw ... za pare lat moze byc to zabieg refundowany ![]() ![]() |
bez zadnej kategorii tez odrzucają |
A jest taka opcja, że ŻADNEJ kategorii się nie dostaje? |
Tsej napisał/a: |
najlpeiej mieć coś z wątrobą...cukrzyce choćby |
Akacja12 napisał/a: |
Muzyczna szkoła chroni przed wojem więc jak się nie zda matury to bardzo dobre to ;D |
Ciurwa jego mać... cóż za pocieszenie XDDDDDDDDDDDD Kij z tym. Powiem, żem pacyfista, i mogą mnie pocałować w głębokie poważanie ![]() |
Btw, do wojska nie biorą ludzi, którzy mają pewne określone przekonania religijne. Jehowego np. do woja nie wezmą... A czemu biorą katolików? Wiadomo: wojsko=obrona kraju=konflikt zbrojny=trupy. A co z 5 przykazaniem? ![]() |
Cytat: |
najlepiej by uzyskać kat.D |
Tsej napisał/a: |
swoją drogą ja marze o tym by oślepnąc |
gorzej jak chlopaka biora do wojska i wywioza gdzies do jednoski w pizdu daleko.. |
adam(o)_1991 napisał/a: |
ee ja to bym chcial isc do woja, fajnie by bylo |
no a ja sie wlasnie teraz stresuje zeby tylko mi chlopaka nie zabrali.. niby jest jednostka w miescie ale z 90% wysylaja gdzies w pizdu.. eh h;( |
Będzie służył w myśl hasła: "Bóg. Honor. Ojczyzna." ![]() ![]() |
Himitsu napisał/a: | ||
Nu... jak mojego szwagra kilka lat temu wzięli do woja gdzieś nad morze (ze Śląska) to moja siostra nie potrafiła wytrzymać, że jej chłopaka wzięli tak daleko. Bo to rzeczywiście perfidne było ![]() A szczególnie było miło, jak dostał dwa razy więcej pasów na fali za to, że jakiś wyższy stopniem w jednostce (jeden z główniejszych) miał tak samo na nazwisko. ![]() A potem opowiadania, jak jego znajomi z jednostki strzelali sobie w łeb... bo nie wytrzymali. Wojsko jest złem. |
no a ja sie wlasnie teraz stresuje zeby tylko mi chlopaka nie zabrali.. niby jest jednostka w miescie ale z 90% wysylaja gdzies w pizdu.. eh h;( |
Nena napisał/a: |
Haha, przypomniały mi się opowiadania kolgiu brata ![]() ![]() ![]() |