Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Nietypowe miejsce na rozstępy......-tylko do dziewczyn!!!

Aneta65 - Wto 03 Maj, 2005 17:02
Temat postu: Nietypowe miejsce na rozstępy......-tylko do dziewczyn!!!
Mam strawszny problem, jestem nastolatką, od pewnego czasu zauważyłam na moich piersiach rozstępy czy to możliwe żeby pojawiły sie z powodu szybkiego przyrostu moich piersi. Co moge zrobić żeby pozbyć się ich choć w małym stopniu w mało inwazyjny sposób? No i nie chce o tym mówić mamie........czekam na wasze rady...
Kinga - Wto 03 Maj, 2005 17:06
Temat postu:
tak ... i to nie jest wcale takie nietypowe miejsce Smile

Zobacz tu jeszcze

http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=129

http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=4049

http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=5642

http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=7236
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 17:44
Temat postu:
Tak,rozstępy mogą sie pojawić na piersiach,jeśli te szybko rosną. Może w drogerii poszukaj jakiegoś balsamu na tą przypadłość? Pamiętam że kradziejka czy ktoś tam pisał kiedyś o takiej maści (do kupienia w aptece) na rozstępy i blizny. Poszperaj trochę, i wejdź na tematy,które wymieniła Ci Kinga Smile Pozdrawiam
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 17:52
Temat postu:
Rozstepy mogą się pojawić na każdej częśći ciała, oczywiście na piersiach też, kiedy miałam delikatne roztępy na piersiach, ale same zybko znikły.
Ja również polecałam maść BlackLady biggrin Nazywa się CEPAN i jest do kupienia w prawie każdej aptece.
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 17:59
Temat postu:
Stokrotka napisał/a:
Ja również polecałam maść BlackLady biggrin Nazywa się CEPAN i jest do kupienia w prawie każdej aptece.

Takkkk właśnie o to mi chodziło Złotko biggrin
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 18:01
Temat postu:
no cóż ja z moimi rozstępami na biuście walcze od dwóch tygodni balsamem ujędrniającym:)
a z tą maścią to nie ja tylko nidd pisała a ja temat załozyłam:)
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 18:10
Temat postu:
Napisze pare słów o CEPANie z opakowania Razz :

Dawkowanie i sposób stosowania
Krem Cepan należy nakładać na bliznę cienką warstwą lekko masująć, 2-3 razy dziennie. Przy bliznach starych i stwardniałych oraz w przykurczach niewielka ilość kremu należy nałożyć na gazik i przyłożyć d\na bliznę, na 30-60 minut

Wskazania do zastosowania
Krem stosuje sie na zewnętrznie na skórę, do miejscowego leczenia blizn i rozstępów po oparzeniach i zabiegach chirurgicznych oraz do leczenia przykurczy. Może być również stosowany do leczenia blizn powiek (uważając by preparat nie dostał się do oczu), a także blizn po czyrakach, owrzodzeniach i trądziku.

No i jeszcze tak odemnie (nie bój się) ten krem troche śmierdzi.... ale tylko przy nakładaniu, później go nie czuć

Krem zdobył SREBRNY MEDAL EUROPEJSKI Smile

Wiem że to post troszke bez sensu Razz
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 18:13
Temat postu:
Stokroteczko a mam pytanie: czy ten CEPAN usunie blizne z żelazka(nie pytaj jak to sie stałoRazz)?Dodam,że zrobiłam to sobie rok temu i ta blizna nie jest odstająca, tylko taki ślad na skórze mi został.
Girl Zone - Wto 03 Maj, 2005 18:55
Temat postu:
właśnie czy usunie bliznę Question ja mam na policzku( na drzwi wpadłam Mr. Green , bez komentarza XD )i 2 malutkie na czole. te na czole są taki wklęsłei tego samego koloru co reszta twarzy a ta na policzku jest taka ciemniejsza
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 19:02
Temat postu:
BlackLady i Girl Zone raczej tak =] Zależy jeszcze jakiej wielkości są te blizny...
Girl Zone - Wto 03 Maj, 2005 19:05
Temat postu:
moja jest wielo... raczej długości <idzie mierzyć> 2.5, 3 i takakropka(•=) to ta na policzku .
ta rana byłodość głęboka mam już ja od 3-4 lat i tyle co sę zagoiła. Ca ły czas jest taka sama.
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 19:15
Temat postu:
Moja ma kształt trójkącika,który ma dwa ramionka( /\) i każde z nich ma tak na oko 2 cm. Z tym że jak już wspomniałam nie jest ona wypukła czy wklęsła tylko to ślad''wprasowany''w skóre i mam go od roku Razz
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 19:27
Temat postu:
No to myslę że powinno zejść, jak bedzię się regularnie smarować kremem Smile
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 19:30
Temat postu:
To jutro biegne do apteki Very Happy A ile to kosztuje tak mniej-więcej?
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 19:30
Temat postu:
ten no ...czy ten cepan tez...dodaje blizny ;D?
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 19:42
Temat postu:
blackLady napisał/a:
Tak mniej więcej to niepamiętam ale coś około 10 zł ale pewna nie jestem =/

EDIT: a gdzie 3 maja o godzinie 20.00 znajdziesz otwarta aptekę Razz ?
Aneta65 - Wto 03 Maj, 2005 20:10
Temat postu:
Uf....myślałam że będzie droższy.......wiecie może czy ten krem jest zwykle w każdej aptece, jak tylko zdobęde kase (nie chce mówić mamie) to lece do apteki......A i jeszcze jeśli to ma jakieś znaczenie to moje rozstępy są różowe, a i chciałabym spytać o efekty, ile czasu trwa aby było widac jakieś efekty, no i w jakim stopniu moje rozstępy znikną?...a tak w ogóle to wielkie dzięki za wszystko.....
Kinga - Wto 03 Maj, 2005 20:11
Temat postu:
Rozowe to pierwsze stadium Smile czyli dzialaj dzialaj biggrin
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 20:21
Temat postu:
Aneta65 napisał/a:
tylko zdobęde kase to lece do apteki......
Jeszcze lepiej wybierz się wcześniej do apteki spytać o cene bo ja mogę być w błędzie....
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 20:24
Temat postu:
ejjj ale są apteki całodobowe np w olsztynie w dukacie albo przy dworcu:D wpadaj po maść mi tysz się przyda:)
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 20:54
Temat postu:
Stokrotka napisał/a:
blackLady napisał/a:

Przecież napisałam JUTRO, czyli 4 maja Very Happy
Anonymous - Wto 03 Maj, 2005 20:57
Temat postu:
blackLady napisał/a:
Stokrotka napisał/a:
blackLady napisał/a:

Źle się doczytałam RazzRazzRazz
nasty_girl - Wto 03 Maj, 2005 21:27
Temat postu:
otwarta apteka.. zapewne jakas nocna bedzie otwarta..

pamietam jak w calej legnicy w wielkanoc byla otwarta 1.. 40 min staralam w kolejce.. wrrr
Anonymous - Sro 04 Maj, 2005 07:24
Temat postu:
Stokrotka napisał/a:
blackLady napisał/a:
Stokrotka napisał/a:
blackLady napisał/a:

Źle się doczytałam RazzRazzRazz

Czytanie ze zrozumieniem Razzja też mam z tym problemy Razz
Anonymous - Sro 04 Maj, 2005 07:50
Temat postu:
Stokrotka napisał/a:

Znalazła by się jakaś. U mnie w mieście była jedna otwarta całą dobę, bo jakaś jedna powinna być otwarta. Wink
Ale co do tematu, to owa maść jest fantastyczna. Mi wcześniej (gdy jeszcze o niej nie słyszałam) pomogły kremy anty-cellulitowe. Smile
panienka_wierzba - Sro 04 Maj, 2005 09:26
Temat postu:
CEPAN?
musze sobie kupic...
laniade - Sro 04 Maj, 2005 22:45
Temat postu:
Ja myślę że powinnaś tam sobie smarować normalnym balsamem na rozstępy czy na yłku czy na biuście bez różnicyjedno jest ciało ... ale to już zalezy od ciebie - chyba ze jest jakis specjalny do biustu ( to co innego) weź lepiej popytaj sie farmaceutki jak będziesz w aptece 3maj sie Smile Wink Love
Aneta65 - Czw 05 Maj, 2005 17:59
Temat postu:
hey to znowu mój problem......Czytam właśnie gazetke dla dziewczyn no i wyczytalam że oni na rozstępy polecają krem-żel z kolastyny na rozstępy(17zł). Czy któraś z was wyprubowała go już??? Czy działa skuteczniej od cepanu?
nasty_girl - Czw 05 Maj, 2005 19:40
Temat postu:
nie wiem jak ten krem ale inne wyroby kolastyny sa skuteczne a nie drogie, wiec warto sprobowac..
mroweczka - Pią 06 Maj, 2005 15:28
Temat postu:
Tsej napisał/a:
ten no ...czy ten cepan tez...dodaje blizny ;D?

Eeee...Wiesz nie bardzo Razz
Aneta ja raczej polecałabym to co dziewczyny, bardzo skuteczne jest a taniej Cię wyjdzie Smile
Anonymous - Sob 07 Maj, 2005 08:59
Temat postu:
Jeszcze jedno fajne cacko na rozstępy znalazłam.
A mianowicie: "Galaretka przeciw rozstępom" firmy Dax Cosmetics Smile Moja koleżanka twierdzi, że to godne uwagi (bo sama stosowała). Wink
Aneta65 - Sob 07 Maj, 2005 12:17
Temat postu:
eh u nas oczywiście nie ma ani cepanu ani kolastyny kupiłam jakiś fissan za 20zł-nic tańszego nie bylo no i babka w aptece mi go doradziła-zobaczymy co będzie-a kiedy można zobaczyc tak mniej więcej pierwsze efekty.......(on jest przeznaczony szczególnie dla kobiet w okresie ciąży ale chyba to bez różnicy.........)
nasty_girl - Sob 07 Maj, 2005 12:39
Temat postu:
wydaje mi sie ze czy dla kobiet w ciazy czy nie to tak samo, bo i takie i takie maja takie same rozstepy, tylko ze w ciazy jak brzuch rosnie kobieta czesto sie robia rozstepy..
Aneta65 - Sob 07 Maj, 2005 16:43
Temat postu:
tak tez myślałam....no i teraz aby smarować i czekac na efekty.....no ale chyba zbyt szybko to ich nie będzie
panienka_wierzba - Sob 07 Maj, 2005 21:22
Temat postu:
ja dzisiaj widziałam w rossmanie galaretkę przeciw rozstępom
z 19 zeta kosztowałą
ale kasy nie miałam tyle to nie kupiłam
ale następnym razem sobie kupie

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group