Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Piegi

laniade - Pią 06 Maj, 2005 19:38
Temat postu: Piegi
Czesc to znowu ja...Laughing czy znacie może coś na piegi nie wiem, żeby znikły.. ale najlepiej w jakis naturalny sposób może jakaś mieszanka ,ktorą nakładamy na twarz albo maseczka?? bo nie chce jak na razie korzystac z jakichś tam takich kosmetyków na twarzy wole nasza nature Cool blagam pomozcie nie mam tego dużo, ale najladniej nie wygladaja Confused błagam pomóżcie jedno tylko wiem, że słyszałam o tych mieszankach szukałam po gazetach ,ale nic nie było....
a piegi są takie do mnie nie pasujące, że wam mowie !! (nie jestem ruda) Mad Mad
z góry dziękuje Love
panienka_wierzba - Pią 06 Maj, 2005 19:41
Temat postu:
a ja jestem ruda i mam piegi Wink
i mi sie to podoba, o
i mam piegi zawsz
eprzez całe zycie
i wyglądam w nich ślicznie i uroczo ^^
yhyh
nasty_girl - Pią 06 Maj, 2005 19:45
Temat postu:
Bardzo dobrym sposoben na rozjasnienie piegow jest maseczka . Pol ogorka obrac, pokroic w plasterki dodac sok ze swierzo wycisnietej cytryny i pozostawic na twarzy przez okolo 15 minut. skura po takiej kuracji odzyskuje swierzosc i dziala rozjasniajaco

znalazlam to przed chwila na forum, nie wiem czy skuteczne, w kazdym razie ogorek nie zaszkodzi na pewno wiec mozesz sprobowac Smile
panienka_wierzba - Pią 06 Maj, 2005 19:46
Temat postu:
dobrze tez ponoć działą ten ogórek ze schłodzoną śmietaną
utarty
razem z cytryną i chyba szczypiorkiem jak sie nie myle
trzeba z tego taką papke zrobić
i na twarz nalozyc na 15 minut chyba
laniade - Pią 06 Maj, 2005 19:47
Temat postu:
ja właśnie słyszałam o mieszance z jakimś tam jogurtem czy coś..... może któraś z was wie... ?? Wink Shocked
nasty_girl - Pią 06 Maj, 2005 19:49
Temat postu:
na kolejnym forym przeczytalam ze cytryna dobra.. wiec mysle ze powinnas sproobwac ogorkow, cytryny i tego co mowi wierzba.. produkty naturalne wiec bez obaw mozesz uzywac..
Anonymous - Pią 06 Maj, 2005 20:00
Temat postu:
Je tam ja też jest pieguskiem i włosy mam blodo-rude RazzRazzRazz
Nieprzeszkadza mi to zabardzo RazzRazzRazz
A maseczki warto spróbować RazzRazzRazz
nasty_girl - Pią 06 Maj, 2005 20:04
Temat postu:
no ale u kazdego inaczej wyglada.. jedyn dodaje urody innych szpeci, jednym sie to podoba dla innych jest to problemem.. jesli zle sie w nich czuje to niech proboje..
Anonymous - Pią 06 Maj, 2005 20:09
Temat postu:
U mnie jednak to pierwsze... bez tych moich kilku piegów czuje się pusta Wink
agag - Pią 06 Maj, 2005 20:09
Temat postu:
ale trzeba pamiętać, że ogórek i cytryna rozjaśniają całą skórę, a nie tylko piegi... Więc jeśli lubisz się opalać, to nie ma to większego sensu
Anonymous - Pią 06 Maj, 2005 20:10
Temat postu:
a mi sie zaczynają pojawiać
mam już osiem...biggrin

a co do sposobów to sok z cytryny
nasty_girl - Pią 06 Maj, 2005 20:12
Temat postu:
no ale jezeli robia jej sie piegi i bedzie sie opalac to bedzie jej sie robic coraz wiecej.. wiec musi wybrac Razz

ja na szczescie nie mam tego problemu..
immortal - Pią 06 Maj, 2005 20:26
Temat postu:
szczerze? piegi sa calkiem fajne...znam to z doswiadczenia moich kolezanek...i moje "piegowate" kolezanki maja bardzo fajnych chlopakow. biggrinbiggrinbiggrin wiec nie ma sie czym zalamywac biggrinbiggrinbiggrin
Shaleniec - Pią 06 Maj, 2005 20:34
Temat postu:
Ja mam kilka piekow na nosku i tak pod oczami i to ladnie wygalda =) i moj chlopak mowi, ze te piegi sa slodkie! a wlosy mam blond =p pozdro =)
Mornariel - Pią 06 Maj, 2005 20:58
Temat postu:
panienka_wierzba napisał/a:
dobrze tez ponoć działą ten ogórek ze schłodzoną śmietaną
utarty
razem z cytryną i chyba szczypiorkiem jak sie nie myle
trzeba z tego taką papke zrobić
i na twarz nalozyc na 15 minut chyba

To się już bardziej nadaje na sałatkę niż na maseczkę. XD

Co do tematu : Nie lepiej zostawić piegi w spokoju,, a na plaży nie stresować się, że ci ich przybędzie? Wink
mavie93 - Pią 06 Maj, 2005 21:10
Temat postu:
Moim zdaniem to głupie : rozjaśnianie piegów. Piegi sa modne : nie wiedziałaś Very Happy
laniade - Sob 07 Maj, 2005 12:20
Temat postu:
Znaczy te piegi nie są najbrzydsze, ale moja koleżanka w klasie ma piegi i na przerwach się z niej śmieją "ej ruda!" i tak dalej... a ja się boję, że przez to nie będe mogła mić chłopaka ..... Crying or Very sad Confused

A na dodtek ja lubię być opalona ... Neutral
Anonymous - Sob 07 Maj, 2005 12:23
Temat postu:
Piegi ładnie wygladaja, ale neie u kazdego. Ja np. nie mam piegow i nie chcialabym miec ale sa ludzie ktorym to dodaje urody naprawde:)
ALe wiesz mysle ze woda utleniona powinna pomoc, sprobuj... skoro ich nie lubisz.
Anonymous - Sob 07 Maj, 2005 12:44
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
Tsej jak widzisz dziewczyny dbaja o wyglad, i zrobia wszystko zeby byc piekna.. (nawet zrezygnuja z tak pysznego dania.. )

Nie lubie mizerii bleee więc wolę żeby wylądowała na mojej twarzy... a co do piegów to chętnie przyjmę, odkupię, lub ewentualnie zamienie się za pieprzyki na szyi... proszony szybki kontakt... piegów to mam z 5 na nosie Sad malusio
laniade - Sob 07 Maj, 2005 12:44
Temat postu:
Agnieszka napisał/a:
Piegi ładnie wygladaja, ale neie u kazdego. Ja np. nie mam piegow i nie chcialabym miec ale sa ludzie ktorym to dodaje urody naprawde:)
ALe wiesz mysle ze woda utleniona powinna pomoc, sprobuj... skoro ich nie lubisz.

W tym problem że ja nie chce mieć białejtwarzy ... Confused Crying or Very sad
opętana - Nie 08 Maj, 2005 10:20
Temat postu:
mozna tez nakładac plasterki cytryny, albo zaatakowac je laserem ale to juz wiaze sie z duzymi kosztami wiec to raczej nie wchodzi w gre.

ale najlepszym sposobem na piegi to polubić je ;]
justka007 - Wto 10 Maj, 2005 14:05
Temat postu:
Też mam piegi i nie jestem ruda. Na początku chciałam je wybielic specjalnym wybielaczem, ale doszłam do wniosku, ze dziwnie buym wyglądała bez piegów.
mroweczka - Wto 10 Maj, 2005 17:59
Temat postu:
opętana napisał/a:

ale najlepszym sposobem na piegi to polubić je ;]

Oooo zgadzam się ;]
Ja nie mam piegów, jestem blądynką. Ale nawet chciałabym mieć ^-^
katrina - Nie 22 Maj, 2005 21:33
Temat postu:
ja mam iemne wlosy i tez mam piegi sa urocze na nosku chcaiala bym ich troszke wiecej
Shaleniec - Nie 22 Maj, 2005 22:08
Temat postu:
heh, troche stary ten temat.. ale piegi z ciemnymi wlosami faktycznie super wygaldaja =] moja kolezanka tak ma.
laniade - Pon 23 Maj, 2005 15:19
Temat postu:
Shaleniec napisał/a:
heh, troche stary ten temat.. ale piegi z ciemnymi wlosami faktycznie super wygaldaja =] moja kolezanka tak ma.

ja mam jasne włosy czyli kolor ciemny blond Confused Wink
dziewczyneczka - Pon 23 Maj, 2005 17:56
Temat postu:
spójrz na to z innej strony.
Gdybyś nie miała piegów za pewne chciałabyś je mieć tak jak ja.
Kiedyś na lato wyszły mi jaśniutkie i szkoda że znikły Sad
opętana - Wto 24 Maj, 2005 15:56
Temat postu:
bo to tak jest, masz piegi a nie chcesz ich mieć. Nie masz to chcesz mieć bo są fajne no biggrin
panienka_wierzba - Wto 24 Maj, 2005 15:57
Temat postu:
a ja mam i mi sie podobaja
i mam was wszsytkich w i na nosie Wink
Holy Knight - Wto 24 Maj, 2005 17:13
Temat postu:
Bo akurat na tobie piegi wygladaj uroczo ale na niektórych dziewczynach nie
Anonymous - Wto 24 Maj, 2005 17:50
Temat postu:
o bo jest wielka różnica jak są piegi na licu od przypadku gdzie jest lico pod warstwą piegów
Keeveek - Czw 26 Maj, 2005 11:42
Temat postu:
no właśnie. Wszystko zależy na kim te piegi 'występują' i ile ich jest. Czasami jak delikatnie wysypie to wygladają przecudnie, a czasami jest ich tyle, że nie widać twarzy ;p
Gościówa - Czw 26 Maj, 2005 12:17
Temat postu:
Hm..powiem ci że możesz spróbować tych maseczek...ogórek dizała rozjaśniająco, cytyna na swój sposób też to fakt..ale bez przesady nie bedziesz amiała zaraz białej twarzy wiec sie nie obawiaj! możesz sprobowac takiej maseczki raz czy 2 razy a jak to nic nie da to poprostu nie ró tego więcej albo kuup jakieś specjalistyvzne mascie w drogerii czy w aptece. Ale ja uwazam ze najlepiej jest poprostu przyzwyczaic sie do swoich piegowe i je polubic to nawet jesli znajdziesz jakoms dobra maseczke czy masc nie usunie ona ich ngigdy do konca a kiedy ma sie kilka piegow to wyglada to naprawde ładnie fajnie i szkoda to likwidowac...mam kolezanke ktora ma kilka piegow na nosie i w okolicahc nosa..wygląda pprzeslicznie i bez nich wygladala by chyba gorzej..naprawde jest ładna i ma wielu wielbicieli Razz zreszta badania naukowwe wykryly ze chlopaki lubią piegi u dziewzyn (oczywiscie w nieduzych ilosciach nie mowie o zasypaniu nimi calej twarzy) czytalam to w jakiejs gazecie Razz

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group