Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - co lepsze?

jade11 - Sob 07 Maj, 2005 15:44
Temat postu: co lepsze?
hej

chciałabym kupić sobie stanik, lub top.I mam kilka pytań.

Czy top utrzymuje biust tak dobrze jak stanik?
czy top będzie dobry także na wf?
co jest bardziej widoczne, top czy stanik?

no i w jakiej są cenie ( w przybliżeniu)
proszę o odpowiedź.
Chesterka - Sob 07 Maj, 2005 15:50
Temat postu:
Co do topów to nie wiem, bo zadnego nie mam, ale staniki np. key'a kosztują około 20-30zł. Zależy gdzie się kupuje i jaki rozmiar ;]

Edit:czyżby to był tranzwestyta? Shocked
Anonymous - Sob 07 Maj, 2005 15:59
Temat postu:
Chesterka napisał/a:
Co do topów to nie wiem, bo zadnego nie mam, ale staniki np. key'a kosztują około 20-30zł. Zależy gdzie się kupuje i jaki rozmiar ;]

Edit:czyżby to był tranzwestyta? Shocked

Też mnie ta sprawa nurtuję, albo zaistniała pomyłka, albo jest to jakieś perwersyjne pytanie.
nasty_girl - Sob 07 Maj, 2005 16:00
Temat postu:
top sie nosi do bardzo malych biustow wiec nie ma duzo do utrzymywania, a piersi wtedy nie wisza.. zalezy jaki masz rozmiar jezeli prawie plasie to lepiej top, jezeli troszke wieksze to jakis malutki biustonosz..

topy mysle ze do 20 zl kosztuja

biustonosze malutkie tez nie drogie raczej
Anonymous - Sob 07 Maj, 2005 16:14
Temat postu: Re: co lepsze?
jade11 napisał/a:
Czy top utrzymuje biust tak dobrze jak stanik? - czasami nawet lepiej ;]
czy top będzie dobry także na wf? - owszem będzie, sama nosze nie tylko na WF Razz
co jest bardziej widoczne, top czy stanik? - top jest bez koronek więc chyba będzie mniej widoczny Wink

nasty_girl - Sob 07 Maj, 2005 16:21
Temat postu:
biustonosz nie musi miec koronek, a top moze miec..
Anonymous - Sob 07 Maj, 2005 16:36
Temat postu:
No wiem że biustonosz może nie mieć koronek,ale nie widziałam topa z koronkami Wink
nasty_girl - Sob 07 Maj, 2005 16:42
Temat postu:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50515214

http://www.swistak.pl/aukcje/815850.html
Anonymous - Sob 07 Maj, 2005 19:33
Temat postu:
top jest dla sports menek dziewczyn z małym biustem i nastolatek chcących sie dowartościować że już noszą top chociaż za 4 lata im biust urośnie

jak należysz do którejś z tych kategorii lub poprostu chcesz top to go kup to całkiem proste jest średnio tańszy od biustonosza ja kupowałam za 12zł

i moge ci jeszcze powiedzieć że top jeżeli jest bielizną to wbrew pozorom i plotkom służy do tego samego co biustonosz wiec spełnia jego funkcje... no serio
Nikita - Sob 07 Maj, 2005 20:14
Temat postu: Re: co lepsze?
Ja swój top kupiłam za 15 zyli Wink Na wfie pod białą koszulką jest tak samo widoczny jak stanik ^^
Edit.
Hah...przecież to facet Razz Confused
Anonymous - Sob 07 Maj, 2005 20:23
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50515214

OoOoOo normalnie mnie zatkało Razz
laniade - Sob 07 Maj, 2005 21:01
Temat postu:
kradziejka napisał/a:
top jest dla sports menek dziewczyn z małym biustem i nastolatek chcących sie dowartościować że już noszą top chociaż za 4 lata im biust urośnie

jak należysz do którejś z tych kategorii lub poprostu chcesz top to go kup to całkiem proste jest średnio tańszy od biustonosza ja kupowałam za 12zł

Ja mam dwa topiki i są moim zdaniem lepsze od stanikka a po drugie lubie sporty wiec dobrze sie w nich czuje a po trzecie ;/ topiki sa tansze wiec sie bardziej oplaca a po czwarte nie tylko kobuiety z mlym biustem je nosza.... noo na pewno nie pamela anderson Wink
Anonymous - Sob 07 Maj, 2005 21:28
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
top sie nosi do bardzo malych biustow wiec nie ma duzo do utrzymywania, a piersi wtedy nie wisza.. zalezy jaki masz rozmiar jezeli prawie plasie to lepiej top, jezeli troszke wieksze to jakis malutki biustonosz..

topy mysle ze do 20 zl kosztuja

biustonosze malutkie tez nie drogie raczej

Nasty,nie zgodze sie z Tobą,że tylko na małe biusty... Nieraz widziałam topy dla pań np. z miseczką C. Top lub stanik z Atlantica kupisz za jakieś 25 zł Wink Top jest nawet wygodniejszy do ćwiczeń,ale sprawa gustu.
Anonymous - Sob 07 Maj, 2005 21:41
Temat postu:
Na początek polece ci top. Ja nosze tylko topy i mi to odpowiada:) stanik jest niewygodny, przynajmniej dla mnie ale moze w te wakacje sobbie kupie, nie wiem:)
A topy sa bardzo dobre na wf, ale lepsze sa bez koronek:)
nasty_girl - Sob 07 Maj, 2005 21:42
Temat postu:
no to przepraszam nie do malych biusow, ale do tych malych, jedrnych i nie obwislych bo taki top nie utrzyma tak dobrze biustu i nie nadaje mu takiego ksztaltu..
Anonymous - Sob 07 Maj, 2005 21:46
Temat postu:
U mnie w klasie sa niektore dziewczyny ktore maja biust, a nie nosza ani topu ani stanika... nie wiem moze im mama nie pozwala? to durne chca miec jakies obwisle na przyszlosc. Jedna mi powiedziala ze sie wstydzi bo mama... glupota.
Anonymous - Sob 07 Maj, 2005 22:13
Temat postu:
Agnieszka napisał/a:
U mnie w klasie sa niektore dziewczyny ktore maja biust, a nie nosza ani topu ani stanika... nie wiem moze im mama nie pozwala? to durne chca miec jakies obwisle na przyszlosc. Jedna mi powiedziala ze sie wstydzi bo mama... glupota.

a - obmawiasz za plecami
b - wyzywasz
c - rozglaszasz plotki że im mama nie pozwala

ty chamie!!
Anonymous - Sob 07 Maj, 2005 22:30
Temat postu:
To mnie matka zanim cokolwiek mi urosło wpakowywała w topy, ze tak to określę... ale pomyśl, ze moze koleżanki wolą mieć obwisłe, wolą być naturalne, albo staniki je drażnią, może nie mją majtek do kąpletu... ale tam raczej na pewno keidyś zaczną nosić... moze, a jak nie to będą oszczędzać
Anonymous - Nie 08 Maj, 2005 11:07
Temat postu:
Cytat:

Wolę nie myśleć, kto takie coś nosi.

Top czy stanik? Kwestia gustu. Osobiście miałam okazję nosić i jedno, i drugie - wolę staniki. Topy (takie zwykłe) zazwyczaj trochę "spłaszczają" biust... Nyo. Ale fakt faktem na wf są o wiele lepsze, niż stanik (zwłaszcza źle dobrany Rolling Eyes). Proponuję spróbować i jedno, i drugie. Smile
Maria 12 - Nie 08 Maj, 2005 11:10
Temat postu:
topy spłaszczają bist czyli to że sie on sie pomniejsza??
Chesterka - Nie 08 Maj, 2005 11:16
Temat postu:
Raczej nie pomniejsza tylko się poprostu spłaszcza. Może wyglądać na mniejszy ;] Ja i tak wolę staniki i na w-f i nie na w-f.
Anonymous - Nie 08 Maj, 2005 11:19
Temat postu:
Maria 12 napisał/a:
topy spłaszczają bist czyli to że sie on sie pomniejsza??

Wydaje się optycznie mniejszy, np. pod bluzką. Przynajmniej ja tak miałam z moim topem, ale to zależy też od kroju etc. Razz
Maria 12 - Nie 08 Maj, 2005 11:20
Temat postu:
to nie zmniejsza tylko tak sie wydaje??
Naomi - Nie 08 Maj, 2005 11:21
Temat postu:
Jeśli masz 11 latek i mały biust to Ci radzę raczej TOP ...
Anonymous - Nie 08 Maj, 2005 11:22
Temat postu:
Maria 12 napisał/a:
to nie zmniejsza tylko tak sie wydaje??

No a jak niby miałby zmniejszyć - wgnieść do pleców? Pomyśl troszkę. Wink Rolling Eyes
nasty_girl - Nie 08 Maj, 2005 12:16
Temat postu:
ja tez nie wiem kto cos takiego nosi.. mi sie nie podoba, no ale pokazalam ze cos takiego istnieje..

a ze ma 11 lat to nie znaczy ze top lepszy.. moja siostra ma 11 lat i nosi miseczke b..
jade11 - Nie 08 Maj, 2005 13:21
Temat postu: eh
jeszcze takie pytanie mam

bo biust sie mierzy pod biustem i chyba obwód

no i nie rozumiem gdzie mam to mierzyć.
nasty_girl - Nie 08 Maj, 2005 14:23
Temat postu:
liczysz obowd pod biustem (ta cyferka w rozmiarze biustonosza)

i miseczka (literka)

i tak masz np 75 cm pod biustem i mala miseczke to masz rozmiar 75 A
jade11 - Nie 08 Maj, 2005 14:32
Temat postu: no
ale gdzie pod biustem?
Anonymous - Nie 08 Maj, 2005 14:41
Temat postu: Re: no
jade11 napisał/a:
ale gdzie pod biustem?

No pod biustem(chyba że nie masz biustu)tam gdzei ci sie kończą te ''górki'' (piersi).
Anonymous - Nie 08 Maj, 2005 16:18
Temat postu: Re: no
jade11 napisał/a:
ale gdzie pod biustem?
No jest biust a pod biustem jest dołek nad żebrami Razz Tam mierzysz Wink
panienka_wierzba - Nie 08 Maj, 2005 16:40
Temat postu:
ja se dzisiaj kupiłam top sportowy
no
a zawsze to nosze staniki
i tyle no
i sie stanikow nie czuje ni? Wink
a top bardziej czuje niż stanik =P
a i pasuje na moj biust (a małyt o ton nie jest) i taki co nie spłaszcza kupiłam =D ha
Anonymous - Nie 08 Maj, 2005 16:43
Temat postu:
panienka_wierzba napisał/a:
a top bardziej czuje niż stanik =P
a nie prawda bo to tak samo, trzeba sie przyzwyczaić Razz
Ale fakt faktem że top bardziej obciera pachy...
panienka_wierzba - Nie 08 Maj, 2005 16:47
Temat postu:
ja stanik nosze od kilku lat
top mam chyba drugi raz w żcyiu na sobie
po prostu bardziej go czuje bo on ma taką gumke pod biustem
i tyle = )
ale fajnie cycuszki trzyma ^^ hyhhyh
Elun - Nie 08 Maj, 2005 17:09
Temat postu:
a ja sie do topu nie moge przyzwyczaic
za dlugo chodze w zwyklych stanikach, poza tym stanik optycznie powieksza :]
Anonymous - Nie 08 Maj, 2005 17:23
Temat postu:
Tz. że ja mam chyba szczęście bo mam top prawie od początku przygód ze stanikami i topami Razz
Anonymous - Nie 08 Maj, 2005 17:42
Temat postu:
A dla mnie to jeden kit czy mam top czy stanik Razz Tzn. zazwyczaj na codzień,czy na jakąś akademie mam stanik, a na wf, wycieczki,narty itp wole top.Tak z przyzwyczajenia Wink
Maria 12 - Nie 08 Maj, 2005 17:48
Temat postu:
mi mama kupiła taki zestaw tpo z majtkam za 13 zł ale jest wygodny i wogóle majtki też są świetne to pierwszy mój tak jakby stanik wczoraj mi kupiła
Anonymous - Nie 08 Maj, 2005 18:27
Temat postu:
Maria 12 napisał/a:
mi mama kupiła taki zestaw tpo z majtkam za 13 zł ale jest wygodny i wogóle majtki też są świetne to pierwszy mój tak jakby stanik wczoraj mi kupiła

Komplet za 13 zł? Shocked Z jakiej firmy to cudeńko kupiłaś? I top jest z tyłu zapinany czy nie? bo jak nie to niepreferujem raczej Razz
Maria 12 - Nie 08 Maj, 2005 18:43
Temat postu:
nie wiem z jakiej firmy i nie wiem ile kosztawał dokładnie mnie nie było jak mi kupowała ale przypuszczam że coś takieg bo widziałam za taką cene topu mama powiedziała że mi nie powie. bo to prezent ale jest spoko majtki są fajne takie jakby spodenkiz jakimś czarnym bochomazem i top
laniade - Nie 08 Maj, 2005 18:45
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
no to przepraszam nie do malych biusow, ale do tych malych, jedrnych i nie obwislych bo taki top nie utrzyma tak dobrze biustu i nie nadaje mu takiego ksztaltu..

mylisz sie .... Confused
nasty_girl - Nie 08 Maj, 2005 20:25
Temat postu:
laniade no jak by dziewczyna z miseczka d miala obwisly biust to raczej by jej nie utrzymalo i by ladnie nie wygladal..
Shaleniec - Nie 08 Maj, 2005 20:48
Temat postu:
Ja tam noszę same staniki, kiedyś kupiłam top, ale raz nałożyłam i nie chciałamwięcej =) Jakoś ich nie łykam, nie czuję sie wygodnie.
Pozdro!
Anonymous - Nie 08 Maj, 2005 22:01
Temat postu:
Maria 12 napisał/a:
nie wiem z jakiej firmy i nie wiem ile kosztawał dokładnie mnie nie było jak mi kupowała ale przypuszczam że coś takieg bo widziałam za taką cene topu mama powiedziała że mi nie powie. bo to prezent ale jest spoko majtki są fajne takie jakby spodenkiz jakimś czarnym bochomazem i top

To tyle kosztował top.
W Atlanticu itd. kupuje się osobno to, osobno to, tylko się komplety "zbiera" (chociaż czasem są promocje z tym i tym...).
nasty_girl - Nie 08 Maj, 2005 22:06
Temat postu:
ale majtki z atlantica kosztuja ok 15-20 zl, top tez jakos 20 -30
Anonymous - Pon 09 Maj, 2005 09:48
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
ale majtki z atlantica kosztuja ok 15-20 zl, top tez jakos 20 -30

Ja dla przykładu podałam firmę, bo może to być Key itd. Wink
mroweczka - Pon 09 Maj, 2005 13:36
Temat postu:
Hmmm...Ja mam 4 staniki i zero topów a i tak nic nie noszę :]. Wiadomo,że topy są wygodniejsze na wfie, ale poza wfem to bym chyba w nich nie wytrzymała. Za bardzo obcierają ręce (stanik ma ramiączka a top ma materiał troche grubszy, i to obciera). Cena jest podobna jak przy staniku. Taki zwykly, niefirmowy, mały top mozesz już spokojnie kupić za 7 zł, ja bym jednak zaiwestowała ok. 10 coby mi sie jakis lewy nie trafił Razz .
saba-doradzi - Pon 09 Maj, 2005 18:44
Temat postu:
No no , musze przyznac ze to "coś" na akukcjii swistaka bardzo mi się spodobało Smile)
I musze rozglądnąć sie za takim cackiem Smile)
Co do topów i staników to... zdecydowanie stanik Smile)
Tzn jak to woli ja np nie widze sie w topie ....

Pozdrówka

Jutro zaczynam łowy ręcznie robionych cacek..Smile)
Mr. Green
Iśka - Pon 09 Maj, 2005 23:29
Temat postu:
Ja tam wole stanik... od zawsze nosze stanik, kilka razy mialam top, ktorego po prostu ne lubie no ^^ Tak mnie jakis obciska Razz Wole staniczek, bo ladnie pokazuje piersi, a nie je splaszcza ;] Ostatnio se kupilam nowa miseczke, to jakbys Wierzba nie miala jednam dla Tseja tego stanika to ja mu oge dac stary, czerwony miseczka A =p lol

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group