Dzieci OnLine

Muzyka, Kultura, Media - Eurowizja

Anonymous - Czw 19 Maj, 2005 23:21
Temat postu: Eurowizja
No i co myslicie?? Ivan i delfin się nie dostali, a mysle ze sposrod tych ktorzy wystapili w ppolfinale to mial naprawde czysty głos....
Ludzie chyba glosuja tylko na gołe [cenzura].
Ja zagłosowałan na Danie
altruista - Pią 20 Maj, 2005 06:46
Temat postu:
nic nie mysle, nie uwazam eurowizji za warta uwagi, dlatego tez jej nie ogladalem.
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 09:19
Temat postu:
juz lepiej słuchac junior eurowizji
justka007 - Pią 20 Maj, 2005 10:03
Temat postu:
Ja nie oglądałam całej, ale uważam, zę mogliśmy wybrać lepszy zespół, który by nas reprezentował. Wogle mi sie nie podobałą "Czarna dziewczyna" już bym wolała "czarne oczy".
Nikita - Pią 20 Maj, 2005 13:20
Temat postu:
zapomniaalam na smierc o tej eurowizjii ^^ ale widze, ze nic nie stracilam Wink
nie lubie tego typu ' konkursow ' ... Ivan i Delfin się nie dostali ? O__o a ja myslalam, ze to w sam raz ' impreza ' dla nich ;p A ktore zajeli miejsce w tym polfinale ? Razz
panienka_wierzba - Pią 20 Maj, 2005 13:26
Temat postu:
nie zajeli zadnego
bo od wystepu pani Gorniakowej nie potrafia wybrac niczego co by się nadalo jako tako i mialo jakikolwiek poziom do tego typu konkursow
od poczatku wiedzialam ze delfinowie sie nei dostana pfy
ogladnelam tylko kawalek ogloszenia wynikow bo wparowalam do pokoju akurat kiedy ojciec ogladal
Akacja12 - Pią 20 Maj, 2005 13:44
Temat postu:
Hehe straszne to jest. Dno kompletne. Dania była nawet spoko, jeszcze jako jedyna według mnie była do wytrzymania ;] a czarne oczy bardzo mi się podobają, i na pewno z nimi by się dostali (tak myślałam że będą to śpiewać) a oni z jakąmś czarna dziewczyną wyskoczyli i folklorem cygańskim. Tak jakbysmy już własnego nie mieli ...

A dobrych zespołów, wykonawców nie wybierają, bo by się nie zgodzili w takim czymś śpiewać biggrin
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 14:54
Temat postu:
ale sie przjumja...ja nawet nie wiedziałem że takie coś miało miejsce biggrin
Yarpen_Abbil - Pią 20 Maj, 2005 15:09
Temat postu:
Ivana to powinni deportować!!! Nienawidzę go jako artysty, a jego "Czarne Oczy" przyprawiają mnie o odruch wymiotny.... Po Eurowizji jego sytuacja w moich oczach się nie polepszyła, a pogorszyć się już bardziej nie może... Był FATALNY!!!

Mnie osobiście w półfinale podobały mi się: Mołdawia, Szwajcaria, Rumunia i Węgry....
Akacja12 - Pią 20 Maj, 2005 15:21
Temat postu:
No, Węgrzy fajnie tańczyli i muzyczka też spoko ale coś w niej było nei tak, nie wiem co Razz
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 15:49
Temat postu:
E słabe głosiki były w tym roku... i było wiadomo że Ivan i Delfin sie nie dostaną dalej ;]
codi - Pią 20 Maj, 2005 15:57
Temat postu:
Buhaha nasi nieźle tam dali czadu xDD.
Miałem wrażenie że oglądałem disco polo xDD.
A wogóle kto tego Iwana wybrał ?
To jest jakaś maskara.
Ma głos jakby go przeciskali przez maszynkę do mielenia mięsa Razz .
I jeszcze te jego ruchy...
Niezłą siare polsce zrobił.
Zresztą jak zawsze.
Np. wspaniały występ Blue Cafe czy Ich Troje...
opętana - Pią 20 Maj, 2005 16:26
Temat postu:
to juz mnie wogole nie interesuje...totalna klapa.
no i niby Ci co wygrali eurowizje to sie jakos wylansowali? no sorry ale nie słyszałam, zeby po tym byli sławni na skale swiatową.. chyba tylko w swoim kraju.

kto ich wybrał? tym razem nie my - Polacy.. tylko jakas specjalna grupa Wink yh komisja jakaś czy coś takiego
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 17:20
Temat postu:
Yarpen_Abbil napisał/a:
Ivana to powinni deportować!!! Nienawidzę go jako artysty, a jego "Czarne Oczy" przyprawiają mnie o odruch wymiotny.... Po Eurowizji jego sytuacja w moich oczach się nie polepszyła, a pogorszyć się już bardziej nie może... Był FATALNY!!!

Mnie osobiście w półfinale podobały mi się: Mołdawia, Szwajcaria, Rumunia i Węgry....

Jakiego artysty?
Yarpen_Abbil - Pią 20 Maj, 2005 18:58
Temat postu:
OJ! SORKI! Faktycznie.... Artysty.... Co ja piszę wogóle.... Tego... Ech... Lepiej nie, bo mnie moderatorzy pogonią Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
opętana - Pią 20 Maj, 2005 19:14
Temat postu:
Badzmy tolerancyjni ;p mogli juz zaspiewac czarne oczy a nie wychodzic z jakąs inna piosenka... a czarne oczy to jest popularn yyy.. utwór [w Polsce xd]

no i bez sensu to jest. tylko sie kompromitują...
Nikita - Pią 20 Maj, 2005 20:24
Temat postu:
Yyy...a co? ' Czarne O_oczy ' lepsze ? Razz na tym samym poziomie ;p
Opętana, nie mogli zaspiewac ' czarnych oczu ' , bo ta piosenka juz jakis czas leciala w Polsce, i mogla byc nawet znana poza granicą kraju...a piosenkę na Konkurs Eurowizjii trzebabyło inną dac...tak cos czytalam ^^
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 20:44
Temat postu:
to,że dostali sie do eurowizji to pewnie była łapówka ;P
Ale juz mandaccośtam była by lepsza
moja babka od muzy:
wyskoczyli z jakimis cyganami a wiadomo ze ludzie ich nie lubia,zamiast przedstawic polske.

Tiah,przedsstawili ja jako beznadziejny naród -.-
Akacja12 - Pią 20 Maj, 2005 20:50
Temat postu:
No tak Ich Troje Razz ale jeśli porównać z resztą co była to byli dobrzy ;]
Chyba jednak więc nic więcej nie wymyślą, bo jak 2 utwór już denny ;]
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 20:53
Temat postu:
Eurowizja to jak dla mnie parada kiczu i zlego gustu.A Ivana nie cierpie,nie umie spiewac.Kiedy pierwszy raz go zobaczylem,pomyslalem ze to brzydka,i "meska" dziewczyna.
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 20:58
Temat postu:
no tu nie ma co dyskutowac że to obraz nędzy i rozpaczy lecz eurowizja dla pędraków...jest "wyczambista" ja oglądałem z zapartym tchem jak smerfy śpiewają, chociażby dlatego że sam nigdy tak umieć nie bede a po drugie że to brzdące...a tysiąckroć lepsze od dorosłych
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 21:43
Temat postu:
Ivan to była porażka, bo Polska to nie kultura cygańska i babka skacząca z harmonią w wiejskiej sukience...
opętana - Pią 20 Maj, 2005 22:31
Temat postu:
Juz ja chce widziec kogo dadza na nastepna eurowizje ;p masakra...

Nikita tak? a no mozliwe, ale pierwsze słysze... Wink zresztą... tak czy tak, nawet z ta piosenka by nie wygrali..
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 23:04
Temat postu:
wIecie co wkurzacie mnie. JA skrytykowałam polfinal oki ale sluchajcie czy musicie tak najezdzac na Ivana? oki nie podoba wam sie ale postarajcie sie sami tam zaspiewac ciekawe jak by wam wyszlo.
Chociaz nie mowie ze wystapili ekstra ale przynajmniej Ivan ma głos a nie ktos wyjdzie i zacznie ryczec...
Nie ma co ja ide z kolezankami na junior eurowizje bedziemy spiewac rolnika ze shrera w kilku wersjach:
hip-hop, pop, disco w polu, rap, metal,wiejska i soul

heheh a motyw z dzisiejszego dnia:
ja ide z kolezanka i sie nabijamy z rolniekiem w wersji metalowej.. ja sie odwrocilam a tam metal jakis idzie a my w gniec on sie na nas popatrzyl jak na jakies durne hehe..
a co niech wie ze metal jest do bani!
panienka_wierzba - Pią 20 Maj, 2005 23:15
Temat postu:
Agnieszka napisał/a:
wIecie co wkurzacie mnie. JA skrytykowałam polfinal oki ale sluchajcie czy musicie tak najezdzac na Ivana? oki nie podoba wam sie ale postarajcie sie sami tam zaspiewac ciekawe jak by wam wyszlo.
Chociaz nie mowie ze wystapili ekstra ale przynajmniej Ivan ma głos a nie ktos wyjdzie i zacznie ryczec...
Nie ma co ja ide z kolezankami na junior eurowizje bedziemy spiewac rolnika ze shrera w kilku wersjach:

ja ide z kolezanka i sie nabijamy z rolniekiem w wersji metalowej.. ja sie odwrocilam a tam metal jakis idzie a my w gniec on sie na nas popatrzyl jak na jakies durne hehe..

jesli tak sądzisz Wink coz
ja bych tam zaspiewala lepiej niz Ivan ^^ haha
Chesterka - Sob 21 Maj, 2005 10:03
Temat postu:
Ja też nie mam pojęcia poco oni ich tam wysłali?! Beznadzieja... cieszę się, że tego nie widziałam. Ale zresztą Polska i tak jest beznadziejna ;P
Anonymous - Sob 21 Maj, 2005 10:14
Temat postu:
JEku lepiej nich niz jakąs mandaryne!! bo ci inni to byli ..... dno i wodorosty .
a blue cafe chyba juz ie wyslla nie? i dobrze
wszyscy wysmiewali ich troje a jakos zajeli 7 a nie 17 miejsce.

JA ide na eliminacje do junior eurowizji:Dbiggrin: z kolezankami z piosenka rolnik.
opętana - Sob 21 Maj, 2005 10:18
Temat postu:
a mam byc dumna z tego? ups.. chyba jednak nie ;]
ja zaspiewam 'kupilem czarny ciagnik', taka piekna polska piosenka ze ah ;p
Anonymous - Sob 21 Maj, 2005 10:24
Temat postu:
rolnik wymiata
rolnik rolnik rolnik
pod rolnikiem ciagnik
na ciagniku rolnik worek maaaa
w tym worku sa buraki
i chodz chce rolnik w krzaki
nie moze bo w miescie burakow wciaz braaaaak

by osiolek ze shreka:D
Akacja12 - Sob 21 Maj, 2005 10:30
Temat postu:
No właśnie, ja bym z pewnością lepiej zaśpiewała Razz ale piosenka była do pupy wiec trudno dobrze zaspiewac Razz
Anonymous - Sob 21 Maj, 2005 15:21
Temat postu:
panienka_wierzba napisał/a:
Agnieszka napisał/a:

Po pierwsze tak na pewno by Wierzba lepiej zaśpiewała =]
Po drugie mi nie chodzi o to jaki ma głos, bo moze mieć taki jak ma, ale niech nie robi z Polski obozu cyganów, a ja szczególnie nie lubie tej muzyki, po drugie matko jaka obrzydliwa klata, po trzecie okropna prezentacja...
I po następne... metal nie jest do bani, jak Ci się nie podoba to się lepiej nie odzywaj, albo odzywaj subiektywnie, ale w sposób nie obrażający uczuć
Kinga - Sob 21 Maj, 2005 17:13
Temat postu:
elfkaNenar napisał/a:
panienka_wierzba napisał/a:
Agnieszka napisał/a:

Mhm ... Aga ... wg mnie broniac Ivana a mowiac ze Metal jest do bani popelniasz duzy blad Smile

Jak dla mnie kazda muzyka to muzyka ... jesli ktos slucha jej ... i chce to robic Smile

Jest sporo fanów Ivana ... nawet jesli dla mnie i dla paru osób jest najzwyczajniejszym disco Razz ... CO nie znaczy ze bede go naezdzać mowic ze nie jest " artystą " tylko *ciach* który dostał sie do show biznesu Razz przez znajomosci, bo ma ciocie, wojka albo dał komus w łape czy co tam ...

Jest tez wielu metalów ... osob słuchajacych tego typu muzyki ... Ja akurat nie kestem jakąs fanką ... ale nie krzycze ... ze jest do kitu ... Nie krytykuję muzyków artystów wykonujących wlasnie taki rodzaj ...
Nie warcze na kazda osobę ubraną jak metal ... ani nic z tych rzeczy ... bo dla mnie rowniez jest sztuka ... a to ze np MI sie nie podoba ... nie znaczy ze jest to złe Smile

Kazdy ma inny gust ... a to jets zreszta prawda znana od lat Wink

CO do osob ktore by lepiej zapaiewały :> ( Wierzbaaa ... załozymy zespoła Wink <LOL> ) To pewnie i takie bys ie znalazły ... tak smao jak i takie ktore by tam sie za przepreoszeniem zsikały z powodu termy ... a wydusic by mogły moze jeden dzwiek z siebie Wink
Nikita - Sob 21 Maj, 2005 17:40
Temat postu:
Ivan - to bardzo polskie imie, nieprawdaż? a cyganie to już całkiem się z Polską kojarzą, nie? ;p
Bezsensu, że w tym roku nie mogli decydować telewidzowie, tylko jakaś beznadziejna komisja ^^
Dzisiaj finał Eurowizjii ... ale co tam, wolę Idola pooglądać Wink
Anonymous - Sob 21 Maj, 2005 18:12
Temat postu:
Cytat:
Wierzbaaa ... załozymy zespoła <LOL>

Ja chce growle robić ;(
Kinga - Sob 21 Maj, 2005 18:29
Temat postu:
R2 napisał/a:
Cytat:

Ja chce growle robić ;(

Gardziołko bedziesz zdzierac ? Razz No dobraaa Razz ( nie bedziesz mial pzoniej jak na mnie krzyczec Razz )
Anonymous - Sob 21 Maj, 2005 18:34
Temat postu:
mnie i tak njabardziej rozwaliło blue cafe gdzie baba o głosie widźmy spiewa"i wanna feel your body" obrzydliwe

metal jest raczej mało ciekawą muzyką...jak mi wiele osób polecało metal to byłem przekonany że budzi wrażenie głośnością mocą śpiewania...a okazało sie ze to mocno uderzane bębny gitara elektryczna i facet śpiewający głosem jakby nie posiadał jaj

a to co wykorzystał ivan to nie byli cyganie, w każdym razie cyganie prawdziwi mówili że to nie była cygańska muzyka
nasty_girl - Sob 21 Maj, 2005 18:47
Temat postu:
ale inni ktorzy dla ktorych roznica miedzy PRAWDZIWA a NIEPRAWDZIWA muzyka cyganska jest niewidoczna uwazaja ze ivan spiewa cos na styl cyganow.. nie podoba mi sie i uwazam ze kolejny rok z rzedu polska ani troche sie nie popisala na eurowizji
Anonymous - Sob 21 Maj, 2005 19:15
Temat postu:
Kinga napisał/a:
R2 napisał/a:
Cytat:

Ja chce growle robić ;(

Gardziołko bedziesz zdzierac ? Razz No dobraaa Razz ( nie bedziesz mial pzoniej jak na mnie krzyczec Razz )

Po co mam krzyczec ;P. Chce growlowac ;d
Anonymous - Sob 21 Maj, 2005 19:54
Temat postu:
Nie growlujcie za duzo.Ja ostatnio po growlowaniu 10 minut praktycznie bez przerwy mialem glos jak menel z wieloletnim stazem. Very Happy
Anonymous - Sob 21 Maj, 2005 23:54
Temat postu:
Może Cyganie się z Polską nie kojarzą, ale "Cygan" już tak.
Anonymous - Nie 22 Maj, 2005 01:26
Temat postu:
który Cygan pisarz czy bokser:>
Anonymous - Nie 22 Maj, 2005 02:00
Temat postu:
Tsej napisał/a:
który Cygan pisarz czy bokser:>

Ten wierzbowy Twisted Evil
dziewczyneczka - Nie 22 Maj, 2005 13:34
Temat postu:
A ja gdzieś czytałam że ten Ivan to Rusek nie cygan...
Nikita - Nie 22 Maj, 2005 13:39
Temat postu:
dziewczyneczka napisał/a:

Ukrainiec Wink
Kinga - Nie 22 Maj, 2005 13:54
Temat postu:
Nikita napisał/a:
dziewczyneczka napisał/a:

Ukrainiec Wink

No bo on nie jest cyganem biggrin
Jego muzyka moze troche pod taka podchodzi Smile
nasty_girl - Nie 22 Maj, 2005 14:27
Temat postu:
ukrainiec spiewajacy muzyke pseudo cyganska.. zeby polske ukrainiec reprezentowal.. ehh
Anonymous - Nie 22 Maj, 2005 15:36
Temat postu:
No tak ja wyrazam swoja opinie o metalu to nie musicie sie przejmowac kochani fani! ale jak ja obronilam Ivana to wy juz na mnie z rykiem i ze jest do bani a jesli jakis jego fan to przeczyta? tez zranicie jego uczucia.://<co za tekst>
nom a dobra tam ogladałam wczoraj eurowizje to mi kartofle w piwnicy gnily... jeju przeciez to bylo OKROPNE
i jeszcze tylu glosowalo na rumunie a ta baba falszowala ze chetnie bym telewizor za balkon wyrzucila. Grecja tez nie byla nadzwyczajna tylko show dobre zrobila.
za to dziewczyna z Malty miała swietny glos, nie robila zadnych przedstawien poprostu zaspiewala i byla swietna zadnego falszu, czysto i az milo było słuchac. Zagłosowałam na nia:DaAle i tak Polska nie dała jej żadnego punktu. No i Chorwacja ten facet tez całkiem ładnie spiewałSmile
A reszta to sie lepiej nie wypowiadam... ide po nowe kartofle.
Akacja12 - Nie 22 Maj, 2005 16:04
Temat postu:
A jak dla mnie to najlepsza była UKRAINA! Najwięcej punkótw od Polski dostała. Ha i na nią głosowałam Razz
No a Rumunia była okropna...
Anonymous - Nie 22 Maj, 2005 16:53
Temat postu:
ej a jak bedzie eurowizja dzieci to będzie ktos tak miły i poinformuje mnie za wczasu kiedy sie takowa odbędzie...bo ja biedne i telewizji nie chce mi sie oglądać i nie wiedziec co to sie na świat dziać
Anonymous - Nie 22 Maj, 2005 20:57
Temat postu:
Ej a kto wie kiedy są eliminacje do junior eurowizji?
Yarpen_Abbil - Pon 23 Maj, 2005 13:11
Temat postu:
Posumowanie Finału...:

Sobotni wieczór spędziłem przed TV. Postanowiłem obejrzeć doroczny festiwal Eurowizji... Jubileuszowy, bo 50-ty... Muzyka jak na Eurwizję była na naprawdę bardzo wysokim poziomie.... Było tylko kilku oszołomów.... Pozostałe zespoły grały dobrze, nie zabrakło nawet nutek PUNK-owych, czy Hard ROCK-owych... Po prostu SUPER!!!

Jedynym zaskoczeniem były dla mnie wyniki... Confused

Wygrało Disco-Polo z Grecji...
Drugie miejsce zajęła Ballada z Malty... Kobieta miała naprawdę piękny głos, ale to nie był kawałek na Eurowizje, tylko na bankiet jakiś....
Trzecia była Rumunia... Naprawdę fajna, futurystyczna muzyka.... Tylko dlaczego dopiero 3-cie miejsce...

Ja osobiście faworyzowałem Szwajcarię (Panienki na biało - Ciekawa odmiana Rock'a), Norwegię (Wokalista wystrojony jak w kabarecie, parodiującym Maison'a - CUDNY Hard ROCK), Rumunię (Futurystyczny ROCK - gra na dziwnych instrumentach, np. beczkach...) i Mołdawia (Mieszanka PUNK Rocku i.... CZEGOŚ... - wokalista o gołej klacie... Very Happy ) .

Wszystko fajnie, tylko te wyniki.... :/
opętana - Pon 23 Maj, 2005 14:33
Temat postu:
ja nie ogladałam i wlasciwie nie załuje, to jest moje podsumowanie ;>
Lothellie - Pon 13 Cze, 2005 20:55
Temat postu:
nie oglądałam, bo to po prostu była jedna, wielka "siara" dla Polski... Ivan&Delfin.. jestem Ciekawa co to za idioci wytypowali taki zespół. Dzieki niemu nasz kraj pokazuje się z bardzo pięknej strony... Polska szaleje za disco-polem =/
Marta_P - Czw 16 Cze, 2005 21:47
Temat postu:
nie oglądałam eurowizji, ale wg mnie (i pewnie nie tylko mnie ;]) beznadziejny zespół został wybrany na naszych reprezentantów. Osobiście wole cięższą muzę (nirvana rulezz! biggrin) i pewnie są tacy, którzy lubią zespół Ivan&Delfin, ale to przesada żeby disco-polo reprezentowało Polskę!!!

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group