Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - siwe wlosy

katrina - Pon 23 Maj, 2005 22:08
Temat postu: siwe wlosy
mam takie pytanko od czego robia sie siwe wlosy?? w sumie to moze od stresu i nerwow jak myslicie?? bo ja ostatnio na swojej glowce odkrylam wlosa o srebrnym kolorze... a jak sie wyrwie to wyrastaja 2 nastepne?? piszcie
nasty_girl - Pon 23 Maj, 2005 22:16
Temat postu:
robia sie na starosc.. a jezeli czlowiek jest ciagle narazony na stres to wtedy to sie troszke przyspiesza.. ale twoj wiek to chyba jeszcze wczesnie.. i czemu niby mialy by 2 po jednym odrastac? jak depilujesz nogi to ci odrastaja 2 w miejsce 1?
Akacja12 - Pon 23 Maj, 2005 22:18
Temat postu:
Zanik barwnika (zapomniałam nazwy) ...
Tak, już jutro obudzisz się siwa.
Anonymous - Pon 23 Maj, 2005 23:33
Temat postu:
ze strachu i z doświadczenia biggrin
frigg - Wto 24 Maj, 2005 00:13
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
Zanik barwnika (zapomniałam nazwy) ...
Tak, już jutro obudzisz się siwa.

melanina - tak sie nazywa ten barwnik
siwienie moze wynikac z wielu przyczyn - stresu,genow, choroby bla bla
nasty owszem jak sie goli nogi maszynka to moga (ale nie musza) wyrastac dwa wlosy z jednej cebulki i nie jest to zadna nowinka kosmetyczna....
Shaleniec - Wto 24 Maj, 2005 07:33
Temat postu:
moja kolezanka tez raz znalazla u siebie siwego wlosa. =O ale go wyrwala i nic nie odroslo.. ja tam nie wiem jaka moze byc przyczyna.
Nikita - Wto 24 Maj, 2005 16:35
Temat postu:
a ja mam siwe wlosy do slonca ;p ^^
nasty_girl - Wto 24 Maj, 2005 16:48
Temat postu:
od slonca? no to nieciekawie masz.. zreszta ja tez mam nienajlepiej.. mi rudzieja wlosy od slonca.. <lol> znaczy naturalne mi jasnialy i bylam coraz to jasniejsza blondynka, a ze farbuje na braz to mi zawsze jakos jasnieje i sprawiaja wrazenie takich rudych.. buu Sad
Nikita - Czw 26 Maj, 2005 18:54
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
od slonca? no to nieciekawie masz.. zreszta ja tez mam nienajlepiej.. mi rudzieja wlosy od slonca.. <lol> znaczy naturalne mi jasnialy i bylam coraz to jasniejsza blondynka, a ze farbuje na braz to mi zawsze jakos jasnieje i sprawiaja wrazenie takich rudych.. buu Sad

wlasnie wczoraj mama mi powiedziala, ze mam rude wlosy do slonca ... ale moim zdaniem to sie tylko tak wydaje ... bo jak zobaczylam sie w lustrze to mi w ogole nie przypominaly rudych =]
nasty_girl - Czw 26 Maj, 2005 19:32
Temat postu:
na pewno nie tylko od slonca.. musialas miec chociaz takie troszeczke rudawe, moze ciemniejsze i tak sie nie rzucalo w oczy.. a slonce ma takie wlasciwosci ze niektorym piegow dodaje, niektorym rozjasnia wlosy..
opętana - Czw 26 Maj, 2005 21:04
Temat postu:
no bo to inaczej niekiedy włosy wyglądaja w sloncu a inaczej w cieniu... ja raz mam czarne, innym razem brązowe.. [znikoma róznica]
nasty_girl - Czw 26 Maj, 2005 21:28
Temat postu:
nie, nie tu nie chodzi o padanie swiatla tylko naprawde jasnieja.. moja kolezanka w tamte wakacje wrocila z chorwacji biala.. ja zawsze rudzieje.. no i bardzo czesto sie tak dzieje.. no ale wiadomo nie u kazdego tak dziala.. jak z piegami ;p
Holy Knight - Sob 28 Maj, 2005 00:55
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
robia sie na starosc.. a jezeli czlowiek jest ciagle narazony na stres to wtedy to sie troszke przyspiesza.. ale twoj wiek to chyba jeszcze wczesnie.. i czemu niby mialy by 2 po jednym odrastac? jak depilujesz nogi to ci odrastaja 2 w miejsce 1?

ja mam nieiwiele ponad 20 Wink i mam już kilka ale czy juz jestem stary . Ale fakt można to usprawiedliwiac stresem
Anonymous - Nie 17 Lip, 2005 20:55
Temat postu: Re: siwe wlosy
katrina napisał/a:
mam takie pytanko od czego robia sie siwe wlosy?? w sumie to moze od stresu i nerwow jak myslicie?? bo ja ostatnio na swojej glowce odkrylam wlosa o srebrnym kolorze... a jak sie wyrwie to wyrastaja 2 nastepne?? piszcie

Siwe wlosy rosną u starych ludzi szybciej pod wplywem nerwów. A nie zastanowilas sie nad tym, ze moze ostatnio malowalas pokuj i ci kapneło? Laughing
TomcioMag - Nie 17 Lip, 2005 20:59
Temat postu:
z tymi siwymi włosami to zalezy jak którys z twoich dziadków miał szybko siwe włosy to twój np. ojciec tez bedzie miec siwe włosy szybko i ty tez najprawdopodobniej bedziesz miec szybko siwe włosy ;]

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group