Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Co mam robić?

werusia9 - Wto 24 Maj, 2005 16:45
Temat postu: Co mam robić?
mam problem Sad 1 czerwca (tj. dzień dziecka) cała nasz a klasa idzie na basen, a ja nie wiem co mam zrobić! akurat 1 czerwca wypada mi okres! co ja mam zrobić? nie piszcie że od tego są tampony , bo ja nie umiem ich używać Sad aha i jeszcze 7 czerwca jade na wycieczke do poznania do teartu i na basen do szamotuł. w szamotułach akurat przerzyje bo tam można partzec przez szybe jak pływają. troszke mam szczęście bo zawsze z jakąś dziewczyną (kobietką) z klasy mamy równocześnie. Co ja mam zrobić Question
pozrówka
Chesterka - Wto 24 Maj, 2005 16:50
Temat postu:
Użyj tamponów albo nie idź na basen ;P Trudno, żebyś z podpaską na basen poszła :]
AloneMoon - Wto 24 Maj, 2005 16:53
Temat postu:
Nie idz
.Albo kup Tampony.
Ja tez nie umialam ich zakladac jak uzywalam je pierwszy raz,
ale jakos mi sie udalo!
Od czego jest kartka z instrukcja w kazdej paczce?
Jesli sie brzydzisz wkladac polowe palca do twojej pochwy to kup Tampony z aplikatorem.Wklada sie latwiej i higieniczniej.
Poprostu wkladasz aplikator do polowy,naciskasz na rureczke az tampon wyjdzie ,wyjmujesz aplikator i wuala!
Wogule go nie czujesz.
www.dorastam.pl <-wiecej o tamponach
Radze przed kapiela zalozyc nowy Tampon,i znow zmienic po.
To wylacznie twoja Decyzja.
Z podpaska raczej nie mozesz isc..
nasty_girl - Wto 24 Maj, 2005 17:07
Temat postu:
no wlasnie..albo sprobojesz z tamponami (kolezanka tez tak mowila ze nie, nie ona nie wlozy itd, a okres dostala na studniowke i od tej pory nosi tampony..) albo nie pojdziesz na basen.. no ale jescze mloda jestes, moze akurat ci okres wypadnie troszku pozniej i tak 2 czerwca dostaniesz..
Miracle - Wto 24 Maj, 2005 17:14
Temat postu:
Nie ma rady. Masz to wyboru jak tu wyzej wymieniono tampon albo rezygnacje z basenu. Moze ci sie tesh spoznic ale nigdy nic nie wiadomo bo co np. zrobisz jak dostaniesz na basenie? Smile
Shaleniec - Wto 24 Maj, 2005 17:22
Temat postu:
wycieczki nie przelozysz.. wiec jak mowily moje poprzedniczki, albo nie pojdzies zna basen, albo zalozysz tampon albo zaryzykujesz, ze moze akurat nie dostaniesz miesiaczki..
nasty_girl - Wto 24 Maj, 2005 17:31
Temat postu:
tylko najgorsze jest ze na poczatku krwawienie jest obfite.. wiec w razie wpadki to bedzie zle.. no ale ja np zawsze dostaje jakos nad ranem wiec moze u cieibe jest jakos ze dostajesz np rano czy jak spisz..
Elun - Wto 24 Maj, 2005 21:37
Temat postu:
obfite? hmm, ja tam mam najobfitsza miesiaczke w drugim dniu okresu, no ale to kazda roznie moze miec.
ja zawsze mam takiego pecha, ze dostaje w piatek i mam zawsze caly weekend do kitu :/
no a do tematu, jesli nie chcesz, zeby nikt ci nie pisal tu o tamponach, to raczej nie bedziesz miala innego rozwiazania, niz nie isc na ta wycieczke.
werusia9 - Sro 25 Maj, 2005 14:58
Temat postu:
wiecie co! pójde ale nie bede sie kąpać tylko opalać! do 7 czerwca chyba (mam nadzieje) mi sie skończy Wink przeważnie rano dostaje ciote, ale ja zawsze mam w plecaku podpaske Wink
Anonymous - Sro 25 Maj, 2005 15:01
Temat postu:
niee :/
jak sie ma o to nie wolno sie opalac!!chodzi oczywiscie o okolice wiesz jakie Wink chyba ze je zakryjesz :>
dziewczyneczka - Sro 25 Maj, 2005 15:02
Temat postu:
Zawsze może wypaśc w innym terminie...
Zawsze możesz spróbować z tymi tamponami...
Albo wydzie albo nie.... Nie ma nic do stracenia Wink
nasty_girl - Sro 25 Maj, 2005 15:04
Temat postu:
mozna sie opalac..
katrina - Sro 25 Maj, 2005 22:10
Temat postu:
raczej nie mozna bo mozna dostac silnego krwawienia , tak samo jak podczas okresu mie mozna dlugo lezec w wannie z ciepla woda bo tez mozna dostac krwawienia. wiedz lepiej sie wstrzymaj z opalaniem
Gościówa - Czw 26 Maj, 2005 11:35
Temat postu:
Hm...A ja jak byłam na wakacjach nad morzem to pierwszego tygodnia dostałam okres a mój okres jest obfity i trwał by pewnie z 7 dni więc straciłaby m połowe wyjazdu..była ładna pogoda, cieła woda więc założyłam tampon i kąpałam się i opalałam normalnie i jakoś zyję Razz więc chyba mozna sie opalać...tylko moze nie za długo
Keeveek - Czw 26 Maj, 2005 11:38
Temat postu:
To, że nie umiesz zakładać tamponów to nie problem Razz gorzej, jakbyś nie umiała pływać Wink
a jak nawet z instrukcją nie potrafisz go włożyć (bo np nie umiesz czytać) to poproś koleżanki albo matkę o pomoc.

a z tym dostaniem okresu na studniówce to niezła beka biggrin tak późno dostać ,fenomen
Kinga - Czw 26 Maj, 2005 11:54
Temat postu:
Keeveek napisał/a:
To, że nie umiesz zakładać tamponów to nie problem Razz gorzej, jakbyś nie umiała pływać Wink
a jak nawet z instrukcją nie potrafisz go włożyć (bo np nie umiesz czytać) to poproś koleżanki albo matkę o pomoc.

a z tym dostaniem okresu na studniówce to niezła beka biggrin tak późno dostać ,fenomen

Jaka beka jaka beka = =
Chyba chodzilo o to ze ermin okresu wypadł w tym czasie studniowki = = Przeciez okres ma sie co mieisac a nie raz na rok :/

Faceci i tak nie zrozumieją jakie ciezkie wybaja poczatki z tamponami Razz
Elly - Czw 26 Maj, 2005 12:17
Temat postu:
Z tym opalaniem to ci nie radze, kiedy były wakacje i akórat byłam nad morzem to mama raszej nie radziła mi sie opalać ... a co do basenu to jak radzily poprzedniczki możesz użyć tamponu .
nasty_girl - Czw 26 Maj, 2005 12:31
Temat postu:
Keevek po pierwsze to nie byla jej studniowka.. w moim wieku jest.. , po 2 to nie byl jej pierwszy okres tylko ze zaczal jej sie akurat dzien przed studniowka a wiesz do sunki w podpasce.. troszke niewygodnie i stresujaco..
Gościówa - Czw 26 Maj, 2005 23:02
Temat postu:
Keeveek napisał/a:

hyhyhyh poleffff biggrinbiggrin:biggrinbiggrin poczucie humoru to masz niezłe Razz
Keeveek - Pią 27 Maj, 2005 13:35
Temat postu:
staram się jak moge, ale dostaję niską premię za nadgodziny
werusia9 - Nie 29 Maj, 2005 15:13
Temat postu:
jest jeszcze jeden problem. Nie mam siana, a mama nie da mi na tampony, na pewno nie bedzie mi kazala ich używać.
Akacja12 - Nie 29 Maj, 2005 15:18
Temat postu:
Too popros mame o kase po prostu na wyjazd, że se lody kupisz czy coś a pójdziesz do sklepu po tampony. Nie musisz mówić na co wydajesz. Ale lepiej przygotuj się na to że nie będziesz mogła pływać bo pewnie Ci się nie uda za pierwszym razem. I pamiętaj żeby zwinąć sznureczek Razz ni obcinaj Razz
nasty_girl - Nie 29 Maj, 2005 15:28
Temat postu:
a jaka jej robi roznice czy kupi ci tampony czy podpaski ?
Akacja12 - Nie 29 Maj, 2005 15:50
Temat postu:
napisała że mama jej nie pozwoli...wiesz niektórzy uważają że to neizdrowe itp (tak jak moja mama)
AloneMoon - Pon 30 Maj, 2005 15:59
Temat postu:
Moja tez tak uwaza :/
Ze szkodzi pochwie ...

Zamow pierw darmowe probki.>> TU <<
Jak ci sie spodoba uzywanie Tamponow to dopiero kup cale paczki.
Ale mozesz tez odwrotnie :3
Jesli mama nie chce dac pieniedzy to powiedz ze (jak juz powiedziane) chcesz na loda,albo na jakis ciuch Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group