Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - Czarne pazurki

Elly - Pią 27 Maj, 2005 21:04
Temat postu: Czarne pazurki
Co o nich sądzicie , bo tak siedze i sobie maluje właśnie na ten kolor pazurki i zastanawiam sie co inni myślą o takich paznokciach Question Mr. Green
Miracle - Pią 27 Maj, 2005 21:15
Temat postu:
Ja powiem jedno, fajnie to wyglada ale trza miec dlugie pazurki bo czarny lakier pomniejsza paznokcie. Wiem z doswiadczenia... Wink
nasty_girl - Pią 27 Maj, 2005 21:30
Temat postu:
czarny owszem... ale tylko troszeczke do wzorkow:P teraz np mam tak pomalowane http://laaska666.w.interia.pl/25-05-05_2236.jpg
Elly - Pią 27 Maj, 2005 21:32
Temat postu:
Fajnie , ale ja np. wole całe na czarno i na nie np. białe droble kwiatuszki na jednym palcu u każdej rączki Smile
panienka_wierzba - Pią 27 Maj, 2005 21:33
Temat postu:
lubie cale czarne
i lubire czarne wzorki
ot co moej zdanie
agag - Pią 27 Maj, 2005 21:43
Temat postu:
paznokcie ciemno-, jasno- malowane, wzorzyste, gładkie, krótkie, długie... ważne żeby zadbane i NIEOBGRYZANE
Elly - Pią 27 Maj, 2005 21:50
Temat postu:
agag a co ma powiedziec ktos komu cały czas rozdwajaja sie paznokcie choc uzywa mnustwa rzeczy i odrzywek by je wzmocnic ? Mówie tu o sobie Smile
Shaleniec - Pią 27 Maj, 2005 21:58
Temat postu:
ja lubie cale na czrno i z paskiem po srodku bialym =P
Elly - Pią 27 Maj, 2005 21:59
Temat postu:
musze kiedys sprubowac ... fajny pomysł ..
nasty_girl - Pią 27 Maj, 2005 22:01
Temat postu:
a ja takie mialam i w innych kolorach z czarnym paskiem.. a pare dni temu ze na ukos bialy pasek a w srodku cieniutki czarny..

Elly no jak sie rozdwajaja to nie twoja wina.. ale jak je ladnie obetniesz, spilujesz, nie masz na nich poodpryskiwanego lakieru i brudu za paznokciami to wyglada estetycznie przynajmniej i nie powoduje obrzydzenia..
Anonymous - Pią 27 Maj, 2005 22:03
Temat postu: Re: Czarne pazurki
Elly napisał/a:
Co o nich sądzicie , bo tak siedze i sobie maluje właśnie na ten kolor pazurki i zastanawiam sie co inni myślą o takich paznokciach Question Mr. Green
Są spoko ale matka by mnie za takie zabiła Razz
Shaleniec - Pią 27 Maj, 2005 22:32
Temat postu:
ja jak pierwszy raz pomalowalam na czarno tob yla w szoku a teraz to juz nie zwraca uwagi nawet =]
nasty_girl - Pią 27 Maj, 2005 22:37
Temat postu:
u mnie w klasie panna se na czarno maluje albo inne ciemne kolory.. tylko ze nie bardzo umie, ma zawsze palce pomalowane, zacieki na paznokciach ktore zreszta nierowno sciete i nie spilowane do tego lakier odprysniety, albo np jakis 1 se pomaluje na inny kolor albo kazdy paznokiec w innym kolorze.. ostatnio se paznokcie pomalowane przykleila przezroczyste dlugie tipsy.. ogolnie mowiac lach z niej nieziemski
agag - Pią 27 Maj, 2005 22:57
Temat postu:
paznokcie często rozdwajają się właśnie od obgryzania lub tępych nożyczek/obcianaczy.
oraz od ogolnej że tak powiem wrażliwości organizmu.
Odżywiki nie zawzsze skutkują, ale proponuję kurację witaminową A+E z reguły pomaga i to nawet nie wiesz jak bardzo. Ale zrób ją intensywną (terapię) Powiedzmy 2xpo2 kapsułki dziennie. powinno pomóc. Mówię z doświadczenia, a tego mam wiele, bo od kilku lat zajmuję się zdobieniem paznokci i przychodzi do mnie bardzo dużo różnych osób

EDIT Dopisuję jeszcze, że witaminy A i E są rozpuszczalne w tłuszczach, więc żeby terapia była skuteczna, to trzeba je łykac po posiłkach, albo np zapijać mlekiem (nie wodą)
Anonymous - Pią 27 Maj, 2005 23:20
Temat postu:
Mi sie wyjatkowo czarne nie podobaja Razz nie wiem czemu Wink
A co do mnie.. w srode mialam testy (sprawdzajace - wos i gegra <sciana>), wiec obgryzlam wszystkie z nerwow... I znowu wpadlam w nalog. 3ba bedzie kupic odzywke... Rolling Eyes

Elly - proponuje preparaty wielowitaminowe z zen-szeniem (czy jak sie pisze). Mojej siorze pomoglo. Wink
opętana - Pią 27 Maj, 2005 23:43
Temat postu:
a mnie sie podobają ;] miałam tak na dzien wiosny ;d
ale i tak juz wiem jaka byłaby reakcja moich rodziców na czarne paznokcie ;]
Gościówa - Pią 27 Maj, 2005 23:46
Temat postu:
Mi sie odobają tylko ze u kogos a nie u mnie..boto nie dla mnie..ja mam starsznie slabe i sienkie paznokcie a do czarnego lakieru trzeba miec dlugie pazurki i ladne..a ja tylko jak moje troszke zapuszcze to zaraz sie łamią wiec to nie dla nich..;/ wogole lakiere nie dla nich..najczesciej uzywam odrzywek albo jakispastelowych kolorkow..przynamniej na krotkich pazurkach nie wyglądają zle..ale jakbym miala lepsze paznokcie to bym chciała pomalowac je na czarno tylko moim rodzicom by sie to pewnie nie spodobalo:P
Miracle - Sob 28 Maj, 2005 09:29
Temat postu: Re: Czarne pazurki
Stokrotka napisał/a:
Elly napisał/a:
Są spoko ale matka by mnie za takie zabiła Razz

Heh. Wiem cos o tym. No w polowie. Jak mi Elly pomalowala raz na czarno a mam krotkie paznokcie bardzo krotkie wygladalo to spoczko ale mialam jakby takie male, mini paznokcie. Przychodze wieczorem do domu a mama -Co ty masz na tych paznokciach, zmywaj to natychmiast. Nie ze miala cos przeciwko pomalowanym ale jak ja jestem na boisku i to w dodatku na rowerze to robie takie glupie rzeczy czasem(sczegolnie jak bylam z Elly) i mi sie ten lakier tak pozdzieral ze wzgladalo to straszliwie.
panienka_wierzba - Sob 28 Maj, 2005 09:32
Temat postu:
moi rodzice to sie tam nie ciepia jak jestem pomalowana (czyt: jak mam pomalowane paznokcie) a ostatnio to mi sie cholernie nudzi i co chwile maluje
Elly - Sob 28 Maj, 2005 10:37
Temat postu:
A moim rodzicą to obojętne czy mam pomalowane czy nie , ostatnio to mi nawet mama pomalowała bo ją poprosiłam Mr. Green
Miracle - Sob 28 Maj, 2005 11:16
Temat postu:
Elly napisał/a:
A moim rodzicą to obojętne czy mam pomalowane czy nie , ostatnio to mi nawet mama pomalowała bo ją poprosiłam Mr. Green

Szczerze to ja ci tej mamy czasmi zazdroszcze... Smile
Elly - Sob 28 Maj, 2005 11:22
Temat postu:
Miracle napisał/a:

Szczerze to ja ci tej mamy czasmi zazdroszcze... Smile

Ja sobie tez jej czasami zazdroszcze .. Razz alez jestem skromna Razz
Akacja12 - Sob 28 Maj, 2005 11:49
Temat postu:
A ja zawsze nosze krótkie bardzo bo gram na wiolonczeli i już mi w naług weszło Razz a żeby malować to nie maluje bo nie czuje potrzeby. Może kiedyś
Anonymous - Sob 28 Maj, 2005 14:59
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
A ja zawsze nosze krótkie bardzo bo gram na wiolonczeli i już mi w naług weszło Razz a żeby malować to nie maluje bo nie czuje potrzeby. Może kiedyś
No ja też zawsze mam krótkie bo uprawiam kilka sportów gdzie poprostu nie można mieć długich...
Bardzo chce mieć długie zadbane paznokcie ale u mnie sie tak nie da =/
Może coś wykombinuje w wakacje Wink
nasty_girl - Sob 28 Maj, 2005 15:32
Temat postu:
a ja mam dlugie.. zle sie czuje z krotkimi.. a na wfie i tak mi sie nie chce cwiczyc.. i chodzic wiec mi to nie przeszkadza.. w poprzednim polroczu pod koniec facet powiedzial mi ze jak nie przyjde chociaz na kilka lekcji to mi napisze ze jestem nieklasyfikowana.. to przyszlam pare razy a mamusie wyprosilam zeby mi napisala zwolnienie na 3 tyg (powiedzialam jej ze pazurkow przed studniowka nie moge polamac..)
Miracle - Sob 28 Maj, 2005 15:50
Temat postu:
Stokrotka napisał/a:
Akacja12 napisał/a:
No ja też zawsze mam krótkie bo uprawiam kilka sportów gdzie poprostu nie można mieć długich...

Moze wykombinujesz tipsy? watpie...

nasty_girl napisał/a:
a ja mam dlugie.. zle sie czuje z krotkimi.. a na wfie i tak mi sie nie chce cwiczyc.. i chodzic wiec mi to nie przeszkadza.. w poprzednim polroczu pod koniec facet powiedzial mi ze jak nie przyjde chociaz na kilka lekcji to mi napisze ze jestem nieklasyfikowana.. to przyszlam pare razy a mamusie wyprosilam zeby mi napisala zwolnienie na 3 tyg (powiedzialam jej ze pazurkow przed studniowka nie moge polamac..)

I kolejna mamusia ktorej zazdroszcze...[/quote]
Anonymous - Sob 28 Maj, 2005 18:10
Temat postu:
biedn dziewczatka...gustu im brak...i nie mówić mi tu że o gustach sie nie dyskutuje bo właśnie to robie !
czarne...trza mieć fioła by tak pomalować
nasty_girl - Sob 28 Maj, 2005 18:17
Temat postu:
tsej no ciekawe jak twoje pazurki wygladaja? pewnie jakies krzywo sciete cazkami, brud za paznokciami itd..
Anonymous - Sob 28 Maj, 2005 18:43
Temat postu:
Czarne pazurki to mają zombi.
Anonymous - Sob 28 Maj, 2005 19:18
Temat postu:
ano przyznam że krzywo ścięte..biggrin
ale nie bród :>
czyż bród nie jest czarny...prosze poprawic mnie czy sie myle...czy bród jest czarny????
panienka_wierzba - Nie 29 Maj, 2005 13:04
Temat postu:
wracajac do tematu ; > i niby do 'malych' paznokci po pomalowaniu czarnym czy ciemnym lakierem
poprostu to trzeba umiec robic
aby nie wydawały się krótsze, tylko jeszcze dłuższe nalezy nie malowac ich do końca po bokach (przy skórze) tylko zostawić taki ledwo widoczny cienki pasek niezamalowany
paznokcie wydaja się wtedy dłuższe
Anonymous - Nie 29 Maj, 2005 13:19
Temat postu:
Miracle napisał/a:
Stokrotka napisał/a:
Akacja12 napisał/a:

Moze wykombinujesz tipsy? watpie..
Fajnie że mamuśka się zgodzi na tipsy - po mojej śmierci Razz
nasty_girl - Nie 29 Maj, 2005 13:24
Temat postu:
no tak mozna tak pomalowac ze bardziej na srodku a po bokach nie, ale wydaje mi sie i tak ze lepiej dlugie wygladaja..
panienka_wierzba - Nie 29 Maj, 2005 13:26
Temat postu:
no tak logiczne ze lepiej wyglądają długie
ale to dla tych którzy nie mają długich a chcą pomalować na ciemno
;] no
sama dzisiaj mam na czarno (i to wszystkie 20 Wink )
Elly - Nie 29 Maj, 2005 13:44
Temat postu:
ja tam wole wszystkich 20 nie malowac bo i tak w niedziele musze je zmywac bo do szkoly trza isc Sad
nasty_girl - Nie 29 Maj, 2005 14:06
Temat postu:
a ja nie lubie na stopkach malowac.. mam krociotkie pazurki i ciezko sie je maluje i nie wygladaja zbyt ciekawie.. wiec jak wkladam np japonki to tylko przezroczystym lakierem i ladnie je obciac i spilowac i jest git
Anonymous - Nie 29 Maj, 2005 14:38
Temat postu:
Na poczatku myslalam ze chodzi o takie pazurki jak wlosy postopniowane:D to by fajnie wygladalo
A jesli chodzi o takie paznokcie pomalowane to hm.. zalezy dla kogo ale mysle ze ladniej jest jak sie porobi na bialo paznokcie a na to czarnym jakies wzorki.
Anonymous - Nie 29 Maj, 2005 17:27
Temat postu:
miziu ziuziu puci puci mimiziuziii kocham czarne pazury =D sama se malowalam na ten kolorek ^^'
AloneMoon - Pon 30 Maj, 2005 15:53
Temat postu:
Ja uwielbiam czarne pazurki ^^
Maluje sobie ,i nikt nie zwraca uwagi :3
nasty_girl - Pon 30 Maj, 2005 16:00
Temat postu:
Pazurki.. lakier mi odprysnal, zaraz se bede musiala jakos pomalowac.. ale czarne to tylko wzorki jak zawsze ;p
panna_nikt - Sro 08 Cze, 2005 18:20
Temat postu:
Powracając do głównego założenia tematu: Czarne paznokcie? Tak, nawet bardzo tak. Ale nie na moich dłoniach. Nie mogę mieć długich paznokci bo i tak na gitarze je łamię a czarny lakier wygląda ładnie tylko przy długich pazurkach. Pozostaje mi więc malować na jasno moje chłopięce pazurki albo nie malować ich w cale. I stosuję to drugie. ; p
weroskaaa - Pon 01 Maj, 2006 15:02
Temat postu:
najlepiej to bym zrobila na czarno paznokcie i na nich biale kwiatuszki albo odwrotnie biggrinbiggrin

pozdrawiam Smile

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group