DOJRZEWANIE - Co to moze byc?! Martula - Nie 19 Cze, 2005 21:54 Temat postu: Co to moze byc?!Hej mam takiego Big problema jak moja krosta na nosie...I problem dotyczy tej krosty...
Opis:
-Duza,Czerwna,Boli
Bardzo mnie boli...To nie moze byc pryszcz bo zawsze jak mi sie pryszcz pojawia to boli mnie jeden dzien a potem robi sie bialy czubek.Mama powiedziala mi zeby nie wyciskac tego bo moge potem miec wrzody na nosie lub w nosie...Prosze o pomoc!!!!Napisalam ten temat w Dojrzewaniu poniewaz chyba tu pasuje?
Pozdro! Sebo - Nie 19 Cze, 2005 22:24 Temat postu:
może to byc przyszcz tylko, że inny taki co dłużej się robi i jest taki duży
p.s. pisz większymi literami mroweczka - Nie 19 Cze, 2005 22:27 Temat postu:
Słońce, ale to że zawsze miałaś inaczej to nie znaczy, że to nie może być pryszcz. Ja na poczatku miałam malutkie i pojedyncze, dopiero potem zaczęły się robić większe, czerwone, bolące. Rzeczywiście lepiej by było, gdybyś ich nie wyciskała i w ogóle trzymała z rączkami z daleka. Przemywaj tonikiem, dopiero za pare dni zrobi Ci się czubek(a nieraz mi się w ogóle nie robi ). Wszystko jest OK. nasty_girl - Pon 20 Cze, 2005 00:13 Temat postu:
ale nieraz pryszcze sie robia wlasnie takie, i nie da sie ich wycisnac.. sa duze czerwone, bola pare dni, a potem po prostu schodzi.. nie rob z nim nic bo i tak nie wycisniesz.. samo zejdzie Anonymous - Pon 20 Cze, 2005 12:42 Temat postu:
Dobrze Twoja mama powiedziała, abyś tego nie wyciskała. Być może to jest związane z dojrzewaniem. Myślę, że to zniknie po paru dniach. Ale dla pewności wybierz się do lekarza... Chesterka - Pon 20 Cze, 2005 15:57 Temat postu:
Kosta napisał/a:
Ale dla pewności wybierz się do lekarza...
Do lekarza z pryszczem? Sebo - Pon 20 Cze, 2005 22:06 Temat postu:
najlepiej to do chirurga:P nasty_girl - Pon 20 Cze, 2005 22:32 Temat postu:
dermatolog jest miedzy innymi od jakis zmian na skorze.. wiec by mogl pomoc.. ale czy warto chodzic do niego z 1 pryszczem? Chesterka - Pon 20 Cze, 2005 22:39 Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
dermatolog jest miedzy innymi od jakis zmian na skorze.. wiec by mogl pomoc.. ale czy warto chodzic do niego z 1 pryszczem?
No własnie dlatego się zdziwiłam ;] Martula - Wto 21 Cze, 2005 16:00 Temat postu: Okey wszystko sie wyjasnilo!To byl tylko pryszcz! Dziekuje za odpowiedzi.Pozdrawiam was!Sebo - Wto 21 Cze, 2005 22:03 Temat postu:
odrazu tak mówiłem:P wygrałem coś??Shaleniec - Wto 21 Cze, 2005 22:15 Temat postu:
no wlasnie ja raz mialam taie cos i zaczelam wyciskac:P strasznie bolalo i wyciskalam chyba 20 minut i non stop cos lecialo.. a teraz mam blizne!! A WIEC NIGDY NIE WYCISKAJCI TAKICH PRZYSZCZY BO BRZYDKIE BLIZNY ZOSTANA! Sebo - Wto 21 Cze, 2005 23:46 Temat postu:
taaa albo blizna, a często jest tak, że jak wyciskasz to robi się jeszcze większe:P nasty_girl - Sro 22 Cze, 2005 07:20 Temat postu:
ale nieraz pryszcze sie robia wlasnie takie, i nie da sie ich wycisnac.. sa duze czerwone, bola pare dni, a potem po prostu schodzi.. nie rob z nim nic bo i tak nie wycisniesz.. samo zejdzie
a nie mowilam.. ja mam zawsze racje.. na przyszlosc bedzie wiedziala ze mnie trzeba sluchac Shaleniec - Sro 22 Cze, 2005 08:50 Temat postu:
nasty, ja wlasnie mialam tkai duzy czerowny i bolący i go wycisnelam:P i blizna zostala. Mała - Sro 22 Cze, 2005 09:29 Temat postu:
ja mialam taki kiedys, to go wycinslema, zrobily mi sie z jednego trzy, a teraz mam blizne na nosie<rotfl> nasty_girl - Sro 22 Cze, 2005 22:52 Temat postu:
no widzicie.. a byscie zostawily i by blizn nie bylo Shaleniec - Czw 23 Cze, 2005 07:15 Temat postu:
nasty obronczyni ucisnionych pryszczow
no coz, teraz to ja wyciskac na pewno niebede, bo a) juz mi sie nie robia b) za bardzo boli:D nasty_girl - Czw 23 Cze, 2005 10:04 Temat postu:
mi tez sie nie robia.. ale ja lubie wyciskac.. (tylko ze nie sobie<wariat>) Anonymous - Sob 16 Lip, 2005 14:57 Temat postu:
Nie próbuj wyciskac krosty i zostaw ją w spokoju, wkońcu sama zejdzie, ja mailam to samo i zdrapalam i zostala blizna :/ Shaleniec - Sob 16 Lip, 2005 15:05 Temat postu:
ee;p chyba niezbyt nowy ten temat Anonymous - Pon 15 Sie, 2005 21:11 Temat postu:
to sa syfki i one bola i maja bile czubki