Dzieci OnLine

DOM RODZINA - głupia siostra- HELP ! ! ! ! !

szaa - Nie 26 Cze, 2005 14:41
Temat postu: głupia siostra- HELP ! ! ! ! !
Mam pewien problem, może sie to wydać dziwne po przeczytaniu,ale tak właśnie jest .

Mam siostrę która ma 24 lata (w lipcu) ja mam 18 skończone .

Troche o moich stosunkach z rodzicami :

tato (ojczym-od9 lat ) Wink jest OK Very Happy pozwala mi na bardzo wiele czasami ,krzyczy czasami,ale to On pierwszy przychodzi przeprosić Wink
I nigdy nie ma tak ze nie rozmawiamy przez długi okres czasu Wink

Mama- czasami jest super ,ale w większości czasu jest ,że tak powiem "hamem " Krzyczy, opieprza za byle co , było nawet tak, że nie rozmawiałyśmy przez prawie 4 miesiace-ani słowa się nie odezwałam, ani ona do mnie i przez cały ten okres było fatalnie- wszystko na mnie zwalała... chyba rozumiecie Wink

Bradziej jestem zżyta z ojczymem (dziwne co prawda,ale tak jest )niż z rodzoną matką,potrafię powiedzieć ojcu,ze go bardzo lubie lub ze kocham, matce nigdy czegos takeigo nei powiedziałam ,bo nie potrafię Exclamation :

A więc co do mojej siostry ,mam jej dość ,ciagle mnie kontroluje ,szuka czegos w moim pokoju ,jakby chciała cos znaleźć by mnie obwinić ..... nie mogłabym nic jej powiedzieć,bo by odrazu powiedziała to Mamie Twisted Evil
Mówiłam jej ,żeby sie odemnie odwaliła ,bo nie życzę sobie,żeby interesowałą sie mną, że to moje życie itd...... ale nic nie skutkuje . Exclamation Evil or Very Mad Evil or Very Mad Raz podczas kłutni dałam jej w Głupek ,wywiazała sie z tego wilka afera i oczywiscie matka byłą po jej stronie, dzwoni do mojej szkoły ,a potem mówi mi że mama dzwoniła -mam wrażenie ,ze chce mnie z nia skłócić
Nie najlepiej się uczę, ale mama nic nie mówi, ale moja siostra drze ryja ,mówi że jestem chilwą ........ ( najgorzej sie nie uczę- średnio, w liceum jestem obecnie)

Nie wiem co mam zrobić z nią ,chcę o coś mamę prosić,ale nei wiem czy uda mi sie ja przekonać, jak moja siostra ciagle czegoś na mnie szuka by wykapować.

Nie dociera do niej ,jak powiem jej zeby się zastanowiłą co ona robi, ze ma 24 lata,a zachowuje sie jak 10-latka

HELP ME Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Sad Sad Sad Sad Sad Sad
Crimson Lady - Nie 26 Cze, 2005 15:09
Temat postu:
troche chaotycznie to opisalas, ale postaram sie odpowiedziec.;p

proponuje wstawic zamek w drzwiach od pokoju. ;] to powinno rozwiazac problem 'szperania'.
probowalas powaznie rozmawiac z siostra? dziwne jest to jej zachowanie, zwlaszcza w tym wieku. moze jest o cos zazdrosna, albo na ciebie zla za jakas sytuacje 'z dawnych lat'?;] dziwna sprawa.;p sie w glowie nie miesci, ze dorosla osoba zachowuje sie - jak juz pisalas - dziesiecioletnia gowniara.
no i oczywiscie sprobuj pogadac z mama, najlepiej kiedy siostry nie ma w domu.
albo zagraj w otwarte karty i pogadaj ze wszystkimi domownikami. to wymaga pewnej odwagi po tych wszystkich problemach i klotniach, ale przydaloby sie oczyscic atmosfere, prawda?;]
ew. porozmawiaj z ojczymem. czy on nie widzi co sie dzieje? skoro on jest ci najblizszym z domownikow, powinien ci pomoc. jest ze wszystkim na bierzaco, zna twoja mame na wskros. pogadaj z nim. ;]
szaa - Nie 26 Cze, 2005 15:25
Temat postu:
Mówiłam mamie jeszcze,ze chce psa. Ona nic na to ,a potem przy mojej siostrze powiedziała,"albo ja albo pies "
Anonymous - Nie 26 Cze, 2005 15:31
Temat postu:
szaa napisał/a:
Mówiłam mamie jeszcze,ze chce psa. Ona nic na to ,a potem przy mojej siostrze powiedziała,"albo ja albo pies "

To "ja" było w sensie, że Ty, czy że matka?
Jakby nie było - po tym chorym hasełku śmiem sądzić, że Twoja matka nie dorosła do roli matki...
szaa - Nie 26 Cze, 2005 17:14
Temat postu:
Himitsu
"ja "- Ona

Też tak sądzę,ale co robić Rolling Eyes .Trzeba z nią żyć Evil or Very Mad Sad
Chesterka - Nie 26 Cze, 2005 20:15
Temat postu:
szaa napisał/a:
Himitsu
"ja "- Ona

Ja - Ona - Mama?

Bo 'Nią' może być i siostra i mama :]
szaa - Nie 26 Cze, 2005 20:19
Temat postu:
to jeszcze raz
słowa wypowiedziane przez moja mamę "albo ja albo pies " <-- ja- mama
Anonymous - Nie 26 Cze, 2005 21:20
Temat postu:
Dziwne to wszystko. Wytłumacz to tacie może? Poproś go o pomoc. Ja też jakoś wolę tatę, niż mamę.
Nie martw się
Mroczny_jogurt - Pon 27 Cze, 2005 11:39
Temat postu: Re: głupia siostra- HELP ! ! ! ! !
szaa napisał/a:
Nie dociera do niej ,jak powiem jej zeby się zastanowiłą co ona robi, ze ma 24 lata,a zachowuje sie jak 10-latka

HELP ME Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Sad Sad Sad Sad Sad Sad

Wybacz, ale to Ty sie zachowujesz jak 10-cio latka ;0 Jestes "dorosla", masz jeszcze starsza i madrzejsza siostre a o rade pytasz na forum dla dzieci ;\? Sama nie mozesz sprawy zalatwic? i pewnie w domu jak ktos ma do Ciebie pretensje to masz ochote krzyczec, ze jestes dorosla co? Gowno prawda. Jezeli w wieku lat 18 nie potrafisz sobie poradzic z SIOSTRA to ja po prostu nie wiem co powiedziec. Rownie dobrze swiadczy o Tobie Twoj sposob rozwiazywania problemow- najlepiej dac siostrze w leb to moze sie odwali. Ja sie wcale nie dziwie ze ona Cie tak kontroluje- ludzie, ktorzy maja za duzo lat, a za malo w glowie robia rozne glupie rzeczy.
Shaleniec - Pon 27 Cze, 2005 16:38
Temat postu:
co do autorki tematu, to powinnas najpeirw pojsc porozmawiac z ojczymem, wytluamczyc mu ajk sei czujesz.. na pewno stanie po towjej stronie i sporobje przkeonac twoja mame, ze zle robi. jelsi to nie poskutkuje to porozmawiaj ze wszyskrimi domownikami naraz, wyloz swoje racje na spokojnie, bez zadncyh krzykow.. powodzenia.
szaa - Pon 27 Cze, 2005 16:54
Temat postu:
Dziękuje,ale jeśli uważacie mnei za jakaś gówniare to dzięki, postaram się sama załatwić sprawe ni będąc po raz kolejny obrażana, nei wiecie chyab jak to jest jak każdy jest przeciwk oTobie a potem jak chcesz usłyszeć jakies dobre słow lub porade słyszy sie ,ze to moja wina Crying or Very sad
nie wiem po co jeszcze jestem ,moze sie rzuce zmostu i tyle

pozdrawiam Very Happy
, ale już chyba tu nie wpadne Exclamation
nasty_girl - Pon 27 Cze, 2005 17:00
Temat postu:
ty nie narzekaj nie obrazaj sie itd bo to ci nic nie da, a z tym ze to jest problem na poziomie mlodszego dziecka, a w twoim wieku powinnas sama miec na tyle rozumu zeby cos poradzic w takiej sytuacji albo sie poradzic kogos blizszego, znajomego a nie tutaj..
Shana - Pon 27 Cze, 2005 17:04
Temat postu:
histeryzujesz z tym rzucaniem się z mostu. a poza tym życie to nie bajka, nigdy nie będzie tak, że wszyscy będą szli ci na rękę :] masz już swój wiek, nie jesteś dzieckiem, więc sądze, że takie problemy jak kłótnia z matką i siostrą powinnaś sama dać radę załatwić. jeśli nawet nie to pogadac z ojczymem, z kimś bliskim... a nie zwracać się z tym problemem na forum dla dzieci... z całym szacunkiem.
Shaleniec - Pon 27 Cze, 2005 17:10
Temat postu:
18 lat to jeszcze dziecko, na pewno nie dorosla osoba.. poza tmy wy nie skaczcie tka, ze psize tutaj:/ wrecz obawiazkiem forumowiczow jets pomaganie osob tkore tu pisza o swoich problemach a nie wysmiewanie, ze sa za starzy na psianie tutaj:/ zastanowcie sie co wy piszecie, ludzie!
Shana - Pon 27 Cze, 2005 17:13
Temat postu:
ale jednak ma już te 18 lat, a nie 10 :] jest pełnoletnia, więc sie tak bardzo nie dziw... gdybym była na jej miejscu w tej sprawie pytałabym kogoś z dorosłych, a nie dzieci... zrozum Wink
Shaleniec - Sob 02 Lip, 2005 08:13
Temat postu:
pełnoletnia nie znaczy dorosła! i mialam prawo tu poprosic o pomoc tak jak wszyscy inni;/
Mroczny_jogurt - Sob 02 Lip, 2005 14:29
Temat postu:
prawo miala, ale to w jaki sposob stara sie rozwiazac swoje problemy swiadczy o tym, ze faktycznie to forum jest na jej poziomie i mimo ze ma lat 18, to z calym szacunkiem- jak 18-sto latka sie NIE zachowuje ;/
ecrita - Nie 10 Lip, 2005 23:02
Temat postu:
ja też mam ojczyma od 4 lat i mu mówie że go kocham a mamie nie.Przytulam się do niego a do mamy nie na wszystko mi pozwala a mama nie
Anonymous - Pon 11 Lip, 2005 22:55
Temat postu:
ecrita napisał/a:
na wszystko mi pozwala a mama nie

czy uważasz, że jeżeli Ci na wszystko pozwala to jest dobrze ?? a może po prostu jest mu wszystko jedno ?
Shaleniec - Wto 12 Lip, 2005 08:29
Temat postu:
chyba mowiac "na wszystko" chodzilo jej o to o co poprosi?=p a chyba nie prosi o jakies niestworzone rzeczy hm?
Anonymous - Wto 12 Lip, 2005 08:35
Temat postu:
No rzeczywiście.
W rodzinie nie chodzi o to, aby któryś z rodziców pozwalał na wszystko. I to dobrze, że mama Ci czasem coś zabroni. To świadczy o tym, że się martwi.
Anonymous - Nie 17 Lip, 2005 21:14
Temat postu: Re: głupia siostra- HELP ! ! ! ! !
Dziwna jest towja mama ze kaze ci wybierac miedzy JĄ a Psem.... niestety nie da sie zmienic twojej mamy, rodziców sie nie wybiera.
Anonymous - Pon 18 Lip, 2005 14:36
Temat postu:
Było, że mama kazała wybierać między sobą, a psem biggrin
mily15 - Czw 28 Lip, 2005 02:04
Temat postu:
wybierz psa i po kłopocie
ajeczka11 - Pią 29 Lip, 2005 15:29
Temat postu:
A nie możesz pogadać z ojczymem? Może on coś doradzi...Albo pogadaj z nim żebyś mogła to powiedzieć mamie żeby na ciebie nie wrzeszczała. Poproś go albo poprostu olewaj siostrę -ignorują ją nie zwracja na nią uwagi...Ona to powietrze! Czasami działa Wink
kubap - Nie 24 Gru, 2006 10:12
Temat postu:
tak, to forum dla dzieci,masz 18 lat, w tym wieku już możesz się wyprowadzić, znależć pracę itp. a z tą siostrą,to ona jest zazdrosna Compress

[ Dodano: Nie 24 Gru, 2006 09:15 ]
ajeczka11 napisał/a:
A nie możesz pogadać z ojczymem? Może on coś doradzi...Albo pogadaj z nim żebyś mogła to powiedzieć mamie żeby na ciebie nie wrzeszczała. Poproś go albo poprostu olewaj siostrę -ignorują ją nie zwracja na nią uwagi...Ona to powietrze! Czasami działa Wink

zależy od charakteru

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group