Muzyka, Kultura, Media - Klarnet Shaleniec - Pon 27 Cze, 2005 17:13 Temat postu: Klarnet
nie abrdoz wiedzilaam gdzie umiescic ten temat, ale ze klarnet ejst instrumetem, a wiec jest zwiazany z muzyka, wiec psize tutaj ;]
no wiec czy mzoe ktos z was gra na klarnecie? jesli tak to na jakim sprzecie? i jak dlugo? gracie w jakichs orkiestrach cyz tako sobie?
hmm ja odpowiem pierwsza.. wiec gram na kalrnecie czechoslowackim chyba ;] i dopiero zacyznam, ale juz mis ei bardoz to podoba:D gram w orkiestrze ^^ Francesca - Pon 27 Cze, 2005 17:16 Temat postu:
Nie gram na klarnecie, ani tym podobnych Jedyny sprzęt grający, jakiego kiedykolwiek używałam to organy i gitara Anonymous - Pon 27 Cze, 2005 17:23 Temat postu:
Shaleniec ale Ty błędów robisz
Nie gram ani na klarnecie ani w orkiestrze Shaleniec - Pon 27 Cze, 2005 17:26 Temat postu:
klernet wyglada tak: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54798987Elun - Pon 27 Cze, 2005 17:28 Temat postu:
moja dawna kolezanka z sp gra na klarnecie. Jesli dobrze kojarze, to jest to cos podobne do fletu, tylko, ze wieksze, ciezsze, mocniej trzeba dmuchac i bardziej skomplikowane??? Shaleniec - Pon 27 Cze, 2005 17:30 Temat postu:
noo:D troche duzo tych klapek ;] z restz ajuz poadawalm wam adres, dgzie mzoecie sobie zobaczyc jak kalrnet wyglada:D ale to serio swietna zabawa grac na tkiam instrumencie i wielka satysfkacja ze sie umie chcoaiz troszke ;] Elun - Pon 27 Cze, 2005 17:33 Temat postu:
ja probowalam pare razy, ale ze skutkiem oplakanym
uszy tylko zatykac :]]]]] Shaleniec - Pon 27 Cze, 2005 17:34 Temat postu:
bo trzeb aumeich dmuchac:D ja peirwsze dwa dni w ogole nie dalm rady wydac dzwieku zadnego, ale mnie koledyz podnosili na duchu(dwoch naraz mnie ucyz hehe) i teraz jakos idzie ^^ i jest suuper!
ale wie ktos moze ktory stroik jest lepszy - 2 czy 2,5? ponoc na 2,5 mozna szybciej dzwieki zmieniac, ale na 2 lzej dmuchac trzeba.. z restza nie znam sie, mzoe ktos by mi tu napisal to? Akacja12 - Sro 29 Cze, 2005 14:46 Temat postu:
Masz klarnet A czy B ?
Mój brat gra na klarnecie ;] jest na II stopniu w muzycznej, gra w wielu zespołach tam, i dość dobrze gra jazz (umie improwizować ;])
A na stroikach gra chyba z numerem 3 (bo patrzyłam przed chwilą ale pewności nie mam ) ;] zresztą sama wypróbuj różne rodzaje, i zobaczysz ;]
a ja tam i tak wole wiolonczele ponad wszystkie instrumenty Shaleniec - Sro 29 Cze, 2005 18:57 Temat postu:
gram na klarnecie B. teraz sobie zamienilam stroik z 2,5 na 2 i na dwojce mi sie gra lepiej o wiele... Anonymous - Sob 02 Lip, 2005 11:19 Temat postu:
Nie gram na klarnecie, ale za to na oboju i na fortepianie.
Oboj jest bardzo podobny do klarnetu tylko jest mniejszy i ma mniejszy stroik. Shaleniec - Czw 07 Lip, 2005 21:25 Temat postu:
ahaaa! a wiec to o tmy mowil mariusz ^^" cos tma wpsominal ze jest takie cos podobne do klarnetu tlyko mniejsze;p ale zpaomnial jak to sie anzywa ^^ TomcioMag - Czw 07 Lip, 2005 21:45 Temat postu:
heh
ja tam sie nie znam na tych instrumentach ale smiesznie wygląda jak ten klarnet czyscisz :PPP
pozdro 661 Akacja12 - Pią 08 Lip, 2005 09:05 Temat postu:
Shaleniec - właśnie, miałam napisać że na początek najlepsze są jak najmniejsze, możesz i na 1,5 grać, tylko dźwięk jest niepełny, dlatego w miare uczenia się zmieniasz na większy
Cytat:
Ja tam się nie znam na tych instrumentach...
to się poznaj
taaa, mój brat czyści klarnet klarnoszmatą ;]
Ochydne to wg mnie, no ale dobra [/quote] Shaleniec - Pon 11 Lip, 2005 16:22 Temat postu:
Tomek: no wiesz, jak czyscilam kalrnet to nie musiales sie gapic =] ale nie, ty i Daniel musieliscie sie wgapiac w to jak .. =p
Akacja: no coz ja zaczynalam od 2 =] mozna pwoeidziec. i mam szczotke taka ze sie wkalda ją do klarnetu. =] i czysci