Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - Coś do opalania:D

weraa - Nie 03 Lip, 2005 12:14
Temat postu: Coś do opalania:D
Więc tak... jAK się opalacie to jakich środków uzywacie żeby sie szybciej opalić ??słyszłama ze olejem sie szybciej opala ale chyba nie będę na basenie czy nad wodą sie smarowała olejem bo będę cal tłusta i wogóle:/Razz i na działce próbowałam i jakośefeków newidziłam ale cóz...wiem że sa różne balsamy i mleczka do opalania no ale ja chcę cośżeby naprawdfę szybciej sie opalići na ładny złocisty kolorek Laughing Very Happy
A wy w jaki sposób się opalacie?? Laughing
opętana - Nie 03 Lip, 2005 12:28
Temat postu:
Ja stosuje jedynie krem z filtrem do opalania, który zapewnia bezpieczniejsze i dłuższe przebywanie na słońcu. Mi to niewiele daje, ale lepsze to niż nic.
Mroczny_jogurt - Nie 03 Lip, 2005 13:15
Temat postu:
tak, poszukaj takich srodkow, ktore jednoczesnie zapewniaja szybsze opalanie i ochrone pzed UV. No chyba ze chcesz zdychac na raka ;p to smaruj sie olejem do konca zycia;]
Nikita - Nie 03 Lip, 2005 14:19
Temat postu:
Samoopalaczem =P
Tak jak ja... nie przeczytałam uważnie etykietki i się posmarwałem opalaczem Razz
Wyglądam jak dalmatyńczyk, tyle, że na białym ciele mam brązowe plamki.
Ja do opalania używam jedynie kremu z filtrem, tak jak opętana Wink
Chroni skórę przed słońcem i dzięki niemu można się bezpiecznie opalać.
Moja mama natomiast opalając się polewa się wodą =/ Mówi, że to przyśpiesza opalanie...
Mroczny_jogurt - Nie 03 Lip, 2005 14:44
Temat postu:
Madra masz mame. Ciesz sie nia bo dlugo nie pozyje
Nikita - Nie 03 Lip, 2005 17:24
Temat postu:
Ona "wie najlepiej". Możesz godzinami mówić swoje, a ona i tak zawsze stawia na swoim..
Anonymous - Nie 03 Lip, 2005 18:24
Temat postu:
Poprostu woda przyciąga słońce. Razz
Ja się nie opalam więc nic Ci nie doradze.
nasty_girl - Pon 04 Lip, 2005 09:54
Temat postu:
no i ma racje.. dlatego np plywajac sie szybciej opala.. no a do opalania najlepiej uzywaj kremow z filtrem, ale z malym.. wtedy chociaz troszke cie chroni ale opalisz sie.. a olejem.. opalalam sie ostatnio olejkiem jonhson baby i.. spalilam sie.. wiec nie polecam ;p
Anonymous - Pon 04 Lip, 2005 22:25
Temat postu:
Nasty - oliwka?
Zadko sie opalam, jak juz to jakis kremik z filtrem czy cos. Razz
Naomi - Wto 05 Lip, 2005 17:59
Temat postu:
Są preparaty przyśpieszjące opalanie. Zapytaj o nie w drogeri.
Ale lepiej z takim czymś nie przesadzać, bo łatto o o parzenia.
Lepiej jedz i pij dużo soków, owoców i warzyw bogatych w beta-karoten(np. marchew, brzoskwinia, morela itd). Beta-karoten chroni również przed szkodliwymi promieniami UV.
nasty_girl - Wto 05 Lip, 2005 20:11
Temat postu:
wlasnie dostalam dzisiaj z avonu krem do opalania filter 5, z beta carotenem - przyspieszajacy i wzmacniajacy opalenizne.. wiec jak na poczatek zeby sie ladnie opalic idealny a potem wiadomo jakis duzy filterek i sliczna opalenizna :d
kaasiiennkaa - Sro 06 Lip, 2005 15:32
Temat postu:
tak wlasnie polecalabym kremy z filtrem a co to beta karotenu to mozesz kupic specjalne tabletki w aptece:) no ale mysle ze w taka pogode jak dzis<>czytaj: Chu***ą (przynajmniej w Lcy) to sie raczej nie opalisz Razz takze masz czas zeby sie zastanowic Very Happy
Nikita - Sro 06 Lip, 2005 20:16
Temat postu:
Dzisiaj usłyszałam w radio wypowiedź jednego profesora medycyny i ... mówił on, że nie wskazane jest uzywanie kremów z filtrem do opalania, ponieważ przez to dzieci cierpią na krzywicę ... mhm ... pozniej dodał jeszcze, że słońce leczy czerniaka i wspomaga leczenie raka prostaty ...
kaasiiennkaa - Czw 07 Lip, 2005 15:06
Temat postu:
slonce leczy czerniaka?? yy.. dziwne Shocked bo to chyba raczej od slonce tego czerniaja sie dostaje... a czerniak jest to nic innego jak rak skory spowodowany wlasnie przez dlugie przebywanie na sloncu... takze chyba cos zle uslyszalas
nasty_girl - Czw 07 Lip, 2005 16:04
Temat postu:
no i uzywajac kremow z filtrem wlasnie mozesz uniknac tego, i raka skory, oparzen itd, i dla dzieci kremy tez nie sa szkodliwe..
Anonymous - Czw 07 Lip, 2005 22:19
Temat postu:
Stokrotka - wolno spytac,czemu?

Ant0nFucker - z czystej ciekawosci, to szybko Cie opala?

Bu bo ja mam problem. Jak juz leze i gnije caly dzien (no dobra, pol dnia, drugie pol spie) to lapie mnie cala, ale nog w ogole :< A na tym mi najbardziej zalezy... Wpitalam marchewke, soczki marchewkowe i takie tam, a nogi mam bialusienkie :<
Nikita - Pią 08 Lip, 2005 10:52
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
no i uzywajac kremow z filtrem wlasnie mozesz uniknac tego, i raka skory, oparzen itd, i dla dzieci kremy tez nie sa szkodliwe..

No właśnie. Też tak myślałam, ale po tej wypowiedzi jestem w kropce...
nasty_girl - Pią 08 Lip, 2005 12:56
Temat postu:
pewnie jak mowil trzeba uzywac cos zle uslyszalas;p
panienka_wierzba - Sob 09 Lip, 2005 10:44
Temat postu:
nie przesadzajcie z sokami marchewkami etc.
moja kumpela jest żółto-pomaranczowa
wyglada jakby miala zoltaczke
bo od roku czy pol ciedziennie wpieprza tego wcholere i ejszcze wiecej
Miracle - Sob 09 Lip, 2005 21:33
Temat postu:
Czytalam gdzies neidawno w jakims tam poradniku ze opalanie a raczej jego szybkosc zalezy od rodzaju skory. Heyah moja siora ma tak ze jak sie opala to przez pierwsze dni czy czasem tygodnie lapie jej sam brzuch. Smile
nasty_girl - Sro 27 Lip, 2005 17:06
Temat postu:
nie kazdemu tak dziala.. tez kiedys pilam conajmniej duzego kubusia dziennie.. chyba z 2 lata tak a moja skora nie zmienila ani troszke barwy..
Anonymous - Sro 03 Sie, 2005 15:46
Temat postu:
Podobno jak sie tak pije, to łatwiej i szybciej się człowiek opala.
Baj de łej, to mnie wczoraj zjarało słoneczko :/ Tzn. tył Razz Z przodu jestem biała... Ałć.
Anonymous - Sro 03 Sie, 2005 15:48
Temat postu:
ja sie opaliłam na mocny prosiaczkowo-różowy tak cała tzn z przodu dekolt brzuch nogi i to mi od tygodnia nieschodzh==`
mam z lekka odwrotny problem wiec czy zna ktoś może coś antyopalającego?
Anonymous - Sro 03 Sie, 2005 17:49
Temat postu:
Ja ci nic nie doradze bo ja staram sie uciekac przed sloncem a nie do niego biec. POniewaz mialam bardzo niemile zdarzenie ze sloncem i od tamtego czasu go unikam.
nasty_girl - Sro 03 Sie, 2005 21:29
Temat postu:
kradziejka ale po paru dniach ten roz powinien sie zmienic w braz.. powinien bo w rzeczywistosci to rzeczywiscie roznie bywa

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group