Dzieci OnLine

Muzyka, Kultura, Media - Nagranie dema

pechowa ona - Czw 14 Lip, 2005 17:05
Temat postu: Nagranie dema
Witam
Moja kumpela, jak zobaczyła teledysk do piosenki "Uh la la la" Zespołu "Blog 27" dostała szału i powiedziała a raczej wykrzyczała, że też chce taka być. I mamy teraz problem... Nie wiemy GDZIE można wysłać swoje demo, jak ono ma wyglądać i czy muszą znajdować się tam jej własne kompozycje... Ja mam w domQ program "Domowe Karaoke-Zostań gwiazdą". Znajduje się tam 30 piosenek i można nagrać własną płytę. No i teraz nie wiemy czy na takim demie muszą być tylko jej piosenki (słowa, muzyka). Kiedyś słyszałam, że na stronie cgm.pl jest coś napisane że można dema wysyłać ale dzisiaj szukałam i nie znalazłam... =(
Jeśli wiecie:
*Gdzie się wysyła takie demo
*Jak ono ma wyglądać
*Jakie utwory mają się tam znajdować
*I czy może liczyć wogóle na jakieś szanse...

Jeśli macie jakies adresy albo linki... Jeśli wiecie cokolwiek to prosze, napiszcie !

Wielkie pozdro =*=*
Anonymous - Czw 14 Lip, 2005 18:08
Temat postu:
*do jakiejsc wytwórni muzycznej..ale sporo sie płaci..chyba ze firma jest profesjonalna i duza
*demo ma zwykle pare utworow Wink
*jakiekolwiek Razz
*do zaistnienia w tv..?Niewiem małe są chyba ze bedziecie sie starac naprawde bardzo i nie bedziecie sie poddawac..
PS. Napisalam do ciebie na gg ale nie odpisujesz..Moje gg 3933934 odpisz biggrin [sprawa dot tematu]
Anonymous - Czw 14 Lip, 2005 18:18
Temat postu: Re: Nagranie dema
Jeśli wiecie:
*Gdzie się wysyła takie demo

Do wytwórni muzycznej, ale nie żadnej dużej jak Sony Music, albo EMI bo oni nigdy nie promują niezależnych wykonawców. Najlepiej znaleźć w necie jakieś mniejsze wytwórnie promujący muzykę z danego gatunku i zaproponować przez e-mail albo telefonicznie wysłanie dema.

*Jak ono ma wyglądać

Trzeba nagrać utwór/teledysk na płytę CD-R, podpisać i wysłać.

*Jakie utwory mają się tam znajdować

Takie które nadają się do słuchania :-)

*I czy może liczyć wogóle na jakieś szanse...

Są szanse, ale trzeba mieć niezłą muzykę i trafić na odpowiednią wytwórnię.
pechowa ona - Czw 14 Lip, 2005 18:38
Temat postu:
Znalazłam strone:
http://mp3.cgm.pl/zostan_artysta/

Jeśli... komponujesz muzykę i chciałbyś zaistnieć w naszym serwisie jako autor, chciałbyś dystrybuować swoją muzykę, podpisać kontrakt płytowy, sprzedawać swoje utwory poprzez internet...

Jak to zrobić? Wypełnij formularz rejestracyjny dzięki któremu (po naszej akceptacji oczywiście) będziesz mógł samodzielnie wprowadzać utwory do naszego serwisu.
Być może nawet... skontaktuje się z Tobą ktoś z wytwórni płytowej i zaproponuje Ci umowę, dzięki ktorej zrobisz karierę w biznesie muzycznym?

Jest problem... Trzeba komponować muzykę...
Macie może jakieś inne linki ?
Anonymous - Czw 14 Lip, 2005 19:00
Temat postu:
No i wlasnie.
tu by sie przydała juz perkusja,bas,gitara,sample..
ściagnij e-jay [techno,house,hip hop..tylko takie są] wersje próbną Wink i jeszcze teksty Razz
Anonymous - Czw 14 Lip, 2005 19:28
Temat postu:
jeżeli chesz zaistnieć w necie, polecam to: http://mp3.wp.pl/p/strefa/dolacz/

ja nagrałem kiedyś piosenkę i w ten sposób stałem się popularny Very Happy
Anonymous - Pią 15 Lip, 2005 10:33
Temat postu:
Przecież wszedzie będzie trzeba komponować muzykę to logiczne chyba, ze koleżanka chce zaistnieć coverami tak jak Mandary, Global deedee i inne takie
Anonymous - Pią 15 Lip, 2005 10:44
Temat postu:
inspektor_nr4 napisał/a:

akurat,chyba w swojej ciotliwosci a wogule wp jest glupie,lepsze cgm bo oni sie specajlizują w muzyce i bedą mogli naprawde cos dostrzec a poza tym sa profesjonalni...
Anonymous - Pią 15 Lip, 2005 15:08
Temat postu:
Gabra napisał/a:
inspektor_nr4 napisał/a:

akurat,chyba w swojej ciotliwosci a wogule wp jest glupie,lepsze cgm bo oni sie specajlizują w muzyce i bedą mogli naprawde cos dostrzec a poza tym sa profesjonalni...

wp jest głupie ale dużo ludzi tam wchodzi. mój utwór w strefie mp3 ściągneło dotąd 746 osób, a przesłuchało ponad 1000 Very Happy
Anonymous - Pią 15 Lip, 2005 15:13
Temat postu:
A podaj adres inspektorze Razz
Anonymous - Pią 15 Lip, 2005 16:01
Temat postu:
taaa i tak poda jakiejs innej grupy Razz
Anonymous - Pią 15 Lip, 2005 17:17
Temat postu:
Gabra napisał/a:
taaa i tak poda jakiejs innej grupy Razz

heheh, jak nie wierzysz to zobacz biggrin ostrzegam że słuchanie tego utworu jest tylko na własną odpowiedzialność Razz
http://zbcc.prv.pl
Kinga - Pią 15 Lip, 2005 17:20
Temat postu:
Ash ... widziałam to kiedys na WP = =

Omg - -") tak myslałam ze to cos z inspektorem alee ...
Anonymous - Pią 15 Lip, 2005 22:51
Temat postu:
Kinga napisał/a:
Ash ... widziałam to kiedys na WP = =

Omg - -") tak myslałam ze to cos z inspektorem alee ...

wow, nie wiedziałem że moje dokonania są aż tak znane biggrin
Shaleniec - Sob 16 Lip, 2005 15:21
Temat postu:
nie no fajny masz glosik Razz pisoenka spoko ;p mozna sie posmiac troszki^^"
Anonymous - Wto 26 Lip, 2005 12:47
Temat postu:
Cytat:
Przecież wszedzie będzie trzeba komponować muzykę to logiczne chyba, ze koleżanka chce zaistnieć coverami tak jak Mandary, Global deedee i inne takie

Weźmy pod uwagę, że Mandaryna w innych krajach jest znana, każdy [większość] ją lubi i otrzymuje złote płyty.
Anonymous - Wto 26 Lip, 2005 22:43
Temat postu:
Może i jest znana, ale nie przejdzie do historii, za pare lat wspomniana bedzie tylko jako zona ,meza czy w zartach...
Anonymous - Wto 26 Lip, 2005 23:41
Temat postu:
ale jest blondynka! ;( to zle swiadczy o blondynkach ;(
Anonymous - Wto 26 Lip, 2005 23:46
Temat postu:
Oh [cenzura].Co to jest?Umrzyj,skrecajac sie z bolu,tak jak moj biedny zoladek skrecal sie,gdy dowiedzialem sie co chcecie nasladowac i co,uh...tworzycie.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group