Dzieci OnLine

SEKS - tabletki PO

malutka88 - Pon 18 Lip, 2005 11:11
Temat postu: tabletki PO
wczoraj bylam z moja kolezanka w aptece po tabletke PO bo niestety przydarzylo jej sie nieszczescie tzn gdy wczoraj w nocy wspolzyla ze swoim chlopakiem pekla im prezerwatywa poprosilysmy w aptece o ta tabletke a sprzedawczyni nawet niewiedziala co to jest moze to inaczej sie nazywa albo cos albo ta typiara byla jakas ciemna skoro nawet w telewizji to reklamuja
frigg - Pon 18 Lip, 2005 15:12
Temat postu:
ale pani w aptece nie musi znac wszytkich lekow jakie ma...poza tym te tabletki maja swoje nazwy (ja znam tylko postinor), a druga sparwa i chyba najwazniejsza to to ze takie tabletki sa TYLKO I WYLACZNIE NA RECEPTE....
nasty_girl - Sro 27 Lip, 2005 16:48
Temat postu:
jest jeszcze duo .... nie pamietam calej nazwy no ale jak to zostalo wczesniej powiedziane sa tylko na recepte wiec nawet jak by babka znala ten lek by go jej nie sprzedala
Gdulcia - Pią 05 Maj, 2006 20:29
Temat postu:
Na receptę??? Czytałam w gazecie , że tabletki antykoncepcyjne (przed Wink) są na receptę , ale PO juz nie Smile Już nie wiem komu wierzyć Razz
nasty_girl - Nie 07 Maj, 2006 19:13
Temat postu:
nam. sa w nich hormony, tak samo jak w tych co sie bierze na codzien, tylko w wiekszej dawce, nie mozna sobie wiec ich brac tak o kiedy sie zachce..
Gdulcia - Pon 08 Maj, 2006 17:28
Temat postu:
Słuszałam , że tabletki antykoncepcyjne dużo kosztują. To prawda? (Nie żebym zaraz potzrebowała , poprostu pytam Wink )
joasia1990 - Pon 08 Maj, 2006 18:04
Temat postu:
wcale nie tak duzo. zalezy jakie. zwykle od 25-50 zl. a tabletki PO najczesciej powyzej 50
Gdulcia - Pon 08 Maj, 2006 18:08
Temat postu:
khem... Nie wiem jakie masz zarobki , ale osobiście nie sądzę że to "nie tak dużo" Mr. Green
joasia1990 - Pon 08 Maj, 2006 18:12
Temat postu:
zalezy jak na to spojrzec. jesli cene tych tabletek uwazamy za cene dzieki ktorej nie zajdziemy w ciaze to raczej nie jest zbyt wysoka.

pewnie jest wiele tanszych tabletek w aptece. ja znam tylko takie ktore reklamuja w gazetach itp a wiadomo ze jak reklama to juz jakas bardziej renomowana firma no i tabletki drozsze
nasty_girl - Pon 08 Maj, 2006 19:33
Temat postu:
tylko ze jak w gazecie jest reklama, to jescze nie koniecznie musza nam pasowac itd. a ceny sa przerozne, i tansze niz podalas i duzo drozsze
stefcio - Wto 20 Cze, 2006 22:03
Temat postu:
Cytat:
zalezy jak na to spojrzec. jesli cene tych tabletek uwazamy za cene dzieki ktorej nie zajdziemy w ciaze to raczej nie jest zbyt wysoka.

Że też doszło do tego, aby człowiek przeciw człowiekowi działał już przed jego zapłodnieniem...

Blacklisted
Easy Rider - Wto 20 Cze, 2006 22:11
Temat postu:
stefcio napisał/a:
Cytat:

Że też doszło do tego, aby człowiek przeciw człowiekowi działał już przed jego zapłodnieniem...

Blacklisted

Chcialbys byc niechcianym dzieckiem, murzynku?
stefcio - Wto 20 Cze, 2006 22:19
Temat postu:
Murzynku!?!?!??!?!?!
TY RASISTO !!!!!
JA SIE TWOJEGO KOLORU SKÓRY NIE CZEPIAM
------------------------------
Niechciane dziecko jest dopiero wtedy, kiedy te wasze tabsy zawodzą.
Jest różnica między "niechceniem" a "nieplanowaniem"- nieplanowane dziecko nie jest niechciane.
Easy Rider - Wto 20 Cze, 2006 22:24
Temat postu:
E tam, to tak pieszczotliwie bylo. Nie odwracaj kotka ogonem, tylko odpowiedz na pytanie.
stefcio - Wto 20 Cze, 2006 22:35
Temat postu:
Nie chciałbym być niechcianym dzieckiem, ale przybliże Ci termin "dziecko niechciane". Otóż, kobieta robi wszystko aby nie doszło do zapłodnienia- kupuje tabsy itd, prezerwatywy i inne staffy. Gada "niewielka cena aby nie zajść w ciąże" tak więc nie chce dziecka. Odżuca już to dziecko. A tu nagle wszystkie te "metody" zawodzą, i dziecko jest niechciane.
Takim dzieckiem byćbym nie chciał ze względu na matke
Easy Rider - Wto 20 Cze, 2006 22:42
Temat postu:
Wiec lepiej stosowac SKUTECZNE metody antykoncepcji tj. pigulki, prezerwatywy, etc. ,zeby za przeproszeniem nie robic niechcianych dzieci.
stefcio - Wto 20 Cze, 2006 22:46
Temat postu:
Dziecko staje sie niechciane kiedy metody które wymieniłeś zawodzą, a gdy ludzie stosują metody naturalne od samego rozpoczęcia współżycia wyrażają "zgode" na możliwość zapłodnienia.
Rozumiesz?
Easy Rider - Wto 20 Cze, 2006 22:58
Temat postu:
stefcio napisał/a:
Dziecko staje sie niechciane kiedy metody które wymieniłeś zawodzą,

Te metody zawodza tylko jak gumka peknie, mon, a to sie zdarza rzadko, poza tym sa jeszcze takie cuda jak Postinor, wiec nic sie nie boj, nie da robic niechcianych dzieci, bedac w miare rozsadnym czlowiekiem.
stefcio napisał/a:
gdy ludzie stosują metody naturalne od samego rozpoczęcia współżycia wyrażają "zgode" na możliwość zapłodnienia.

A jesli robia inaczej, sa nieodpowiedzialni i najpewniej przyglupi.
A tak swoja droga...
[quote="Gdulcia]Na receptę??? Czytałam w gazecie , że tabletki antykoncepcyjne (przed ) są na receptę , ale PO juz nie Już nie wiem komu wierzyć [/quote]
Postinor bez recepty, dobre sobie ; o
nasty_girl - Sro 21 Cze, 2006 06:58
Temat postu:
skoro normalne sa na recepte, a po zawieraja rowniez hormony, do tego w duzo wiekszej ilosci, to to logiczne ze nie mozna ich sobie brac tak sobie.. [/center]
Shaunri - Sro 21 Cze, 2006 07:51
Temat postu:
"Te metody zawodza tylko jak gumka peknie, mon, a to sie zdarza rzadko, poza tym sa jeszcze takie cuda jak Postinor, wiec nic sie nie boj, nie da robic niechcianych dzieci, bedac w miare rozsadnym czlowiekiem."

Wiara czyni cuda, no nie? Metody "tabletkowe" też zawodzą, wierz mi.
Easy Rider - Sro 21 Cze, 2006 10:45
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
"Te metody zawodza tylko jak gumka peknie, mon, a to sie zdarza rzadko, poza tym sa jeszcze takie cuda jak Postinor, wiec nic sie nie boj, nie da robic niechcianych dzieci, bedac w miare rozsadnym czlowiekiem."

Wiara czyni cuda, no nie? Metody "tabletkowe" też zawodzą, wierz mi.

Oczywizm, jesli nie skonsultuje sie ginekologiem jakimi tabletami sie faszerowac, to wiele one nie dadza.
Tak czy siak, sa o wiele mniej zawodne niz jakies smieszne kalendarzyki.
Shaunri - Sro 21 Cze, 2006 11:39
Temat postu:
Bo kalendarzyki to tylko wspomaganie dla tabletek i kondomów?
Słupek - Sro 21 Cze, 2006 11:44
Temat postu:
Shaunri napisał/a:

Bo kalendarzyki to brednia wymyślona przez księży. Tak BTW, dzisiaj w radiu mówili, ze w szkole będą uczyć o naturalnych metodach antykoncepcji. Jak to będzie w ramach jakiegoś wychowania seksualnego, to ja dziekuję, wysiadam. Bzdury niech wpajają na religii.
stefcio - Sro 21 Cze, 2006 12:23
Temat postu:
Wierzcie mi, znam ludzi którzy całe życie na kalendarzykach jadą i nie mają więcej jak trójeczki...
Easy Rider - Sro 21 Cze, 2006 14:18
Temat postu:
Shaunri napisał/a:

Nie, to jedyna uznawana przez KK metoda antykoncepcji, co tam, ze glupia i nieskuteczna.
Shaunri - Sro 21 Cze, 2006 14:30
Temat postu:
Easy Rider - Niestety Katolicyzm, Chrześcijanizm czy co tam jeszcze jest mi mocno obcy, więc niezbyt mnie interesuje jego stanowisko.

Słupek - Kalendarzyk to nie brednia wymyślona przez Księży, to raz. Jest dobrym wspomaganiem sztucznej antykoncepcji - Prezerwatywka pęknie, to jeszcze jest szansa, że Kalendarzyk zadziała. Są okresy, w których kobieta jest płodna, a są okresy w których jest niepłodna - proste.

Widzę że z Ciebie to taki zwyczajny Polak - Powiesz mu że Kaczyński jest z Marsa to poleci rozpowiedzieć wszystim "Jezu! Kaczyński jest kosmitą!", ale nvm.
Słupek - Sro 21 Cze, 2006 14:36
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Słupek - Kalendarzyk to nie brednia wymyślona przez Księży, to raz. Jest dobrym wspomaganiem sztucznej antykoncepcji - Prezerwatywka pęknie, to jeszcze jest szansa, że Kalendarzyk zadziała. Są okresy, w których kobieta jest płodna, a są okresy w których jest niepłodna - proste.

Cóż, może lepiej znasz się na prezerwatywach, ale wg moich informacji, jeśli nie wyprodukowała ich tzw. firma 'krzak', to pękają dość rzadko. Poza tym, przecież prezerwatywa nie jest jedyną metodą antykoncepcji dostępną bez recepty.

Cytat:
Widzę że z Ciebie to taki zwyczajny Polak - Powiesz mu że Kaczyński jest z Marsa to poleci rozpowiedzieć wszystim "Jezu! Kaczyński jest kosmitą!", ale nvm.

Dziękuję za troskę, ale działam raczej w sferze faktów i nie daję się łatwo robic w konia. Dodam jeszcze, ze to raczej któś bardziej związany z Kaczyńskim niż jego przeciwnikami lubi rozpuszczać plotki o czyimś pochodzeniu. A jeszcze śmieszniejsze ejst to, ze wyborcom takowe pochodzenie przeszkadza.
Shaunri - Sro 21 Cze, 2006 17:17
Temat postu:
Słupek - To, że żadko pękają nie znaczy że wcale, więc zawsze dobre zabezpieczenie się przydaje - Moje zdanie, ja jestem za młody na bachora, więc lepiej zabezpieczać się na dwa (trzy) sposoby - Dobry okres do stosunku (tzw kalendarzyk), prezerwatywa, (oraz tabletki antykoncepcyjne dla dziewczyny).

Co do tego "Polskiego widza" to odnosiło się to do tego co rzekomo usłyszałeś w radiu i czemu zawzięcie uwierzyłeś.
Słupek - Sro 21 Cze, 2006 17:59
Temat postu:
Shaunri napisał/a:

Co do tego "Polskiego widza" to odnosiło się to do tego co rzekomo usłyszałeś w radiu i czemu zawzięcie uwierzyłeś.

A teraz powiedz mi, że Trójka to brukowe radio, które słynie z plotek i kaczek dziennikarskich. Otóż nie, jest to stacja publiczna, nie prywatna i może sobie ona pozwolić na dużo mniejszą swobodę i bajdurzenie niż stacje prywatne.

Są media, którym wierzę i któzym nie wierzę (np. Fakt), a program 3PR zdecydowanie należy do tego pierwszego rodzaju.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group