Dzieci OnLine

SEKS - pigułki ..... czy ktoś wie ..... pilne .....

naatalii - Czw 21 Lip, 2005 19:21
Temat postu: pigułki ..... czy ktoś wie ..... pilne .....
w niedziele 17 brałam ostatnia tabletke antykoncepcyjna . Zawsze okres dostawałam po trzech dniach nie brania tabletki czyli w srode , jednak okresu nie mam do dzis . Robiłam test ciażowy wynik wyszedł negatywny .Mam pytanko jeśli do niedzieli nie dostane okresu w pon. mam normalnie wziasc tabletke ?????? prosze o szybką odp. Smile
Anonymous - Czw 21 Lip, 2005 22:58
Temat postu:
Tabletki nieźle rozwalją gospodarkę hormonalną... ja bym radziła zaczekać na okres...
Shaleniec - Pią 22 Lip, 2005 07:57
Temat postu:
lepiej poczekaj jeszcze troche, na pewno okres "sie zjawi" Wink
nasty_girl - Sro 27 Lip, 2005 16:50
Temat postu:
a ja mysle ze powinna wziac tabletki tak jak zawsze.. ale lepiej bedzie jak pojdzie do ginekologa
frigg - Sro 27 Lip, 2005 23:17
Temat postu:
jak najbardziej brac dalej i natychmiast isc do ginekologa jak sie okres nie pojawi....
bloo - Czw 04 Sty, 2007 09:38
Temat postu:
Trochę poniewczasie, ale się zdenerwowałam :].
W ulotce pisze, że jeżeli okres się nie pojawia, to jest to możliwe, należy brać tabletki dalej, a do ginekologa udać się, jeśli następnym razem również się nie pojawi.
martulka - Nie 10 Cze, 2007 18:58
Temat postu:
tabletki rozbijają cały cykl :/ nie zawsze będziesz miała idealnie. czasem jest tak że możesz wogóle okresu w danym miesiącu nie dostać a potem wszystko będzie jak dawniej. ale powinnaś iść do ginekologa i w tej sytuacji nie brac tabletek na własną ręke
nasty_girl - Nie 10 Cze, 2007 19:22
Temat postu:
tabletek nie bierze się na "własną rękę", są na receptę, poza tym, nie powinny właśnie rozregulowywać okresu..
joasia1990 - Nie 10 Cze, 2007 19:29
Temat postu:
martulka napisał/a:
tabletki rozbijają cały cykl :/ nie zawsze będziesz miała idealnie. czasem jest tak że możesz wogóle okresu w danym miesiącu nie dostać

jak możnA mówić o cyklu i o miesiączce skoro biorąc tabletek nie ma jajeczkowania a krwawienie które występuje to tylko taka "niby miesiączka"?
Czarna - Pon 11 Cze, 2007 16:47
Temat postu:
Booooozee !!!!!!!!
Czy wy jestescie takie niepelno sprytne ( nie mowie do wszystkich oczywiscie ) czy lekarze wasi to idioci?

1. Gdy kobieta bierze tabletki to nie ma czegos takiego jak okres!!!!! Jest to krwawienie z odstawienia.

2. Krwawienie moze ale nie musi wystapic.

3. jesli byscie przeczytaly ulotke to:

a) tabletki antykoncepcyjne Yasminella - str.19 ;]

" Jezeli przyjmowano wszystkie tabletki zgodnie z hormonogramem, nie wystapily wymioty ani ciezka biegunka i nie przyjmowano zadnych innych leków, jest bardzo malo prawdopodobne aby wystapila ciaza. Jezeli oczekiwane krwawienie nie wystapi dwa razy pod rzad, moze to oznaczac, ze jest sie w ciazy. nalezy natychmiast skontaktowac sie, ze swoim lekarzem."

Czyli jesli jest wszystko "si" przyjmowane, pilnuje sie godzin i tabletek to do lekarza powinno sie isc dopiero jesli drugi raz nie wystapi krwawienie.

b) tabletki antykoncepcyjne Mercilon

"Ciaza jest malo prawdopodobna jezeli tabletki byly przyjmowane zgodnie z zaleceniami, wymioty nie wystapily, nie stosowano jednoczesnie innych lekow. Mozna kontynuowac przyjmowanie tabletek preparatu Mecilon. Jesli miesiaczka nie pojawi sie kolejno dwukrotnie, istnieje prawdopodobienstwo ciazy."

NAUCZCIE SIE CZYTAC Exclamation Exclamation Exclamation

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group