Gry i programy komputerowe - Brutalne gry... Marcinek - Pon 23 Cze, 2003 13:10 Temat postu: Brutalne gry...
Mam do was pytanie.
Co sądzicie o grach brutalnych, typu GTA 3, GTA Vice City, różnych krwistych FPP? Dużo mówi się, że dzieci grają w takie brutalne gry, a potem pod ich wpływem naprawdę zaczynają mordować itd. Czy uważacie, że naprawde takie gry wpływają na psychikę dziecka?
Ja uważam, że to bezsensowne gadanie, przecież każdy w miarę myślący człowiek wie, że gra to gra, a realnmy świat to realny świat i nie zacznie z powodu gier zabijać, jeśli np. jakiś nastolatek kogoś np. dotkliwie pobije, to potem jest gadanie, że to przez to, że grał w gry komputerowe, a ja uważam, że gry nie mają z tym żadnego związku i jeśli ktoś coś takiego robi to jest poprostu [cenzura], i gry nic tu nie zmieniają.
Czekam na wasze opinie. hajdulka - Wto 24 Cze, 2003 12:00 Temat postu:
zgadzam sie z toba ja gram w unreala i z tego powodu nie poobilam jeszcze nikogo ()
gra jak gra tlyko ze bardziej wciaga bo ja jakis cel np. pozabijanie przeciwnikow dla mnie to jest wogole nienormalne !! na psychike dziala telewizja to jak w programach pokazuja jak ktos zamordowal kogos Anonymous - Sro 02 Lip, 2003 12:54 Temat postu:
I dzobrze muwicie to nonsens gadanie ,że brutalne gry wpływajom na psychike ja i muj brart od zawsze graliśmy w o wiele brutalnijsze gry nisz wszystkiee gta do kupy wziente i nic się ze mną nie dzieje jeszcze nikogo nie zabiłem i nie zabije czyba rze bende musiał w obone własnej ale to nie spowodu żadnej gry.
muj numer gg 3301111 piszcie Ulka - Sro 09 Lip, 2003 10:12 Temat postu:
Jestem tego samego zdania co wy. Gry brutalne niemają nic do rzeczy z tym, ze ktoś jest brutalny. Wcale niewpływają na naszą psychikę. Przecież jak zagram w brutalną grę np. w jakąś strzelaninke to niewezme zaraz pistoletu taty ( bo mój tata ma pistolet) i niezastrzele kogoś no nie?? To że ktoś jest brutalny wychodzi z domu, z podwórku, ze szkoły, ale nic do rzeczy niemają tutaj gry komputerowe. Tim - Sro 09 Lip, 2003 11:21 Temat postu:
popieram przedmówców BIUST(ola) - Pią 25 Lip, 2003 00:00 Temat postu:
W wiadosciach wieczornych jest wiecej przemocy i zabijania. Nie wspomne o filmach Michał - Pią 25 Lip, 2003 13:34 Temat postu:
Dziekuje Wszystkim za zyczenia urodzinowe Anonymous - Pią 25 Lip, 2003 16:15 Temat postu:
ja w wiku 4 lat grałam w mortal komba ale nie jestem brutalna Iśka - Pią 25 Lip, 2003 16:19 Temat postu:
Michał napisał/a:
Dziekuje Wszystkim za zyczenia urodzinowe
A ktoś ty, że dziękujesz za życzenia urodzinowe ??? Jesteś Koralem ??? Anonymous - Pią 25 Lip, 2003 16:34 Temat postu:
Nie, to pewnie Michal_ . Anonymous - Pią 25 Lip, 2003 17:03 Temat postu:
ToJa prosze abyś sprawdziła IP Michała i Michała_ Kamix - Czw 07 Sie, 2003 13:37 Temat postu:
A ja sie z wami niezgdzam i tyle niechce sie wypowiadac dlaczego ToJa - Pią 08 Sie, 2003 13:16 Temat postu:
A ja w takie gry nie gram. Nie lubię chlapania czerwonym kolorkiem po monitorze. Wolę takie gry jak The Settlers, Faraon, etc. albo najzwyklejsze "leciutkie" platformówki. Ale i tak przeważnie brakuje mi czasu na granie. Gladiatorpl - Wto 02 Wrz, 2003 18:58 Temat postu:
zgadzam sie od tego raczej dzieci nie robia sie brutalne ja w przedszkolu mialem za sobą juz wszystkie czesci rambo.rocky i pare horrorow i jakos jeszcze nikogo nie pobiłem Kamix - Wto 02 Wrz, 2003 20:33 Temat postu:
musze sie wtracic, moze ty nie pobiles ale nie kturym dzieciakom naprawde odbija sie to na psychice i staja sie bardziej agresywne
to po pierwsze a po drugie nikt nie mowi zaraz o biciu ale osobiscie znam takich mlodych ludzi kturzy sa sklonni do bicia po zagraniu w jakies krwawe mortal kombat itp.gry Gladiatorpl - Wto 02 Wrz, 2003 21:37 Temat postu:
tez takich widzialem albo najgorzej jak obejrza jakiegos hulka,x-men itp to potem lataja tydzien i sie w niego bawia Kamix - Sro 03 Wrz, 2003 15:47 Temat postu:
No wiec nie trzeba w takich dyskusjach brac tylko pod uwage siebie ale rowniez innych, tez bym sie klucil ze mi sie to nie odbilo (na szczescie)ale odbija sie innym i zawsze jak pisze posta nie mysle o sobie tylko o innych Alice_10 - Czw 04 Wrz, 2003 14:11 Temat postu:
Ja tez mysle ze to niewplywa na psychike...w wieku 6 lat gralam w doom i mortal kombat.A teraz grywam unreala i wolfenstein.Czesto siedze z tata i gram:)I jeczcze nigdy nikogo nie chcialam zabic i niezabilam! Dzieci z rozumem wiedza ze to tylko gra Kamix - Czw 04 Wrz, 2003 16:26 Temat postu:
Cytat:
Dzieci z rozumem wiedza ze to tylko gra
Przeciez ja nie mowie ze wszyscy zaraz musza zabijac ale poprostu staja sie bardziej agresywni napisalas to co zacytowalem, niestety nie kazde dzieci to rozumieja ze to tylko gra a to ze z toba jest inaczej to sie ciesze Gladiatorpl - Sob 20 Wrz, 2003 22:50 Temat postu:
ale to zalezy od rodzicow do 15 czy 16lat konsekfecje lub kary za dzieci ponoszą rodzice a od 16+ kazdy chyba sam mysli i wtedy jest odpowiedzialny za swoje czyny a jak ktos chce udawac chitlera,husajna.osame lub kogo innego to juz jego problem