Dzieci OnLine

Gry i programy komputerowe - Gadu-Gadu 7.0 - START!

gosia_gaj - Czw 08 Wrz, 2005 15:17
Temat postu: Gadu-Gadu 7.0 - START!
http://www.gadu-gadu.pl/ Zalety Gadu-Gadu 7.0:

przyjemna i prosta obsluga za pomocą nowego interfejsu
rozmowy audio i video
nowe emotikonki (tzw. buźki)
przesyłanie plików, nawet między użytkownikami za NAT
rozbudowany system zarządzania kontaktami
integracja z portalem społeczności internetowej Generacja Gadu-Gadu

aktualna wersja : 7.0 [build 20]
nasty_girl - Czw 08 Wrz, 2005 15:24
Temat postu:
na poczatku sie wydaje fajne, ale w sumie nic nadzwyczajnego w nim nie ma.. no i power gg nie bardzo dziala
Anonymous - Czw 08 Wrz, 2005 15:55
Temat postu:
mi się to wogóle nie podoba... te emoty i skorka wogole... mialam je moze 5 min?? i odrazu zmienilam na 6.1 lepsza skorka i emotki wiecej mi jest do szczesci anie potrzebne biggrin
Anonymous - Czw 08 Wrz, 2005 17:07
Temat postu:
podobno mozna ustawiac avatary tylko ciekawe gdzie ;P
Anonymous - Czw 08 Wrz, 2005 19:43
Temat postu:
Niby takie wspaniałe to gg
Wątpie Wink
Mam Tlena i nie zamierzam ściągnąć sobie tego GG 7.0
Anonymous - Czw 08 Wrz, 2005 19:45
Temat postu:
a jak to ściągle i zainstaluje to mi sie stara lista wyłączy czy nie?
Anonymous - Czw 08 Wrz, 2005 19:47
Temat postu:
Proponuje wyeksportowac sobie kontakty do pliku lub na serwer i sprawdzic.
Anonymous - Czw 08 Wrz, 2005 19:51
Temat postu:
kradziejka napisał/a:
a jak to ściągle i zainstaluje to mi sie stara lista wyłączy czy nie?

Chodzi o listę kontaktów? Nie powinno. A jeśli już to przecież można eksportować do pliku/serwera GG i potem importować.
A jeśli chodziło Ci o więcej opcji, to się robi tak:
Wchodzisz na C Arrow Documents and Settings Arrow (ewentualny Twój profil na kompie) Arrow Gadu-Gadu
Cały folder GG kopiujesz gdzieś żeby mieć w zapasie, a po zainstalowaniu kopiujesz z powrotem.
Anonymous - Czw 08 Wrz, 2005 19:54
Temat postu:
mamooo ratuuuj liste mam ale to mi sie totalnie niepodoba a zapomniałam ze niemoge instalować sobie zwykłego gg:/ bo mam problemy z kompem i teraz żyj ty z takim śmieciem ochydnym
Anonymous - Czw 08 Wrz, 2005 20:43
Temat postu:
nie mozesz Oo dziwne ;/
Anonymous - Czw 08 Wrz, 2005 22:46
Temat postu:
No a te avatary to gdzie? Razz
Bo przeszukalam w kazda strone i ni ma ;< Albo slepa zem jest...
Yarpen_Abbil - Pią 09 Wrz, 2005 13:13
Temat postu:
'Jedna wada GG ogólnie - NIE MA OFICJALNEGO KLIENTA POD SYSTEMY INNE NIŻ M$ WINDOWS!!!

Jakby nie to, że 99,9% znajomych ma GG/Tlena, to już dawno siedziałbym na Jabberze - protokole, którego twórcy dbają o usera systemu np. Linux...
Noid - Pią 09 Wrz, 2005 13:59
Temat postu:
Yarpen_Abbil napisał/a:
'Jedna wada GG ogólnie - NIE MA OFICJALNEGO KLIENTA POD SYSTEMY INNE NIŻ M$ WINDOWS!!!

Dla mnie zaleta, po co mam miec gg jezeli moge miec lepszego odpowiednika Wink
Anonymous - Pią 09 Wrz, 2005 15:57
Temat postu:
Yarpen_Abbil napisał/a:

Jakby nie to, że 99,9% znajomych ma GG/Tlena, to już dawno siedziałbym na Jabberze - protokole, którego twórcy dbają o usera systemu np. Linux...

A kto Ci karze interesować się znajomymi Question

Poza tym, najlepsze programy nie mają oficjalnych wersji dla systemów innych niż MS Windows.
A jeśli się chce korzystać z dobrego oprogramowania, to trzeba się dostosować co do systemu, a nie korzystać z daremnego linuxa.
altruista - Pią 09 Wrz, 2005 16:02
Temat postu:
Yarpen_Abbil napisał/a:

sprobuj Mirandy - http://www.miranda-im.org/

Cytat:
Poza tym, najlepsze programy nie mają oficjalnych wersji dla systemów innych niż MS Windows.

um...
eeeee...
hmmm...
jeeeeeeeblem. Co rozumiesz przez 'najlepsze programy'? Jak gry, to tak, ale jezeli chodzi ci oprogramy wykorzystywane stricte do pracy, to niekompatybilnosc z linuxem/solaris z reguly je skresla, bo nie bez powodu te systemy sa stawiane o wieeeeeeeele wyzej od wina.
Anonymous - Pią 09 Wrz, 2005 16:19
Temat postu:
Gier nie mam na myśli, skoro napisałem PROGRAMY, to mam na myśli nic innego jak PROGRAMY.
A co do stawiania linuxa wyżej od Windowsa, to się nie zgodzę, windows wyewoluował już dawno i nie jest tym samym systemem, co 10 lat temu i obecnie stoi na poziomie uważam wyższym niż linux.
altruista - Pią 09 Wrz, 2005 18:00
Temat postu:
xp pro z sp2 - nie zawiesza sie za czesto [warto napomknac, bo windy maja tendencje do wiszenia],ma faszystowskiego firewalla, zzera mnostwo zasobow systemowych. I to wszystko.

linux - nie zawiesza sie za czesto, zre malo zasobow systemowych

solaris - [scenka z zycia] bylem swiadkiem tego potwora przy pracy. Mocarny sprzet, 2 programy, autocad i jeszcze jakies monstrum przy pracy, zuzycie proca 95%, ram zarabany w podobnym stopniu, a komp spokojnie dziala, bez najmniejszych zaciachow. No i przez ostatnie 5 lat pracy na solarisie w biurze [8-10 maszyn] zawiesil sie raz.

Cytat:
windows wyewoluował już dawno i nie jest tym samym systemem, co 10 lat temu i obecnie stoi na poziomie uważam wyższym niż linux.

dlaczego?
Anonymous - Pią 09 Wrz, 2005 19:21
Temat postu:
XP PRO bez SP jakiegokolwiek działa bez zarzutu, jeśli się go POTRAFI obłsugiwać, ja od jakiegoś roku nigdy nie miałem nie zaplanowanego zawieszenia się, poza tym, do których chciałem doprowadzić.

Linux może i nie zużywa za wiele, ale ma spore wymagania minimalne, swoją drogą, Win 2003 Server premium edition nawet przy niespełnionych wymaganiach minimalnych pracuje b. stabilnie.

Co do Solarisa się nie wypowiadam.

Jeśli pytasz, dlaczego twierdzę, że Windows ma przewagę nad Linuxem, to odpowiadam, że na Windowsie działa wszystko, co człowiekowi potrzebne w takiej formie w jakiej chce, a na linuxie to działa, albo NIE.
Noid - Pią 09 Wrz, 2005 20:19
Temat postu:
scv napisał/a:
Linux może i nie zużywa za wiele, ale ma spore wymagania minimalne

Jeśli pytasz, dlaczego twierdzę, że Windows ma przewagę nad Linuxem, to odpowiadam, że na Windowsie działa wszystko, co człowiekowi potrzebne w takiej formie w jakiej chce, a na linuxie to działa, albo NIE.

Nie zgodze sie, ze ma spore wymagania minimalne, z prockiem 166MHz mozna normalnie pracowac, a to chyba nie jest duzo

Co do drugiej kwestii to jezeli sie odpowiednio skonfiguruje dana rzecz to dziala tak samo jak w Windowsie albo i lepiej, pozatym rosnaca popularnosc Linuksa zmusza do zastanowienia producentow sprzetu, np. nVidia zrobila krok w tym kierunku i wydaje sterowniki przeznaczone dla tego OS'a wiec mozna sie spodziewac, ze niedlugo inne firmy wezma z niej przyklad
Yarpen_Abbil - Pią 09 Wrz, 2005 20:35
Temat postu:
Ogólnie, to najciekawsze są chyba systemy z linii BSD-Unix, ale z nimi za dużo jest zachodu... Solaris u mnie pracował mimo iż sprzęt mam niezły niezbyt zadowalająco... Cudowne wykrywanie sprzętu reklamowane przez SUN'a odnosiło się najpewniej do rodzimej architektury SPARC, a nie PC :/ .

A osoby które tak zażarcie bronią Windowsa zapytam: ILE MIAŁEŚ STYCZNOŚCI Z LINUX-em?!

Linux to nie system, który "musi działać"!!! Linux wymaga troskliwej opieki, ale potrafi się za nią odwdzięczyć... Z czasem nie potrafi się już pracować na Windowsach - Ja ostatnio na informatyce żeby zainstalować FireFox'a próbowałem użyć skrótu klawiszowego do konsoli [F4] - HAHAHAHAHAAH!!!!!!!
opętana - Pią 09 Wrz, 2005 20:55
Temat postu:
jakie suche gg ;| niczym z kosmosu...
Anonymous - Sob 10 Wrz, 2005 21:12
Temat postu:
zainstalowalam to gg wczesnioej ni ten temat sie pojawil ;P <jeb>
ale ok..
gg.. problemy mam z nim same.. jakies niedorobione.. <sciana>
opętana - Nie 11 Wrz, 2005 10:47
Temat postu:
otoz to, tey te emoty sa jakies...glupie...conajmniej
Anonymous - Nie 11 Wrz, 2005 11:00
Temat postu:
ciekawe kto je zrobil O_o
Anonymous - Nie 11 Wrz, 2005 19:25
Temat postu:
zrobili je specjalisci od tworzenia komunikatorow, lecz to im wyszlo jakies niedorobione. nieladnie, nieladnie, lenie same ;p
Anonymous - Nie 11 Wrz, 2005 19:40
Temat postu:
Siódemeczkę mam właściwie od niedawna, i szczerze mówiąc niezbyt mi się widzi. O ile skórka jest całkiem przyjemna dla oka (moje osobiste zdanie jakby co :]), ale emotki są zwalone jak jasna cholera (choć nie widziałem jeszcze wszystkich). No i w pierwszy dzień użytkowania wystąpił mi pewien problem w czasie rozmowy - mimo że moja rozmówczyni (pozdro for Kiełek-chan Smile) pisała do mnie kilka wiadomości, te do mnie nie dochodziły. Dopiero po jakiejś minucie pojawiły się wszystkie hurtem... Dziwactwo jakieś ;P
Anonymous - Nie 11 Wrz, 2005 20:06
Temat postu:
Himitsu napisał/a:
pisała do mnie kilka wiadomości, te do mnie nie dochodziły. Dopiero po jakiejś minucie pojawiły się wszystkie hurtem...

wygląda na to że normalka, tez tak mam i to zawsze przy jak to okresliłeś hurtowych wiadomościach, nie mówiąc juz nic o zacinaniu sie

wygląda na to ze w tej najnowszej wersji działa wszystko tylko nie to co mogło by niedziałać, czyli emoty
Anonymous - Nie 11 Wrz, 2005 20:30
Temat postu:
moze to juz wina ich serwera biggrin
nasty_girl - Nie 11 Wrz, 2005 21:54
Temat postu:
niedochodzace wiadomosci to wina serwera a nie wersji gg, swoja droga ostatnio czesto nie dziala jak powinien, zaklaanie nowych kont od paru dni nie dziala;/
Kinga - Nie 11 Wrz, 2005 22:07
Temat postu:
Dni ? Miesiecy Smile
Ale czasami rano sie udaje Wink
nasty_girl - Nie 11 Wrz, 2005 22:46
Temat postu:
no to zobacze rano ..
Anonymous - Pon 12 Wrz, 2005 10:14
Temat postu:
KleO napisał/a:
zrobili je specjalisci od tworzenia komunikatorow, lecz to im wyszlo jakies niedorobione. nieladnie, nieladnie, lenie same ;p

Nie. Zrobili je graficy, robiący niby oszałamiająco dobre prace na digarta.
A co do emot, to niesamowicie mnie [cenzura]ą...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group