DOJRZEWANIE - drugi raz.. Anonymous - Wto 20 Wrz, 2005 22:26 Temat postu: drugi raz..
niestety dostalam juz pierwszy okres ;] niewiem wiec kiedy bedzie drugi..bo nic mnie wogule nie boli oO moze Wy wiecie jak mi pomoc ? Anonymous - Wto 20 Wrz, 2005 22:29 Temat postu:
Rany, czekaj.
Możesz go dostać dzisiaj, zaraz... a możesz za pół roku. Poprostu. Noś przy sobie podpaskę/tampon, na wszelki wypadek... Anonymous - Wto 20 Wrz, 2005 22:31 Temat postu:
no wiem ;] ale czy jakies znaki ostrzegawcze, procz bolu ktorego nie mam,są ;>? nasty_girl - Wto 20 Wrz, 2005 22:37 Temat postu:
moze bolec, a moze tez nie bolec, mozna rozpoznawac dni cyklu po wydzielinie itd, ale w twoim przypadku to raczej nic nie dalo bo nie wiesz jakie masz cykle, nie bedziesz miec regularnie itd.. wiec moze byc tak ze dostaniesz kiedy powinnas, a moze byc tak ze wczesniej albo pozniej.. Anonymous - Wto 20 Wrz, 2005 22:37 Temat postu:
Obrzmiałe piersi, trądzik (wzmorzony... że nagle cię wysyfi), złe samopoczucie, napięcie przedmiesiączkowe (np. przybranie na wadze [zatrzymanie wody w organiźmie]), bóle głowy, pleców i lędźwi... moja koleżanka ma np. mdłości... Anonymous - Sro 21 Wrz, 2005 14:06 Temat postu:
e mózgoklepek poszukaj se takiego tematu co? Tobie mam to tłumaczyć? o zgrozo co sie dzieje Anonymous - Sro 21 Wrz, 2005 15:02 Temat postu:
ale mnie w przeciwienstwie do wiekszosci nic nie boli i tu jest problem mroweczka - Nie 02 Paź, 2005 14:10 Temat postu:
Gabra napisał/a:
ale mnie w przeciwienstwie do wiekszosci nic nie boli i tu jest problem
PROBLEM? :O Ło Jezuisie Maryjo ^^...
Gabruniu ^^ to że Cię nie bolało za pierwszym arzem nie znaczy,że tak zawsze będzie...Mnie np. za pierwszym trochę tylko przed bolał janik...potem cały okres mialam spokój, a za drugim razem...bleeeh...2 dni całe mialam do *PuPy* a za trzecim to juz w ogóle ^^ I tak jest do dziś. Conajmniej jakieś 4 dni żyć nie mogę.
Ja dostałam drugi po pół roku ^^ Na obozie jeździeckim nie trzasnęło, łeszeszesz....I to rożnie jest, najczęściej mnie boli przed, ale czasami nic mnie nie boli ale i tak zawsze wiem,że będę miała okres ;P Np. 2 dni przed mam krew na majtkach itp etc itd
Za drugim razem to sobie leżalam na łóżku,cisza poobiednia wszyscy się lenią a tu nagle "yyyy...eeee....Wy też macie zgage po tych kotletach? ^^" "niee..." "aaa...pewnie za dużo zjadłam" i tak pare godzin, aż w końcu "ku*** leć ktoś po nospe!!!" ^^ "a może TY po prostu okres dpostaniesz??" "niee...to nierealne" i rano następnego dnia dostałam okres :] .
Za trzecim razem to przyszłam ze szkoły i zauważyłam, nic mnie nie bolało ani wtedy ani wcześniej(dopiero późnej zaczeło), obyło się bez krzyku ^^. Wiec to bardzo różnie jest...
I po pietrwszym możesz miec nawet pół roku spokoju :] . Ale niech Ci się nie śpieszy, pierwszy jest zazwyczaj łagodniejszy od tych nastepnych Ona89 - Nie 02 Paź, 2005 14:21 Temat postu:
Gabra, jak cię nic nie boli to chyba powinnaś się cieszyć. Każdy ma inne oznaki pojawiającej się miesiączki, ja mam dzień wcześniej migrenę. Jeszcze zdążysz poznać swoje objawy. Troszkę cierpliwości. Martula - Pon 03 Paź, 2005 20:44 Temat postu: Ja pierwszego okresu dostałam niespodziewanie na działce nic o tym nie wiedząc.
To samo było z drugim ;] Dostałam w szkole a dokładniej na wf i w głowie mi się kręciło i wogóle brzuch mnie bolał.
A ty się ciesz że nic cie nie boli...
A tak wogóle to obliczaj sobie tak na oko kiedy następnego dostaniesz.
Ja miałam dostać 16 a dostałam 12 czy cóś tak.
Ale pierwsze miesiączki są nie regularne.
Heh... co ja robię w tym dziale?
Zaczęłam pomagać innym.
Czyli będę psycholożką