gabis napisał/a: |
spoczko ![]() dziwi mnie tylko administracja bo na tenbicie reakcja była natychmiastowa. |
scv napisał/a: | ||
Bo tam wiedzą, że jak by CI nerwy puściły, to cały tenbit mógłby wylecieć z neta, a tutaj administratorowi wszystko zwisa i powiewa jak chorągiewka na wietrze. |
Tremere napisał/a: |
Mnie przeraża to, że niektóre księżniczki robią z igły widły. Świadomie. |
Gabis - dzieckiem nazywać mnie nie będziesz. A swój brak kultury wsadz sobie. Głęboko. |
Zrozumiałabym, gdyby blog był aktywny. Ale skoro autor/ka zarzuciła działalność, to nie ma sposobu, żeby sie z nią skontaktować = blog niedługo zniknie z sieci.
Po co się burzyć? Gabis - dzieckiem nazywać mnie nie będziesz. A swój brak kultury wsadz sobie. Głęboko. |
Póki co kultury jedynie tobie tu brak. |
Wiesz dziecko (pozwole sobie tak napisać bo jestem dużo starsza od Ciebie) może zmieniłabyś zdanie gdyby się okazało że ktoś kopiuje twoje teksty napisane po śmierci twoich rodziców... póki co mysle że zbyt mało wiesz o życiu i prawie by sie tu wypowiadać. |
KleO napisał/a: | ||
Nie jesteś dzieckiem, ani nastolatką... Ciekawe: Link
Do Tremere taka wypowiedź:
Temere jest z 1986 roku, a wyżej, co podałam link do notki - ty 'dziecko' masz 14 lat... |
inspektor_nr4 napisał/a: |
To jest oczywiste przestępstwo i możesz dochodzić swoich praw. Skopiuj tą stronę z plagiatem na dysk twardy, następnie nagraj na płytę CD-R jako dowód. Potem zgłoś sprawę na policji. Dobrze by było gdybyś znała jakieś "namiary" na tą osobę która popełniła plagiat. Policji nie chce się bawić w namierzanie adresów IP, a mając dane tej osoby mogą sprawę dużo szybciej załatwić. Możesz też spisać dane administratora który mimo podejrzenia popełnienia przestępstwa nie zareagował. Już sama interwencja policji powinna wywrzeć presję psychiczną, ale jeżeli sprawa trafi do sądu co jest możliwe, to masz szansę na odszkodowanie. Ewentualnie, znając tą osobę możesz też dochodzić swoich praw od razu, w ramach kodeksu postępowania cywilnego, powołując się na zebrane dowody. |