Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Ile może trwać?

Anonymous - Pią 11 Lip, 2003 11:08
Temat postu: Ile może trwać?
Mam mały problem... Kilka dni temu zaczęłam miesiączkować... Wszystko jest ok, mama wie, ukrywamy to przed ojcm i bratem Laughing Tylko, że jutro rano jadę na tydzień do Kretowin, nad jezioro i... Ile może potrwać pierwsza miesiączka? Ja lubię się kąpać biggrin zdąże, jeśli będę tam tydzień? Gdzieś słyszałam, że może trwać dwa tygodnie, ale moja mama twierdzi, że to u dorosłych kobiet, u młodych dziewcząt najwyżej 5 dni... Proszę o szybką odpowiedź!
panienka_wierzba - Pią 11 Lip, 2003 11:46
Temat postu:
miesiączka może trwać od 3 do 8 dni, nie martw sie, jeżeli dostałaś ją kilka dni temu to w czasie wycieczki powinna cie się skończyć
deg - Pią 11 Lip, 2003 18:29
Temat postu:
Pierwsza miesiączka trwa zwykle do 8-miu dni. Jeśli chcesz się kąpać, a nadal masz miesiączkę - użyj tamponu.

BTW: Tradycyjnie już gratuluję kolejnego wielkiego kroku w dorosłość! Kwiat
Gościówa - Czw 17 Lip, 2003 10:19
Temat postu: Miesiączka
Okres może trwać od 2-8 dni. U młodych dziewcząt jest on nieregularny więc nigdy nic nie wiadomo. Jesli bardzo chceż się kąpać weź na wszelki wypadek tampon. Aha i jeszce jedno: nie ukrywaj tego że masz miesiączke przed bratem i tatą. To w końcu twoja rodzina!!! Powiedz im to!
Anonymous - Sob 19 Lip, 2003 14:11
Temat postu:
ja zaczelam wczoraj rano ... panika ofkorz, poszlam do mamy powiedzialam jej od razu ( a tyle sie namartwilam jak ja jej pwoiem) mama jak narazie pwoeidziala tacie no i pewnie mlodsza siostra tez sie dowie ... ale mama napewno wytlumaczy jej zeby nei rozgadywala bo ona jest plotkara straszna ... noo i jutro jade w gory ... jazda konna itp. mama nadzieje ze bedzie trwac krotko ... chcoairz nei boli mnie brzuch piersi itp. to wolalabym zeby mi jzu rpzeszla ... noo i wogle to podobno pierwsza miesiaczka i kilak nastepnych tom mzo e byc tak ze sie skonczy a na drugi dzien moze byc znoweu ...
Iśka - Sob 19 Lip, 2003 14:30
Temat postu:
[quote="deg"]Pierwsza miesiączka trwa zwykle do 8-miu dni. quote]

Ja tam nie wiem... Deg te twoje statystyki są jakieś dziwne Smile Ja swoję pierwszą miesiączkę miałam 4 dni. Moja mama, babcia, ciocia, matka chrzestna, koleżanka... słowem wszystkie kobiety (i kobietki Smile ) miały miesiączkę 4 dni, a Ty podajesz, że do 8. Jeszcze nie szłyszałam o kimś kto miałby miesiączkę (pierwszą) 8 dni Smile
Gościówa - Nie 20 Lip, 2003 17:33
Temat postu: miesiączka
Iska zdaża się Smile Np. moja kolezanka miała pierwszą miesiączkę trwającą 7 dni. 8 dni też się zdarza tyle że żadko.
Anonymous - Nie 20 Lip, 2003 18:05
Temat postu:
No, właśnie ja miałam 8 (jeśli nie 9 Razz) dni... Ale na szczęście słonko wyszło dopiero wtedy! Dzięki!
Anonymous - Nie 20 Lip, 2003 20:41
Temat postu:
nie martw sie nene
Iśka - Nie 20 Lip, 2003 22:50
Temat postu:
Serdeczne Kondolencje dla wszystkich tych dziewczyn, co pierwszą miesiączkę miały 8 dni i to jeszcze w ciepłe, letnie dni biggrin

To też tyczy się Ciebie Nane
deg - Pon 21 Lip, 2003 23:24
Temat postu:
[quote="Iśka"]
deg napisał/a:
Pierwsza miesiączka trwa zwykle do 8-miu dni. quote]

Ja tam nie wiem... Deg te twoje statystyki są jakieś dziwne Smile Ja swoję pierwszą miesiączkę miałam 4 dni. Moja mama, babcia, ciocia, matka chrzestna, koleżanka... słowem wszystkie kobiety (i kobietki Smile ) miały miesiączkę 4 dni, a Ty podajesz, że do 8. Jeszcze nie szłyszałam o kimś kto miałby miesiączkę (pierwszą) 8 dni Smile

Iśka, Ty mnie chyba nie lubisz Smile

Napisałem, że pierwsza miesiączka trwa do 8-miu dni (czyli zwykle nie dłużej niż 8 dni).
Twoja trwała 4 dni, zatem idealnie załapała się na moje statystyki.

Zgadza się?
Anonymous - Wto 22 Lip, 2003 10:14
Temat postu:
Iśka napisał/a:
Serdeczne Kondolencje dla wszystkich tych dziewczyn, co pierwszą miesiączkę miały 8 dni i to jeszcze w ciepłe, letnie dni biggrin

Czemu? Moja miesiączka skończyła się właśnie wtedy, kiedy zaczęły się słoneczne dni, nie ma co kondolencjii składać Laughing
Iśka - Wto 22 Lip, 2003 12:30
Temat postu:
deg napisał/a:
Iśka, Ty mnie chyba nie lubisz Smile

Napisałem, że pierwsza miesiączka trwa do 8-miu dni (czyli zwykle nie dłużej niż 8 dni).
Twoja trwała 4 dni, zatem idealnie załapała się na moje statystyki.

Zgadza się?

Deg, oczywiście, że Cię LUBIĘ !!!

Ale jakoś mi się nie chciało wieżyć, że do 8 dni biggrin . Ale teraz już wierzę ! I przyżekam, że już zawsze będę Ci wierzyła Deg ! Wink biggrin
Iśka - Wto 22 Lip, 2003 12:32
Temat postu:
Acha i racja, zmieściłam się w twoich statystykach, Deg biggrin
Iśka - Wto 22 Lip, 2003 12:35
Temat postu:
Nene napisał/a:
Iśka napisał/a:

Czemu? Moja miesiączka skończyła się właśnie wtedy, kiedy zaczęły się słoneczne dni, nie ma co kondolencjii składać Laughing

Bo sobie nie wyobrażam, żeby mieć miesiączkę tak długo biggrin. Mi cztery dni stanowczo wystarczały. Za czwartym myślałam, że zwariuję ! Te podpaski są takie niewygodne Confused biggrin .

Ale skoro Nene cieszysz się, że twoja pierwsza miesiączka skończyła się właśnie wtedy, to świetnie !
Anonymous - Wto 29 Lip, 2003 17:12
Temat postu:
[quote="Iśka"]
deg napisał/a:
Pierwsza miesiączka trwa zwykle do 8-miu dni. quote]

A ja właśnie mnialam 8 dni i to mama tak prawei zawsze to uciążliwe no cuż ale mnialam wiec nie opowiadaj Iśka ze tak nie jest jak dokładnie nie wiesz, bo tak jest!!!!!!

joasia1990 - Wto 29 Lip, 2003 20:32
Temat postu:
Okresb zwykle trwa od 3 do 8 dni. Jeśli naprawdę zależy Ci na tym aby się wykąpać użyj tamponu.
Anonymous - Wto 29 Lip, 2003 22:22
Temat postu:
leee no to ja mam jakąś dziwna ... mialam tak osiem dni ... przerwa jedno dniowa i etraz znowu troche mialam i znowu tak jakbym nie miala ... ale na szczescie koloni mi miesiaczka nei popsula
Anonymous - Pon 11 Sie, 2003 14:23
Temat postu:
a ja teraz ostatnio miałam miesiączkę ok. 2 tygodnie (ale nie pierwszą). czy coś jest ze mną nie tak??
hajdulka - Pon 11 Sie, 2003 16:38
Temat postu:
ja tam nie mialam problemy i go nie mam nadam mialam tlyko 1 miesiacze i trawala 3 dni Razz a teraz cisza... heh
deg - Czw 14 Sie, 2003 16:05
Temat postu:
Asia napisał/a:
a ja teraz ostatnio miałam miesiączkę ok. 2 tygodnie (ale nie pierwszą). czy coś jest ze mną nie tak??

Miesiączka nie powinna trwać aż tak długo.
Czy dopiero zaczynasz miesiączkować (wtedy to jeszcze jest do przyjęcia), czy miesiączkujesz już od dłuższego czasu / regularnie?

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group