Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Wstyd

Tana14 - Nie 08 Sty, 2006 09:31
Temat postu: Wstyd
Niewiem czy jestem jakaś dziwna, no ale zasze dobrze jest się tego pozbyć Smile
Ostatnio miałam pierwszą miesiączkę, i jak na codzień mam WF. Wstydę się przebierać przy dziewczynach. Bo może mi podpaskę widać itd. Jak myślicie czy mam się czego wstydzić? Czy wy tez tak macie??
Ma... - Nie 08 Sty, 2006 09:51
Temat postu:
Ja też sie nie przebieram z dziewczynami tylko ide do ubikacji ....Także poprostu idź do WC i sie przebierz Smile
choredusze - Nie 08 Sty, 2006 10:29
Temat postu:
ja tam wole sie przebierac w samotnosci, tj. w WC :p ale jak jest zajeta to sie przebieram z innymi, w sumie to mi wszystko jedno.
idz do WC jak sie wstydzisz. a nawet jak podpaske ktos zobacyz to co z tego? one tez nosząSmile
nasty_girl - Nie 08 Sty, 2006 12:56
Temat postu:
idz do toalety sie przebrac/ czy pod prysznic, gdzie sie tam u was da, a jak nie masz jak to uzywaj tamponow ich nie bedzie widac...ale prawde mowiac to nie masz sie czym przejmowac, pewnie nie jedna dziewczyna w twojej klasie ma okres
askawtn - Nie 08 Sty, 2006 18:35
Temat postu:
No przestań, w końcu to Ty jedna masz okres?? Widok skrzydełek od podpaski jestchyba normalny dla każdej dziewczyny. A jak Ci tak źle z tym, to ubieraj spodenki już w domu, a na w-fie tylko ściągnij zwykłe spodnie. I już, nie bedzie nawet majtek widać.
nasty_girl - Nie 08 Sty, 2006 18:43
Temat postu:
duzo dziewczyn ma na poczatku tak, ze sie wstydzi, i nie dawaj jej glupich rad, bo potem biegaja po szkole panienki, ktore po wfie nakladaja na siebie sweter i spodnie i wysiedziec nie mozna..
sylvia - Pon 09 Sty, 2006 14:35
Temat postu:
Jak najbardziej Cię rozumiem, gdy miałam się przebierać na w-fie to również czułam się troche dziwnie. Ale jakoś przeszło bo przecież sama to widziałam u innych, i jakoś sie tym nie przejmowałam, no chyba nie zaczne sie z tego smiac. Nie masz sie czego wstydzic Smile
Anonymous - Pon 09 Sty, 2006 15:23
Temat postu:
moja kolezanka sie nie wstydzila i raz sie wspinala na parapet w przebieralni,spadla i bez spodenek byla to radosna taka i podpaske jej widac biggrin
na wfie przebieraj sie w jakies dlugie t-shirty i zaslaniaj sobie w czasie zmieniania spodni :]
Martula - Pon 09 Sty, 2006 16:49
Temat postu:
Ja mam 11 lat i mam okres.
Przebieram się przy wszzystkich-nie wstydzę się.W WC nam baba zabrania się przebierać.
Masz bluzy swetry itp. możesz obwiązać sweter itp. na biodrach i zdjąć spodnie i odwrócić się do dziewczyn tyłem.
Pozdrawiam Wink
Shaunri - Pon 09 Sty, 2006 18:55
Temat postu:
<skrobie się po czole, chyba nad czymś myśli ; )>

Nie rozumiem... Chyba inne dziewczyny też mają okres? To tak jakby chłopacy/chłopcy/mężczyźni rozbierali się nawzajem siłą i cieszyli z widoku własnych przyrodzeń...?
Keeveek - Pon 09 Sty, 2006 20:10
Temat postu:
co do tej radości z widoku.. wiesz, niektorym sadło zasłania biggrin

a jak się masz czym pochwalić.. Razz
DarkAngel - Pon 09 Sty, 2006 20:49
Temat postu:
Ja nigdy nie miałam takiego problemu. Nie mam sie w końcy zcego wstydzić. Przecież wiekszość dziewczyn ma to co ja. A nawet jeśli nie miesiączkują jeszcze to co w tym dziwnego, że masz okres i założoną podpaske? jak sie wstydzisz to sie przebieraj w WC albo niech cie koleżanki zasłonią.
Tana14 - Wto 10 Sty, 2006 15:51
Temat postu:
niezbyt mi sie to podoba biggrin by mnie koleżanki zasłaniały biggrin i tak po co by mnie zasłaniały jak by wszystkie wiedziały ;/ trochę nie logiczne moim zdaniem Smile ale chyba macie rację porostu postaram się normalnie zachowywac przy tej czynności przeprać się Wink Albo założe dużą koszulkę Laughing dzieki wam wszystkim Laughing
choredusze - Wto 10 Sty, 2006 21:35
Temat postu:
u mnie jedna dziewczyna to zawsze lata w majtkch i staniku po przebierlani a raz wylazla na korytarz w majtkach bo zapomniala zalozyc spodenki -.-
Keeveek - Wto 10 Sty, 2006 21:36
Temat postu:
i MNIE tam nie było? łeeee, porażka Mr. Green
choredusze - Wto 10 Sty, 2006 22:35
Temat postu:
w tym sęk, ze ona raczje nie ma co pokazywac;p moze dlatego sie nei wstydzi? ^^
Tana14 - Sro 11 Sty, 2006 18:56
Temat postu:
Może =) Moja nauczycielka od muzy jest całkiem płaska =) poprawka ona jest naprawdę płaska biggrin najgorsze jest jeśli chłopcy wchodzą ci do szatni gdy sama jesteś w samym staniku biggrin A albo jeśli wydychana jesteś z szatni biggrin
opętana - Sro 11 Sty, 2006 19:54
Temat postu:
wydychana z szatni? hmm w staniku to jeszcze nic takiego, gorzej jesli bez ;]
nasty_girl - Sro 11 Sty, 2006 20:03
Temat postu:
no chyba ze sie nie ma czego wstydzic..

a moze kolezanka jest eksibicjonistka?
Shaunri - Sro 11 Sty, 2006 20:25
Temat postu:
Bez? Bez stanika w szatni? Niby w jakim celu?

A w staniku to... Jakoś nie widzę problemu... Stanik zakrywa wszystko co ma zakryć, a na resztę to wszędzie można się napatrzeć - Na byle plaży...
Keeveek - Sro 11 Sty, 2006 20:30
Temat postu:
właśnie. to tak jakby chłopcy paradowali w szatniach bez majtek Neutral po basenie to rozumiem biggrin wszyscy sie przebieraja, ale tak normalnie na w-f? dziwne
opętana - Sro 11 Sty, 2006 20:32
Temat postu:
Bez stanika...no bo nie każda nosi stanik. Wiec moze sie zdarzyć
nasty_girl - Sro 11 Sty, 2006 20:34
Temat postu:
do pewnego wieku dziewczyny nie nosza biustonoszy.. wiec co za zdziwienie ze bez niego? przeciez go nie sciagala, przed wfem, bo watpie zeby zmieniala..
justka007 - Pią 13 Sty, 2006 15:30
Temat postu:
Mówicie, zeby sie nie przejmowała. A jeśli ma taka klasę jak ja? U mnie to wszystko co wam się wydaje normalne moje koleżanki uważają za powód do gnicia.
~_Mała-Wredna_~ - Sob 14 Sty, 2006 21:41
Temat postu:
justko007...one sa porpostu niedojrzałe..Razz...u nas nawet chłopcy potrafia nam wejsc jak sie przebieramy(oczyiscie nie jestesmy gołe:p)..ale juz przywykłysmy:P i normalnie z nimi gadamy ubierajac np. bluzke
pozdro :*
Keeveek - Sob 14 Sty, 2006 21:42
Temat postu:
oj to już jest zboczenie... naturalne jest odczuwanie wstydu podczas pokazywania ciała płci przeciwnej w niezbyt naturalnej sytuacji. bo nie jest naturalne że dziewczyny przebierają się przy chłopakach, tak mi sie przynajmniej wydaje, że w takim świecie zyjemy Razz
~_Mała-Wredna_~ - Sob 14 Sty, 2006 22:04
Temat postu:
no tak ale zauważ ze jesli ci ktos natretnie wchodzi , a zwłaszcza jak to jest facetk ktory jest od Ciebie silniejeszy to wybacz ale go nie powstrzymasz:P...a pozatym juz sie przezwyczaiłysmy...
tz. oni nie wchodza zawsze...tylko czasami...
:p
Shaunri - Sob 14 Sty, 2006 23:19
Temat postu:
Zboczenie?! Ludzie, oni za rok, dwa do łóżka pójdą (O ile już nie poszli) a my mówimy o zboczeniu bo zobaczą dziewczynę w spodniach i staniku?! Jasna cholera, co za społeczeństwo... ; /
nasty_girl - Nie 15 Sty, 2006 09:50
Temat postu:
shaunari, co innego kochac sie ze swoim facetem, a co innego pokazywac sie 15 chlopakom w klasie i nie odczywac zadnego wstydu..

bo jest silniejszy to znaczy ze masz robic co mu sie podoba? Neutral
Keeveek - Nie 15 Sty, 2006 09:53
Temat postu:
ale przecież nauczyciel od w-fu zwany przez niektórych masterem jest silniejszy niż wszyscy Twoi koledzy razem wzięci, bo sprawdzając Twój wiek dochodze do wniosku że to jeszcze gołowąsy biggrin
~_Mała-Wredna_~ - Nie 15 Sty, 2006 10:54
Temat postu:
taaa...nauczyciela od w-fu to za bardzo nie obchodzi Razz...on ma zawsze wszystko w dupie. byle bys cwiczył na w-fie Razz
nasty_girl - Nie 15 Sty, 2006 11:25
Temat postu:
ale z tego co napisalas wynika ze wcale sie tym nie przejmujesz, i to ze oglada cie nago paru debili nie jest zadnym problemem..
Shaunri - Nie 15 Sty, 2006 11:36
Temat postu:
nasty - A byłaś kiedyś na basenie?! Tam to dopiero zboczenie?!
~_Mała-Wredna_~ - Nie 15 Sty, 2006 11:45
Temat postu:
Po 1. NIE NAGO!!...;/
a po 2. moze za mocno jest powiedziane ze mi to nie przeszkadza, ale juz przywykłam, bo jak np. do mojego pokoju wchodzi mi brat;/...a ja sie przebieram...(no tak to w koncu brat)...kazdy jest inny i kazdy moze to(wchodzenie chłopakow do szatni dziewczyn) odebrac w inny sposob.
Pozatym Shaunri ma racje. Czy mam sie zasłaniac recznikiem jak na basenie patrza na mnie faceci.;/...jestem "praktycznie" tak samo ubrana jak po w-fie;/
Jak ty sie tego wstydzisz to jestes jakas dziwna a w wodzie nie masz sie czym zakryc ;]
Anonymous - Nie 15 Sty, 2006 11:49
Temat postu:
A byłyście na basenie w szkole w podstawówce, kiedy niektóre nie mogą wytrzymać i pokazują, że mają już włosy łonowe? Tam to jest perwersja
nasty_girl - Nie 15 Sty, 2006 11:50
Temat postu:
jakos nie pamietam zebym bedac na basenie pokazywala sie bandzie jakis facetow nago? no chyba ze jak mialam 5 latek i co pokazywac nie mialam
Anonymous - Nie 15 Sty, 2006 12:11
Temat postu:
No wiesz ja też nie, ale moja była klasa to same niewypały były . . .
Keeveek - Nie 15 Sty, 2006 12:27
Temat postu:
no więc powiem tak. Sytuacje w których oglądanie się prawie nago są naturalne, jak np basen są właśnie NATURALNE.

a po to są moim zdaniem osobne szatnie w szkołach aby dziewczęta jak i chłopcy przebierali się osobno, a nie żeby za przeproszeniem taki Shaunri wchodzil na przerwie do środka i ścierał śline Hustlerem albo innym Catsem
nasty_girl - Nie 15 Sty, 2006 12:32
Temat postu:
ale zaraz zaraz.. przebieranie sie (czyli mozliwe ze bez niczego) to nie to samo co w stroju kompielowym...
Shaunri - Nie 15 Sty, 2006 13:34
Temat postu:
Keeveek - Prosiłbym bez przykładów, znowu zacznie się rzucanie bluzgami na lewo i prawo... Nigdzie nie powiedziałem że miałem okazję/ochotę wchodzić do szatni dla dam, pisałem tylko że bawią mnie wasze wypowiedzi, że dziewczyna w majtkach i staniku to perwersja i zboczenie...
Keeveek - Nie 15 Sty, 2006 13:36
Temat postu:
w takim razie wyjdź na slipkach na ulice , dostaniesz mandat za obnażanie - -"
nasty_girl - Nie 15 Sty, 2006 13:47
Temat postu:
na slipkach? :d
Shaunri - Nie 15 Sty, 2006 14:03
Temat postu:
A czy ja mówiłem że lubię polskie prawo? : )
~_Mała-Wredna_~ - Nie 15 Sty, 2006 14:48
Temat postu:
Nasty...ale czy ja mowiłam ze my jestesmy gołe? Bo cos mi sie wydaje ze nie. a wiekrzosc dziewczyn na basenie ma kostium dwu czesciowy składajacy sie ze stanika i majtek...a czy dziewczyny przebierajace sie w szatni nie wygladaja tak samo tylko te czesci garderoby maja z innego materiału;/
Keeveek - Nie 15 Sty, 2006 15:55
Temat postu:
to nie nosicie podwiązek? Shocked
~_Mała-Wredna_~ - Nie 15 Sty, 2006 16:16
Temat postu:
Keeveek napisał/a:
to nie nosicie podwiązek? Shocked

Mozesz jasniej bo nie za bardzo Cie rozumiem, czy ty wiesz co to sa podwiązki?? ;/
nasty_girl - Nie 15 Sty, 2006 17:14
Temat postu:
masz 12 lat, nie kazda dziewczyna nosi w tym wieku biustonosz, nie kazda ma piersi, nie kazda sie pewnie chce pokazywac calej klasie, jezeli uwazasz ze to jest normalne to prosze bardzo.
Shaunri - Nie 15 Sty, 2006 17:16
Temat postu:
Taaa, może mi jeszcze powiecie, że jak dziewczyny nie noszą stanika to biegają do kibla się przebierac bo przy koleżankach się wstydzą :/
~_Mała-Wredna_~ - Nie 15 Sty, 2006 17:29
Temat postu:
mam w klasie 5 dziewczyn (a wiekrzosci dziewczyn ktora nie nosi stanika jest płaska) u mnie w klasie nie ma takiego przypadka
Keeveek - Nie 15 Sty, 2006 18:06
Temat postu:
wyjedź do dziecka z ironią to Cie nie zrozumie Razz

zapewne większośc z was jest płaska więc wolałbym tam nawet nie wchodzić RazzRazz
askawtn - Nie 15 Sty, 2006 18:59
Temat postu:
No nie rób dziewczynie przykrości Razz
~_Mała-Wredna_~ - Pon 16 Sty, 2006 11:24
Temat postu:
Keeveek napisał/a:
wyjedź do dziecka z ironią to Cie nie zrozumie Razz

zapewne większośc z was jest płaska więc wolałbym tam nawet nie wchodzić RazzRazz

"zapewne"??...czyli osadzasz mnie ze ja kłamie??...acha...nie no to wogle fajnie masz...czyli ja rowniez moge stwierdzic ze kazde twoje słowo jest kłamstwem Mr. Green ...tylko pogratulowac ;]

[ Dodano: Pon 16 Sty, 2006 10:26 ]
askawtn napisał/a:
No nie rób dziewczynie przykrości Razz

on mi nie robi przykrosci on mnie bardzij rozsmieszył niz zrobił przykrosc Cool
Keeveek - Pon 16 Sty, 2006 17:25
Temat postu:
wierni, bra.. em.. siostry, radujmy się z tego, że jesteśmy płaskie! biggrin lol
~_Mała-Wredna_~ - Pon 16 Sty, 2006 17:43
Temat postu:
Cool ..spoooooko...no comment's ;]...co ja sie bede z toba w dyskusje wplatywac...wiem co mowie i nie mozesz mi tego zabronic...jak i rowniez mnie osadzac Razz...pozdro Keeveek Wink =*
joasia1990 - Pią 20 Sty, 2006 18:02
Temat postu:
Nie ma sie co wstydzic! Przeciez te dziewczyny z ktorymi sie przebierasz zapewne tez maja okres i nosza podpaski. Cool Ja mam w klasie taka kolezanke ktora po przebieralni lata w samych stringach i staniku i sie tego nie wstydzi. A jak ma podpaske to nawet pokazuje ze jej skrzydelka wystaja Wink Oczywiscie to tak dla wyglupów. Fajnie jest. Wesolo. Wink
giraffka - Pią 20 Sty, 2006 18:10
Temat postu:
Nie bede sie rozpisywac,powiem tylko jedno: po raz pierwszy zgadzam sie ze Shaunrim :>
Shaunri - Pią 20 Sty, 2006 18:28
Temat postu:
Wow, czuję się wyróżniony - Widzicie <zwraca się do reszty forum z dumnie wypiętą piersią>?! Widzicie! Ona Mi! Mi! Przyznaje rację! : )
giraffka - Pią 20 Sty, 2006 19:37
Temat postu:
Widzisz,jednak nie taka zla jestem jak mnie `malujesz` Razz spokojnie, to tylko przenosnia Razz zaden body-painting sie tu nie wyprawia Razz Shaunri, bez zbednych nadurzyc emocjonalnych, pamietaj ze, jak sam zreszta zauwazyles, dbam o Twoje zdrowie Razz
Shaunri - Pią 20 Sty, 2006 20:05
Temat postu:
<chowa pod stół stos obrazów> No fakt, tu się żaden body-painting nue wyrabia ; )
PS: Ale offtop się zrobił : )
giraffka - Pią 20 Sty, 2006 21:02
Temat postu:
Nie chowaj sie Razz a wiesz co, z kazdego tematu sie po jakims czasie offtopy robia :] a zeby taki totalny offtop byl to wiesz co powiem?biggrin jestem genialna i stworzyłam swoja praywatna galeria zdjątek na tym forum biggrin biggrin hi hi , bijta mi brawo ludzie biggrin
Tana14 - Sob 21 Sty, 2006 16:19
Temat postu:
też się cieszę Wink
kasia0001 - Sob 21 Sty, 2006 17:39
Temat postu:
Ja także.. ide wtedy do ubikacji sie przebierać.. no ale u Nas dziewczyny wtedy np. zakrywają się bluzą lub proszą jakąś dziewczynę żeby zakryła ją no i tyle =]
Keeveek - Nie 22 Sty, 2006 13:22
Temat postu:
i to jest naturalne zachowanie! Ludzi którzy mają świadomosc odmienności płci, a to chyba w początkowych latach życia się odkrywa... ponoć.. Razz
giraffka - Nie 22 Sty, 2006 13:38
Temat postu:
Dla mnie przebieranie sie w szatni kiedy mam okres nie jest zadnym problemem :]
a)dlatego ze uzywam tamponow i zadne skrzydelka nie plączą mi sie miedzy nogami Razz
b)w szatni sa same dziewczyny wiec przed kim sie wstydzic?Smile wszystkie mamy to samo :]
a poza tym,kiedy ma sie okres nikt nie musi latac w bieliznie po szatni i pokazywac sie innym:) od czego jest lawka? (chyba ze nie macie lawek,ale wtedy wystarczy stac spokojnie i nie zwracajac na siebie uwagi zmienic te nieszczesne spodnie Razz) i chociaz u mnie w klasie sa 2 dziewczyny (na 20) ktore chodza do ubikacji sie przebierac, to zobaczycie, z wiekiem nabiera sie do pewnych spraw dystansu Smile a jesli umiecie smiac sie np z wystajacych skrzydelek to duzy PLUSIK dla Was :*
askawtn - Nie 22 Sty, 2006 15:21
Temat postu:
Plusik za śmianie się z wystających skrzydełek? Ja tu bym minusika dała, bo nie widzę nic śmiesznego i godnego pochwały w śmianiu się z wystających skrzydełek. Wink
Shaunri - Nie 22 Sty, 2006 15:43
Temat postu:
giraffka - podpunkt "b" jest jak najbardziej trafny - Czemy mamy się wstydzić przed tą samą płcią...?

askawtn - Chodzi tu akurat o dziecinadę, a'la "Oooo, Aśka, masz okres?" <cała klasa w śmiech> - lepiej dołączyć do śmiechu, no, chyba że się ma inne poczucie humoru.

PS: Uprzedzam przyszłe posty - to nie jest próbnik mojego poczucia humoru, tylko przykład.
giraffka - Nie 22 Sty, 2006 15:47
Temat postu:
askawtn napisał/a:
Ja tu bym minusika dała, bo nie widzę nic śmiesznego i godnego pochwały w śmianiu się z wystających skrzydełek. Wink

Przepraszam bardzo, a gdzie ja napisalam ze to jest godne pochwaly?:> Mnie chodzi o to ze jesli umie sie traktowac pewne rzeczy naturalnie i nie robi sie tragedii typu : `O kuuuurde!! <panika> wystaje mi skrzydelko od podpaski!! <zapada sie pod ziemię ze wstydu>` to takiej osobie nalezy sie uznanie za to, ze umie przyjmowac rzeczy takimi jakimi sa, a nie stwarzac sztuczne problemy!!
joasia1990 - Nie 22 Sty, 2006 15:48
Temat postu:
W koncu nic co ludzkie nie jest nam obce Razz
giraffka - Nie 22 Sty, 2006 15:55
Temat postu:
Smile Ciesze sie ze ktos sie ze mna zgodzil wreszcie Razz
Keeveek - Nie 22 Sty, 2006 23:09
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
W koncu nic co ludzkie nie jest nam obce Razz

to chodź do mnie, rozbierz się, namaluję Twój obraz.. Rolling Eyes
giraffka - Pon 23 Sty, 2006 16:52
Temat postu:
Ehm ehm :> coz za propozycje Razz
askawtn - Pon 23 Sty, 2006 20:38
Temat postu:
No ok, ok. Ja rozumiem co miałaś na myśli, ale zabrzmiało to z deczka inaczej. Chyba, że to ja jestem jakaś nie teges Mr. Green
giraffka - Pon 23 Sty, 2006 20:53
Temat postu:
Nie znam Cie wiec sama sobie odp na pytanie Razz
askawtn - Wto 24 Sty, 2006 13:35
Temat postu:
No wiesz...czasem są odchyły biggrinbiggrin Ale to kazdy tak ma biggrin Zapewniam Cię, jestem całkowicie i stuprocentowo normalna biggrin
giraffka - Wto 24 Sty, 2006 18:57
Temat postu:
Nie potwierdzam, nei zaprzeczam Razz
Anonymous - Pią 27 Sty, 2006 17:32
Temat postu:
przeciez to noralka albo wez od mamy zwoelnienie na ten czas albo idz sama do pani i powiesdz ze jestes niedysponowana
sami10 - Nie 05 Lut, 2006 20:37
Temat postu:
ja też miałam z tym problem ale na takie dni polecam podpaski Bella Orange bez skrzydełek. są po prostu niezawodnee na WF
Raz musiałam ćwiczyś w podpasce ze skrzydełkami i po prostu ścisnelam nogi i tyle...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group