Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - Odchudzanie

***kotek*** - Pon 23 Sty, 2006 18:16
Temat postu: Odchudzanie
Jak mozna liczyc kalorie?Jak jesc zdrowo?Jak zrzucic zbedne kilogramy?
Mam problem musze zrzucic brzuszek. Neutral

W miare waszych mozliwosci prosze o rady.(wolalabym
jakas tabele zywienia ile jest w danym produkcie kalori itp i itd,ale nie wykluczam
diet Wink )
cree - Pon 23 Sty, 2006 20:29
Temat postu:
ćwicz,ćwicz,ćwicz i jeszcze raz ćwicz,jedz regularnie,po mniej a częściej!! chyba,że wolisz nabawić się wrzodów...ale nie radze..jest to coś okropnego..no ale ja jestem taka,że dopuki nie zobacze<zrobie>to nie uwierze i co?teraz to ja bym chciała cofnąc czas i jednak posłuchać starszych! :] pozdrawiam..
Shaunri - Pon 23 Sty, 2006 22:01
Temat postu:
"po mniej a częściej!!" - Znaczy podjadać? Powaliło Cię? Jeść powinno się regularnie - 3-5 posiłków dziennie.
Keeveek - Wto 24 Sty, 2006 10:03
Temat postu:
odchudzanie się, dobre sobie ;D kolejna domena ludzi. zwierzęta się nie odchudzają..
choredusze - Wto 24 Sty, 2006 15:09
Temat postu:
najlepiej ćwicz codziennie rano, odstaw słodycze i jakieś bardzo tłuste potrawy.. to wystarczy. w żadnym wypadku się nie głodź! jedz dużo warzyw i owocówSmile
Keeveek - Wto 24 Sty, 2006 16:09
Temat postu:
dużo + codziennie + rano ? to doprowadzi tylko do tego że w ciągu dnia będzie brakować Ci do wszystkiego energii.

ćwicz w godzinach południowych, dosyć intensywnie, co 2 dni. [mięśnie muszą odpoczywać.. chyba, że lubisz zakwasy]
Tremere - Wto 24 Sty, 2006 16:40
Temat postu:
Regularne jedzenie, zdrowe jedzenie, ćwiczenia.
Żadnych chipsów, ani nic w ten deseń. Nie istnieją diety cud. Razz
Keeveek - Wto 24 Sty, 2006 16:42
Temat postu:
dokładnie. chipsy szkodzą. ziemniaki na tłuszczu ogólnie.
***kotek*** - Wto 24 Sty, 2006 16:43
Temat postu: dziękuje
Dziękuje wam wszystkim za rady Wink
nasty_girl - Wto 24 Sty, 2006 16:58
Temat postu:
wiekszosc diet jest do pupy, meczysz sie, potem efekt jojo... staraj sie jesc normalnie (wyrzucajac slodycze i niepotrzebne rzeczy) ale w mniejszych ilosciach i regularnie cwiczyc.
Keeveek - Wto 24 Sty, 2006 16:59
Temat postu:
mój kumpel mówił, że schudł nie słodząc herbaty. pił gorzką. ponoć stracił 3 kg w jakimś tam czasie.
cree - Wto 24 Sty, 2006 17:14
Temat postu:
Shaunri - czy ja napisałam,żeby podjadała?Ty chyba nie rozumiesz co oznacza jeść po mniej a częściej :/,a więc żeby nie było jakiś niejasności jeść mniej a częściej oznacza mniej więcej jeść niebzyt obfite posiłki ale za to częściej!..trzeba pamiętać o tym aby zawierał wszystkie niezbędne składniki pokarmowe w odpowiedniej ilości!
Shaunri - Wto 24 Sty, 2006 17:24
Temat postu:
cree - To co znaczy to częściej? 20 razy dziennie? 50?!

Zresztą, jak chcesz schudnąc to jedz normalnie, tylko dużo cwicz...
nasty_girl - Wto 24 Sty, 2006 17:28
Temat postu:
wiecej, znaczy zeby zamiast 3 posilkow zjesc np 5 ale troszke, wiesz mniej na sniadanie, pozniej sobie jakies jablko, zeby nie byc bardzo glodnym .
stokrotka+ - Wto 24 Sty, 2006 17:48
Temat postu:
poprostu nie jedz dużo chipsów nie pij coca coli i dużoooooo witamin proste!!!!
nasty_girl - Wto 24 Sty, 2006 17:55
Temat postu:
stokrotka+ napisał/a:
poprostu nie jedz dużo chipsów nie pij coca coli i dużoooooo witamin proste!!!!

z tym czy proste czy nie proste bym sie sprzeczala, bo to zalezy od wielu czynnikow.
cree - Wto 24 Sty, 2006 18:07
Temat postu:
nc Shaunri..!zresztą Nasty b.dobrze napisała,że jeść częściej to jeść np.te 5 razy dziennie i to od początku usiłuje powiedzieć,no ale zdarzają się i takie osoby,dla których pojęcie tego jest zbyt trudne Smile pzdr
Shaunri - Wto 24 Sty, 2006 18:26
Temat postu:
<warczy> Nie obrażaj mnie, bo zaraz ja zacznę obrażac, a wtedy polecisz z płaczem do rodziców...

Osobiście jem średnio 5 posiłków dziennie, więc "często" dla mnie znaczy częściej jak te 5...
cree - Wto 24 Sty, 2006 18:32
Temat postu:
"...Powaliło Cię? ..." - Ty też czasami mógłbyś się liczyć ze słowami mój drogi! Jeśli chcesz zeby Cię lepiej traktowano.No a tak pozatym widzisz....dla Ciebie 5 posiłków dziennie to norma dla innych nie...ale nie musisz odrazu wyolbrzymiać do 20 jesli nie rozumiesz sensu słów "jeść mniej a częściej"i krytykować odrazu
Keeveek - Wto 24 Sty, 2006 18:34
Temat postu:
boże.. dzieci w afganistanie niewiele jedza.. dla nich "więcej" znaczy zjeśc jeden pełny posiłek Sad smutno mi SadSad niech ktoś przytuli
nasty_girl - Wto 24 Sty, 2006 18:59
Temat postu:
to dziala tak, ze sobie zjadasz miedzy jednym a drugim posilkiem cos lekkiego, tak jak mowilam jablko, zeby troche zabic glod, i jedzac nastepny posilek nie byc bardzo glodnym, bo wtedy bedziesz jadl wiecej, a tak jestes mniej glodny i latwiej ci jesc mniejsze porcje
Tremere - Sro 25 Sty, 2006 21:48
Temat postu:
cree napisał/a:
Shaunri - czy ja napisałam,żeby podjadała?Ty chyba nie rozumiesz co oznacza jeść po mniej a częściej :/,a więc żeby nie było jakiś niejasności jeść mniej a częściej oznacza mniej więcej jeść niebzyt obfite posiłki ale za to częściej!..trzeba pamiętać o tym aby zawierał wszystkie niezbędne składniki pokarmowe w odpowiedniej ilości!

Ale dziewczyno pieprzysz. Przemiana materii, trawienie itp. pięciu malutkich posileczkow, zabierze tyle energii, ze od razu nadejdzie glod i tak w nieskonczonosci.
Jesc regularne, normalne porcje, a nie zadne male porcyjki.
opętana - Sro 25 Sty, 2006 21:50
Temat postu:
ja bym proponowała nie jesc kolacji, tylko sniadanie duze i obiad tez niezbyt duzy
Keeveek - Czw 26 Sty, 2006 08:38
Temat postu:
sniadanie i obiad to zdecydowanie najwazniejsze posiłki. a jeśli masz problemy z talią i tymi tam różnymi to pewnie za dużo słodyczy podjadałaś ;D
Shaunri - Czw 26 Sty, 2006 09:36
Temat postu:
Keeveek - Nie uwierzysz... Są ludzie którzy nie muszą jeść słodyczy żeby tyć...
cree - Czw 26 Sty, 2006 14:28
Temat postu:
Tremere - a skąd wiesz?...robiłaś tak,że teraz możesz krytykować to co ja mówie?niech zgadne... :/.Jeśli dla niej 5 posiłków dziennie to za mało to niech sobie je i te 6 czy 7 jak sobie chce...ale jedząc mniej a częściej to daje efekty oczywiście nie odrazu,ale daje wiem bo sama już próbowałam cudów na kiju a więc nie mów mi,że pieprze!:/pozatym nie mówie,żeby jadła k**** Bóg wie jak mało...ale jeśli chce schudnąć to trzeba sie ograniczać.
Shaunri - Czw 26 Sty, 2006 14:42
Temat postu:
cree - Nie klnij, brzydko to wygląda w twoich ustach... Dziecinnie, jeśli tak to mogę ująć. Prawdą jest jednak że gadasz głupoty - Powinna jeść regularnie, nie 6-7 posiłków dziennie, tylko (Jeśli chce się odchudzać) to niech je 2-3 (Śniadanie, obiad), ale takie, żeby jej starczyło na cały dzień. Żadnego podjadania - Tak się odchudza.

PS: No i ćwiczenia.
opętana - Czw 26 Sty, 2006 15:40
Temat postu:
Nie ma czegoś takiego jak dieta-cud, czy to takie trudne porobić 20 brzuszków rano i wieczorem i inne cwiczenia w ciągu dnia? Chocby przy oglądaniu tv, niby nic ale zawsze coś.
Nie schudniesz jak bedziesz jeść tak jak zawsze, duzo. A słodycze jednak też tuczą.
cree - Czw 26 Sty, 2006 16:44
Temat postu:
Shaunri Ty równiesz nie masz racji.Pomyśl tylko ile ona musiałaby zjeść,żeby np jedząc śniadanie o godz 7.30 starczyło jej do obiadu który zje po przyjściu ze szkoły np.14.30 a w przeciągu tych 7 godzin nic nie jeść....to jest aż śmieszne!Prędzej biedna dziewczyna nabawi się wrzodów na żołądku niż schudnie.Pozatym ja po raz kolejny pisze,że nie chodzi mi o podjadanie Neutral
Shaunri - Czw 26 Sty, 2006 17:23
Temat postu:
cree - Ja tak kiedyś codziennie robiłem - Rano jadłem o 6 dwie kanapki, w południe o 16 obiad (Ziemniaki, kotlet...), kolacji nie jadałem.
cree - Czw 26 Sty, 2006 17:50
Temat postu:
a więc jestem pełna podziwu Wink a długo tak robiłeś?ja sobie nie wyobrażam nie jeść przez 10 godzin!dla mnie jest to nie do przyjęcia,ale to tylko i wyłącznie moje zdanie.Pozatym podany przezemnie sposób nie musi sie nikomu podobać,ważne,że jest dość skuteczny. pozdrawiam ;]
opętana - Czw 26 Sty, 2006 18:03
Temat postu:
nie wiem co śmiesznego jest w tym, że zje sie sniadanie o 7.30 i az do 14.30 nic nie jeść : P ja tak codziennie mam
Shaunri - Czw 26 Sty, 2006 18:36
Temat postu:
Wtedy po prosty w szkole miałem zajęcia przez te godziny i tyle... Nic specjalnego... : )
Tremere - Czw 26 Sty, 2006 20:41
Temat postu:
cree napisał/a:
Tremere - a skąd wiesz?...robiłaś tak,że teraz możesz krytykować to co ja mówie?niech zgadne... :/.Jeśli dla niej 5 posiłków dziennie to za mało to niech sobie je i te 6 czy 7 jak sobie chce...ale jedząc mniej a częściej to daje efekty oczywiście nie odrazu,ale daje wiem bo sama już próbowałam cudów na kiju a więc nie mów mi,że pieprze!:/pozatym nie mówie,żeby jadła k**** Bóg wie jak mało...ale jeśli chce schudnąć to trzeba sie ograniczać.

9 lat trenowałam gimnastykę artystyczną, więc się ze mną nie kłóć, bo wiem jak utrzymać figurę i jak nie przytyć, a schudnąć.
A ty dalej żyj w słodkim przeświadczeniu, ze im mniej, a czesciej, tym lepiej.

Ograniczanie, to bzdura. Regularne odżywianie się zdrowym jedzeniem przyniesie wiecej efektow niz jakies niedojadanie.
Anonymous - Sob 28 Sty, 2006 15:02
Temat postu:
zalezy jaką masz grupe krwi,moze Ci to ulatwic zrzucenie brzucha :>

http://www.fit.pl/dieta_dla_a.htm dieta dla A
http://www.fit.pl/dietetyka/grupa_krwi_b,72,11,11,459,509,517,0,0.html B
http://www.fit.pl/dietetyka/dieta_dla_grupy_krwi_ab,73,11,11,459,509,520,0,0.html AB
http://www.fit.pl/dietetyka/dieta_dla_grupy_krwi_0,74,11,11,459,509,522,0,0.html 0
Paluch - Pon 10 Lip, 2006 00:54
Temat postu:
Powiem tak, kobiety maja jakas manie na temat swojego doskonalego brzucha !

a teraz pomoge :]

po pierwsze nigdy nei rezygnuj z jedzenia :]

Sery, nabialy itp (ogolnie bialko) zrezygnuj z weglowodanow (slodyczee, cukry itp...)

nie rob bez sensu 1000 brzuszkow dziennie bo to nic nie pomoze

zamiast tego zrob 2 treningi tygodniowo aerobowe (plywanie, bieganie itp..)

brzuch to tez miesien ! potzrebuje czasu na uksztaltowanie sie i regeneracje!

3 razy w tygodniu zrob sobie treningi wysilkowe na silowni (to na 100% pomoze)

teraz w lato pij wode z duza zawartoscia sodu w sobie (mazowszanka najlepsza bo ma 100 mg na litr, Aqua mineral 30 mg a wiecej nei wiem :] bo pije mazowaszanke) zapobiegnie to odwodnieniu organizmu

rozpisac Ci ? jak tak to napisz na gygy 5037168 Smile

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group