Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - okres

***kotek*** - Wto 24 Sty, 2006 17:03
Temat postu: okres
W jakim wieku miałycie pierwszy okres?Pozatym w jakich warunkach go miałyście?(np.szkoła)Co zrobic gdy miesiączka zdarzy sie w szkole lub na dłuższym spacerze dalej od domu?Jak sie na nia przygotowac?
Pytam bo jeszcze nie miałam miesiączki.
nasty_girl - Wto 24 Sty, 2006 17:19
Temat postu:
jak sie przygotowac? jak myslisz ze mozesz niedlugo dostac okres nos przy sobie na wszelki wypadek tampona czy podpaske, a co do dluzszych spacerow? podpaski mozesz kilka godz trzymac, wiec nie ma problemu, tak samo ze szkola, a jak juz przecieka zawszemozesz pojsc do toalety i zmienic. w jakim wieku dostalam.. 11 lat mialam.

i po co ten dopisek ze tylko dla dziewczyn? i tak itak faceci wejda <lol>
kaka - Wto 24 Sty, 2006 17:24
Temat postu:
Ja dostałam w szóstej klasie, w domku... Jakoś nie wspominam tego najlepiej Confused Ale do wszystkiego można się przyzwyczaić Smile Tylko trzeba zawsze nosić podpaskę Smile
giraffka - Wto 24 Sty, 2006 18:55
Temat postu:
Ja dostalam w 6 klasie podstawowki Razz pamietanm, ojciec wtedy uczyl mnie matematyki Razz nie ma co, swietne przezycie Razz
Mroczny_jogurt - Sro 25 Sty, 2006 07:27
Temat postu:
4 klasa, w domu ;]
Anonymous - Sro 25 Sty, 2006 11:38
Temat postu:
w 14 urodziny,bylam na weselu ^^
ale wydaje mi sie jednak ze to nie byla jeszcze miesiaczka,tylko dostalam ją dzien pozniej.. xD zreszta co tam biggrin
Martula - Sro 25 Sty, 2006 14:02
Temat postu:
11 lat 20 sierpnia 2005 roku ^^
Na działce dostałam a w domu dopiero zauważyłam ^^ Rolling Eyes
Noś zawsze ze sobą podpaskę lub tampon Wink
***kotek*** - Sro 25 Sty, 2006 14:56
Temat postu:
Skąd mam wziasc podpaski.Wstydze sie w sklepie kupic Embarassed
Mama mi raczej nie pozyczy bo powie ze jestem za mala i jeszcze nie czas na takie sprawy.
Co wy byscie mzrobily na moim miejscu???
Martula - Sro 25 Sty, 2006 15:02
Temat postu:
***kotek*** napisał/a:
Skąd mam wziasc podpaski.Wstydze sie w sklepie kupic Embarassed
Mama mi raczej nie pozyczy bo powie ze jestem za mala i jeszcze nie czas na takie sprawy.
Co wy byscie mzrobily na moim miejscu???
Powiedz mamie że nie chcesz wędrować z plamą na tyłku i żeby ci dała...
Albo Rolling Eyes sama sobie weź Smile Ja sama nie kupuję ale to przecież normalna sprawa jeżeli kobieta to powinna zrozumieć przecież ona też ma miesiączkę a jeżeli facet to też powinnien to zrozumieć Smile A ile masz lat?
Shaunri - Sro 25 Sty, 2006 16:21
Temat postu:
"Powie mi że za mała jestem na takie sprawy" <wybucha śmiechem> - Podręcznikowy przykład rodzica-prezerwatywy ; )

A co? Ona jakoś inaczej dojrzewała? W wieku 30 lat pierwsza miesiączka? Możesz jej to powiedziec ode mnie...
sylvia - Sro 25 Sty, 2006 16:57
Temat postu:
dzień przed swietem zmarlych w 1 klasie gim.rano poszlam do lazienki i zobaczylam plame/lekkie zdziwko.
***kotek*** - Sro 25 Sty, 2006 18:44
Temat postu:
Czy u każdej dziewczyny wystepuja pierwsze objawy?Jeśli tak to jakie?
Keeveek - Sro 25 Sty, 2006 19:22
Temat postu:
myśli samobójcze, halucynacje , różowe słonie. na pewno nie krwawienie, nie słuchaj tych bzdur.
kaka - Sro 25 Sty, 2006 19:39
Temat postu:
Wiadome chyba wszystkim, że przy miesiączce pojawia się krwawienie. Każdy przechodzi to inaczej, ale może pojawić się również ból brzucha (silniejszy lub słabszy), a poza tym to czasem również zmiana samopoczucia. Nie martw się, będzie dobrze. Też się bałam...
Martula - Czw 26 Sty, 2006 11:12
Temat postu:
Mnie brzuch bolał i głowa :/ A niektórzy mają tak że nic ich nie boli Smile
No ja wiedziałam że prędzej czy później okresu dostanę bo miałam wydzielinę...Teraz też mam ^^ Ja się wstydziłam mamie powiedzieć Razz napisałam do kumpelki smsa z bramki sms a ona do mnie zadzwoniła i powiedziała żeby mamie powiedzieć ^^
biggrin Powodzenia ^^
Tana14 - Pią 27 Sty, 2006 19:34
Temat postu:
objawy - nisko pod brzuchem bul nietaki normaln. u mnie przynajmiej miałam tak boli chwla przerwy bli.
Co do kupowania podpasek czy tamponów - obecnie mam okres drugi i jeszcze nigdy nie kupowałm podasek też sie wstydziłam i nieiwedziałam dokłądnie jakie rodzice mi powiedzieli to tak jak byś kupowała paier do [cenzura] a nawet męszczyźni kupują swoim zoną curką podpaski i dla nich do nic nadzwyczjnego. MOże powiedzmy że wmawaisz sobie że sie wsytdzisz tak jest ze mną Wink (nie ukrywam tego)
kiedy pierwszy raz ?- w domu wieczorem po zakupach 24,10 w tym roku Smile

Nie martw sie i noś zawsze podpaskę lub tampon bądz zawsze przygotowane na szybkie dorastanie Wink
Emma - Sro 01 Lut, 2006 19:24
Temat postu:
Ja dostalam jak mialam 11 lat,w domu.Co Ty sie martwisz podpaskami lub tamponami,pierwszy okres to raczej jest zapoczatkowany plamieniem dopiero potem zaczyna leciec,a cos takiego ja wkladki znasz.Wystarczy codziennie rano je zakladac po porannej toalecie i jestes zabezpieczona,spoko,najlepsze sa carefree albo always.No wyluzuj.
nasty_girl - Czw 02 Lut, 2006 16:07
Temat postu:
przepraszam co, wkladki w czasie okresu, ty nie wiesz co mowisz.
Emma - Czw 02 Lut, 2006 17:35
Temat postu:
Ty mnie nie zrozumialas,rozchodzi mi sie ze wkladki nosisz codziennie i wtedy jestes zabezpieczona przed nieoczekiwana niespodzianka,a dopiero wtedy gdy zobaczysz mala plamke na wkladce to szybciutko zmieniasz na podpaske(bo oczywiscie zawsze masz ja zawsze przy sobie).
Martula - Pią 03 Lut, 2006 15:22
Temat postu:
Emma napisał/a:
Ty mnie nie zrozumialas,rozchodzi mi sie ze wkladki nosisz codziennie i wtedy jestes zabezpieczona przed nieoczekiwana niespodzianka,a dopiero wtedy gdy zobaczysz mala plamke na wkladce to szybciutko zmieniasz na podpaske(bo oczywiscie zawsze masz ja zawsze przy sobie).
Ja nie noszę codziennie wkładki Razz Ja sobie obliczam w kalendarzyku mniej więcej datę kiedy dostanę następnej miesiączki i niespodzianek nie ma ;]
kasia0001 - Pią 03 Lut, 2006 16:51
Temat postu:
Jaa to nie miałam żadnych objawów, to było w szkole.. tyle że od 3 dni miałam brązową wydzieline.. =]
nasty_girl - Pią 03 Lut, 2006 16:57
Temat postu:
nie mialam objawow ale mialam... <lol>
kasia0001 - Pią 03 Lut, 2006 16:59
Temat postu:
Ohh ..^-^ są takie słówka jak "TYLE ŻE" ;>
Kinga - Pią 03 Lut, 2006 17:00
Temat postu:
kasia0001 napisał/a:
Ohh ..^-^ są takie słówka jak "TYLE ŻE" ;>

Które nie zmieniaja faktu ze zdanie jest nielogiczne
kasia0001 - Pią 03 Lut, 2006 17:03
Temat postu:
dobra... dobraa, niech Wam będzie.. sie spieszyłam =]
nasty_girl - Pią 03 Lut, 2006 18:12
Temat postu:
nie mam niebieskich oczu, tyle ze je mam.

i czy "tyle ze" nadalo jakis sens temu zdaniu?
Emma - Pią 03 Lut, 2006 19:53
Temat postu:
Razz Ja sobie obliczam w kalendarzyku mniej więcej datę kiedy dostanę następnej miesiączki i niespodzianek nie ma ;][/quote]

Ja to tez sobie obliczam,ale jak mi sie spoznia mierze sobie temperature i wiem dokladnie ze "dzis jest ten dzien"
nasty_girl - Pią 03 Lut, 2006 19:56
Temat postu:
jak juz jest ten dzien, to nie musisz chyba sprawdzac bo to widzisz..
Martula - Sob 04 Lut, 2006 18:22
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
jak juz jest ten dzien, to nie musisz chyba sprawdzac bo to widzisz..
No właśnie ^^
A zresztą przed tym dniem na noc sobie podpaskę zakładam i później rano ją zmieniam...
Emma - Sob 04 Lut, 2006 19:40
Temat postu:
No tak jak sie ma regularnie i rano to wtedy mozna tak robic,ja niestety mam bardzo nieregularne i przewaznie popoludniu.
Martula - Sob 04 Lut, 2006 20:11
Temat postu:
Ja też mam nie reguralne biggrin I jakoś zawsze na datę trafiam Razz Tego dnia zakładaj podpaskę...Ja kilka razy w szkole dostałam Razz Naszczęście nic nie było widać (Uff) Mr. Green
sami10 - Nie 05 Lut, 2006 20:32
Temat postu:
Ja dostałam okres jak miałam 11 lat. to było w lipcu.
miałam taki niefart, że dostałam okres w innym mieście na szczęście była zawsze przygotowana mama Smile
misia_508 - Sro 07 Mar, 2007 17:28
Temat postu:
Ja dostałam rok temu w marcu w szkole i bolał mnie brzuch, ale nic ze sobą nie miałam a dowiedzialam sie jak wróciłam do domu.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group