Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Jak wygladaja wkladki?

Alice_10 - Sob 12 Lip, 2003 11:34
Temat postu: Jak wygladaja wkladki?
No wlasnie...jak wykladaja wkladki higieniczne,mieszkam w niemczech i nie wiem jak sie nazywaja po niemiecku,wiec jak one wygladaja? pomocy! Laughing
panienka_wierzba - Sob 12 Lip, 2003 11:57
Temat postu:
wkładki higieniczne, są zazwyczaj w pudełkach wieć szybko je zojrzysz na półce, a na pudełku (przynajmniej w polsce) zazwyczaj narysowana jest podpaska w takim kształcie :
_____
\ /
| |
| |
| |
/____\

mam nadzieje e choć trochę pomogłam biggrin
deg - Pon 14 Lip, 2003 17:44
Temat postu:
Wkładki wyglądają jak cieńkie podpaski, tylko trochę mniejsze.
Iśka - Pon 14 Lip, 2003 19:49
Temat postu:
Jak już to wkładki modą wyglądać mniej więcej tak:

Tu był szkic, ale coś się z nim stało Wink więc go wyrzuciłam

To tylko taki szkic biggrin , a tak na serio to jest dokładnie tak jak powiedział Deg, tyle że tego czy to co chcesz kupić jest cieńsze od podpaski w sklepie sprawdzić nie możesz, patrz na rysunki, które są na opakowaniach (wkładki są najmniejsze i bez skrzydełak Wink

A tu macie link do strony always, ciekawa i przydatna Wink (Alice_10, wejdź na "wybierz sama" )
http://www.always.pl/index_f.html
angielskojęzyczna strona www.always.com
Lilly - Wto 15 Lip, 2003 15:18
Temat postu:
Wyglądają jak podpaski, tyle, że są cieńsze i nie mają "skrzydełek".
Anonymous - Wto 15 Lip, 2003 21:41
Temat postu:
wkładki wyglądają jak podpaski, ale nimi nie są. Tak jak Lilly powiem, że są cieńsze i bez skrzydełek, ale też są o połowę mniejsze od podpasek. Oną są dlatego małe, ponieważ one tylko służą do wydzieliny śluzowej, a na wydzielinę miesiączką (tak się też muwi Razz) wkładka nie wystarczy, ponieważ nie ma tej pojemności jak podpaska, a przecież jest o połowę mniejsza ta wkładka więc wiesz...
Nemeia - Sro 16 Lip, 2003 06:23
Temat postu:
Kleo nie zrozumialam zupelnie niec z twojego postu, poza tym ze powtarzasz to co napisala juz cala reszta.
Marcinek - Sro 16 Lip, 2003 12:24
Temat postu:
Nemeia napisał/a:
Kleo nie zrozumialam zupelnie niec z twojego postu, poza tym ze powtarzasz to co napisala juz cala reszta.

Nemeia jak sądzisz, nabijanie postów na siłe, co nie?
Blanka - Sro 16 Lip, 2003 17:17
Temat postu:
KleO!!
sa rozne rozmiary wkladek i podpasek(na podpaskach pisze plus itd)
a na wkladkach jest rubryka w ktyrej sa rozmiary wkladek
u mnie np pisze:
panty(po andielsku chyba-wkladki)

panty
panty new
liggcht
plus
soft
intima
ultra
graffiti
slim

Gościówa - Sro 16 Lip, 2003 19:10
Temat postu: wkładki
wkładki wyglądem przypominają podpaski tyle że sa troche mniejsze i cieńsze. Poprostu poszukaj na opakowaniu przetłumaczenia na język polski. Nieraz nazwy sa napisane w róznych językach. Wkładki najczęsćiej sa w pudełeczkach po dużo sztuk. najczęsciej 20 gdy pudełczko jest duże a cyfra mała to wiadomo odrazu ze są to podpaski...władki są ciensze więc więcej ich sie miesci w pudełku.
Anonymous - Sob 24 Kwi, 2004 21:07
Temat postu: wiek
sorry że Ci ukradłam temat ale musiałam. Mam 10 lat i mama i 2 siostry ukrywają przedemną podpaski dlaczego?? odpiszcie !!!!
deg - Nie 25 Kwi, 2004 02:20
Temat postu:
Bo jeszcze nie zdążyły zrozumieć, że też stajesz się kobietą.
Porozmawiaj z nimi. Powinno im powolutku przechodzić Wink
Anonymous - Nie 25 Kwi, 2004 10:58
Temat postu:
ale ja sie wstydze!! może mi podasz jakieś rady???
Mon!śka - Nie 25 Kwi, 2004 13:13
Temat postu:
Droga Kropeczko!!!

Nie ma czym się wstydzić, bo przecież to jest normalna kobieca sprawa. Twoja mama i siostra pewno też się wstydzą (może jeszcze bardziej niż Ty), dlatego "przełam lody".

Odwagi!!!
Anonymous - Nie 25 Kwi, 2004 20:55
Temat postu:
ale powiedz mi jak zacząć rozmowe!!! plis!!! no bo jedna siora ma 20lat a druga 18 plis pomóż!!! Sad
deg - Pon 26 Kwi, 2004 03:13
Temat postu:
Najlepszą (moim zdaniem) metodą na tego typu rozmowy jest udawanie, że nie za bardzo masz pojęcie co to są te podpaski czy okres.
Możesz powiedzieć, że koleżanka mówiła Ci coś o jakichś podpaskach, ale niezbyt zrozumiałaś i chcesz, aby Ci to wytłumaczyły.
Anonymous - Pon 26 Kwi, 2004 07:15
Temat postu: spróbóje ci pomóc!!!
wkładki są takie podłurzne a podpaski takie jagby płaskie ciekawe jak sie je wkłada? ja naszczęście jeszcze niemusze ich nosić. Podobno lepsze są wkładki od podpasek!

Nara mam nadzieję że choć troche pomogłam Rolling Eyes

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group