Dzieci OnLine

Muzyka, Kultura, Media - Jaki rodzaj muzy?

Asiula1994 - Sro 01 Lut, 2006 10:43
Temat postu: Jaki rodzaj muzy?
Jestem bardzo niezorientowana dlatego pytam : jakim rodzajem muzyki jest np. "Znak pokoju" ?
Z góry thx.
polityk - Sro 01 Lut, 2006 11:20
Temat postu:
Pewien nie jestem, jednakże ja bym to zakwlaifikował jako POP, nic innego by mi nie pasowało do tego.
Shaunri - Sro 01 Lut, 2006 13:55
Temat postu:
POP - Wszystko co nie jest "do niczego zakwalifikowane" kwalifikuje się do muzyki popularnej. Muzyka "wyższych lotów" jest już nazywana osobno - Chociaż nie zaprzeczam, pośród POP'u znajdzie się parę ładnych utworów...

PS: Znak Pokoju do nich nie należy...
Tremere - Sro 01 Lut, 2006 20:27
Temat postu:
A '2 Bajki', to typowa POP balladka, o niczym ciekawym Cool
W ogóle, teksty Dody są tak płytkie, że aż bagniste Confused Piosenki lepiej by brzmiały, jako wersja instrumentalna.
alien_spox - Sob 01 Kwi, 2006 12:49
Temat postu:
Sama Doda twierdzi, że tworzy rocka, ale to jest badziewny pop, żeby nie powiedzieć - disco polo Razz
Elun - Pią 07 Kwi, 2006 09:34
Temat postu:
wszedzie ci pisze ze doda ogolnie tworzu rock, ale tej piosenki rockiem bym nie nazwala tylko czyms POP'owatym
cornelia - Czw 25 Maj, 2006 17:39
Temat postu:
jak tak to jaki rodzaj muzy tworzą depeche mode??Bo tez jestem raczej niezorientowana...
Nikita - Sob 27 Maj, 2006 14:50
Temat postu:
cornelia napisał/a:
jak tak to jaki rodzaj muzy tworzą depeche mode??Bo tez jestem raczej niezorientowana...

Depeche Mode to brytyjska grupa muzyczna z kręgu elektronicznego popu. Ma też rockowe piosenki.
kasia0001 - Sob 27 Maj, 2006 17:14
Temat postu:
to jest pop.. tak ja przynajmniej sądze.. i nigdy bym nie powiedziala ze to rock Shocked bo mi to raczej kojarzy sie z ciężkim brzmieniem tak jak metal Rolling Eyes już prędzej bym stwierdzila ze to dance ;]]

ps. A dla mnie piosenki DoDy sie podobają.. gdyż są spoko i w ogóle ona jako jedna z nielicznych polaków ma ładny głos Very Happy
Nikita - Sob 27 Maj, 2006 17:17
Temat postu:
kasia0001 napisał/a:

ps. A dla mnie piosenki DoDy sie podobają.. gdyż są spoko i w ogóle ona jako jedna z nielicznych polaków ma ładny głos Very Happy

Może i barwę głosu ma ładną, ale jej teksty i wizerunek?! - nie, dziękuję.
Napastnik - Pon 29 Maj, 2006 11:06
Temat postu:
Stawiać Dodę ponad Depechce Mode... o_O Albo to jakaś marnych lotów prowokacja, albo naprawde nie wiem co, to się po prostu w moim pustym baniaku nie mieści. Ja jakimś wielkim fanem Depeszów nie jestem, ale bez obrazy, to chyba trzeba wcale gustu nie mieć żeby stawiać Dodę wyżej od Depeche Mode.
Anonymous - Sro 14 Cze, 2006 21:12
Temat postu:
kasia0001 napisał/a:
to jest pop.. tak ja przynajmniej sądze.. i nigdy bym nie powiedziala ze to rock Shocked bo mi to raczej kojarzy sie z ciężkim brzmieniem tak jak metal Rolling Eyes już prędzej bym stwierdzila ze to dance ;]]

Nie no... dance?? Takie coś to o Danzelu mów...
A rock ma ciężkie brzmienie? Powiedziałabym prędzej, że metal... chociaż to też zależy od podgatunku metalu.
cornelia - Pią 16 Cze, 2006 18:51
Temat postu:
Napastnik napisał/a:
Stawiać Dodę ponad Depechce Mode... o_O Albo to jakaś marnych lotów prowokacja, albo naprawde nie wiem co, to się po prostu w moim pustym baniaku nie mieści. Ja jakimś wielkim fanem Depeszów nie jestem, ale bez obrazy, to chyba trzeba wcale gustu nie mieć żeby stawiać Dodę wyżej od Depeche Mode.

Kto stawia Dode wyżej DM??OMG...ktoś taki w ogóle jest??Nie moge powiedziec ze Doda to kompletne beztalencie bo jakistam glos ma ale Depeche Mode to prawdziwe slawy, i maja slawe ktorej Doda nigdy nie zdobędzie
Anonymous - Nie 18 Cze, 2006 15:06
Temat postu:
O Dodzie zaraz wszyscy zapomną.
Nikita - Pon 19 Cze, 2006 19:11
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
O Dodzie zaraz wszyscy zapomną.

Wątpię. Myslę, że Doda to postać, która jeszcze długo pobędzie na polskim rynku muzycznym. Choćby ze względu na jej charakter i liczbę fanów ','
Keeveek - Pon 19 Cze, 2006 19:15
Temat postu:
tak tak, oczywiście. zupełnie jak ich troje.
Nikita - Pon 19 Cze, 2006 19:20
Temat postu:
Zobaczymy za rok czyje prognozy się sprawdzą.
Keeveek - Pon 19 Cze, 2006 19:22
Temat postu:
myślisz, że rok w przód to jest robienie kariery? Wątpię by zespół dody wytrzymał na rynku próbę czasu. Virgin to nie Metallica ani nic z tych rzeczy. Wydaje mi się, że popularnością nigdy nie przebije Vadera ani Behemotha, którzy sprzedają więcej płyt poza krajem niż w Polsce, bo tutaj muzyki metalowej się NIE słucha. To dziwne, bo dużo krajów stawia właśnie na nią.

ale im więcej takich "tremere" tym więcej dody elektrody Wink
Słupek - Pon 19 Cze, 2006 19:27
Temat postu:
Ja też uważam, że Doda szybko odejdzie w zapomnienie. Może i ma fanów, ale fani muzyki pop nie są jakoś szczególnie przywiązani do swoich idoli. Wczoraj Ivan i Delfin, dzisiaj Doda Elektroda, jutro juz coś całkiem innego.

A metalu sie dużo na świecie słucha, bo ogólna tendencja jest taka, że jak jeszcze 20 lat temu rock czerpał dużo z punka, tak teraz pełnymi garściami sięga po metal. Zresztą, samo pojęcie metalu jest bardzo szerokie i czasem aż dziw, że 2 całkiem różne zespoły wrzucane są do tego samego worka.
Keeveek - Pon 19 Cze, 2006 19:28
Temat postu:
dlatego powstaje wiele podgatunków muzyki metalowej. Jednak tutaj przechodzimy z jednej skrajności w drugą. bo jeśli rozróżniać np death metal od doom metalu i tak dalej, to jeszcze rozumiem. ale czasami powstają takie potworki jak melodic progressiv austrich death metal Wink
Napastnik - Sro 21 Cze, 2006 11:51
Temat postu:
Słupek napisał/a:
Ja też uważam, że Doda szybko odejdzie w zapomnienie. Może i ma fanów, ale fani muzyki pop nie są jakoś szczególnie przywiązani do swoich idoli. Wczoraj Ivan i Delfin, dzisiaj Doda Elektroda, jutro juz coś całkiem innego.

A Maryla Rodowicz i Krzysztof Krawczyk jakoś dalej nagrywają... ;]
Słupek - Sro 21 Cze, 2006 12:15
Temat postu:
Napastnik napisał/a:

A Maryla Rodowicz i Krzysztof Krawczyk jakoś dalej nagrywają... ;]

Dla Maryli należy się szacun i miejsce w Panteonie, bo nagrała kawałek z Grechutą Mr. Green Poza tym nagrała parę piosenek, które przeszły do kanonu i swego czasu chyba każdy je znał. A co do piosenek Dody, to np. ja słyszałem dwie i nawet nie wiem o czym są.

A o Krawczyku nikt nie pamięta, póki go TVP2 w jakimś szmirowatym festiwalu nie pokaże. Wiecie, aż sie wzdrygnąłem na myśl, ze za -naście lat zamiast Krawczyka będą pokazywać jakiegoś Mezo, czy innego Donia jako nieprzemijającego (Razz) wykonawcę.
Napastnik - Sro 21 Cze, 2006 18:39
Temat postu:
Słupek napisał/a:

Dla Maryli należy się szacun i miejsce w Panteonie, bo nagrała kawałek z Grechutą Mr. Green Poza tym nagrała parę piosenek, które przeszły do kanonu i swego czasu chyba każdy je znał. A co do piosenek Dody, to np. ja słyszałem dwie i nawet nie wiem o czym są.

No widzisz, to wszystko zależy kto się przy jakiej muzyce wychowywał. Bo w końcu, która crazy trzynastka nie zna na pamięć piosenek Dody? ;]

Słupek napisał/a:
A o Krawczyku nikt nie pamięta, póki go TVP2 w jakimś szmirowatym festiwalu nie pokaże. Wiecie, aż sie wzdrygnąłem na myśl, ze za -naście lat zamiast Krawczyka będą pokazywać jakiegoś Mezo, czy innego Donia jako nieprzemijającego (Razz) wykonawcę.

Nikt nie pamięta? Przecież jak Krawczyk wydaje płyte to jest niewiadomo jakie wydarzenie w telewizji i radio zet ma kolejne 'przeboje' do puszczania przez następne pięć lat na swojej antenie. ;p
Słupek - Sro 21 Cze, 2006 19:43
Temat postu:
Napastnik napisał/a:
Bo w końcu, która crazy trzynastka nie zna na pamięć piosenek Dody? ;]

Te które znają na pamięć piosenki Tokio Hotel? Nie no, to jest naprawdę straszne, ze kiedyś taką Dodę albo TH można będzie uznać za symbole tej dekady, kultowych wykonawców. Zgroza Neutral
Cytat:

Nikt nie pamięta? Przecież jak Krawczyk wydaje płyte to jest niewiadomo jakie wydarzenie w telewizji i radio zet ma kolejne 'przeboje' do puszczania przez następne pięć lat na swojej antenie. ;p

Cholercia, nic nie wiedziałem o nowej płycie. Moze dlatego, ze TV oglądam bardzo mało, a z Zetki też wyleczyłem się parę latek temu. Choć nie powiem, od czasu do czasu słucham i Krawczyka nie słyszę.
Papierowa Tęcza - Sro 21 Cze, 2006 23:07
Temat postu:
ej tak z ciekawości.. Behemoth to black metal, death metal, trash metal, czy jakis inny? xD... bo ja sie gubie..
Anonymous - Pią 07 Lip, 2006 14:35
Temat postu:
Ja tam nie wiem, bo jeszcze tego nie słyszałam, ale jaki trash metal, chyba thrash ;]
Co wy macie z tymi śmieciami.
opętana - Pią 07 Lip, 2006 17:14
Temat postu:
Papierowa Tęcza napisał/a:
ej tak z ciekawości.. Behemoth to black metal, death metal, trash metal, czy jakis inny? xD... bo ja sie gubie..

uoo ;p hm troche black i death xD
Nikita - Pią 07 Lip, 2006 19:25
Temat postu:
black black, ale z biegiem lat bardziej zwracają się ku death.
Inversja - Sob 08 Lip, 2006 02:54
Temat postu:
Behemoth jest beznadziejny : P
Po pierwsze nie rozumiem tekstu niewiem jak wy
a po drugie to mozna to przyrownac do darcia sie szmaty po wybielaczu chlorowanym mniej wiecej taki dzwiek wydaja : P
opętana - Sob 08 Lip, 2006 11:00
Temat postu:
o, a ja lubie xD wszystko co polskie jest dobre bueheh;d

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group