Dzieci OnLine

Sport - Szachy

stefcio - Nie 12 Lut, 2006 21:32
Temat postu: Szachy
Szachy są najlepszym sportem. Ćwiczą rozum, myślenie...Poprawiają koncentracje i barwią wyobraźnie. Uczą logicznego myślenia
nasty_girl - Nie 12 Lut, 2006 21:47
Temat postu:
jedyne czego nie rozumiem, to dlaczego zalicza sie to do sportu?
stefcio - Nie 12 Lut, 2006 22:05
Temat postu:
Dobre pytanie- nie odpowiem na nie. Dlaczego? Bo nie wiem. Wiem tylko tyle że szachy sie do sportu zaliczają.
nasty_girl - Nie 12 Lut, 2006 22:10
Temat postu:
to tez wiem, co do reszty ktora napisales, moge sie zgodzic, nie gram, ale wydaje mi sie ze tak jest, jednak zawsze mnie ten sport zastanawial. gdzie tu sport?
stefcio - Nie 12 Lut, 2006 22:24
Temat postu:
Sport
Z Wikipedii, wolnej encyklopedii.

Sport to rozmaite formy aktywności fizycznej i umysłowej, podejmowane dla przyjemności lub współzawodnictwa. Od zwykłej rekreacji sport różni się tym, że uprawianie go jest związane z przestrzeganiem szeregu reguł obowiązujących w danej dyscyplinie, jednak praktycznie granica między sportem i rekreacją jest dosyć płynna.

Szachy to wspaniały sport! Osobiście nie znam żadnego osobnika płci żeńskiej grającego w szachy.
kos - Pon 13 Lut, 2006 02:16
Temat postu:
eeem.. gralem kiedys.. ale bardzo sporadycznie. ogolnie, dla mnie to jest zbyt wolne i powolne ;D ja musze miec troche szybkości ; >

@stefcio:

osobiscie nie znam zadnego osobnika plci meskiej grajacego w szachy biggrin
konan - Sob 18 Lut, 2006 11:33
Temat postu:
Ja kiedyś grałem w szachy, ale robiło mi się to jakieś takie nudne.
Tylko siedzenie i ruszanie pionkami i myślenie Smile
Ale polecam się nauczyć tej gry, niekiedy sobie zagram dla towarzystwa z wujkiem.
choredusze - Sob 18 Lut, 2006 12:37
Temat postu:
nigdy nie gralam w szachy:p ale moja siostra czasmi gra to sie popatrze troche a po minucie sie denerwuje ze nic sie nie dzieje i ide sobie:D
zbyszko - Czw 12 Lip, 2007 09:58
Temat postu:
Oglądanie szachów jest czasami nużące zwłaszcza jak sie ogląda partię klasyczną. Jeśli jednak na szachownicy jest walka na noże to może być ciekawe zgadywanie kolejnych ruchów. Mnie osobiście podoba się styl Shirova. Jak byłem w Polanicy to widziałem jak wymiata. Dla mnie szachy to czysta rozrywka chociaż za dużo teorii do wykucia. Mam co prawda I kategorię ale wciąż nie rozumiem wielu idei debiutowych nie mówiąc o taktyce szachowej. Zagram w Poznaniu i zobaczę jak wypadnę
Pozdrawiam wszystkich miłośników królewskiej gry.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group