DOJRZEWANIE - Obfity okres sami10 - Nie 19 Lut, 2006 13:04 Temat postu: Obfity okres
Czy zna ktoś sposoby na obfitą miesiączke? takie coś zdarzyło mi sie drugi raz. boli mnie brzuch, ale ja mam swoja sprawdzone sposooby na to. biegam do kibelka co ok godzine i nie moge już wytrzymać z tym. Jutro mam jechać do siostry. POMÓŻCIE nasty_girl - Nie 19 Lut, 2006 13:07 Temat postu:
piszesz ze masz sprawdzone sposoby na to, ale nie wiesz co z tym zrobic. nic na to nie zrobisz. jeden ma obfity okres, jeden nie, jeden ma tydzien, jeden 3 dni. musisz sie przyzwyczaic. moze za jakis czas sie unormuje. opętana - Nie 19 Lut, 2006 20:50 Temat postu:
Ponoć cytryny troche wstrzymują, albo są tabletki tez takie. giraffka - Nie 19 Lut, 2006 20:57 Temat postu:
Jak meczy Cie zbyt obfity okres to mozesz pojsc do ginekologa, on cos sprobuje na to poradzic.Pamietaj jednak ze jesli zaczelas miesiaczkowac niedawno to okres moze sie jeszcze unormowac.Ale w gruncie rzeczy nasty ma racje, kazda dziewczyna podczas okresu traci inna ilosc krwi.Jesli nic sie nie zmieni w Twoim wypadku - niestety, bedziesz musiala poradzic sobie ze zbyt obfitymi okresami :/ zreszta, z tego o kibelku wnioskuje ze uzywasz podpasek, wiec moze warto byloby siegnac po tampony?Nie wymagaja tak czestego zmieniania(oczywiscie przy obfitym okresie powinnas wybrac rozmiar super lub nawet super plus) i sa tysiac razy wygodniejsze. sami10 - Nie 19 Lut, 2006 21:06 Temat postu:
Tampony odpadają, bo jestem za młoda i sie boje ich używać.
Mam nadzieje, że do jutra mi przejdzie.
P.S. Na te bóle najlepsza jest no-spa i budyń czekoladowy jedzony widelcem opętana - Nie 19 Lut, 2006 21:12 Temat postu:
czemu nie łyżką? giraffka - Nie 19 Lut, 2006 21:13 Temat postu:
Ja tamponow uzywam prawie od poczatku!Nie ma czegos takiego jak bycie za mloda na tampony :/ a jezeli boisz sie ich uzywac znajdz kolezanke ktora to robi i podpytaj o wszystko.Chyba ze masz dobry kontakt z mama, to tez moze byc.Poza tym, w kazdym pudelku tamponow jest dokladna instrukcja.Zaufaj mi, tampony to zbawienie.Nigdy nie zalowalam ze zaczelam ich uzywac, a aplikacja naprawde nie jest trudna, mnie sie udalo od razu :] nasty_girl - Nie 19 Lut, 2006 21:13 Temat postu:
mialam 12 lat jak zaczelam ich uzywac i zyje, wiec jak widac nic nie stoi na przeszkodzie. oczywiscie rozmiar super odpada, ale mini spokojnie mozesz nosic. askawtn - Wto 28 Lut, 2006 21:51 Temat postu:
sami10 napisał/a:
P.S. Na te bóle najlepsza jest no-spa i budyń czekoladowy jedzony widelcem
Moim zdaniem no-spa to przereklamowany szajs, który nic nie daje, a ten budyń jedzony koniecznie widelcem to tylko sposób na odwrócenie uwagi od bólu Ale skoro skutkuje, to trzeba stosować, zwłaszcza, że budyń dooobry jest
A na obfity okres, choćbyśmy bardzo chciały, nie pomożemy Keeveek - Czw 02 Mar, 2006 07:54 Temat postu:
budyń lepszy od no-spy? boooooże, ide leczyć dżume herbatką z cytrynką... pechowa ona - Czw 02 Mar, 2006 16:23 Temat postu:
Witam (:
Hmm.. No ja tez mam bardzo obfite okresy i używam tamponów (: Tak jak powiedziała giraffka to jest ZBAWIENIE dziewczyno ;Pp Używając podpasek miałam, chcąc nie chcąc po 45 minutach lekcji czerwoną plame na <za przeproszeniem.> dupie.. ;| Uwierz.. To nie było przyjemne.. (:
Pozdraw!am i życze powodzen!a (; askawtn - Sob 04 Mar, 2006 18:41 Temat postu:
Keeveek napisał/a:
budyń lepszy od no-spy? boooooże, ide leczyć dżume herbatką z cytrynką...
A stosowałeś może kiedyś no-spę na bóle miesiączkowe?? Nie. Więc proszę nie komentuj. Ma... - Nie 05 Mar, 2006 21:17 Temat postu:
Mi też no-spa nie pomaga... POLECAM tak jak poprzedniczki tampony Nie miałam przekonania ale ostatnio zaczęłam używać i naprawdę to proste i przedwszystkim o wiele wygodniejsze od podpaski :/ babiette - Czw 16 Mar, 2006 11:14 Temat postu:
kup podpaski o największej chłonności. nie kąp sie w gorącej wodzie bo to wzmaga krwawienie. a jesli naprawde nie możesz wytrzymać do wizyta u ginekologa i zarzywanie odpowiednich leków powinno pomóc.