Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - depilacja woskiem

joasia1990 - Sob 25 Lut, 2006 22:47
Temat postu: depilacja woskiem
Hej, mam maly problemik. Dzisiaj probowalam wydepilowac sobie nogii plastrami z woskiem ale jakos mi sie to nie udalo. Za kazdym razem wosk zostawal na skorze a wloskow wogole nie usunelam.

Czy ktos wie moze jak powinna wygladac taka depilacja?
TomcioMag - Sob 25 Lut, 2006 23:33
Temat postu:
a więc tako :

masz plaster jeszcze nie rozklejony i pocierasz go w rękach torche czasu odrywasz przylepiasz do nogi na nodze go pocierasz torche czasu i potem raptownie pocno odrywasz i powinno byc dobrze biggrinD
joasia1990 - Sob 25 Lut, 2006 23:36
Temat postu:
heh latwo sie mowi Very Happy zrobilam dokladnie to co napisales i nic Crying or Very sad
TomcioMag - Nie 26 Lut, 2006 09:46
Temat postu:
to moza jak Ci nie cychodzi to popros zeby ktos Ci wyrywal : d bo samemu to zawsze trudniej : d
Shaunri - Nie 26 Lut, 2006 11:20
Temat postu:
Na pewno plastry były nieprzeterminowane ; )?
joasia1990 - Nie 26 Lut, 2006 13:45
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Na pewno plastry były nieprzeterminowane ; )?

Nie, nie byly.
nasty_girl - Nie 26 Lut, 2006 14:12
Temat postu:
kup jakies lepsze, te tansze czasem tak maja..
joasia1990 - Nie 26 Lut, 2006 14:13
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
kup jakies lepsze, te tansze czasem tak maja..

a jakie polecasz?
nasty_girl - Nie 26 Lut, 2006 14:36
Temat postu:
veet
giraffka - Nie 26 Lut, 2006 17:09
Temat postu:
Najlepiej to isc do kosmetyczki, nic nie bedziesz robic a bedzie profesjonalnie wszystko wydepilowane Razz aczkolwiek,zaplacic trzeba to moze juz lepiej skorzystac z plastrow veet :] sa chyba najlepsze
malti - Pon 27 Lut, 2006 12:41
Temat postu:
Ja szczerze mowiac nie widze sensu w goleniu nog w zimie.

Praktycznie caly czas siedze w rajstopach i spodniach, nikt tego nie widzi, ja sie nie przejmuje
i mam jeden problem mniej, nie mecze sie z depilacją

Ogole dopiero jak zrobi się ciepło i odsłonie nogi.
joasia1990 - Wto 28 Lut, 2006 20:27
Temat postu:
malti napisał/a:
Ja szczerze mowiac nie widze sensu w goleniu nog w zimie.

Praktycznie caly czas siedze w rajstopach i spodniach, nikt tego nie widzi, ja sie nie przejmuje
i mam jeden problem mniej, nie mecze sie z depilacją

Ogole dopiero jak zrobi się ciepło i odsłonie nogi.

A na wf-ie? Albo w nieco intymniejszych sytuacjach z chlopakiem? Przeciez wtedy odslaniam nogi! A tak wogole to na sama mysl ze mam jakies wlosy na nogach robi mi sie niedobrze. Blee... Nienawidze tego.
nasty_girl - Wto 28 Lut, 2006 20:42
Temat postu:
no wlasnie, chociazby dla wlasnego samopoczucia niektore musza miec zawsze gladkie nogi.

ale.. jak chlopak kocha, to go nieogolone nogi nie wystrasza ;p byle by nie pokazywac takich publicznie.. hehe ;p
malti - Wto 28 Lut, 2006 23:10
Temat postu:
Nie nie, naprawde tego nie widac tak bardzo. Naszczescie mam tylko taki lekki meszek jasne wloski.

W kazdym razie ja sie z tym dobrze czuje, chłopaka nieposiadam ale na wiosne pewnie depiluje na gładko.
Mroczny_jogurt - Sro 01 Mar, 2006 07:21
Temat postu:
Wosk jest beznadziejny, ja tez nie osiagnelam porzadanego efektu mimo ze robilam to kilka razy.
malti - Wto 07 Mar, 2006 20:23
Temat postu:
Niechciałam zakładać nowego tematu - dopisze się tutaj.

W jaki sposób zapobiegać czerwonym krostkom po goleniu ?

Czytałam, że to zapalenie cebulek włosów przez brud.

Ja użyłam czystej golarki i czystego nożyka i jednak się pojawiły.
Shaunri - Wto 07 Mar, 2006 21:16
Temat postu:
Golić się częściej O_o... Tak na chłopski rozum podchodząc to z czasem przechodzi - Znaczy z czasem, jak się człowiek goli to te krostki się nie pojawiają...
babiette - Czw 16 Mar, 2006 11:11
Temat postu:
trzeba robić pod włos
magda1234 - Sro 22 Mar, 2006 19:44
Temat postu:
Ja ostatnio byłam u kosmetyczki wydepilować sobie woskiem okolice bikini(pierwszy raz:)Nie wiem jak to się robi samemu.Ale następnym razem nie pójde do kosmetyczki.Musiałam zapłacić 50zł,kosmetyczka była niekulturalna, niemiła i niedelikatna a pozatym wyszły mi po tym takie krostki.wprawdzie już znikły.Następnym razem sama spróbuje z plastrami.Zobacze jak to jest
nasty_girl - Czw 23 Mar, 2006 17:25
Temat postu:
ze jedna jest niekulturalna, nie znaczy ze wszystkie takie beda, a ze krostki ci wyszly, tez watpie zeby to byla jej wina. niedelikatna - a co ty chcesz, zeby taki zabieg byl mily i przyjemny?
Gdulcia - Pią 05 Maj, 2006 19:26
Temat postu:
Próbowałam się kiedyś wydepilować woskiem (bodajże z Tanity) i już nigdy więcej tego nie zrobię! Schodzi na tym mnóstwo czasu , miałam czerwone plamy w miejscach mieszków włosowych , a najważniejsze : Boli jak jasna cholera! Mad
nasty_girl - Nie 07 Maj, 2006 19:14
Temat postu:
jezeli dalo to jakis efekt, i na jakis czas jest spokoj z wlosami, to uwierz mi warto troszke przemeczyc sie..
mala_11 - Czw 14 Cze, 2007 19:29
Temat postu:
Dzisiaj też na próbę, użyłam tych plastrów Veet, żeby się przekonać czy nie mam uczelenia.
Jeżeli ono wystąpi, to jak to będzie wyglądać?
joasia1990 - Czw 14 Cze, 2007 19:31
Temat postu:
mala_11 napisał/a:
Dzisiaj też na próbę, użyłam tych plastrów Veet, żeby się przekonać czy nie mam uczelenia.
Jeżeli ono wystąpi, to jak to będzie wyglądać?

u każdego może wyglądać inaczej. jeśli będziesz miała jakieś uczulenie, to na pewno będziesz o tym wiedziała. moga ci wyjśc np. jakieś krostki, zaczerwienienie...
Marcia10 - Pią 15 Cze, 2007 12:14
Temat postu:
Joasia, zaczerwienienie moze wyjsc np. po wyrwaniu wloskow. Wiec... jesli od razu skora bedzie czerwona to znaczy ze to wloski zostaly bolesnie wyrwane. Jak po ok. 24 godzinach zaczerwienienie zniknie, znaczy ze z bolu. Jesli nie, mozna teoretycznie stwierdzic ze to uczulenie.
mala_11 - Sob 16 Cze, 2007 14:57
Temat postu:
Dzisiaj coś skiepściłam. Mam teraz czerwone chrosty Sad Co robić?\
Za pierwszym razem nie było żadnych.

Do Joasi, która założyła temat : Jak pierwszy raz próbowałam, to oderwałam szybko i wszystko wyszło ok. Może powinnaś szybciej odrywać?
nasty_girl - Sob 16 Cze, 2007 18:43
Temat postu:
to podrażnienie skóry, nic na to nie poradzisz, i też nie umrzesz od tego.
joasia1990 - Sob 16 Cze, 2007 21:14
Temat postu:
Nie wiem czy szybciej. Teraz mam depilator więc sie tym nei przejmuje Smile
Anonymous - Nie 17 Cze, 2007 11:01
Temat postu:
A powiedzcie coś o depilowaniu miejsc intymnych.
joasia1990 - Nie 17 Cze, 2007 11:46
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
A powiedzcie coś o depilowaniu miejsc intymnych.

te miejsca, które są bardzoej oddalone "od środka" (czyli mniej wrażliwe) "załatwiam" depilatorem, a reszte maszynką . potem dezynfekuje wszytsko tonikiem z alkoholem żeby nie wychodziły krosty.
nasty_girl - Nie 17 Cze, 2007 11:47
Temat postu:
auuuuuuuuuu
Anonymous - Nie 17 Cze, 2007 15:44
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
miejsca, które są bardzoej oddalone "od środka" (czyli mniej wrażliwe) "załatwiam" depilatorem, a reszte maszynką . potem dezynfekuje wszytsko tonikiem z alkoholem żeby nie wychodziły krosty.

Maszynka jest o dupe rozbić. Więc co z tym "środkiem".
joasia1990 - Nie 17 Cze, 2007 16:17
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
Maszynka jest o dupe rozbić. Więc co z tym "środkiem".

sory ale nie rozumem o co ci chodzi
Anonymous - Wto 19 Cze, 2007 16:34
Temat postu:
No bo maszynką to tak nie za fajnie. Pomyśl co z tym się dzieje na drugi dzień. Jaśniej mówiąc: odrosty. Potem z nimi już jest ciężko.
joasia1990 - Wto 19 Cze, 2007 17:36
Temat postu:
Dlatego brzegi depiluje depilatorem, tam niżej (wargi romowe) maszynką (woskiem i depilatorem nie daje rady bo za bardzo boli), a na środku zostawiam grubszy pasek, żeby nie było odrostów Smile

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group