Na luzie... - Emblematy i nicki! menek - Nie 13 Lip, 2003 12:43 Temat postu: Emblematy i nicki!
Witajcie!
W tym temacie poruszam temat emblematów i nicków.
Oceniamy emblematy i nicki.
Ja na ocene wystawiam tylo mój nick, bo emblemat jest robiony paintem, a takie kolory to specjalnie żebym był rozpoznawany Histroria mojego nicka:
Mój nick to menek kiedyś był to menuś a w internecie mi się przyjął menek i menek3.
Keidyś dawno, dawno temu chyba w 1 albo 2 klasie wraz z najlepszym (wtedy) koegą Sławkiem wymyślaliśmy sobie przezwiska.
Noi razem mieliśmy nicki:
menek, menus, men, menu...
Nobo wiecie MEM!!!!
A wasze? Marcinek - Nie 13 Lip, 2003 16:11 Temat postu:
Mój nick pochodzi od nazwiska- Koralewski
A emblemat zrobiłem w programie Jasc Animation Shop, nie jest on jakiś specjalnie ładny, ale wiecie na forum emblemat może mieć tylko ileśtam kb, więc bardzo mało . Ulka - Nie 13 Lip, 2003 22:38 Temat postu:
A mój nick to moje imie. A emblemat jest z galeri dziecie.best deg - Pon 14 Lip, 2003 19:15 Temat postu:
Czy nie uważacie, że mój tygrysek jest... garbaty? Marcinek - Pon 14 Lip, 2003 20:31 Temat postu:
deg napisał/a:
Czy nie uważacie, że mój tygrysek jest... garbaty?
Może... katarzyna - Nie 20 Lip, 2003 18:46 Temat postu:
a muj nik jest poprostu od imienia Lilly - Wto 19 Sie, 2003 09:51 Temat postu:
Historia nicka:
Kiedyś w necie mialam nick taki jak moje imię: Lila. Potem przeżuciłam się na Lila_11. Ale znowu to mi sie znudziło, więc zmieniłam na Lila znów. Potem pomyślałam, że zacznę trochę okłamywać, że zamieszkałam w USA, więc zmieniłam nick na Lily. Ale szybko powiedziałam wszystkim znajomym, że kłamałam (czego nidy już nie zrobie, bo poniosłam już swoje konsekwencje). Ale ten nick wydał mi sie jakiś tandetny, więc postanowiłam zmienić se go. Ale pomyslałam, że po co zmieniać zaraz cały nick, więc dodałam jedną literę : L. I tak powstalo Lilly, które mi sie tak podoba, że chyba go będę mieć zawsze. Czasami jestem też Jackie (m.in. na chatach). Mam wielką słabość do angielskich nazw.
A embelemat:
To jak sie trafi jakiś fajny, to go biorę.
Iśka - Wto 19 Sie, 2003 14:14 Temat postu:
Historia mojego nicka jest prosta:
Moja mama ma na imię Iwona. Babcie, dziadkowie i całe to starsze pokolenie mówi na mnie Iwonka (jak im się pomyli, oczywiście ) Ciotki, wujkowie, mama, tata mówią Natalia lub Natasza.
Natalia wydawało mi się głupie jak na nick, Natasza przestarzałe, więc postanowiłam coś zrobić z Iwonką . No i, że akurat miałam skłonność do zdrobnień wymyśliłam sobie Iśka . Najpierw przez głowę przeleciały mi Iwa, Iva, Inia, Iwonuś, Iwuś, Ika, Ikuś... i właśnie od ostatniego powstało Iśka... przekręcałam literki, sylaby, wkońcu u zmieniłam na a I powstało Iśka ... Narvana - Wto 19 Sie, 2003 14:29 Temat postu: ...
NARVANA- oczywiście powstało od Nirvany czyli od mojego ukochanego zespolu!
A co do emblematu to Paint Shop Pro no i fotka Kurcika...taki zamyslony jak zwykle piekny! Kamix - Wto 19 Sie, 2003 15:38 Temat postu:
A ja mam na kazdym forum inna ksywe i innych nie zdradze ale wszystkie wymyslili mi koledzy i kolezanki ta akurat przyszla dziewczyna ktura bardzo kocham a ona mnie a avantarka znalazlem w necie Anonymous - Wto 19 Sie, 2003 16:21 Temat postu:
A mój nick to moje imie.
A mój emblemacik z galerii Anonymous - Sro 20 Sie, 2003 12:13 Temat postu:
Mój nick to składanka mojej ulubionej rasy Tolkiena z moim elfim imionem, które określa także jedną z gwiazd Ardy.
A obrazek znalazłam na stronie poświęconej Chobits- mojej ulubionej mandze. Anonymous - Sro 20 Sie, 2003 12:17 Temat postu:
Moja ksywa to teraz Nena, ale nie zmieniłam, żeby... nie wiem, może jeszcze zmienie A Nene było z takiej gry, flashowej wprawdzie, ale bardzo fajnej. Jednak niektórzy mięli wątpliwości do tego czy jestem tak zwane "k czy m". Zmieniłam więc na Nena, żeby nie było wąpliwości. A emblemat zrobiłam dawno temu. Bike_chan - Sob 23 Sie, 2003 09:45 Temat postu:
Historia mojego nicka jest bardzo prosta: któregos pieknro razu, kiedy czytałam sobie taka jedna mangę: Lain, to wpadłam na pomysła, żeby wykorzystac imię występującego tam pieska: bike chan... i tak juz zostało
A emblemat nie pamietam skąd mam, chyba z jakiegos bloga. Ale czyż nie jest słodki? Kamix - Sob 23 Sie, 2003 10:47 Temat postu:
A jak sie teraz muj emblemacik podoba ?? Kornelia - Nie 24 Sie, 2003 18:56 Temat postu:
Zawsze uzywalm nica jajo. Wymyslili go moi koledzy od nazwiska -skorupa i do dzisiaj go uwywam w kregu znajomych z miasta (przykladem jest Blanka ktora w ktoryms ze swoich postow tak sie do mnie zwrocila) ale ostatnio bardzo spodobalo mi sie imie Kornelia - bo naprawde ma na imie Teresa - wiec dlam je sobie jako nick i chociaz teraz chetnie bym zmienila na nick od imienia - tereha- to boje sie, ze wtedy juz nikt mnie nie rozpozna...
a emblemat to jeden z bardziej udanych moich pomyslow przynajmniej wedlug mnie i dobrze sie z nim czuje
mianowicie ta dziewczyna na zdjeciu (wybranym z bardzo wielu) to nie ja tylko Lana Lang (kristin Kreuk) z mojego ukochahnego serialu Tajemnic Smallville (goraco polecam srody 21.40 tvn)!prosze o ocene mojego emblematu i podpisu
z gory dzieki
a i jesli ten post otworzy ktorys fanow Tajemnic... to bardzo prosze o kontakt ze mna mysle, ze byla by to ciekawa rozmowai byc moze znajomosc Alice_10 - Sob 30 Sie, 2003 15:20 Temat postu:
coz...wszyscy tak pisza te swoje historie wiec teraz moja kolej Tak naprawde mam na imie Alicja a nick Alice_10 powstal tak:
Pare miesiecy temu gadalismy sobie z Nene (tez lubie ta gre)i ona zaczela na mnie mowic Alice,wiec to ona wymyslila mi nick,wczesniej mialam nick Alissja,parvati_10,Alula(na chatach) .A emblemat pochodzi z mojej strony Xesquio - Sob 30 Sie, 2003 15:30 Temat postu:
Wiec kiedyś jak jeszcze niemiałem neta, chodziłem do kafejki i grałem z kumplami w gre Counter Strike. Kafejka ta miała swojego mistrza który miał ksywe Mosquito. Po miesiącu treningu wyzwałem go na pojedynek sam na sam i wygrałem. Kumple którzy oglądali walke mówili ( wykapany masquito i chcieli tak namnie wołać Mały Mosquito ale sie sprzeciwiłem i powiedziałem że bede miał ksywe Xesquio i tak mi już zostało . Koniec
P.S. zmienilem posta poniewaz moj emblemat ulegl zmianie ;] moj emblemat przedstawia zfazowanego taikoubou na ktorego sie mowi potocznie bouchan ^^. Pozdro Anonymous - Sro 01 Paź, 2003 10:30 Temat postu:
ja swoj nick wymyslilam a poniewarz mam dosc szczegulne imie ktos mogl by mne rozpoznac wiec mam taki nic a emblemant czy jak to sie pisze wzielam z galeri bo strasznie mi sie spodobal
p.s mam na imie róża Akacja12 - Sro 01 Paź, 2003 10:32 Temat postu:
oj zapomnialam sie zalogowac ten gosciu to ja Nelya - Czw 22 Sty, 2004 21:25 Temat postu:
Nelya... oj, długa historia. Wymyśliłam ją podczas rejestracji na czacie. Potrzebny nick był zajęty, więc na prędce przypomniałam sobie wymyśloną kiedyś "Nelię". Z racji mojej fascynazji anglikanizacją i zmieniłam na ygrek, i tak juz pozostało.
Avatar przedstawia moją Ś. P. Shoyru Entreen. Wykonała go Neko. Mam też inny avatar ale niestety większy CHOMICZKAAA - Nie 01 Lut, 2004 18:36 Temat postu:
Ja bardzo lubie chomiczki i ciągle o nich paple mojej koleżance(ona też je lubi,ale nie tak bardzo jak ja) i ona kiedyś mnie nazwała chomiczką.No i tak powstał mój nick! Gladiatorpl - Nie 01 Lut, 2004 20:31 Temat postu:
a moj nick sie wziął z feri bo tam mnie tak nazwali Zbychu_madafaka_ - Pią 09 Kwi, 2004 22:45 Temat postu:
A mój nik wziął się z nikąt.Od tak chciałem wstąpić do tego forum dlatego coś na biegu wymyśliłem.Oczywiście wiem , że każdy sobie myśli , że to głupie.Ale ja właśnie takie lubie.Szukałem czegoś bardziej idiotycznego , ale no cóż , jak narazie zostańmy przy tym.A jeśli chodzi o mój avantarek , to wziąłem go z mojego najlepszego filmu na świecie.A nazywa się Ichi the Killer ( jeden z najbrutalniejszych filmów Japonia).Bardzo spodobała mi się postać Kakchiry ( patrz mój avantar) , dlatego zamieściłem go tu.Jak was to ciekawi moge coś o nim powiedzieć.Jest on 100% masochistą , i pracuje w największej mafii w Japonii czyli Yakuzy.No to już koniec bo się rozpisałem [/b] Myszorka - Sob 10 Kwi, 2004 08:31 Temat postu: odp
[b:]Historia mojego nicka[/b:] :
Z poczatku nazywano mnie po prostu Kaska ( 1-2 )
W klasie trzeciej chlopacy z mojej klasy wymyslili pseudo Zielona - od nazwiska ZIElezinska . Moja kolezanka powiedziala , ze jestem szurnieta jak doda z baru i wyszlo przezwisko dodzia . Ale raz w naszej szkole byla mysz ja sie strasznie przestraszylam i zaczelam wchodzic na krzeslo . Od tego moja kolezanka i koledzy zaczeli mnie nazywac MYSZORKA i tak narazie jest . _szyszka - Sob 10 Kwi, 2004 08:38 Temat postu:
Mój nick to szyszka :Nawet nie wiem skąd mam taki nick ale mi się spodobał no i taki mam
A emblemat mam z dzieci best z galeriii Zbychu_madafaka_ - Sob 10 Kwi, 2004 15:18 Temat postu:
Nie lubie brać avantarków z galerii , bo raczej nie wtrafiają w moje gusta.Wole sam sobie przerobić ( w paincie , a jak ;> ).Troche trudu , ale wysiłek się opłaca. . rodzynka - Wto 13 Kwi, 2004 13:42 Temat postu:
rodzynka... bo tak na mnie mówią, w 6 klasie byłam jedyną dziewczyna w klasie ( czyli "rodzynkiem" ) no i tak jakoś zostało. Emblemat to kawałek banera z mojego bloga. Anonymous - Wto 13 Kwi, 2004 14:04 Temat postu:
Niedawno zmieniłam avaterek, bo teraz taka moda chyba, wszyscy chociaż raz zmienili, a ja cały czas miałam stary... Zmieniłam go na twarz Taleny Atfield, byłej basistki Kittie, bo to bardzo ładna dziewczyna. Moja ksywa na forum to Nena (historię napisałam już wcześniej), ale w szerszych kręgach mam ksywę Intro. Wzięło się od intra z którejś tam płyty Nirvany. Anonymous - Sro 14 Lip, 2004 19:45 Temat postu:
nick daq było davo,dawo a zeczywiście mam na imię Dawid
A emblemat w necie znalazłem panienka_wierzba - Czw 15 Lip, 2004 10:08 Temat postu:
hm... mój nick wziął się z tego że oniegdaj kiedy jeszcze wpadałam na czaty (typu tolkien, ciężka muza, albo fantasyczne) miałąm sesję Dnd (na czacie) z kolegami i koleżankami, mój nick był wtedy nickiem "panienka_elfka" ale jedna z czarodziejek rpzypadkiem zmieniła mnie w wierzbę, spodobała mi się ta zmiana to zmieniłam nick =], troche to "fantastyczne" takie bardziej no ale cuż... a avatarek mam jeden i ten sam od samego początku, a dlaczego akurat ten? poniewaz gdy pierwszy raz go zobaczyłyam, nie wiadomo czemu spadłam z krzesła... Iśka - Sob 17 Lip, 2004 13:52 Temat postu:
Ja też mam ten sam avatarek od początku, ale na każdym forum inny ... I jest on oczywiście z galerii dzieci.online Ale teraz tak siem zastanawiam, czy nie zmienić Kania - Sob 17 Lip, 2004 19:38 Temat postu:
Mój nick stworzyło cztero letnie dziecko- moja siostrzenica gdy miała rok mówła na mnieKania zamiast Karolina potem wszyscy w domu tak na mnie mówili.Stało się to moim przezwiskiem,No i mam nick Fajermonka - Pią 10 Wrz, 2004 20:35 Temat postu:
U mnie nik wziął się od ognia... a monka to nie wiem skąd, po prostu tak mnie zaczeli przezywać w szkole... Girl Zone - Sob 25 Wrz, 2004 23:01 Temat postu:
Moj nik pochodzi od nazwy firmy rerorter(mojej ulubionej)
podpisują ubrania :
fynky girl , reporter sport , rerorter i girl zone
stąd ta nazwa
Girl Zone - Sob 25 Wrz, 2004 23:04 Temat postu:
a i avatar od mojej ulubionej gazety
WITCH
Anonymous - Nie 26 Wrz, 2004 06:32 Temat postu:
Witam.
Jeśli chodzi o nick, to parę ładnych lat temu (minimum 3, ale dokładnie nie jestem w stanie powiedzieć) na szkolnych komputerach był zainstalowany program o nazwie IRC. Rozwinięcie skrótu: Internet Relay Chat. Chyba nie muszę więcej o nim mówić. Domyślnie wpisany był nick po jakowejś dziewczynie - KoTeCzEk^ ... No i tak mi zostało. Prawie po roku zmieniłem go na KoT, ponieważ uważałem ten nick za bardziej męski...(czyt. odzywało się do mnie sporo osobników tej samej płci ) No i tak zostało. Emblemat? To avatar na dwóch bRPG, na których gram.
Pozdrawiam Anonymous - Nie 26 Wrz, 2004 11:19 Temat postu:
Mój nick jest z gry
Jedi Outcast 2 i Jedi Academy.
A na avatarze mam Morrigan, postać z komiksów Marvela. Anonymous - Nie 26 Wrz, 2004 14:49 Temat postu:
Ale niedlugo i tak bedzie inny, co nie, Tav? zazulita - Wto 28 Wrz, 2004 19:11 Temat postu:
Historia mojego nicka
Kiedyś jak byłam w Hiszpanii u znajomych, wszyscy nazywali mnie tam zazulita. Bardzo spodobało mi się to przezwisko i używam go teraz. mroweczka - Sob 02 Paź, 2004 21:28 Temat postu:
W 5 klasie wszyscy za sprawą mojego wzrostu zaczęli nazywać mnie Mrówa I tak zostało, prawie wszędzie jestem mroweczka. A emblemat-albo mam kłapoucha,albo tego ptaszka(:>) albo dalmatka. One są takie biedne i tak na mnie patrzały a ten osiołek najbardziej no i musiałam go wybrać klacz - Nie 03 Paź, 2004 11:39 Temat postu:
Mojego nicka ani avataru komentować chyba nie muszę? w każdym razie kocham konie i jeżdżę w stylu western(z tąd avatar ) Naomi - Pon 04 Paź, 2004 20:25 Temat postu:
Mój nick... Hmm...
Uwazam, ze jestem poprostu młoda i caaałe zycie przedemną
A mój avatar... Hmmm... Lubie avatary z ładnymi postaciami
Chciałam go nawet zmienić <nick>, ale nie wiem czy nie strace wszystkich danych itp., i nie wiem, czy uytkownicy będą wiedzieli kim jestem. Malvina - Wto 05 Paź, 2004 12:00 Temat postu:
Ja mam nick od imienia ... łatwo się domyslic ;p
A avatar ... tak sobie kiedyś chodziłam po internecie i znalazłam go .. spodobal mi się Juwenta - Wto 05 Paź, 2004 19:32 Temat postu:
Mój nick to rzymska Bogini Młodości-odpowiednik greckiej Hebe a avatarek to kwiateczki, bo je bardzo lubie