Dzieci OnLine

SEKS - błona.

pechowa ona - Nie 26 Mar, 2006 11:41
Temat postu: błona.
Witam.
Mam pytanie. Czy dziewczyna sama może przebić sobie błone dziewiczą jakimś przedmiotem.? Jeśli tak, to jakim.?
monia7711 - Nie 26 Mar, 2006 11:57
Temat postu:
Można to zrobic ale po co ?? Po co ci to potrzebne nie mozesz poczekac ??
Shaunri - Nie 26 Mar, 2006 12:10
Temat postu:
Tak, może. Wystarczy jaki ogórek, coś długiego i wystarczająco wytrzymałego żeby się nie połamało - Tak, tak, banan jest złym wyjściem : )
pechowa ona - Nie 26 Mar, 2006 12:44
Temat postu:
dzięki. (:
hmm. ale nie powiedziałam, że ja chce to zrobić. (: tylko tak pytam. Wink
aaa. jeśli już jakaś dziewczyna się na to zdecyduje, to skąd ma wiedzieć czy już to zrobiła.?
Shaunri - Nie 26 Mar, 2006 13:22
Temat postu:
Będę miły:

1) Poczujesz ból, dosyć mocny.
2) Będziesz krwawić
3) Jak włożysz sobie palec między nogi to nie zatrzyma się na błonie - Bo jej nie będzie. Błonę możesz spokojnie wyczuć palcami.[/b]
pechowa ona - Nie 26 Mar, 2006 13:43
Temat postu:
Właśnie pytałam o to, bo moja bliska przyjaciółka z którą znam się od dziecka sie masturbuje. I kilka dni temu jak u niej byłam to mówiła mi, że tym razem użyła szczotki (tzn. rączki od szczotki do włosów). Określiła to tak, że szczotka zatrzymała się w pewnym momencie i dalej NIC. Kłuło ją tą i bolało ale w pewnym momencie przeszło.. I następnym razem nie było żadnego bólu ani nigdzie się nie zatrzymała.. Dlatego też ona teraz martwi się, że przerwała błonę dziewiczą.. Ale nie krwawiła.. Czy to możliwe, że ją przerwała.?

P.S: Z tą szczotką sama się ździwiłam ;D
Keeveek - Nie 26 Mar, 2006 15:17
Temat postu:
nie musisz mówić o sobie w trzeciej osobie, my naprawdę rozumiemy Twój problem
pechowa ona - Nie 26 Mar, 2006 15:39
Temat postu:
Hm. (: Przyjaciołom powinno się pomagać, nie.? ;>
Keeveek - Nie 26 Mar, 2006 15:41
Temat postu:
Rolling Eyes
nasty_girl - Nie 26 Mar, 2006 15:52
Temat postu:
a w jaki sposob chcesz jej pomoc? jak juz to chyba mozesz zajrzec,i zobaczyc czy ma blone czy nie <lol> shunari, owszem moze bolec, ale to nie jest regula, niektorych nie boli, i krwawic tez nie musi.
Keeveek - Nie 26 Mar, 2006 15:53
Temat postu:
boże, czemu SHUNARI?

możesz jej dziewczyno sprawdzić czy ma błone organoleptycznie
nasty_girl - Nie 26 Mar, 2006 16:05
Temat postu:
to w czym chce pomoc, jest do niej, bo napisala ze kolezankom trzeba pomagac, do shunariego jest czesc, o bolu podczas przebijania blony dziewiczej, czytanie ze zrozumieniem sie klania.
Keeveek - Nie 26 Mar, 2006 16:07
Temat postu:
przeczytaj jego nick, chociaż raz, powoli..
nasty_girl - Nie 26 Mar, 2006 16:20
Temat postu:
no niech bedzie, shaunri
Shaunri - Nie 26 Mar, 2006 17:54
Temat postu:
Keeveek - Dzięki ; )

pechowa - Czy przerwała? Dziwne by było gdyby nie przerwała, bla bla bla zależy niby od długości szczotki, ale jak się na czymś (w domyśle błonie dziewiczej) zatrzymało, a potem przeszło, to chyba logiczne.

PS: Zapytaj rodziców o jakąś książkę dot. dojrzewania, bo do cholery o niczym nie masz pojęcia, gdzie ta nauka o wychowaniu seksualnym się podziałaO_o?[/center]
joasia1990 - Nie 26 Mar, 2006 18:06
Temat postu:
Czasmi niektore dziewczyny maja tak cieka blone dziewicza ze przebija sie ona podczas jazdy na rowerze a nawet cwiczen na wfie. A krwawienie i bol nie zawsze wystepuja.
nasty_girl - Nie 26 Mar, 2006 18:20
Temat postu:
Shaunri wychowanie seksualne w szkolach? moze powiesz, ze ty z niego sie czego kolwiek dowiedziales? bo ja owszem, dowiedzialam sie, ze nie powinno sie uprawiac seksu przed slubem, ze jedyna dobra metoda antykoncepcyjna jest nie uprawianie seksu, itd itp. aha i nauczylam sie prawie na pamiec filmu ktory nam babka puszczala co tydzien, ale zawsze patrzylysmy na niego pod innym katem.
Yarpen_Abbil - Nie 26 Mar, 2006 18:59
Temat postu:
Nasty - otóż to Wink ...

Szczęście, że WDŻWR (Wychowanie Do Życia W Rodzinie), które ma nam bodaj zastąpić edukację seksualną w szkole miałem tylko przez pierwsze półrocze... Doskonale sprecyzowałaś to, czego i ja się dowiedziałem na lekcjach... (Może my mamy tę samą nauczycielke, a nawet nie wiemy?! biggrin biggrin biggrin )

Tak to już jest - nie dość, że ta edukacja jest mocno spóźniona, to jeszcze niepełna (totalny brak konkretnych informacji na temat np. antykoncepcji - u nas wspomniano tylko jakie metody istnieją ze szczególnym naciskiem na kalendarzyk, bez podania żadnych informacji odnośnie ich skuteczności, etc.), niekompetentna (typu tekst "plemnik żyje do 72 godzin - w ciele kobiety znacznie dłużej" - genialne, nie?? biggrin ) i "ukatolicyzowana" ("Dzieci, nie uprawiajcie seksu przed ślubem!!!")...

A teraz jak się PiS-iory dopchały do władzy, to już można totalnie pomarzyć o "normalnej" edukacji seksualnej w szkołach...
The_Great_Vlad - Nie 26 Mar, 2006 19:04
Temat postu:
Najlepsza metoda antykoncepcji to lezenie krzyzem!
I jak w tym kraju ma byc normalnie...
nasty_girl - Nie 26 Mar, 2006 19:14
Temat postu:
ojj raczej nie mamy, na szczescie takiego przedmiotu juz nie mam, zreszta kto to widzial zeby wychowania do zycia w rodzinie uczyla, zreszta pewnie wieksza czesc jej uczniow wie wiecej o seksie od niej.
Shaunri - Nie 26 Mar, 2006 20:01
Temat postu:
Eee... To macie pecha, albo ja mialem szczęście - dużo się dowiezdziałem - wszelkie możliwe metody antykoncepcji + jak korzystać + techniki zastępujące seks + wszelkie sprawy dot. kobiet, mężczyzn, a'la błona dziewicza, miesiączka i tak dalej.

Możę miałem po prostu genialną nauczycięlkę.
Yarpen_Abbil - Nie 26 Mar, 2006 20:07
Temat postu:
Shaunri: Pozazdrościć - więcej nie powiem... biggrin
sami10 - Nie 02 Kwi, 2006 17:26
Temat postu:
Też mam WDŻ w szkole. moja kumpela poprowadziła ją za nauczycielke!!
nasty_girl - Nie 02 Kwi, 2006 18:04
Temat postu:
12 latka wie wiecej o seksie niz nauczycielka?
Tremere - Nie 02 Kwi, 2006 19:50
Temat postu:
sami10 napisał/a:
Też mam WDŻ w szkole. moja kumpela poprowadziła ją za nauczycielke!!

wiedz praktyczna, czy teoretyczna? Razz
Yarpen_Abbil - Pon 03 Kwi, 2006 11:36
Temat postu:
Pewnie i jedna i druga... biggrin
Lord Abbadon666 - Sro 05 Kwi, 2006 18:48
Temat postu:
Zdziwilibyście sie jeszcze że to możliwe... JA z kumplem przygotowujemy na każdą lekcjejakieś odjechane referaty bo babce sie poprostu niechce.... no a tak pozatym to słyszymy że SEX!!! TAK!!! SEX!!! jest wielkim zagrożeniem jeśli sie go uprawia przed ślubem.... wiecie katolicka szkoła..... Niestety do niej chodze bo musze, bo mnie starsi nie przepiszą.... A jak sie Kaczory i POPIS dorwali do rządzenia to zachwile cenzura k***** wejdzie......

PS. Referaty oparte na książkach i doświadczeniu życiowym(bardzo małym ale zawsze coś
)
Shaunri - Sro 05 Kwi, 2006 19:49
Temat postu:
"A jak sie Kaczory i POPIS dorwali do rządzenia to zachwile cenzura k***** wejdzie......" Widać że wiedza oparta na zasłyszanych w szkole bzdurach...
Yarpen_Abbil - Czw 06 Kwi, 2006 20:04
Temat postu:
Shaunri - otóż to.. Wink
Shaunri - Czw 06 Kwi, 2006 21:07
Temat postu:
Yarpen - Ho, jak znam życie aluzja co do mojej wiedzy na temat łechtaczki? Stare czasy : )
Elun - Pią 07 Kwi, 2006 09:09
Temat postu:
Cytat:
A czym w rzeczywistości jest błona dziewicza?

To niewielki fragment błony śluzowej otaczający wejście do pochwy. Jest ona zbudowana z włókien elastycznych i kolagenowych tkanki łącznej. Istnieje szereg anatomicznych odmian prawidłowej błony dziewiczej u dziewcząt. Budowa błony dziewiczej zależy od wielu czynników, między innymi od zmian wrodzonych, odmienności rasowych, wpływu hormonów, okresu gojenia się po urazie lub zakażeniu. W czasie rozwoju od niemowlęctwa do okresu dojrzewania, zmienia swój wygląd i grubość. W okresie dojrzewania, gdy wzrasta stężenie estrogenów (kobiecych hormonów płciowych), staje się grubsza i bardziej postrzępiona. Natura wyposażyła w nią kobiety nie po to, by świadczyła o ich moralnym prowadzeniu się czy była wskaźnikiem przydatności do zamążpójścia. To zamysł natury mający chronić niedojrzałą kobietę i jej wewnętrzne narządy płciowe przed czymkolwiek mogącym uniemożliwić późniejsze urodzenie dziecka - od chorobotwórczych drobnoustrojów począwszy, na dziwnych, niebezpiecznych i chorych pomysłach kończąc.

Błona dziewicza nie może oczywiście całkiem zamykać wejścia do pochwy, bo musi być jakieś ujście dla wydzielin powstających w drogach rodnych. Wydzieliny miesiączkowe i inne, powstałe np. w wyniku stanów zapalnych, wydostają się na zewnątrz przez otwór lub otwory w błonie. I oczywiście nie jest żadną zaporą dla plemników – seks z dziewicą nie chroni przed zapłodnieniem!
Wielkość otworu jest różna u różnych dziewcząt. Ze względu na kształt otworu rozróżnia się błonę: pierścieniowatą, półksiężycowatą, strzępiastą, płatowatą, mięsistą, sitowatą. Czasem jest to jeden tak duży otwór, że błona nie ulega przerwaniu przy pierwszym stosunku, tylko po prostu otwór zostaje powiększony(szczególnie, gdy jest to błona półksiężycowata). Czasem błona jest perforowana, czyli jak sito. Czasem jest cienka, a czasem gruba, a nawet przerośnięta. I od tego wszystkiego zależy, co się z nią stanie przy pierwszym stosunku seksualnym (rozerwanie błony to defloracja).
Niekiedy ani mężczyzna ani kobieta w ogóle nie czują zapory i nic nie musi pękać, nie ma ani bólu ani krwi, tak jakby w ogóle błony dziewiczej nie było. Niekiedy dochodzi do wyraźnego przebicia i pojawia się parę kropli krwi (błona jest ukrwiona). Błona dziewicza może być na tyle mocna, że jej przerwanie jest bolesne. Niekiedy niestety kończy się interwencją lekarza, bo przerośnięta błona nie chce się przerwać a uczynienie tego na siłę doprowadza do krwotoku. Takie wypadki zdarzają się niezwykle rzadko, ale uczciwie trzeba powiedzieć, że zdarzają się. Jest na to jedna rada. Zanim rozpocznie się życie seksualne, trzeba trafić choć raz do ginekologa. Ten przy rutynowym badaniu uprzedzi dziewczynę o takiej możliwości i na jej życzenie zaradzi temu. Nic też nie stoi na przeszkodzie, by zapytać podczas takiej wizyty, jaka jest Twoja błona dziewicza - to bardzo mądre pytanie. Bo jeśli jest ona bardzo gruba, lekarz może ją delikatnie naciąć, co uchroni przez bolesnym "pierwszym razem".Zdarza się jednak, że nic nie wskazuje na kłopoty, a po przerwaniu błony dziewczyna długo krwawi. Oznacza to, że jakieś naczynie krwionośne zostało niefortunnie przerwane i upływ krwi nie może samoistnie się skończyć, tak jak to bywa normalnie. Wtedy niezbędne jest zamknięcie takiego naczynia.

fragment tekstu ze strony:
http://www.nastolatek.pl/pokaz.php?a=art&ida=2077
Yarpen_Abbil - Pią 07 Kwi, 2006 15:12
Temat postu:
@Shaunri: Nie była to żadna aluzja, ale "Tajne Warsztaty z Seksuologii" to brzmi dumnie... biggrin

@Elun: Nie ty jedna wpadłaś na nastolatka.pl - tyle, że ja o nim zapomniałem - Ty o nim pamiętałeś - i chwała Ci za to... biggrin
Shaunri - Pią 07 Kwi, 2006 17:39
Temat postu:
Yarpen - Ho, trza się gdzieś pochwaić, dzięki za termin : )
mistle - Pią 28 Kwi, 2006 18:08
Temat postu:
jeszcze jadna rzecz chcialam zauwazyc
Cytat:
A czym w rzeczywistości jest błona dziewicza?

To niewielki fragment błony śluzowej otaczający wejście do pochwy.
blona nie jest gdzies gleboko tylko przy samym wejsciu do pochwy.to nie zalezy od dlugosci(z paru postow mozna bylo to wywnioskowac,nie chce mi sie cytowac) ale od grubosci przedmiotu
Papierowa Tęcza - Czw 19 Paź, 2006 23:25
Temat postu:
pechowa ona napisał/a:
aaa. jeśli już jakaś dziewczyna się na to zdecyduje, to skąd ma wiedzieć czy już to zrobiła.?

nie słuchaj tych głupców! prawda jest taka, że aby to zrobić pierw musisz się zgłosić do wielkiego szamana lasu, który przebłąga wielkie krwawe kopyto, abyś mogła stracić dziewictwo bez stosunku seksualnego. Wtedy musisz jeszcze oddać cześć czarnej krowie w kropki bordo oddając jej swoje osocze, a następnie skoczyć trzy razy z mostu, żeby przekonać się iż wielkie kopyto wysłuchało twych próśb.
opętana - Czw 19 Paź, 2006 23:28
Temat postu:
Ty idz skoczyc raz i wróc przeczytac co napisałes ; DDD
Laki - Pią 20 Paź, 2006 14:39
Temat postu:
Papierowa Tęcza, Uważaj bo tak zrobi Razz
Nikita - Pią 20 Paź, 2006 15:31
Temat postu:
Wątpię, temat z marca. Zamykam. ^^

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group