Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - czy ja dojrzeje

barbi13 - Pon 17 Kwi, 2006 22:41
Temat postu: czy ja dojrzeje
skończyłam 13 lat jestem dobrze rozwiniętą dziewczyną(168cm biust 75b)od ponad roku mam okres mój problem polega na tym że nie mam jeszcze owłosienia łonowego nawet jednego włoska czasami się tego wstydzę gdy na basenie obserwuje moje przebierające się kolezanki które wszystkie TO juz mają i są zdziwione że w moim wieku jeszcze TEGO nie mam mówią że im TO pojawiło sie około 2 lat temu czy naprawdę jest to możliwe.
dziewczyny proszę napiszcie kiedy pojawiło się u was owłosienie ile miałyście lat
czy ze mną jest wszystko ok
Tremere - Wto 18 Kwi, 2006 00:57
Temat postu:
Wszystko ok. Ja bym sie na twoim miejscu cieszyłą, ale cóż.
Keeveek - Wto 18 Kwi, 2006 08:52
Temat postu:
spójrz na to z tej strony: będziesz mogła ubierać bardziej skąpą bieliznę na basen, nad jezioro bez potrzeby golenia się Razz poza tym spora część facetów woli skąpo "obrośnięte" łono kobiety. Poza tym jeszcze masz czas na to, aby włosy Ci urosły. Co tu dodać, ciesz się póki możesz
Shaunri - Wto 18 Kwi, 2006 09:19
Temat postu:
Ależ masz problem.... Akurat Tremere i Keeveek mają tutaj rację (Kurczę.... ; ) ), za rok, dwa lata twoje znajome będą narzekały, że mają owłosienie łonowe, bo się trza golić, bo to niewygoda, bo to coś tam - A Ty będziesz sobie paradować przed nimi bez niczego : P
nasty_girl - Sro 19 Kwi, 2006 08:08
Temat postu:
no wlasnie, wiele dziewczyn by chcialo tak. jescze kiedys to docenisz, albo bedziesz zalowac, ze jednak urosly..
Ambra - Sro 19 Kwi, 2006 09:16
Temat postu:
Powinnaś iśc do lekaza. Jak już mocno dojrzewasz, a nie masz owłosienia, to powinien się tym zająć lekarz. Ale na pocieszenie powiem Ci ze inni mają rację. Posiadanie gęstych włosów łonowych nie jest przyjemne. Zwłaszcza, jak się ma basen w szkole, i co tydzień trzeba je przycinać.
Keeveek - Sro 19 Kwi, 2006 17:43
Temat postu:
masz 13 lat, za żadną cholerę nie musisz iść do lekarza. jak będziesz mieć 16 i całkowity brak włosów to raczej możesz, ale skoro miesiączkujesz to nie ma takiej potrzeby IMHO
joasia1990 - Czw 20 Kwi, 2006 21:35
Temat postu:
A moim zdaniem powinnas pojsc do lekarza. Okres masz ale zdarza sie tak ze dziewczyna miesiaczkuje a piersi czy wlosy lonowe wcale sie nie pojawiaja. To jest jakas choroba genetyczna ale nie pamietam jak sie nazywa. Leczy sie ja chyba u endykrynologa, ale najlepiej pojsc z tym do ginekologa on bedzie wiedzial co z tym zrobic. Co prwda masz jeszcze czas ale ja na twoim miejscu poszlabym tak na wszelki wypadek.
Ambra - Pią 21 Kwi, 2006 10:55
Temat postu:
No właśnie. Jest okres, jest biust, a nie ma żadnego owłosienia- to jest dziwne. Idź lepiej do lekarza.
malti - Pią 21 Kwi, 2006 16:19
Temat postu:
a na nogach i pod pachami masz ?
weroskaaa - Pon 01 Maj, 2006 14:15
Temat postu:
Powinnś się cieszyć... nie musisz ubolewać nad tą depilacją Razz

pozdrawiam Smile
fallen_angel - Sob 06 Maj, 2006 20:16
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
A moim zdaniem powinnas pojsc do lekarza. Okres masz ale zdarza sie tak ze dziewczyna miesiaczkuje a piersi czy wlosy lonowe wcale sie nie pojawiaja. To jest jakas choroba genetyczna ale nie pamietam jak sie nazywa. Leczy sie ja chyba u endykrynologa, ale najlepiej pojsc z tym do ginekologa on bedzie wiedzial co z tym zrobic. Co prwda masz jeszcze czas ale ja na twoim miejscu poszlabym tak na wszelki wypadek.

Nie, to, to już są pierdoły. Nie martw się, to nie choroba. Jest to raczej uwarunkowane genetycznie...

Chciałabyś mieć włosy łonowe? Po co? To nic fajnego, ani seksi - no, może 40 lat temu było dżezi, ale nie teraz.
malti - Nie 07 Maj, 2006 19:31
Temat postu:
Ja uwazam, że to dumnie jest miec troszke wloskow na wzgórku
do tego ładnie wyglądają i nie czuje się jak dzieciak Rolling Eyes Wink
joasia1990 - Nie 07 Maj, 2006 22:03
Temat postu:
malti napisał/a:
Ja uwazam, że to dumnie jest miec troszke wloskow na wzgórku
do tego ładnie wyglądają i nie czuje się jak dzieciak Rolling Eyes Wink

no tak. male dziewczynki zawsze chca miec jak najszybciej wloski na wzgorku, a gdy juz je maja, to za wszelka cene probuja sie ich pozbyc Wink
Blanka - Nie 07 Maj, 2006 22:31
Temat postu:
Odpowiedź an pytanie w temacie: tak, możliwe, chodź ie wszyscy dojrzewają...

bez żartów: Ja bym sie cieszyła=D Wiesz, jak będzie miało urusnąć, to urośnie...

ps. taki żarcik_ ew. kup sobie płyn na porost roślinek lub preparat do włosów anty łysieniu=]
Kamikaze - Pon 08 Maj, 2006 16:59
Temat postu:
popieram Blanke z tym żartem Razz Ale ja bym wolała ich nie mieć po co Ci one... toż one niepotrzebne...
Nie martw sie i nie idź do żadnego lekarza toż Ci nie porzyczy swoich<lol2>
Ambra - Pią 12 Maj, 2006 09:53
Temat postu:
Jak dla mnie lepiej idź do lekarza. To mogą być zaburzenia hormonalne.
woich włosó ci nie da, ale jak ich nie ma a reszta już jest, to znaczy że coś jest nie tak.
Kamikaze - Pią 12 Maj, 2006 14:31
Temat postu:
ambra kazdy dojrzeje wedlug wlasnej natury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie idz, nie sluchaj jej Mr. Green
Nikita - Pią 12 Maj, 2006 15:18
Temat postu:
Po co ma iść do lekarza? Niech najpierw porozmawia o tym z mamą.
Myślę, że po prostu dojrzewasz swoim własnym rytmem i brak włosów łonowych to nic niepokojącego.
girl_in_black - Pią 12 Maj, 2006 16:53
Temat postu:
Ja też myślę że powinnaś się ciszyć tym, że ich nie masz Wink Zobaczysz..jeszcze urosną i wcale nie będzie Ci z tym wygodnie .. (to tak jak w wyczekiwaniu na pierwszą miesiączke... gdy ją dostaniesz to masz świadomość że jesteś już kobiętą ale wcale nie jest to przyjemne ... co miesieczne bule brzucha i te zmienne nastroje ..^^ ) Moim zdaniem nie idź jeszcze do lekarza. W wieku 13 lat rozpoczynasz dojrzewanie (jedni szybciej drudzy później) i nie masz sie jeszcze czym przejmować. Myślę że nie jest to żaden problem ... raczej radocha heh =) Ciesz się póki tych włosków jeszcze nie masz. Zaoszczędzisz sobie tego coparodniowego golenia i wstydu ... gdy np. by Ci coś wystawało na basenie lub na plazy .. Wink PzDr =]
Nikita - Pią 12 Maj, 2006 17:09
Temat postu:
girl_in_black ma całkowitą rację. Ja też uważam, że nie ma się co na zapas martwić włoskami - lepiej się cieszyć, że narazie nie masz problemu z goleniem.
barbi13 - Pią 08 Wrz, 2006 19:14
Temat postu:
a u mnie nic się nie zmienia dalej nie mam ani jednego włoska
moja siostra cioteczna w wieku 12lat ma obrośniete całe łono jak dorosła kobieta a mnie sie zdaje ze jest mniej rozwinięta fizycznie niz ja
zaczeły jej rosnąc w wieku 11 lat czy to możliwe zeby przez rok urosło
tak duzo włosów na łonie .jaki jest średni okres zarastania całego wzgórka od pojawienia się pierwszych włosków do zarostu całego wzgórka
smutna - Pią 08 Wrz, 2006 23:10
Temat postu:
a po co ci dziewczyno te wlosy? tylko z nimi problem! ani sie pokazac w bikini ani nic jesli zapomnisz o depilacji Razz
kasia0001 - Sob 09 Wrz, 2006 12:50
Temat postu:
Mi zaczely rosnac w wieku 8-10 lat.. no i wcale sie nie ciesze Wink ..Ty sie ciesz póki jeszcze nie musisz się depilować Wink
MaGdUrKa94 - Sob 18 Lis, 2006 17:18
Temat postu:
Mi zaczęły rosnąć w wieku 11 lat... A Ty barbi13 powinnaś się cieszyć,że nie masz owłosienia łonowego! Dla mnie to byłby raj. Tak to wystają spod kostiumu i aż wstyd.... A po co ten lekarz? Każdy dorasta "własnym rytmem". Moim zdaniem,to niekonieczne. Ciesz się życiem! Very Happy

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group