Dzieci OnLine
DOJRZEWANIE - Ow³osienie
Anonymous - Sro 16 Lip, 2003 13:16
Temat postu: Ow³osienie
Witam mam 13 lat. Miesi±czki jeszce nie mia³am ale mam juz d³ugie i carne w³osy ³onowe. Pojawi³y siê takze w³osy pod pachami i na na nogach. Jest ich du¿o. Którego¶ dnia gdy sobie le¿a³am na ³ó¿ku w bluzce na rami±czkach mama zauwa¿y³a ¿e mam pod pachami du¿o w³osów, da³a mi ³adn±, nowa maszynke do golenia i powiedzia³a ¿ebym sobie goli³a w³osy pod pachami bo wtedy bêdê ³adniej wygl±daæ, mniej siê pociæ i nie bêd± sie rozwijaæ bakterie. By³a happy bo ju¿ mia³am do¶c tych w³osów. Spyta³am siê mamy co z w³osami w pachwinach i na nogach (szczególnie na nogach...bo je bardzo widaæ latem gdy ma siê krutkie spodenki) Mama mi nie pozwoli³a goliæ innych miejsc. Tylko pachy. ALe to nie sprawiedliwe. Wiele osó w moim wieku goli nogi...Ja wygl±dam jak goryl czuje siê ¼le i wstydze nosiæ krutkie spodnie. Skoro te w³osy sa mi nie potrzebne wrêcz a¿ przeszkadzaj± to chyba powinnam je usuwaæ. Wg. mnie ja powinnam decydowaæ o swoich nogach!! MAm powiedzia³a ¿e ona zaczê³a goliæ nogi dopiero jak sz³a na studia!!!! Ani mi siê ¶ni czekaæ tak d³ugo. Kiedy¶ ludzie siê nie stydzili w³osów. Chodzili dumnie z w³osami na nogach ja o tym wiem ...w³osy by³y modne...ale nie teraz !!! Wiele kole¿anek mówi mi ¿e powinnam juz zacz±æ... ale mam tego nie rozumie...sa inne czasy..co ja mam pocz±æ.??? Moja mama jest sroga...wiêc nie chce zaczynaæ tego tematu od nowa...boje sie spytaæ bo zacznie na mnie krzyczeæ albo mnie zignoruje...
Blanka - Sro 16 Lip, 2003 17:08
Temat postu:
wiem ze mozesz na tym ucierpiec ale wtedy mama powinna pozwolic ci golic nogi:
nie wychodz na dwor w upalne dni, i chodz tylko w dlugich spodniach
(mama sie zaniepokoji i spyta co sie z toba dzieje odpowiedz ze wstydzisz sie swojego owlosienia i jesli nie mozesz go zgolic to nie chcesz go niomu pokazywac
mama powinna wtedy pozwolic ci na golenie nog!
Anonymous - Sro 16 Lip, 2003 17:25
Temat postu: :( ow³osienie
Nic z tego kiedy¶ ju¿ nie chcia³am za³ozyc krutkich spodenek w lato jak mama sie spyta³a czemu to odpowiedzia³am ¿e mam brzydkie i ow³osione nogi a mama zaczê³a sie na mnie drzeæ ze gadam g³upoty ze mam ³adne nogi i mam natychmiast z±³ozyc kt\rutkie zpodenki bo jest okropnie gor±co...wiêcej ju¿ tego nie próbowa³am....teraz sa upa³y musze chodziæ w krutkich spodenkach....ogoli³am juz kilka razy nogi...nie wytrzyma³am...by³o tak g³upio chodziæ jak mamut!!! Mama narazie nic nie wie i nie widzi...A jak zobaczy to cvo bêdzie ??? ;(
Go¶ciówa - Czw 17 Lip, 2003 14:02
Temat postu: ow³osienie
Hmmm... Nie wiem co ci doradziæ. Mo¿e i dobrze zrobi³a¶ ¿e zgoli³a¶ te w³osy skoro siê ¼le w nich czó³a¶...mo¿e mama nie zauwazy a je¶³i tak to poprostu jej wszytko wyt³umacz mo¿e zrozumie w koñcu jest twoja matk±.. ale mo¿e inni uczestincy forum bêd± mieli jakoms fajna radê dla ciebie. G³owa do góry!!!
Anonymous - Czw 17 Lip, 2003 20:38
Temat postu:
Hej
Ja kiedys tez przejmowa³am siê, ¿e mam nieogolone nogi. Wiêkszo¶æ moich kole¿anek ju¿ goli³a nogi. Ja te¿ ogoli³am i czu³am siê nawet dobrz. Kiedy zobaczy³ to mój brat spokojnie odradzi³ mi tego. Powiedzia³, ¿e jego kole¿anki w moim wieku tez goli³y i strasznie tego ¿a³uj± bo teraz w³os± im w³osy o wiele gêstsze, grubsze i bardzo ciemne ( jak u goryla
)
Postanowi³am, ¿e nie bêdê ju¿ golic nóg mo¿e jak bede starsza. Na s³oñcu opalialam sobie nogi a w³osy pod wp³ywem ¶wiat³a zja¶nia³y i sta³y siê bardzo delikatne i ja¶niutkie. Na cimno oplanoych nogach wygl±daj± wrêcz ³adnie mieni± siê jak z³oto
Pozdrawiam i odradzam golenia nóg
Opalcie nogi a bedzie ok
ToJa - Czw 17 Lip, 2003 21:14
Temat postu:
Na to wygl±da, ¿e masz jedynie dwie mo¿liwo¶ci. Albo rozmowa z mam± i przekonanie jej, ¿e naprawdê badzo Ciê to krêpuje czyli pozbywanie siê ow³osienia za jej zgod± albo cichaczem.
W ka¿dym razie mo¿e przyda Ci siê spsób na usuwanie ow³osienia. Nie musisz tego robiæ czêsto i ca³kiem skutecznie os³abia w³osy. Do tego s³oñce i bêdzie O.K.:
Depilacja woskiem jest metod± czasoch³onn±, ale skuteczn±. Wystarczy stosowaæ j± co kilka tygodni (3 do 6). Prawid³owo wykonana depilacja nie powinna sprawiaæ bólu. Mo¿na u¿yæ do niej wosków na gor±co lub na zimno. Drugi typ wosku (na zimno), np. w formie plastrów, mo¿e byæ trochê mniej skuteczny (tzn. usuwa w³oski bez cebulek). Nagrod± za ostro¿no¶æ i cierpliwo¶æ jest fakt, ¿e wolno odrastaj±ce ow³osienie jest ja¶niejsze, s³absze, bardziej miêkkie. Zabieg wymaga pewnej wprawy, szczególnie depilacja bikini (przy odrywaniu wosku lub plastrów nale¿y przytrzymaæ skórê, w przeciwnym razie mog± pojawiæ siê wybroczyny lub wrêcz kropelki krwi).
Anonymous - Pi± 18 Lip, 2003 10:04
Naukowcy udowodnili ¿e golenie w³osów nie ma ¿adnego wp³ywu na nie. Nie rosn± one szybciej nie sa grubsze ani nie jest ich wiêcej. Sk±d niby twój brat moze wiedziec jakie maja kolezenki w³osy? Przeciez je podobno gol±...Ja nie chce chodziæ we w³osach na nogach ...czuje sie skrêpowana i jak ma³pa!! bardzo siê tego wstydze...ty pewnie masz ich mniej....ja mam ich du¿o...i s± d³ugie i czarne...opala³am nogi wile razy jestem taka br±zowa ¿e wszyscy mi tego zazdroszcz± ale w³osy sa nadal bardzo czarne i bardzo widoczne
Gdzie mo¿na kupiæ te plastry na zimno?? Sa drogie?? aha i nie chce przestawaæ goliæ w³osów bo wtedy je bêdzie widaæ...i mama odrazu siê skapnie czemu one sa takie kruciutkie...a jak ich wogóle nie ma przynajmnej nie ¿ucaj± sie w oczy...aha i jeszce jedno: jak by³am na wakacjach z moj± ciotk± to ona zauwa¿y³a ¿e mi odrastaj± w³oski...powiedzia³am jej¿e gole ale ona my¶li ze moja mam o tym wie i ze to ona mi pozwoli³a....a jak ona powie kiedys mamie przypadkiem??
ToJa - Pi± 18 Lip, 2003 12:56
Temat postu:
"...aha i nie chce przestawaæ goliæ w³osów bo wtedy je bêdzie widaæ..."
Plastry s± przecie¿ w³a¶nie po to ¿eby w³osków nie by³o widaæ. Musisz to powtarzaæ regularnie. To samo jest z goleniem. Te¿ odrastaj± co jaki¶ czas i musisz je goliæ. Jednak zabiegi woskiem os³abiaj± po jakim¶ czasie cebulki i z czasem w³osków jest coraz lepiej, wolniej odrastaj±, staj± siê ja¶niejsze, mniej widoczne. Wosk to jedna z metod na usuwanie zbêdnego ow³osienia. Mo¿esz te¿ kupiæ krem do depilacji.
A tu ceny kosmetyków z serii Joanna depilacja - Sensual
Plastry z woskiem do depilacji cia³a
Wzbogacone ekstraktem z rumianku
Plastry z woskiem s± przeznaczone do depilacji cia³a. Dziêki swojej nowoczesnej, elastycznej formie plastry ³atwo dopasowuj± siê do kszta³tów cia³a i trwale usuwaj± w³osy wraz z cebulkami.
Zawieraj± ekstrakt z rumianku, który dzia³a na skórê ³agodz±co i koj±co.
Po zabiegu efekt aksamitnie g³adkiej skóry utrzymuje siê przez kilka tygodni, a stosowane systematycznie os³abiaj± w³osy i spowalniaj± ich odrastanie.
Do opakowania do³±czono buteleczkê z oliwk± ³agodz±c± i koj±c± ewentualne podra¿nienia.
Cena: Ok. 8,40 z³.
Pojemno¶æ: 6 x 2 plastry
Wosk do depilacji cia³a z aplikatorem roll-on
Zmywalny wod±
Wosk do depilacji cia³a pozwala uzyskaæ profesjonalny efekt depilacji w domu. W szybki i dok³adny sposób pomaga pozbyæ siê zbêdnego ow³osienia z nóg, pach i okolic bikini. Usuwa w³osy wraz z cebulkami, pozostawiaj±c efekt aksamitnie g³adkiej skóry nawet przez kilka tygodni. Systematycznie stosowany os³abia w³osy i spowalnia ich odrastanie.
Jest bardzo prosty i wygodny w u¿yciu, poniewa¿ zmywa siê wod±, a do³±czona do opakowania saszetka z emulsj± nawil¿aj±co - ³agodz±c± pozwala ukoiæ ewentualnie podra¿nienia.
Cena: Ok. 12,30 z³.
Pojemno¶æ: 75 ml
Delikatny krem do depilacji r±k, pach i okolic bikini
Wzbogacony mleczkiem z avocado i ekstraktem z rumianku
Wyj±tkowo delikatny krem zapewnia szybk±, skuteczn± i ³agodn± depilacjê w³osów z delikatnych partii cia³a, takich jak pachy czy okolice bikini. Nowoczesna receptura zosta³a wzbogacona o mleczko z avocado i ekstrakt z rumianku, które dzia³aj± na skórê ³agodz±co i nawil¿aj±co.
Kosmetyk jest bezbolesny i wygodny w u¿yciu. Po depilacji skóra pozostaje g³adka i aksamitna w dotyku.
Do opakowania za³±czona jest emulsja nawil¿aj±co - ³agodz±ca oraz wygodna ³opatka do rozprowadzania kremu.
Pojemno¶æ: 100 g
Cena: Ok. 6,80 z³.
Krem do depilacji nóg
Wzbogacony ekstraktami z miodowego melona i rumianku
Nowoczesna formu³a kremu zapewnia szybk±, skuteczn± i bezbolesn± depilacjê nóg.
Zawiera ekstrakty z miodowego melona i rumianku, które dzia³aj± koj±co i ³agodz±co, a przyjemny, niedra¿ni±cy zapach umila jego stosowanie. Kosmetyk jest bezbolesny i wygodny w u¿yciu.
Po zabiegu skóra pozostaje g³adka i aksamitna w dotyku.
Do opakowania za³±czona jest emulsja nawil¿aj±co - ³agodz±ca oraz wygodna ³opatka do rozprowadzania kremu.
Cena: Ok. 6,80 z³.
Pojemno¶æ: 100 g
Plastry z woskiem do depilacji twarzy
Plastry z woskiem s± przeznaczone do depilacji delikatnych partii twarzy. Dziêki swojemu kszta³towi i elastycznemu pod³o¿u skutecznie i trwale usuwaj± nawet najdrobniejsze w³oski wraz z cebulkami. Pozostawiaj± skórê g³adk± i aksamitn± nawet przez kilka tygodni, a systematycznie stosowane os³abiaj± w³osy i spowalniaj± ich odrastanie.
Do opakowania do³±czono buteleczkê z oliwk± ³agodz±c± i koj±c± ewentualne podra¿nienia.
Cena: Ok. 8,40 z³.
Pojemno¶æ: 6 x 2 plastry
deg - Pi± 18 Lip, 2003 18:10
Temat postu:
zrozpaczona: Mêcz mamê do skutku. Kropla dr±¿y ska³ê. Je¶li czêsto bêdziesz jej powtarza³a, ¿e ¼le czujesz siê w takich nogach, w koñcu zmiêknie.
Je¶li bêdziesz goli³a bez mamy wiedzy, to mo¿e siê ¼le skoñczyæ - mama mo¿e mieæ do Ciebie ¿al, ¿e jej nie pos³ucha³a¶.
Anonymous - Sob 19 Lip, 2003 14:05
Temat postu:
taaak a mnei mama skrzycza³a za potajemne golenie wlosów pod pachami ... noo, ale to lepiej, bo wlosow bylo coraz wecej i coraz czarniejsze ... teraz mowi mi zeby to smarowac woda utlenion±, i kupuje mi rkemy do depilacji ... no wlosy rosn± wolniej i ja¶niejsze ...
Anonymous - Nie 20 Lip, 2003 17:33
To woda utleniona jako¶ wp³ywa na w³osy
deg - Pon 21 Lip, 2003 22:50
Temat postu:
Woda utleniona sprawia, ¿e w³osy s± ja¶niejsze. Jednak to przestarza³a metoda i do zmiany koloru w³osów lepiej stosowaæ odpowiednie kosmetyki.
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group