Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - Dobrany makijaż...

rose - Czw 29 Cze, 2006 21:05
Temat postu: Dobrany makijaż...
jak myślicie? jakie kolory cieni pasują do ciemnych, brązowych oczu?
mam już 16 lat a nie umiem się pomalować jak człowiek Mad
w sumie to jeszcze nigdy nie używałam cieni... i nie wiem za bardzo JAK SIĘ TO ROBI!
heh, może Wy umiecie opisać, jak użyć cieni do powiek żeby ładnie wyglądało? Smile
(tzn: czy tylko powiekę się maluje czy nad nią jakoś też...?) Pomóżcie Razz
Keeveek - Czw 29 Cze, 2006 22:30
Temat postu:
a po co chcesz malować oczy? żeby wyglądać "dojrzalej?" to chyba nie jest świetny pomysł. mając ciemne oczy nie musisz nic z nimi robić, darker is better Razz
Ego_centryczna - Czw 29 Cze, 2006 23:19
Temat postu:
Przychylam się do opinii Keeva, ale jeśli już musisz /a na pewno nie musisz, więc tylko sobie to przeczytaj/ to do brązowych oczu pasują jasne cienie, czyli np. jakiś perłowy lub kremowy. A pokrywać nim należy tylko ruchomą część powiek i zawsze przed nałożeniem na powiekę zdmuchiwać nadmiar.
Ale i tak uważam, że Ci to niepotrzebne, naturalność jest najładniejsza Wink
nasty_girl - Pią 30 Cze, 2006 12:50
Temat postu:
na pewno jasne lepiej beda wygladac, ale jesli chcesz zobaczyc jak bedzie ci pasowac posiedz, pomaluj sie roznymi i sama ocenisz.
Anonymous - Pią 07 Lip, 2006 14:39
Temat postu:
Jak już mam się umalować, to biorę tusz do rzęs, a cieni nie, nienawidzę, beznadziejne są, niepotrzebne.
Gdulcia - Pią 07 Lip, 2006 16:25
Temat postu:
Ja rzadko używam cieni, bo często maluję usta, a nie chcę przesadzać. Co do oczów to standardowo używam eyelinera i tuszu.
Nikita - Pią 07 Lip, 2006 19:12
Temat postu: Re: Dobrany makijaż...
rose napisał/a:
jak myślicie? jakie kolory cieni pasują do ciemnych, brązowych oczu?
mam już 16 lat a nie umiem się pomalować jak człowiek Mad
w sumie to jeszcze nigdy nie używałam cieni... i nie wiem za bardzo JAK SIĘ TO ROBI!
heh, może Wy umiecie opisać, jak użyć cieni do powiek żeby ładnie wyglądało? Smile
(tzn: czy tylko powiekę się maluje czy nad nią jakoś też...?) Pomóżcie Razz

Jeśli tak bardzo chcesz używać cieni do powiek to proszę bardzo Wink
Jeżeli chcesz by twoje spojrzenie było wyraziste - musisz pamiętać o odpowiednim rozłożeniu kolorów Wink. Główna zasada: jaśniejszy cień powinien znaleźć się wyżej, tuż pod brwiami, ciemny nisko - blisko linii rzęs.
Znajdź chwilkę czasu i sama przetestuj kolory cieni. Tak najlepiej sprawdzisz w którym wyglądasz najlepiej.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group