Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Okropnie bolący brzuch

Selena********* - Pią 30 Cze, 2006 14:13
Temat postu: Okropnie bolący brzuch
Co miesiąc od 3 lat mnie brzuch co miesiąc nawala.Biorę Nospę i Ibuprom. Najgorsze, że mnie w szkole łapie najgorszy ból i mnie zwalniają z lekcji, a matka ma pretensje, że robię to specjalnie żeby w szkole nie być. Ona tego nie rozumie, pielęgniarka mi daje Nospe i mówi ,ze mam do lekarza isc ,a mama na to nic.Czasami jest tak ze po kilka razy w miesiącu mnie boli na dole brzucha. Pomóżcie!

Zostały poprawione błędy ortograficzne i interpunkcyjne, plus jeszcze Caps Lock i zmieniłam nazwę tematu na bardziej odpowiedniejszy - Nikita.
Słupek - Pią 30 Cze, 2006 15:26
Temat postu:
Olej matkę, bierz książeczkę i idź do lekarza sama. Nie faszeruj się lekami i zadnych chałupniczych metod na chroniczne bóle też nie stosuj.
Ego_centryczna - Pią 30 Cze, 2006 19:38
Temat postu:
Dokładnie. To, że tak się dzieje jest co namniej niepokojące - to może być oznaka jakiejś choroby, zwłaszcza jeśli zdarza się kilka razy w miesiącu, więc idź jak najszybciej do lekarza. Jeśli nie chcesz iść sama, to porozmawiaj jeszcze raz z mamą.
pytalska - Wto 15 Sie, 2006 17:00
Temat postu:
tez tak mam. Żrę APAP bo po nospie więcej leci. Moja mama mówi że to normalne, ale ja się chyba zapiszę do prwatnego ginekologa(do państwowego trzeba czekać trzy miesiące) wezme od mamy kasę i wio bo w przyszłości chce być zdrowa i mieć dzieci. Zrób tak samo.
Shaunri - Wto 15 Sie, 2006 19:33
Temat postu:
"do państwowego trzeba czekać trzy miesiące" <spada z krzesła i kwiczy niczym prosię> Wiedza nabyta przed dniem w innym wątku.

Selena - Zapewne bóle miesięczne, nie ma co panikować, przez całe życie co miesiąc będzie Cię brzuch bolał. Stanę po stronie matki, bo jakoś nie widzę jej "strasznych sprzeciwów i niechęci wobec dziecka", więc... Może naprawdę nie chcesz być w szkole?
pytalska - Sro 16 Sie, 2006 08:40
Temat postu:
Shaunri no widzisz dzwoniłam do ginekologa nie prywatnego to mi podała termin na listopad to chyba nie moja wina nie?
Shaunri - Sro 16 Sie, 2006 10:50
Temat postu:
Dzieci zazwyczaj mają od czegoś takeigo rodziców...
pytalska - Sro 16 Sie, 2006 11:16
Temat postu:
No tacie chyba nie powiem a mama narazie ma powazniejsze sprawy na głowie po za tym mam 13 lat jaki problem zadzwonić i umówić się na wizytę?
Słupek - Sro 16 Sie, 2006 12:16
Temat postu:
pytalska napisał/a:
No tacie chyba nie powiem

LOLZ, a to niby czemu?
pytalska - Sro 16 Sie, 2006 12:59
Temat postu:
jakoś bym się troszke krępowała i tak pewnie już wie od mamy :lol:
Aga002 - Czw 24 Sie, 2006 15:49
Temat postu:
mialam cos podobnego jak mialam...hmm...chyba 10 lat. teraz mam 13. bylam na USG, ktore nic nie wykazalo. Potem mialam robiona gastroskopie <uhhh> okropne. wkladaja rure do gardla, az do brzuszka...okazalo sie ze mam jakies naloty czy cos takiego. szybko po tym wszystko przeszlo Smile chyba dali mi jakies leki. juz nie pamietam. pozdrawiam Very Happy
Sissa11 - Pią 17 Lis, 2006 19:37
Temat postu:
Mnie raz cały dzień brzuch bolała...Eeee...A moze masz uczulenie na szkołę? Bo jak ja tylko do szkoły wejdę to mnie głowa boli....
Nikita - Pią 17 Lis, 2006 19:38
Temat postu:
Paluszek i główka to szkolna wymówka.
rotorvator - Pią 17 Lis, 2006 20:43
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Zapewne bóle miesięczne, nie ma co panikować, przez całe życie co miesiąc będzie Cię brzuch bolał.

miesiaczke ma sie kilka razy w miesiacu?

"Czasami jest tak ze po kilka razy w miesiącu mnie boli na dole brzucha"... nawet, podczas poszczegolnych faz cyklu nie powinno byc silnego bolu, zwlaszcza tak czestego
nasty_girl - Sob 18 Lis, 2006 09:44
Temat postu:
Jak masz okres, boli brzuch, w dniu owulacji również może boleć brzuch, mnie boli zawsze z 2 dni przed okresem akurat, więc jak widzisz z powodu cyklu można mieć częściej bóle, mim o że okres masz raz w miesiącu.
rotorvator - Sob 18 Lis, 2006 21:59
Temat postu:
no co ty nie powiesz nasty
wyobvraz sobie, ze jako 100% kobieta to wiem, wiec daruj sobie
chodzilo mi o to, ze owszem, moze bolec czesciej niz raz, ale nie TAK CZESTO
bosz
nasty_girl - Nie 19 Lis, 2006 11:32
Temat postu:
no ale on nie napisał że pare razy ma okres, więc pewnie chodziło mu o to, a ty albo nie jesteś 100% kobietą, albo sama nie wiesz co gadasz.
rotorvator - Nie 19 Lis, 2006 11:43
Temat postu:
nie, on pisal, ze bolacy co miesiac brzuch to nie problem, ze musi sie przyzwyczaic.
a ja pisze, ze nie powinna sie przyzwyczajac, jezeli boli ja czesto i to mocno. bo to wcale nie jest normalne i nie oznacza nic dobrego, ponadto nie jest to typowe dla cyklu.
tak nasty, na pewno nie jestem kobieta. a moja mama nie jest ginekologiem. i tak naprawde nazywam sie roman giertych...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group