Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Paznokcie

laniade - Nie 02 Lip, 2006 01:09
Temat postu: Paznokcie
Cześć dawno tutaj nie byłam, ale dobrze tu wrócić, więc pisze bo mam problem związany z moją koleżanką. Jest bardzo zestresowana wynika to z okresu dojrzewania i straaaasznie obgryza paznokcie próbowałam ją tego oduczyć, ale nic to jest od niej niezależne lakiery też jej nic nie pomogły .... aa widze, że dziewczyna naprawde chce przestać !! i tak nie może wystarczy, że usiądzie zamyśli się ja jak się odwróce już widzę jej ręce w buzi.... sądze , że jest to własnie wina stresu, ale nie wiem. Noi moje pytanie : "Co mogłabym zrobić, aby jej pomóc czy jest jakiś staaary dobry sposób na taką "dolegliwość" ?? Z góry dzięx !!

Czemu wy zawsze dzieciaki piszecie o sobie w trrzeciej osobie? _-_
Ego_centryczna - Nie 02 Lip, 2006 04:00
Temat postu:
Na pewno potrzebna jest przy tym silna wola, bo to jest swego rodzaju "uzależnienie". A powiedziałaś, że lakiery nie pomogły.. mówisz o takich lakierach, które są "niesmaczne" i zdecydowanie zniechęcają do obgryzywania paznokci swoim nieprzyjemnym smakiem? Wydaje mi się, że to powinno pomóc.. dlatego pytam, czy mówiłaś o właśnie takich lakierach.
laniade - Nie 02 Lip, 2006 19:27
Temat postu:
Ego_centryczna napisał/a:
Na pewno potrzebna jest przy tym silna wola, bo to jest swego rodzaju "uzależnienie". A powiedziałaś, że lakiery nie pomogły.. mówisz o takich lakierach, które są "niesmaczne" i zdecydowanie zniechęcają do obgryzywania paznokci swoim nieprzyjemnym smakiem? Wydaje mi się, że to powinno pomóc.. dlatego pytam, czy mówiłaś o właśnie takich lakierach.

Miałam na myśli właśnie te lakiery... moze pomogły troszkę ale i tak je zdrapała nie wiem jak i dalej to robi...
mała 13 - Sro 13 Gru, 2006 15:00
Temat postu:
moja koleżanka też miała kiedys ten problem
ale wpadłam na pomysł że zaprosiłam ją do mnie.
i potem na skrawki paznokci nakleiłam tipsy.
przyciełam krótko żeby nie wyglądała jak dziwka
i poskutkowało.
zobaczyła że tak jest ładniej
i ma paznokcie Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Tremere - Sro 13 Gru, 2006 15:07
Temat postu:
mała 13 napisał/a:
moja koleżanka też miała kiedys ten problem
ale wpadłam na pomysł że zaprosiłam ją do mnie.
i potem na skrawki paznokci nakleiłam tipsy.
przyciełam krótko żeby nie wyglądała jak dziwka
i poskutkowało.
zobaczyła że tak jest ładniej
i ma paznokcie Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

spójrz na datę - -'

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group