Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Regularność okresów :)

askawtn - Nie 16 Lip, 2006 22:17
Temat postu: Regularność okresów :)
Wiadomo jest, że pierwsze miesiączki bywają nieregularne. Jednak przeczytałam w jednym z tematów, że nieregularne miesiączki miewają najczęściej dziewczyny, które dostały swój pierwszy okres wcześnie, czyli od mniej więcej 11 do około 13-14 lat. Chcę się dowiedzieć, ile w tej teorii jest prawdy, dlatego proszę Was, abyście podały mi wiek, a którym dostałyście pierwszej miesiączki i informację, czy Wasze okresy były z początku regularne czy też nie.
Myślę, że to "badanie" powinno Was zainteresować, z góry dziękuję za pomoc Smile
Ego_centryczna - Nie 16 Lip, 2006 22:25
Temat postu:
Hm.. jeśli czytałaś uprzednio inne tematy, to ok Wink
12 lat i .. średnio regularne, tak to można określić.
A ta teoria wydaje mi się być nieprawdziwą.
Blanka - Pon 17 Lip, 2006 22:08
Temat postu:
12 i pol=]

Hm... roznica 26-34 dni byla, cos tak=)
nasty_girl - Pon 17 Lip, 2006 22:23
Temat postu:
11.. no i w sumie juz na poczatku byly w miare regularne, wachania paru dni, pozniej troszke z moich przyczyn bylo gorzej, a teraz jak w zegarku, rowno co 28, czasami 29 dni..
anomaria - Wto 18 Lip, 2006 12:47
Temat postu:
13 lat i zwykla miałam co 30 albo 35 dni a co do tej teorii to nie sądze aby coś w tym było
Smile
Equall - Pią 15 Wrz, 2006 10:27
Temat postu:
Tja, ja już miałam.
11,5 roku. ^.^
Ja mam gdzieś co miesiąc, zresztą zależy. ;P

opętana - Pią 15 Wrz, 2006 14:02
Temat postu:
ja miałam w wieku 13 lat, i juz od początku miałam regularne....choc wolałabym zeby czasem była nieregularna xD
nasty_girl - Pią 15 Wrz, 2006 17:35
Temat postu:
i potem niepotrzebny stres itd.. po co ci to ;p
opętana - Pią 15 Wrz, 2006 18:52
Temat postu:
a tam stres, mam przynajmniej satysfakcje, ze nie mam jeszcze okresu łahaha : P hehehe no tak, serio...denerwuje mnie ze dokładnie co miesiąc mam...
a ja nie lubie okresu.. : P
Inversja - Sob 16 Wrz, 2006 21:04
Temat postu:
opętana napisał/a:
a tam stres, mam przynajmniej satysfakcje, ze nie mam jeszcze okresu łahaha : P hehehe no tak, serio...denerwuje mnie ze dokładnie co miesiąc mam...
a ja nie lubie okresu.. : P

podaj mi przyklad kto lubi : P
opętana - Sob 16 Wrz, 2006 21:58
Temat postu:
<szuka kogos takiego dziwnego> XD
noo...nie ma, ale napewno jakas by sie znalazla ; >
Inversja - Sob 16 Wrz, 2006 22:14
Temat postu:
haaa a ja znam.

''Po stosunku. Kochankowie nie są pewni czy Pani Kazia jest w ciąży ponieważ pękła prezerwatywa. Z niecierpliwością czekają na ten dzień. Będzie okres czy nie?!?! Zadają sobi to pytanie codziennie. Wkońcu nadchodzi ten gdzień i są szczęśliwi że ''leci jak z kranu'' ^^'' ''
Nikita - Pon 18 Wrz, 2006 08:26
Temat postu:
Fajnie, że ktoś usunął majne posta. ;]

Nooo tacy to się cieszą : )
A ja nie lubię okresu : ( I cieszę się, że spóźnia mi się teraz jakiś tydzień...
opętana - Pon 18 Wrz, 2006 12:50
Temat postu:
no mnie wlasnie sie w ogole nie spoznia.... i to mnie nie cieszy xD
nasty_girl - Pon 18 Wrz, 2006 14:22
Temat postu:
taa... a gdyby wam się kiedyś zaczął spóźniać to potem wielkie wyczekiwanie, nerwy itd.. i po co to ?
Monik - Pon 18 Wrz, 2006 15:04
Temat postu:
opętana napisał/a:
no mnie wlasnie sie w ogole nie spoznia.... i to mnie nie cieszy xD

Nie wiem, co miałoby być fajnego w spóźnianiu się okresu Wink Tak to przynajmniej wiesz "O, jutro mam okres!" i weźmiesz sobie do szkoły więcej podpasek, nie wybierzesz się na basen (no chyba ze z tamponami ; ) ) itp.
opętana - Pon 18 Wrz, 2006 17:36
Temat postu:
Fajnego jest to, ze nie masz jeszcze okresu i masz swobode : P Nie lubie latac do łazienki zmieniac podpaski [co nie znaczy, ze tego nie robie!;P] i w szkole sie martwic czy czasem plamy na spodniach nie mam (;
Nie uzywam tamponów...poza tym, zawsze mam tak, ze udaje mi sie nie wyplamic spodni czy czegos w szkole...wiec nie byłoby problemu gdyby sie spozniał hehe
Sissa11 - Czw 23 Lis, 2006 22:04
Temat postu:
Właśnie nieregularne są głupie,bo nie wiesz kiedy cie drugi złapie...czy w szole,czy na przdstawieniu,gdy jesteś w niałaych gaciach,czy u koleżanki,albo na randce...........
karooolinaaa - Pią 02 Mar, 2007 23:50
Temat postu:
Ja dostałam w wieku 13 lat, a teraz mam 16. I przez ten caly czas miałam zawsze co 25 dni, a teraz zauwazyłam ze zaczynam miec co 27 i sa regularne, przez ten caly czas moze ze 3 razy mialam wczesniej lub pozniej
ewamarchewa - Sob 03 Mar, 2007 12:29
Temat postu:
J ad początku mam raczej regularnie, co 28 dni. Najwięcej mi się przesunął o 3 dni, ale znając mnie i mój stres to całkiem normalne, choć już się trochę bałam.
Juchu:) - Sob 03 Mar, 2007 18:02
Temat postu:
Ja mam nieregularny od początku od 14-28 dni a czasem wogóle nie mam.
KasiaP - Pią 16 Mar, 2007 12:27
Temat postu:
Ja dostałam pierwszą miesiączkę miałam 12 lat.Okresy były raczej regularne, ale pamiętam (to był chyba trzeci) jak wogóle nie miałam. Strasznie mnie to zdenerwowało, musialam sprawdzać, czy też przpadkiem nie mam itd.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group