Słupek napisał/a: |
http://www.cheathappens.com/show_cheat.asp?ID=21089
Google nie gryzie... |
Marcia10 napisał/a: | ||
Ale ja pisalam ze szukalam w jezyku polskim bo jak znalazlam po angielsku to nic nie rozumialam. |
Słupek napisał/a: | ||||
A, zapomniałem dodać, że IMO kody to lamerstwo. Ja wolę się pomęczyć -naście godzin nad misją niż oszukiwać.
Słownik w dłoń i tłumacz ;p Tu masz po polsku, ale dużo mniej kodów: Kody do Heroes V : Wejdź do folderu, w którym zainstalowałeś grę, a następnie otwórz katalog o nazwie PROFILES. Zlokalizowany jest tu plik autoexec.cfg. Zrób kopię zapasową, a następnie dokonaj jego edycji przy pomocy dowolnego edytora tekstowego. Dopisz linijkę: setvar dev_console_password = schwinge-des-todes Zapisz plik i uruchom grę. W trakcie zabawy naciśnij klawisz ~ (tylda), aby uaktywnić konsolę i wpisz którykolwiek z poniższych kodów: add_exp x – dodaje aktywnemu bohaterowi punkty doświadczenia (gdzie x to wybrana liczba); add_gold x – dodaje pieniędzy (gdzie x to wybrana liczba); add_all_spells – wybrany bohater uczy się wszystkich zaklęć; clear_money – usuwa pieniądze i surowce z konta gracza; set_hero_luck_morale x y – ustala poziom szczęścia i morale wybranego bohatera (gdzie x to wartość szczęścia, a y to wartość morale). ps. po użyciu kodu na złoto traci się wszystkie surowce więc trzeba mieć market pod ręką |
Cytat: |
Dzieki. Ale wiesz, ja sie meczylam. I to jak! Piatej misji nie moge przejsc bo mam za slabe wojsko a dobudowac nie moge bo mi brakuje surowcow. <lol> |
Słupek napisał/a: | ||
Piąta jest banalna. Podstawa to siedzieć jednym herosem cały czas w zamku i kupować nowe jednostki, w tym czasie drugim szukając Łzy Ashry. Już rudniejsza jest w drugiej kampanii misja z podbijaniem elfów. Swoją drogą, tym co nie grali bardzo polecam, bo to godny następca trójeczki. |
Marcia10 napisał/a: |
nIom, popieram. A gdzie znajde tą łzę? Mowie oczywiscie o piatym epizodzie w pierwszej misji czy odwrotnie:D |
Jest umieszczana losowo, choć zdaje się, że na zmiane w 2 czy 3 miejscach. Jak odkryjesz te obeliski, to będziesz wiedzieć gdzie. |
3.Pokonania czerwnonego gracza. No i wlasnie nie moge przejsc tego goscia czerwonego. Czy ty jestes w tym miejscu? |
Oto jak wlaczam gre:
Menu główne ![]() ![]() ![]() ![]() I wlasnie tego wyznaczonego nie moge przejsc. O to ci chodzi?[/u][/i] |
Dokładnie, Upadek Króla. Jak najszybciej dostajesz się do zamku, przejmujesz go, odbijasz królową z więzienia obok. Wtedy jedną postać zostawiasz w zamku, by go broniła, a drugą eksplorujesz teren. Jeśli dobrze pamiętam, to po którymś najeździe dostajesz zadanie odnalezienia Łzy Ashry. Jedna postać dalej siedzi w zamku, druga szuka tych obelisków. Gdy odkryjesz miejsce ukrycia Łzy Ashry, to wysyłasz tam postać i zaczynasz kopać. Potem wracasz do zamku. Wtedy chyba był jeszcze jeden najazd wroga. Jak juz sie obronisz, to pakujesz wszystkie jednostki do silniejszego bohatera i wysyłasz go do wyznaczonego miejsca. Kiedy tam dobrzesz pojawia się filmik i kampania się kończy. |
Aha...takie buty...ale ja nie mam tyle armii zeby jednosczescnie wyposazyc dwoch gostkow i zaden nie moze zginac...brakuje mi zasobow....a co zbudowales przed pierwszym najazdem?? |
Wiesz, nie pamiętam dobrze szczegółów, bo w kampanię pierwszą grałem praktycznie w momencie polskiej premiery (choć całej gry nie przeszedłem, bo nie odpalałem jej ponad miesiąc). Pamietaj, nie musisz obojga bohaterów jakoś super dobrze wyposażać, tylko tego co broni zamku, i uważać, zeby drugi bohater nie natknął się na przeciwnika. Ogólnie podstawą jest wybudowanie murów (to zatrzyma na dość długo przeciwników nielatających bez broni dystansowej) i łuczników (taka jest moja strategia, bo każdy moze być inną). I nie zapominaj używać czarów. |
gabriel napisał/a: |
jesteś bardzo dowcipny nikita |